Ταξίδι στη Νάπολη...

Ταξίδι στη Νάπολη... Facebook Twitter
Το ταξίδι στη Νάπολη είναι μια ευχάριστη μελωδία την οποία σιγοψιθυρίζεις για καιρό αφού επιστρέψεις από εκεί
0

ADVERTORIAL

Ταξίδι στη Νάπολη... Facebook Twitter

Υπάρχουν ορισμένες πόλεις που σου φέρνουν στο μυαλό κινηματογραφικές εικόνες από ταινίες άλλης εποχής ακόμα κι αν δεν τις έχεις επισκεφτεί για να δεις από κοντά πως είναι. Η Νάπολη είναι μια από αυτές τις πόλεις που με το που ακούς να την αναφέρει κάποιος, χωρίς να το θες αρχίζεις να σιγοψιθυρίζεις τους στίχους απ’ το τραγούδι του Dean Martin:

When you walk in a dream but you know you're not dreaming, signore... Scusa mi, but you see, back in old Napoli! That's amore...

Το τραγούδι δεν είναι πολύ μακριά από αυτό που συναντάς στη Νάπολη. Αυτή την αυθεντική πόλη στα Νότια της Ιταλίας, την πατρίδα της πίτσας με τη συναρπαστική ιστορία των 3000 ετών. H Aegean σε μεταφέρει σε έναν από τους πιο σαγηνευτικούς προορισμούς της Ευρώπης με ένα από τα δρομολόγιά της και σου δίνει το εισιτήριο για αξέχαστες διακοπές.

Η πρώτη βόλτα στη Νάπολη γίνεται στα στενά του ιστορικού της κέντρου, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τα γραφικά δρομάκια, οι μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, τα μικρομάγαζα, οι παραδοσιακές πιτσαρίες και οι υπόγειες στοές θα σε συνεπάρουν και ίσως σε κάνουν να χαθείς, αλλά εδώ αυτό είναι το ζητούμενο… Περπατώντας στην πολύβουη Spaccanapoli, τον κεντρικό στενό δρόμο που χωρίζει την πόλη στα δύο, θα βρεις σχεδόν σε κάθε γωνιά κι έναν καλό λόγο για να σταματήσεις. Εδώ είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό Duomo, που είναι αφιερωμένος στον πολιούχο San Gennaro (Άγιο Ιανουάριο).

Ταξίδι στη Νάπολη... Facebook Twitter

Μην παραλείψεις μια στάση στην Capella Sansevero, ένα αριστουργηματικό παρεκκλήσι του 17ου αιώνα, όπου θα θαυμάσεις το διάσημο άγαλμα του «Κεκαλυμμένου Χριστού» του Sanmartino, ενώ ο περίπατος θα συνεχιστεί προς τα νότια και θα σε οδηγήσει στην Piazza Municipio όπου βρίσκεται το Castel Nuovo, το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο που υπήρξε βασιλική κατοικία αλλά και τόπος διαμονής καλλιτεχνών και διανοουμένων. Για τους λάτρεις της Τέχνης λίγο παρακάτω βρίσκεται το μεγαλοπρεπές Palazzo Reale που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή έργων τέχνης και επίπλων από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα ενώ στο διπλανό Τeatro di San Carlo θα απολαύσεις τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και την τέλεια ακουστική, χάρη στην οποία χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο μέρος στη Νότια Ιταλία για να δεις μια παράσταση όπερας.

Ταξίδι στη Νάπολη... Facebook Twitter

Ο παραλιακός δρόμος από τη Santa Lucia μέχρι τη Mergellina είναι ιδανικός για βόλτα. Μπορείς να ξεκινήσεις από τη Via Partenope και να περάσεις απέναντι στη χερσόνησο Megaride όπου βρίσκεται το Castel Dell' Ovo (Κάστρο του Αυγού), το παλαιότερο κάστρο της Νάπολης που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Από εκεί θα απολαύσεις μοναδική θέα στον Βεζούβιο, καθώς και στις περιοχές Mergellina και Posillipo. Η βόλτα συνεχίζεται στη Via Caracciolo, με το πάρκο της Villa Comunale από τη μία πλευρά και τη θάλασσα από την άλλη, ενώ εδώ μπορείς να κάνεις στάση σε κάποιο από τα δεκάδες εστιατόρια που σερβίρουν θαλασσινές νοστιμιές. Στην άκρη του κόλπου της Νάπολης βρίσκεται το Posillipo, η πιο αριστοκρατική περιοχή της πόλης, με κομψά σπίτια στο λόφο και ωραία σημεία για πανοραμική θέα. Το Castel Sant’ Elmo, στο λόφο Vomero, είναι κλασικό σημείο για βόλτες την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Χρονολογείται από το 1275 και βρίσκεται δίπλα στη Μονή του San Martino. Από εδώ θα απολαύσεις την υπέροχη θέα στην πόλη και τον Βεζούβιο.

Μια ενδιαφέρουσα πλευρά της Νάπολης βρίσκεται κάτω από τη γη! Στα 40 μέτρα κάτω από το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα ανακαλύψεις, μεταξύ άλλων, τα ερείπια ενός ελληνορωμαϊκού θεάτρου και μια ρωμαϊκή αγορά με άθικτες προσόψεις μαγαζιών. Οι ξεναγήσεις διαρκούν περίπου δύο ώρες και αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία (www.napolisotterranea.org). Αν είσαι φαν της ιστορίας μπορείς επίσης να επισκεφθείς τις κατακόμβες του San Gennaro και του San Gaudioso, τις αρχαιότερες στην Ιταλία (2ος αιώνα), που είναι διακοσμημένες με εξαίσιες παλαιοχριστιανικές τοιχογραφίες.

Ταξίδι στη Νάπολη... Facebook Twitter

Το ταξίδι στη Νάπολη δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο αν δεν δεις τη ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας, η οποία σκεπάστηκε από την καυτή λάβα του Βεζουβίου το 79 μ.Χ. Θα πρέπει να βρεις αρκετό χρόνο για να περιπλανηθείς στους δρόμους της ξεθαμμένης πόλης, ανάμεσα σε μεγαλοπρεπείς επαύλεις με εξαίσιες διακοσμητικές τοιχογραφίες, καταστήματα, λουτρά και δημόσια κτίρια που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό διατηρημένα. Σε αυτή τη βόλτα στο παρελθόν θα σε συναρπάσει το Αμφιθέατρο, το Μεγάλο Θέατρο, το Ωδείο και ο χώρος της Αγοράς (Forum). Αξίζει επίσης να επισκεφθείς τις οικίες των Βέτι, του Φαύνου, καθώς και τη Βίλα των Μυστηρίων με τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες.

Η Νάπολη καλύπτει τις αναζητήσεις όσων λατρεύουν την Ιστορία και την Τέχνη. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εκτός από εκπληκτικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες από την Πομπηία και άλλες πόλεις που καταστράφηκαν διαθέτει και μια σπάνια συλλογή ελληνορωμαϊκών γλυπτών, καθώς και το συναρπαστικό Cabinetto Segreto με μια ιδιαίτερη συλλογή ερωτικών έργων από την Πομπηία και το Herculaneum. Πολύ σημαντικό είναι και το Museo di Capodimonte που στεγάζεται στο ανάκτορο του Καρόλου III και φιλοξενεί πολλά έργα τέχνης που κατείχε ο ίδιος, μεταξύ των οποίων και μερικά αριστουργήματα των Botticelli, Goya, Tiziano και Caravaggio. Οι λάτρεις της σύγχρονης τέχνης θα απολαύσουν τη μόνιμη συλλογή του Museo d’Arte Contemporanea Donnaregina με έργα σημαντικών καλλιτεχνών του 20ού αιώνα όπως οι Jeff Koons, Richard Serra και Anish Kapoor.

Όσο για τις γαστρονομικές αναζητήσεις, η Νάπολη ως πατρίδα της πίτσας, της σάλτσας Napoletana και της σαλάτας Caprese, προσφέρει έντονες γευστικές συγκινήσεις. Εδώ θα γευτείς την πιο διάσημη ιταλική πίτσα στην απλούστερη και νοστιμότερη εκδοχή της: τραγανή, ξεροψημένη ζύμη, σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες San Marzano, ντόπια μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Μπορεί η Margherita να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, οι Ναπολιτάνοι όμως λατρεύουν και την pizza marinara (σκόρδο, ρίγανη, ελαιόλαδο και σάλτσα ντομάτας). Η τοπική κουζίνα αγαπά και τα θαλασσινά: polpo affogato (χταπόδι με σάλτσα), zuppa di pesce (ψαρόσουπα) και risotto alla pescatora (με θαλασσινά) είναι μερικές από τις γεύσεις που ξεχωρίζουν. Αν, πάλι, αγαπάς τα γλυκά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα sfogliatelle (μικρά τραγανά γλυκά με γέμιση από γλυκιά ρικότα) και τα baba με ρούμι.

Το ταξίδι στη Νάπολη είναι μια ευχάριστη μελωδία την οποία σιγοψιθυρίζεις για καιρό αφού επιστρέψεις από εκεί. Το ταμπεραμέντο της και η μοναδική ατμόσφαιρα θα σε παρασύρουν και θα σε κάνουν να θέλεις να επιστρέψεις με την πρώτη ευκαιρία. Η Aegean φροντίζει γι’ αυτό με 3 πτήσεις κάθε εβδομάδα από Αθήνα,  ενώ σε βοηθάει και στην πιο εύκολη οργάνωση του ταξιδιού σου δίνοντας σου την ευκαιρία να κλείσεις τη διαμονή σου μέσω του hotel.aegeanair.com και να κερδίσεις και μίλια στον Miles+Bonus λογαριασμό σου. Μπες σήμερα στο site της Aegean και κάνε την κράτησή σου. Η πλανεύτρα Νάπολη σε περιμένει!

Info

Από το αεροδρόμιο στην πόλη το λεωφορείο Alibus θα σε μεταφέρει στον κεντρικό σταθμό της Νάπολης (Stazione Centrale-Piazza Garibaldi) σε 15 λεπτά. Προμηθέψου την Artecard για δωρεάν μετακινήσεις και πολλές εκπτώσεις στα αξιοθέατα. Ισχύει για 3 μέρες και κοστίζει €21.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM