H Μαδρίτη της ιστορίας, της αρχοντιάς και της σύγχρονης ζωής

H Μαδρίτη της ιστορίας, της αρχοντιάς και της σύγχρονης ζωής Facebook Twitter
Η Μαδρίτη συνδυάζει το αρχοντικό στιλ με τις σύγχρονες γειτονιές της πόλης
0

ADVERTORIAL

H Μαδρίτη της ιστορίας, της αρχοντιάς και της σύγχρονης ζωής Facebook Twitter

 

Υπάρχουν ορισμένες πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Είναι εκείνες οι πόλεις για τις οποίες ακούς σε διάφορες αφηγήσεις, τις βλέπεις ως σκηνικό σε κινηματογραφικές ταινίες και διαβάζεις γι’ αυτές μόνο και μόνο επειδή είναι σημαντικές. Η Μαδρίτη είναι μια από αυτές τις πρωτεύουσες που σίγουρα πρέπει να επιλέξεις ως προορισμό στο επόμενο ταξίδι σου. Τα μουσεία, η ιστορία που ξεχειλίζει σε διάφορες συνοικίες, η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το παραδοσιακό χρώμα και η αρχοντική πλευρά μια σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης δεν φτάνουν για να περιγράψουν αυτό που θα αισθανθείς όταν πατήσεις το πόδι σου στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Οι 7 πτήσεις κάθε εβδομάδα από Αθήναμε Aegean σου δίνουν τη δυνατότητα να επισκεφτείς εύκολα και με χαμηλό κόστος την πολύπλευρη Μαδρίτη η οποία ενθουσιάζει κάθε επισκέπτη ό,τι κι αν αναζητά.  

H Μαδρίτη της ιστορίας, της αρχοντιάς και της σύγχρονης ζωής Facebook Twitter

Το ιστορικό κέντρο είναι το πρώτο που πρέπει να εξερευνήσεις αφού είναι εκείνο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η βόλτα στη Μαδρίτη ξεκινάει από την Puerta del Sol, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και αποτελεί το «σημείο μηδέν» του οδικού δικτύου της χώρας. Η πολυσύχναστη πλατεία σε σχήμα ημισελήνου περιλαμβάνει αρκετά σημεία ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων το επιβλητικό Δημαρχείο και το άγαλμα της αρκούδας που αποτελεί και το σύμβολο της πόλης. Ακολουθώντας την οδό Calle Mayor βρίσκεσαι στην περίκλειστη Plaza Mayor του 16ου αιώνα, μία από τις πιο όμορφες πλατείες της Ευρώπης. Το σκηνικό περιλαμβάνει στοές, μπαλκόνια, περίτεχνα ζωγραφισμένα κτίρια, tapas bars και υπαίθρια cafe γεμάτα με κόσμο. Λίγο πιο κάτω, βρίσκεται η κλειστή αγορά Mercado de San Miguel όπου θα βρεις γκουρμέ τοπικά προϊόντα, αλλά και η ατμοσφαιρική Plaza de la Villa, που είναι η παλαιότερη πλατεία της πόλης. Αν συνεχίσεις μέχρι το εντυπωσιακό Palacio Real στην Plaza de Oriente, μπορείς να επισκεφθείς τα δωμάτια του παλατιού και να θαυμάσεις την εξαιρετική διακόσμηση και τις διάφορες συλλογές τέχνης.

 

Η αγορά του El Rastro είναι η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη υπαίθρια αγορά της Μαδρίτης που απλώνεται εδώ και 500 χρόνια κατά μήκος της οδού Ribera de Curtidores, στην ιστορική περιοχή La Latina, και αποτελεί αγαπημένο προορισμό κυρίως  τα κυριακάτικα πρωινά. Εδώ  θα βρεις από αντίκες, second-hand ρούχα και κοσμήματα μέχρι δίσκους, κόμιξ, βιβλία, παλιές φωτογραφίες του κινηματογράφου, ακόμη και εξωτικά πουλιά.

H Μαδρίτη της ιστορίας, της αρχοντιάς και της σύγχρονης ζωής Facebook Twitter

 

Η Τέχνη είναι χαρακτηριστικό της Μαδρίτης γι’ αυτό δεν γίνεται να μην επισκεφθείς τα τρία διασημότερα μουσεία της, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους στο λεγόμενο «Χρυσό Τρίγωνο». Το Μουσείο του Πράδο (Prado) που στεγάζει μία από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου από τον 12ο μέχρι τον 19ο αιώνα. Το Museo Thyssen-Bornemisza, όπου βρίσκεται η πολύτιμη συλλογή του βαρόνου Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza και εκτίθεται στους τρεις ορόφους του μουσείου. Το Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia όπου θα θαυμάσεις έργα του Νταλί, του Μιρό και του Πικάσο (ανάμεσά τους και η περίφημη «Guernica»).

 

Το Parque del Retiro, το μεγαλύτερο και ωραιότερο πάρκο της Μαδρίτης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει γλυπτά και μνημεία, περιποιημένους κήπους με τριανταφυλλιές, δύο μουσεία (Museo del Ejercito και Cason del Buen Retiro) αλλά και χώρους εκθέσεων (Palacio de Cristal). Είναι το κατάλληλο μέρος για βόλτα με ποδήλατο ή πικνίκ, ενώ αν ελισαι πιο ρομαντικός μπορείς να νοικιάσεις βάρκα για μια ρομαντική βόλτα  στην τεχνητή λίμνη που βρίσκεται κοντά στην είσοδο. Επίσης, στις όχθες του ποταμού Manzanares βρίσκεται το πάρκο Madrid Río. Οι καταπράσινοι χώροι, οι παιδικές χαρές και οι εντυπωσιακές γέφυρες, θα σε ενθουσιάσουν, ενώ αν έχεις πάει στην Μαδρίτη με παιδιά, θα ενθουσιαστούν με το τεράστιο πάρκο ψυχαγωγίας Parque de Atracciones στο Casa de Campo ή το εκπληκτικό Parque Warner, 25 χλμ. έξω από την πόλη, όπου θα γνωρίσουν ήρωες της Warner και θα απολαύσουν βόλτες με roller coasters.

Η Μαδρίτη συνδυάζει το αρχοντικό στιλ με τις σύγχρονες γειτονιές της πόλης. Βόρεια της λεωφόρου Gran Via, ξεδιπλώνεται η ψαγμένη γειτονιά Malasana. Επίκεντρο του περίφημου κινήματος La Movida τη δεκαετία του '70, η περιοχή διατηρεί μέχρι σήμερα εναλλακτική ατμόσφαιρα με χαλαρό nightlife, ρετρό cafe, μαγαζιά με second- hand ρούχα και δισκάδικα. Αν ψάχνεις έντονη νυχτερινή ζωή τότε πρέπει να επισκεφθείς την πολύχρωμη  συνοικία Chueca, αλλά και την περιοχή La Latina με τα αμέτρητα tapas bars.

Εννοείται ότι η Μαδρίτη ικανοποιεί την γευστική αναζήτηση του κάθε επισκέπτη.Εδώ επιβάλεται ένα tapas tour από το ένα bar στο άλλο για τσιμπολόγημα στα όρθια. Μερικά από τα καλύτερα tapas bars της Μαδρίτης βρίσκονται στην περιοχή La Latina και στους δρόμους Cava Alta και Cava Baja, δυτικά της Puerta del Sol. Jamón iberico, chorizos (πικάντικο λουκάνικο), γαρίδες με σκόρδο, μαριναρισμένοι γαύροι, κροκέτες μπακαλιάρου, tortillas (ομελέτα με πατάτες) και patatas bravas (κύβοι πατάτας με πικάντικη σάλτσα) είναι μερικά από τα μεζεδάκια που θα συνοδεύσεις με κόκκινο κρασί ή μπύρα. Στην κλειστή αγορά Mercado de San Miguel μπορείς να δοκιμάσεις tapas και να ψωνίσεις εκλεκτά τοπικά προϊόντα, από αλλαντικά και παστά ψάρια μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά και γλυκά. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα περίφημα churros που σερβίρονται με πηχτή ζεστή σοκολάτα.

 

Αν είσαι από εκείνους τους επισκέπτες που κάνουν shopping σε κάθε ταξίδι, τότε πρέπει να επισκεφτείς την Grand Via όπου συγκεντρώνονται οι επώνυμες μπουτίκ και αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία για αγορές στην καρδιά της πόλης. Από την Puerta del Sol ξεκινάει ο πεζόδρομος Preciados που είναι γεμάτος καταστήματα που καλύπτουν κάθε γούστο. Στις γειτονιές Chueca και Malasana θα βρείς εναλλακτικούς σχεδιαστές και μάρκες street fashion, ενώ στους δρόμους της περιοχής Salamanca είναι μαζεμένα τα μεγάλα ονόματα της μόδας. Αν ψάχνεις κάτι πιο παραδοσιακό, μην παραλείψεις την ιστορική υπαίθρια αγορά El Rastro που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις αντίκες και τα second-hand είδη της.

 

Info

Αφού επιλέξεις μία από τις 7 πτήσεις της Aegean κάθε εβδομάδα από Αθήνα, ο οικονομικότερος τρόπος για να φτάσεις από το αεροδρόμιο Barajas στο κέντρο της Μαδρίτης είναι με το 24ωρο λεωφορείο Airport Express, το οποίο σε μεταφέρει σε 40 λεπτά στην Plaza de Cibeles. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις το μετρό για τον σταθμό Nuevos Ministerios. Για να κάνεις ατελείωτες βόλτες στο κέντρο, προμηθεύσου την Madrid Tourist Travel Pass που σου εξασφαλίζει απεριόριστες επιβιβάσεις σε μετρό και λεωφορεία (€14,20 για 2 μέρες, €18,40 για 3 μέρες & €26,80 για 5 μέρες). Όσο για το που θα μείνεις, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Η καλύτερη και πιο εύκολη λύση είναι να κλείσεις τη διαμονή σου μέσω της Aegean η οποία σου προτείνει τα καλύτερα και καταλύματα ανάλογα με τα γούστα σου. Μπες σήμερα στο site της Aegean και ετοιμάσου για ένα ταξίδι που θα θυμάσαι για καιρό.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM