10 σειρές που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι

10 σειρές που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι Facebook Twitter
Αναμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της σειράς "Το Ρετιρέ" ήταν η Κατερίνα Γιουλάκη στο ρόλο της Κατερίνας Σοφιανού.
1

Το Ρετιρέ

Η σειρά προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Mega την περίοδο 1990-1992. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπέγραφε ο Γιάννης Δαλιανίδης. Αναμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της σειράς ήταν η Κατερίνα Γιουλάκη. Στον ρόλο της Κατερίνας Σοφιανού, έπαιζε μια χωρισμένη υπάλληλο που εργαζόταν σε διαφημιστική εταιρεία. Η κυρία Σοφία, ο φαρμακοτρίφτης Χρήστος, η Ειρήνη, ο Ιάσονας και η Ελένη, η Χαρούλα και ο Φοίβος και η Ζαχαροπούλου ήταν οι βασικοί ρόλοι της πιο cult σειράς που έχει γράψει τη δική της ιστορία κι έχει συνοδεύσει αρκετά καλοκαιρινά μεσημέρια.

Εγκλήματα

Μία από τις πιο έξυπνες μαύρες κωμωδίες της ελληνικής τηλεόρασης που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 τη χρονική περίοδο 1998-2000. Πρωταγωνιστές της σειράς ήταν ο Κώστας Κόκλας, η Καίτη Κωνσταντίνου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Υρώ Μανέ, η Μαρία Καβογιάννη, ο Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Σταύρος Νικολαΐδης και η Σούλα Αθανασιάδου. Ένα κρεοπωλείο, παράνομοι δεσμοί κι ένας παππούς που γνωρίζει τα πάντα μαγνητίζουν κάθε φορά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.


Δύο Ξένοι

Νίκος Σεργιανόπουλος και Εβελίνα Παπούλια στους ρόλους του Κωνσταντίνου Μαρκορά και της Μαρίνας Κουντουράτου στη ρομαντική κομεντί των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου που προβλήθηκε από το Mega την περίοδο 1997-1999. Το κύριο χαρακτηριστικό της σειράς ήταν ο απαγορευμένος έρωτας ανάμεσα στον κύριο καθηγητή και στην παρουσιάστρια πρωινάδικου, ενώ τη δική τους πινελιά έδιναν πάντα οι ατάκες της Φλώρας και της κυρίας Ντένης που ερμήνευσαν με επιτυχία η Χρυσούλα Διαβάτη και η Ντίνα Κώνστα αντίστοιχα.


Πάρα Πέντε

Μία από τις δημοφιλέστερες κωμικές σειρές σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη που προβλήθηκε από το Mega την περίοδο 2005-2007. Περιπέτεια, μυστήριο, άφθονο χιούμορ, φιλία, τρίτη ηλικία, το χρήμα, η εξουσία, ήταν μερικά από τα θέματα που πραγματευόταν η σειρά. Κάποιες από τις ατάκες της χρησιμοποιούνται καθημερινά ακόμα και σήμερα.

10 σειρές που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι Facebook Twitter
Το "Παρά Πέντε" σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη


Το Καφέ της Χαράς

Τρεις σεζόν διήρκεσε η σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά, με το σενάριο να βασίζεται στην κινηματογραφική ταινία Chocolat. Ο συντηρητικός δήμαρχος του Κολοκοτρωνιτσίου, Περίανδρος Πώποτας, με μότο του το «τάξις και ηθική», που αναστατώνει με τον ερχομό της «πρωτευουσιάνας» Χαράς Χάσκα. Συνήθως, οι καλοκαιρινές επαναλήψεις πάνε πακέτο με το Κωνσταντίνου και Ελένης.


Ευτυχισμένοι Μαζί

Σε εξήντα επεισόδια εκτυλίχθηκαν οι περιπέτειες του Γιάννη Μπέζου ως Διονύση Μαυροτσούκαλου και της Κατερίνας Λέχου ως Ελένης Παλαιολόγου. Προβλήθηκε από το Mega την περίοδο 2007-2009. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων με θέμα τη συνύπαρξη μιας οικογένειας με πέντε παιδιά που προσπαθεί να αντεπεξέλθει ανάμεσα σε ερωτικές περιπέτειες και σχολικές αταξίες.

Πενήντα-Πενήντα

Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης και Σάκης Μπουλάς είναι οι πρωταγωνιστές των τριών ζευγαριών που μπλέκουν συνεχώς σε περιπέτειες. Παίχτηκε για πρώτη φορά την τηλεοπτική περίοδο 2005-2006, αλλά λόγω της μεγάλης επιτυχίας της η σειρά συνεχίστηκε με δεύτερο κύκλο τη σεζόν 2006-2007 αλλά και τρίτο που έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 2 Μαρτίου του 2011 και το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011.

10 σειρές που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι Facebook Twitter
Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης και Σάκης Μπουλάς στο "50-50"


Είσαι το ταίρι μου

Την τηλεοπτική περίοδο 2001-2002, όταν προβλήθηκε στο Mega, αποτέλεσε την έκπληξη της σεζόν. Η Στέλλα (Βίκυ Σταυροπούλου) και η Βίκυ (Κατερίνα Λέχου) είναι στην Αυστραλία και ερωτευμένες με πλούσιο Έλληνα, τον Νίκο (Αλέκος Συσσοβίτης). Όλα θα ξεκινήσουν όταν θα αλλάξουν οι ετικέτες στις βαλίτσες τους και στην οικογένεια του Νίκου θα παρουσιαστεί η Στέλλα ως Βίκυ.


Ντόλτσε Βίτα

Προβλήθηκε από το Mega τις τηλεοπτικές σεζόν 1995-1996 και 1996-1997 και στον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν η Χριστίνα Μαρκάτου (Άννα Παναγιωτοπούλου), η οποία ως χήρα και διευθύντρια εργοστασίου συνάπτει παράνομο δεσμό με τον Αντώνη Καλούδη (Θανάσης Ευθυμιάδης), που είναι ο φίλος της κόρης της, της Ντορίτας.


Κωνσταντίνου και Ελένης

Ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός και η Ελένη Βλαχάκη είναι το αταίριαστο ζευγάρι της ιστορικής κατοικίας του Αμαρουσίου. Ελένη Ράντου και Χάρης Ρώμας πρωταγωνιστούσαν στη ομώνυμη σειρά που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 τις τηλεοπτικές περιόδους 1998-1999 και 1999-2000. Έκτοτε, κάθε φορά που θα προβληθεί αγγίζει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Η διαθήκη του θείου, το νεοκλασικό στην οδό Σπύρου Λούη και η έκδοση της διατριβής του Κωνσταντίνου με τίτλο «Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο» αποτελούσαν την κεντρική ιδέα του σεναρίου της σειράς, ενώ στο τελευταίο επεισόδιο, στη λογική τού ότι τα ετερώνυμα έλκονται, πραγματοποιήθηκε ο γάμος των δύο πρωταγωνιστών.

10 σειρές που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι Facebook Twitter
Χάρης Ρώμας και Ελένη Ράντου στους ρόλους του "Κωνσταντίνου και Ελένης"

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Buzz
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Διεθνή / Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι; Και ποια θέση παίρνουν κάποιες διασημότητες μεταξύ των δύο μονομάχων των επόμενων εκλογών;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Βιβλίο / Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Όλοι οι συγγραφείς και ποιητές (ακόμα και μουσικοί, για τον ποιητικό τους λόγο) που βραβεύτηκαν από τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο τους από το 2011 μέχρι και φέτος και οι λόγοι για τους οποίους τους επέλεξαν.
THE LIFO TEAM
Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Διεθνή / Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις της από συνεντεύξεις, ομιλίες και δηλώσεις που συνθέτουν το προφίλ μιας εμβληματικής προσωπικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του αγώνα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Ελλάδα / Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Στον αυριανό 36ο Μαραθώνιο έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών και η διαδρομή θα έχει φέτος συμβολική σημασία. Μιλήσαμε με 10 δρομείς που θα είναι εκεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ