Βόλτα στο δάσος της πόλης

Βόλτα στο δάσος της πόλης Facebook Twitter
Μια υπέροχη βόλτα στο 950 περίπου στρεμμάτων φυσικό δάσος, με τα υπέροχα πεύκα δίπλα στην Κηφισίας
0

ADVERTORIAL

 

Σε μία πόλη σαν την Αθήνα, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι τις μικρές ή μεγαλύτερες οάσεις στην έρημο του μπετόν αρμέ. Γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος, όσο και αν έχει συνηθίσει το άψυχο, συνειδητά ή μη, αναζητάει κάθε στιγμή τη σύνδεσή του με τη φύση. Ψάχνει ένα σημείο που δεν φτάνουν οι μηχανικοί ήχοι, που δεν χρειάζεται να έχει το νου του μήπως τον πατήσει το τάδε ή το δείνα μηχανοκίνητο. Ένα σημείο να ηρεμήσει και μαζί με αυτόν οι σκέψεις του, ένα σημείο που να μπορεί να χρωματίσει τη διάθεσή του και εν τέλει να αδειάσει από το βάρος της πόλης.

 

Και μετά από αυτό το ολίγον ποιητικό, θα σας μιλήσω για μια υπέροχη βόλτα στο 950 περίπου στρεμμάτων φυσικό δάσος, με τα υπέροχα πεύκα δίπλα στην Κηφισίας.

Βόλτα στο δάσος της πόλης Facebook Twitter

Ο λόγος για το μοναδικό εναπομείναν φυσικό δάσος της ευρύτερης περιοχής και ολοκλήρου του λεκανοπεδίου Αττικής, γνωστό και ως δάσος ή άλσος Συγγρού. Και αυτό το διαμάντι είναι ανοιχτό για όλους μας κάθε μέρα από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου.

Κάποτε γινόντουσαν και συναυλίες τις όμορφες θερινές νύχτες, αλλά ο φόβος πυρκαγιάς έκανε αυτή τη δυνατότητα πλέον μόνο όνειρο (θερινής νυχτός). Δεν πειράζει όμως. Μπορούμε να το απολαμβάνουμε όσο υπάρχει το υπέροχο φως του υπέροχου αττικού ουρανού.

Βόλτα στο δάσος της πόλης Facebook Twitter

Μέσα στο χώρο αυτό, πέρα από το δάσος, ο επισκέπτης θα βρει εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, τα σχολεία των Αναβρύτων, ένα ΙΕΚ και ένα ΤΕΕ αφιερωμένα όπως ονειρεύτηκε άλλωστε ο χορηγός στη γεωργική εκπαίδευση, θερμοκήπια, καλλιέργειες, τη Βίλλα Συγγρού και το ναό του Αγ. Ανδρέα. Ο ναός αυτός, αν και παρεκκλήσι για την ακρίβεια, είναι ο μοναδικός γοτθικού ρυθμού ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα, που κατασκευάστηκε βάσει σχεδίων του γνωστού Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ.

Και μετά από αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες, να σας δώσω και κάτι από το κλίμα της εκεί κατάστασης. Μπαίνεις από την άνοδο της Κηφισίας, στο ύψος του ΚΑΤ, όπου έχει και πάρκινγκ παρακαλώ. Ξεκινάς τη βόλτα σου όπου δεν αργεί να συναντήσεις δρομείς, ποδηλάτες, παρέες που κάνουν πικ νικ, οικογένειες με ή άνευ καροτσιών, σκυλάκια όλων των μεγεθών και ρατσών, προσκόπους, ομάδες παιχνιδιών και άλλες αυτοσχέδιες. Και αν σας ακούγεται πολυκοσμία, θυμηθείτε το μέγεθός του και θα καταλάβετε ότι προβλέπεται να είστε για πολλές στιγμές της βόλτας σας μόνοι.

Βόλτα στο δάσος της πόλης Facebook Twitter

Αν συνεχίσεις/συνεχίσετε τη βόλτα προς τα μέσα, εκεί που θα πετύχεις και διάφορα γήπεδα, θα συναντήσεις και άλλες ομάδες να παίζουν μπασκετάκι, ποδόσφαιρο και καμία μπιρίμπα στην άκρη για τους λιγότερο δραστήριους.

Τα μονοπάτια πολλά, οι δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις επίσης και αν κάνεις τον μεγάλο κύκλο, θα χρειαστείς τουλάχιστον μία ώρα για να το γυρίσεις, αν δε, ξεκινήσεις να κόβεις και από τα μονοπάτια, μπορείς να περπατάς μέχρι να βαρεθείς.

Θα συναντήσεις διάφορες καλλιέργειες, μελίσσια αλλά και ανοιχτά σημεία για να παίξεις με την παρέα σου ή να απλώσεις το παρεό ή την κουβέρτα σου για να χαρείς και λίγο την φύση οριζοντιωμένος...

Βόλτα στο δάσος της πόλης Facebook Twitter

Εγώ με την Κορίννα περάσαμε πάνω από 2 ώρες μέσα στο δάσος και δεν λέγαμε να φύγουμε. Κάναμε μία στάση και από ένα ωραίο θεατράκι που έχει γιατί έπρεπε να ανέβω στη σκηνή να δώσω μια μικρή παράσταση, περπατήσαμε σε διάφορα μονοπάτια, μιλήσαμε με διάφορους τριχωτούς τετράποδους φίλους και παίξαμε με το σούπερ gadget της ΗΡ.

Το γέλιο που ρίξαμε δεν λέγεται, ειδικά με τη δυνατότητα της επεξεργασίας από το app αυτού του portable printer. Γιατί αφενός είσαι print on the go, αφετέρου σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις φίλτρα, αυτοκόλλητα και ότι έχουμε μάθει και μας αρέσει από τα διάφορα προγράμματα που έχουμε και παίζουμε όλοι στα έξυπνα κινητά μας.

Μερικές φωτός θα δείτε και στο wall που έφτιαξα στο άλσος Κηφισιάς στην επιστροφή. Γιατί συν τοις άλλοις, οι φωτογραφίες είναι και αυτοκόλλητα. Οπότε, μπορείτε παντού να φτιάξατε ένα κολάζ, ένα live τοίχο, εύκολα και γρήγορα. Well, that sounds interesting...!!!

Τι πρέπει να ξέρεις για το HP Sprocket

Print On The Go

  • Εκτυπώνεις φωτογραφίες από το smartophone ή το tablet, το ίδιο γρήγορα και εύκολα όσο τις δημοσιεύεις. Μπορείς επιτέλους να έχεις και σε hard copy φωτογραφίες με τους φίλους σου και όχι χαμένες σε κάποιο σκληρό δίσκο.
  • Το μέγεθός του είναι όσο περίπου ενός κινητού τηλεφώνου και το βάρος περίπου 170 γραμμάρια, που σημαίνει ότι τον παίρνεις παντού.
  • Παίρνει για το κάθε «γέμισμα» πακέτο 10 φύλλων φωτογραφίες 5 x 7,6 εκ.
  • Εκτυπώνεις μέσω της δωρεάν εφαρμογής HP Sprocket App με τεχνολογία Bluetooth.
  • Μπορείς να τυπώσεις όποια φωτογραφία θέλεις από τη Συλλογή σου ή από τα Social Media.

Περισσότερα για τη χρήση του στο παρακάτω βίντεο:

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM