Η τέχνη μιλά για την ανθρώπινη ύπαρξη και το μεγαλείο της Δημοκρατίας

Η τέχνη μιλά για την ανθρώπινη ύπαρξη και το μεγαλείο της Δημοκρατίας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Την Κυριακή 16 Απριλίου στις 11.00 το βράδυ θα προβληθεί το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY «Φάροι». Και σε αυτό το επεισόδιο θα φιλοξενηθούν δύο πρόσωπα των οποίων η ζωή και η δράση αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς. Ο Μανώλης Αναστασάκος και ο Αλέκος Παπαδάτος είναι δύο καλλιτέχνες με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό που χρησιμοποιούν την τέχνη τους για να περάσουν τα δικά τους μηνύματα για την ανθρώπινη ύπαρξη και το μεγαλείο της Δημοκρατίας.

Η τέχνη μιλά για την ανθρώπινη ύπαρξη και το μεγαλείο της Δημοκρατίας Facebook Twitter

Ο Μανώλης Αναστασάκος άρχισε να ζωγραφίζει στα 14. Πεδίο δράσης του οι συνοικίες της Καλλιθέας, δημιουργήματά του η τέχνη του δρόμου,  ή αλλιώς το γραφίτι. Αν και η δύσκολη εφηβεία που έζησε προμήνυε ότι και η συνέχεια δεν θα ήταν εύκολη, η τέχνη κατάφερε να τον σώσει. Όπως ο ίδιος πιστεύει η τέχνη είναι στάση ζωής καθώς μέσα της ζουν όλες οι πεποιθήσεις, οι γνώσεις, οι ιδεολογικές κατευθύνσεις, οι προοπτικές και οι διδαχές που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε μια ζωή με ψυχική ηρεμία.

Η τέχνη μιλά για την ανθρώπινη ύπαρξη και το μεγαλείο της Δημοκρατίας Facebook Twitter

Μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών και κάθε χρόνο αποφοιτούσε πρώτος κερδίζοντας υποτροφίες που του εξασφάλιζαν τη συνέχεια των σπουδών του. Σήμερα εκτός από τη ζωγραφική και την street art ασχολείται με την σκηνοθεσία, την αγιογραφία, την υαλουργία, την ξυλογλυπτική καθώς και την εικαστική ψυχοθεραπεία με ειδίκευση στα κακοποιημένα παιδιά. Τώρα τελευταία μπήκε στα ενδιαφέροντά του και ο βιομιμητισμός. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ξεχωριστά βήματα και σταθμούς στην προσπάθεια του να ανακαλύψει τι είναι τέχνη.

Η τέχνη μιλά για την ανθρώπινη ύπαρξη και το μεγαλείο της Δημοκρατίας Facebook Twitter

Εκτός από τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, εργάστηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Σήμερα πολλά μουσεία σύγχρονης τέχνης αλλά και ιδιώτες συλλέκτες διαθέτουν έργα του.    

Η τέχνη μιλά για την ανθρώπινη ύπαρξη και το μεγαλείο της Δημοκρατίας Facebook Twitter

 

Στο δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ «Φάροι» θα γνωρίσουμε τον Αλέκο Παπαδάτο, διάσημο συγγραφέα comics και εικονογράφο. Σπούδασε Οικονομικά σε Ελλάδα και Γαλλία,  όμως επηρεασμένος όπως ήταν από τον Μίκυ Μάους, τον Αστερίξ, τον Μικρό Ήρωα και τον Τεν Τεν, αποφάσισε να ακολουθήσει την καρδιά του και να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη, το σχέδιο.

 

Η τέχνη μιλά για την ανθρώπινη ύπαρξη και το μεγαλείο της Δημοκρατίας Facebook Twitter

Μαζί με τον Απόστολο Δοξιάδη και τον Χρήστο Παπαδημητρίου δημιούργησαν το εξαίρετο γραφικό μυθιστόρημα Logicomix, το οποίο ήταν το Νο1 New York Times best seller χαρτόδετο γραφικό βιβλίο το 2009. Συγκεκριμένα το Logicomix χαρακτηρίστηκε σαν «διεθνές φαινόμενο», καθώς ήταν στη λίστα με τα ευπώλητα των New York Times για δέκα εβδομάδες, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες.

Έξι χρόνια αργότερα η ίδια ομάδα δημιούργησε ένα νέο άλμπουμ με θέμα εξίσου συναρπαστικό, μεγαλειώδες και γεμάτο νοήματα όσο τα Μαθηματικά: τη γέννηση της Δημοκρατίας.  

Δύο άνθρωποι, δύο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, δύο πολυσχιδείς καλλιτέχνες θα μας συντροφεύσουν το βράδυ της Κυριακής 16 Απριλίου στο COSMOTE HISTORY. Εμείς δεν έχουμε παρά να τους (παρ)ακολουθήσουμε! 

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM