Μια μικρή ατζέντα από όλα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες

Μια μικρή ατζέντα από όλα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες Facebook Twitter
Το να προγραμματίσεις τη βραδινή σου έξοδο μπορεί να γίνει ακόμα και στα ολιγόλεπτα διαλείμματα της δουλειάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή σου διάθεση για να διαλέξεις ανάμεσα σε μουσική, σινεμά, θέατρο, τέχνη ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σε ενδιαφέρει και η κάρτα σου για να κλείσεις online το πολυπόθητο εισιτήριο.
0

ADVERTORIAL

Μια μικρή ατζέντα από όλα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες Facebook Twitter

Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα. Από τη μία το έχεις πάρει απόφαση ότι το καλοκαίρι τελείωσε ενώ από την άλλη τα Χριστούγεννα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση είναι αρκετά μακριά…

Οπότε, ή που θα περιμένεις να περάσει ο καιρός φλερτάροντας με τη μαυρίλα ή που θα βρεις τον τρόπο να περάσεις καλά και μάλιστα χωρίς να το πολυσκέφτεσαι. Αυτός ο τρόπος περνά από την οθόνη του υπολογιστή σου με ένα σύντομο search σε όλα τα events αυτής της εποχής που είναι πολλά, διαφορετικά και πολύ ενδιαφέροντα.

Το να προγραμματίσεις τη βραδινή σου έξοδο μπορεί να γίνει ακόμα και στα ολιγόλεπτα διαλείμματα της δουλειάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή σου διάθεση για να διαλέξεις ανάμεσα σε μουσική, σινεμά, θέατρο, τέχνη ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σε ενδιαφέρει και η κάρτα σου για να αγοράσεις online  το πολυπόθητο εισιτήριο. Απλά, γρήγορα και (ναι!) με απόλυτη ασφάλεια στη συναλλαγή σου

Θέατρο

Μια μικρή ατζέντα από όλα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες Facebook Twitter

 

Greek Freak / Fire and Fury!

Από 03/11 έως 31/12 στο “ΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟ”

Συγγραφέας: Σίμος Κακάλας Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας Πρωταγωνιστούν: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Μιχάλης Βαλάσογλου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης κ.ά. Άλλοι Συντελεστές: Σκηνικό: Αντώνης Δαγκλίδης, Κοστούμια: Claire Bracewell

Το Greek Freak! παρουσιάστηκε στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και επιστρέφει με νέα νούμερα. Πρόκειται για μια ξεχωριστή παράσταση όπου πραγματικοί καθημερινοί άνθρωποι προκαλούν τα όρια του κοινού με τη συνδρομή χιλιάδων διαφορετικών guest(s) σχεδόν κάθε βδομάδα. To διαφορετικό της παράστασης είναι τα παιχνίδια με πλούσια δώρα για το κοινό αλλά και η πραγματοποίηση επιθυμιών, όπως η διαγραφή χρεών!

Σου φαίνεται ενδιαφέρον; Πάρε την κάρτα σου ανα χείρας και αγόρασε εισιτήριο εδώ.

Ο Αμπιγιέρ

Από 06/11 έως 06/02 στο “ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Β' ΣΚΗΝΗ” Συγγραφέας: Ronald Harwood Σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνος Βακούσης, Άννυ Λούλου, Ευγενία Αποστόλου κ.α. Άλλοι Συντελεστές: Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα.

Στον «Αμπιγιέρ» (1981) ο Ronald Harwood σκιαγραφεί την ιδιόμορφη συναισθηματική σχέση του Σερ, ενός σαιξπηρικού ηθοποιού που τα καλύτερά χρόνια της καριέρας του είναι πια παρελθόν, και του Νόρμαν, του αφοσιωμένου αμπιγιέρ του, δημιουργώντας έτσι ένα από τα ουσιαστικότερα έργα για τη ζωή στο θέατρο και για τους ανθρώπους του θεάτρου. Το έργο αποτελεί μια σάτιρα του θεατρικού κόσμου όπου οι θεατές καλούνται να κρυφοκοιτάξουν μέσα από την κλειδαρότρυπα των παρασκηνίων του θεάτρου και γίνονται μάρτυρες των κωμικοτραγικών καταστάσεων που εξελίσσονται στα καμαρίνια και στις κουίντες την ώρα της παράστασης. 

Η παράσταση θα παίζεται για πολύ καιρό, ωστόσο μπορείς από τώρα να δεις εδώ το πρόγραμμα και να κλείσεις τη θέση σε μερικά μόνο κλικ.

Φονική Παγίδα (Deathtrap)

Από 06/11 έως 31/12 στο “ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ”

Συγγραφέας: Ira Levin Σκηνοθεσία: Γιάννης Λασπιάς Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Λουδάρος, Τζένη Μπότση, Γιάννης Κουκουράκης, Αργύρης Γκαγκάνης, Αλεξάνδρα Παντελάκη Άλλοι Συντελεστές: Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας, Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου.

Ο Sidney Bruhl είναι ένας διάσημος συγγραφέας θρίλερ με μεγάλες θεατρικές επιτυχίες και δυστυχώς γι' αυτόν μεγάλες θεατρικές αποτυχίες τα τελευταία χρόνια. Η καριέρα του έχει πάρει πλέον την κατιούσα και η συγγραφική του έμπνευση τον έχει εγκαταλείψει προ πολλού, όπως άλλωστε και οι αναγνώστες του. Παντρεμένος με την όμορφη Myra Bruhl, η οποία αδυνατεί ν' αντιληφθεί τη σοβαρότητα της οικονομικής τους κατάστασης, ο Sidney λαμβάνει ταχυδρομικώς, μέσα στην απελπισία του, ένα έργο που ονομάζεται Deathtrap (Φονική Παγίδα).   Το Deathtrap είναι αναμφίβολα η νέα μεγάλη επιτυχία του Broadway. Το πρόβλημα είναι ένα. Δεν το έχει γράψει ο ίδιος…

Ο Παρείσακτος

Από 02/11 έως 05/11 στο “BIOS.TESLA”

Χορογραφία: Αλίκη Καζούρη Σκηνοθεσία: Θάνος Πρίτσας Πρωταγωνιστούν: Άντρια Δημητρίου, Χαρά Κότσαλη, Θάνος Πρίτσας Άλλοι Συντελεστές: Μουσική: Στάθης Ιωάννου, Σκηνικά - Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου.

Μια παράσταση χορού εμπνευσμένη από το βιβλίο του φιλοσόφου Jean- Luc Nancy «L’ Intrus», που ακολουθεί πάνω στην σκηνή την πορεία τριών διαφορετικών ανθρώπων...ή μήπως είναι ο ίδιος; Κέντρο βάρους του έργου η μεταμόσχευση καρδιάς, προσωπικό βίωμα του συγγραφέα: το θαύμα της επιστήμης που δίνει δεύτερη ευκαιρία σε μια ζωή που θα χανόταν αλλά και σ’ αυτήν που χάθηκε, ένα επίτευγμα που αφήνει για μια στιγμή την καρδιά χωρίς σώμα και το σώμα χωρίς καρδιά. Ο ξένος κατακλύζει το καινούργιο ενδιαίτημα. Γίνεται αυτός το ισχυρό στοιχείο και όχι ο οργανισμός που το περιβάλλει.

Πρόλαβε τις τελευταίες παραστάσεις, κάνοντας κλικ εδώ για την αγορά online εισιτηρίου

Tσάρλι Τσάπλιν

Από 06/11 έως 28/11 στο “ΑΚΡΟΠΟΛ”

Συγγραφέας: Daniel Colas Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Μαρίνα Ψάλτη, Τζένη Θεωνά, Χρήστος Σπανός κ.α. Άλλοι Συντελεστές: Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη, Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Στο βραβευμένο έργο του Daniel Colas ξεδιπλώνεται όλο το παρασκήνιο της μυθιστορηματικής ζωής του «Σαρλώ», που στιγμάτισε την εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογράφου.   Ο Τσάρλι Τσάπλιν ξεκίνησε ως ένα πάμπτωχο ορφανό παιδί του δρόμου, για να εξελιχθεί σε ένα διάσημο και πάμπλουτο καλλιτέχνη παγκόσμιας αναγνώρισης. Η ζωή του ήταν γεμάτη αντιθέσεις, ανατροπές, έρωτες, με στοιχεία ενός τρελού παραμυθιού.  Στην παράσταση που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ο ρόλος του πολυαγαπημένου Σαρλώ εναλλάσσεται με αυτόν του αληθινού προσώπου που τον υποδύθηκε, του Τσάπλιν. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μεταμορφώνεται στον ομώνυμο ρόλο, με τα δύο αυτά γοητευτικά, αλλά τόσο αντίθετα πρόσωπα.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα και κλείσε με την κάρτα σου εισιτήρια για την πολυσυζητημένη παράσταση εδώ.

Οι επιλογές είναι πολλές και ίσως τελικά να χρειαστείς λίγο χρόνο για να διαλέξεις τη παράσταση που θέλεις, αλλά σίγουρα δε θα σου πάρει χρόνο για να την κλείσεις. Και ούτε θα πάρεις ρίσκο.

Μουσική

Μάνος Χατζιδάκις, Η εποχή της Μελισσάνθης

Από 04/11 έως 05/11 στην “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ – ΚΠΙΣΝ”

Ο τριετής Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξεκινά στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017 με έναν εμβληματικό κύκλο τραγουδιών, την Εποχή της Μελισσάνθης, μια μουσική αυτοβιογραφία βασισμένη σε ποιήματα του συνθέτη.   Ο Μάνος Χατζιδάκις αφιέρωσε την Εποχή της Μελισσάνθης (έργο 37) στη μνήμη της μητέρας του. Πρόκειται για μια καντάτα για ώριμη γυναικεία φωνή, δύο νεανικές ανδρικές, μεικτή και παιδική χορωδία, ορχήστρα δωματίου και στρατιωτική μπάντα, με βασικό μουσικό όργανο το μπουζούκι.  Η Μελισσάνθη είναι ένα βαθιά πολιτικό έργο με υψηλή ποιητική διάσταση. Στον επίλογο του σημειώματός του, ο Χατζιδάκις αναφέρει: "Η εποχή της Μελισσάνθης τέλειωσε. Σήμερα ζω για πάντα το χαμό της. Κι ο κόσμος μας δεν πάει να γίνει καλύτερος. Με όλα όμως αυτά, δε θέλω να δώσω ιστορικές διαστάσεις στη Μελισσάνθη και στην εποχή της. Επιθυμώ να καταγράψω μόνο, την προσωπική μου περιπέτεια και συμμετοχή στην πρόσφατη ιστορία του κόσμου, έτσι καθώς την έζησα μέσ’ από το σπίτι μου και μέσα από την πόλη που εξακολουθώ να ζω".

Σταύρος Ξαρχάκος & Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Από 05/11 έως 18/12 στο “GAZARTE”

Μετά την μεγάλη περιοδεία στα πιο σημαντικά αρχαία θέατρα της Ελλάδας και τις δυο sold out συναυλίες στο Ηρώδειο, οι δυο καλλιτέχνες αποφάσισαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους στο gazarte.

Πρόλαβε τη μοναδική εμφάνιση των δύο καλλιτεχνών κλείνοντας το εισιτήριό σου εδώ.

Σταμάτης Κραουνάκης, Τα παιδιά της Σφίγγας

Από 06/11 έως 18/12 στο “ΣΦΙΓΓΑ MUSIC THEATER”

Μετά από την επιτυχία του «Όλοι ένα» Φίλα με, τα αγόρια της Σπείρας μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη παρουσιάζουν «Τα παιδιά της Σφίγγας». Η μουσική παράσταση θα είναι γεμάτη τραγούδια από όλες τις εποχές, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και φυσικά αγαπημένα κομμάτια του τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα των εμφανίσεων και αγόρασε εύκολα και με ασφάλεια το ηλεκτρονικό εισιτήριο εδώ.

Dreamy Whispers

Από 10/11 έως 24/11 στο “ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ”

Το χορευτικό-πολυφωνικό κουαρτέτο των Dreamy Whispers ξεκίνησε διασκευάζοντας disco, rock και pop κομμάτια δίνοντας τους μια πιο groovy υφή. Οι πειραματισμοί τους οδήγησαν σε live session βιντεοσκοπήσεις (και ηχογραφήσεις) τραγουδιών των Michael Jackson, Sia, Pharrell Williams, Bruno Mars, Ace of Base και πολλών άλλων σε μπαρ, πάρκα, σπίτια, σοκάκια και πήραν χιλιάδες likes στο youtube. Ακολούθησαν οι πρώτες εμφανίσεις τους σε μαγαζιά και μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά και το πρώτο επίσημο video clip τους, το «Λαϊκό Τσατσά», σε στίχους και μουσική Απόστολου Καλδάρα, που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε.   Οι Dreamy Whispers είναι: Ειρήνη Ψυχράμη: φωνή, Βιργινία Φραγκούλατζη: φωνή, Απόστολος Ψυχράμης: φωνή, Δημήτρης Δρόσος: φωνή, Φώτης Παπαθεοδώρου: μπάσο, κιθάρα, cajon, programming

 Τα online εισιτήρια ξεκινούν από 10 € και μπορείς να κάνεις εύκλολα ηλεκτρονική αγορά με την κάρτα σου από εδώ.

Φεστιβάλ

Black Quantum Futurism/ ATH Kids/ Moor Mother/ Voltnoi, Enter Afrofuturism Στις 11/11 στο 6 D.O.G.S.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Enter Afrofuturism (7-12 Νοεμβρίου) το Six d.o.g.s. υποδέχεται στις 11 Νοεμβρίου τους: Black Quantum Futurism, ATH Kids, Moor Mother και Voltnoi.   Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Black Quantum Futurism της Rasheedah Phillips (συγγραφέας και ακτιβίστρια) και της Camae Ayewa (Moor Mother) θα πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό lecture performance και ένα εργαστήριο. Οι Black Quantum Futurism (ή, αλλιώς, BQF) είναι μια νέα προσέγγιση στη βίωση της πραγματικότητας μέσω της χειραγώγησης του χωροχρόνου προκειμένου να δούμε πιθανά μέλλοντα. Αυτό το όραμα –και η πρακτική του– αντλεί τις όψεις, τις δοξασίες και τις ποιότητές του από την κβαντική φυσική, τις φουτουριστικές παραδόσεις και τις πολιτιστικές παραδόσεις των Μαύρων/Αφρικανών πάνω στη συνείδηση, τον χρόνο και τον χώρο.

Η ελληνική κολεκτίβα ATH KIDS σχηματίστηκε το 2015 από τους Valentin Rivera και Kareem Kalokoh. Ένας από τους στόχους τους είναι η απεικόνιση του αθηναϊκού underground από μια δίκη τους οπτική γωνία που περιλαμβάνει την τραχύτητα της μητροπολιτικής ζωής. Αποτελούνται από mc’s, μουσικούς παραγωγούς, dj’s, φωτογράφους και κινηματογραφιστές.  

Moor Mother ονομάζεται το πειραματικό μουσικό πρότζεκτ της Αμερικανίδας ποιήτριας και μουσικού Camae Ayewa. Μέσα από την ηλεκτρονική μουσική και τα dark rap φωνητικά της, εξερευνά τα όρια της ιστορίας της αφρικανικής διασποράς. Οι στίχοι της μιλούν για ένα ταξίδι στο χρόνο, που θα ανακατασκευάσει παρελθόν και μέλλον μακριά και έξω από τον κόσμο των ρατσιστικών πολιτικών φυλής και φύλου.  

Ο Voltnoi Brege είναι multimedia καλλιτέχνης, ιδρυτικό μέλος των οπτικοακουστικών ομάδων drog_A_tek και The Erasers, του πολιτιστικού κέντρου BIOS και της καλλιτεχνικής κολεκτίβας DETACH. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ανεξάρτητος επιμελητής.

Αυτές είναι λίγες από τις εκδηλώσεις που μπορούν να ομορφύνουν τα βράδια του μήνα που μόλις ξεκίνησε. Εσύ απλώς επιλέγεις αυτή που σε ενδιαφέρει και κλείνεις τα εισιτήριά σου πληρώνοντας ηλεκτρονικά χωρίς καν να σηκωθείς από τη θέση σου. Εξάλλου, πολλές φορές η ηλεκτρονική συναλλαγή με την κάρτα εκτός από εύκολη και ασφαλής αποδεικνύεται σωτήρια για να προλάβεις τη θέση σου. Χαρακτηριστική περίπτωση το μεγαλύτερο event του μήνα: Nick Cave & The Bad Seeds στις 16/11 στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (TAE KWON DO). Όποιος δεν πρόλαβε να πάρει το εισιτήριό του σε αυτή τη συναυλία που έγινε sold out θα έμενε με την πίκρα. Ευτυχώς για μια ημέρα βγήκαν στο intenet περιορισμένα εισιτήρια για ηλεκτρονική αγορά. Εκείνη την ημέρα το κουμπί «κάνε την αγορά σου τώρα!» ήταν η πιο ωραία φράση που έχω δει!

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM