Ghost in the Shell / Το Φάντασμα στο Κέλυφος

0

Σε μία εποχή κομβική για την σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία, μία ταινία ήρθε να μας προβληματίσει για το μέλλον που έρχεται με γρήγορους ρυθμούς και μάλλον απρόβλεπτο. Ειδικά αν η τεχνολογία πέσει στα λάθος χέρια…

Το Ghost in the Shell με την Σκάρλετ Τζόχανσον που σύντομα κάνει πρεμιέρα και στις ελληνικές αίθουσες, μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με μία ακόμα ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά σίγουρα τα μηνύματα που κρύβονται πίσω και μέσα σε αυτή είναι πολύ περισσότερα.

Ghost in the Shell / Το Φάντασμα στο Κέλυφος Facebook Twitter

Για να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή το Ghost in the Shell είναι η κινηματογραφική μεταφορά από τον Ρούπερτ Σάντερς (Η Χιονάτη και ο Κυνηγός) του εμβληματικού και ομώνυμου manga του Σίρο Μασαμούνε που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1989.

Στην κινηματογραφική του, πλέον, απόδοση μεταφερόμαστε στο κοντινό μέλλον, με την Σκάρλετ Τζόχανσον στο ρόλο της Ταγματάρχη, ενός ιδιότυπου πλάσματος που εκτελεί καθήκοντα cyborg αστυνομικού να προσπαθεί να σταματήσει μία τρομοκρατική οργάνωση που χακάρει το μυαλό των ανθρώπων και έτσι τους ελέγχει.

Ghost in the Shell / Το Φάντασμα στο Κέλυφος Facebook Twitter

Την ίδια ώρα που εκτυλίσσεται η δράση, η Ταγματάρχης ξετυλίγει και την προσωπική της ιστορία καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της, όταν της γνωστοποιούν ότι την έσωσαν από βέβαιο θάνατο σε ατύχημα προκειμένου να σώζει ζωές. Όντας πλέον άτρωτη προσπαθεί να ανακαλύψει γιατί την μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή αλλά χωρίς συναισθήματα.

Η απάντηση (μαζί με πολλές ερωτήσεις που θα γεννηθούν για το αύριο που μας κλείνει το μάτι) στις μεγάλες οθόνες, από την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Ghost in the Shell / Το Φάντασμα στο Κέλυφος Facebook Twitter

Trivia:

  • Το 2008 ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η DreamWorks Pictures εξασφάλισαν τα δικαιώματα και μετά από οκτώ χρόνια συγγραφής του σεναρίου (καθώς δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν πιστά στη μεγάλη οθόνη τα στοιχεία anime και manga) και επιλογής του Βρετανού σκηνοθέτη Ρούπερτ Σάντερς ξεκίνησε η παραγωγή, με κάποιον από την Ιαπωνία να παραβρίσκεται μόνιμα στα γυρίσματα για την αξιοπιστία του αποτελέσματος…
Ghost in the Shell / Το Φάντασμα στο Κέλυφος Facebook Twitter
  • Για το ρόλο της σχολιάζει η Τζοχάνσον «Ο Ρούπερτ κι εγώ συζητήσαμε εκτενώς για την αναζήτηση ταυτότητας της πρωταγωνίστριας και την ανάγκη της να μάθει από πού έρχεται. Ο χαρακτήρας πιστεύει πως έχει μια ζωή που της έδωσαν και άλλη μία που επιλέγει. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλησα να κάνω αυτήν την ταινία. Η αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας, το αίσθημα απομόνωσης που συνιστά κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας, όπως και η σχέση που μας ενώνει όλους… Όλα αυτά είναι πολύ παρεμφερή θέματα. […] Δεν είναι απλά ένας φόρος τιμής στο συγκεκριμένο είδος. Υπάρχει μια φρέσκια ματιά. Η ανθρωπότητα παρομοιάζεται με φίδι που τρώει την ουρά του. Πόλεις χτίζονται πάνω σε άλλες πόλεις, άνθρωποι φτιάχνονται από άλλους ανθρώπους και υπολογιστές.»
Ghost in the Shell / Το Φάντασμα στο Κέλυφος Facebook Twitter
  • Ο Δανός ηθοποιός Πιλού Άσμπεκ (Borgen: Συνομωσίες Εξουσίας, Μπεν-Χουρ, Lucy, Η Απόφαση) είναι ο αντισυνταγματάρχης Μπατού, ο οποίος σταδιακά, μετά από κάθε τραυματισμό του, χάνει την ανθρωπιά του. Είναι ο μόνος τον οποίο η Ταγματάρχης εμπιστεύεται και με τον οποίο αποκτά μια κάποια «σχέση», στο βαθμό που μπορεί ένα cyborg να συνάψει σχέση. Η ιστορία αγάπης που τους δένει παραμένει, όπως και στο manga, ανεκδήλωτη, αλλά καθορίζει τις πράξεις τους.
  • Ο Τακέσι Κιτάνο, στην πρώτη του Χολιγουντιανή κινηματογραφική εμφάνιση, υποδύεται τον μέντορα της Ταγματάρχη κι ο Μάικλ Κάρμεν Πιτ (Σκοτεινό Χωριό, Funny Games, Επτά Ψυχοπαθείς, I Origins) τον χάκερ που θέλει να εκδικηθεί αυτούς που τον έβλαψαν.
  • Στην ταινία (που γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία καθώς και σε Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη) συμμετέχουν ηθοποιοί από πολλές χώρες: Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Γαλλία, Αγγλία. Η.Π.Α., Καναδά, Ζιμπάμπουε, Δανία, Σιγκαπούρη. Πολωνία, Τουρκία, Φίτζι, Κίνα, Ρουμανία και Βέλγιο.
  • Τη μουσική υπογράφει ο Κλιντ Μάνσελ και τα ειδικά εφέ ο βραβευμένος με πέντε Όσκαρ Σερ Ρίτσαρντ Τέιλορ και η ομάδα του.
Ghost in the Shell / Το Φάντασμα στο Κέλυφος Facebook Twitter

INFO

Πρωταγωνιστούν: Σκάρλετ Τζοχάνσον, Ζιλιέτ Μπινός, Τακέσι κιτάνο, Πιλού Άσμπεκ, Μάιλκ Κάρμεν Πιτ

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Σάντερς

Διάρκεια: 120'

Ημερομηνία Προβολής: Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM