Σπουδαίες ελληνικές παραγωγές στη μεγάλη οθόνη

Σπουδαίες ελληνικές παραγωγές στη μεγάλη οθόνη Facebook Twitter
«Καζαντζάκης»: Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία αγάπης και πίστης ενός συγγραφέα που αντιστάθηκε στη βαρβαρότητα της εποχής του και άφησε στις επόμενες γενιές ένα μοναδικό έργο.
0

ADVERTORIAL

Σπουδαίες ελληνικές παραγωγές στη μεγάλη οθόνη Facebook Twitter
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης πρωταγωνιστεί στην ταινία του Νίκου Περάκη "Success Story".

 

Και αυτός ο χειμώνας έχει να προσφέρει πολλά στο φιλοθεάμον κοινό. Την τιμητική τους έχουν και λόγω καιρού, οι κλειστοί χώροι και να μαζευόμαστε σιγά σιγά όλοι οι φίλοι αλλά και οι νέοι φίλοι στα σπίτια ή στις αίθουσες για τις νέες ταινίες και το απαιτούμενο bonding.

 

Γιατί νέες ταινίες μπορείς να δεις και στο σπίτι σου. Ειδικότερα τις ελληνικές προτάσεις που έχουν συμπαραγωγό τη Nova, θα έχεις τη δυνατότητα να τις απολαύσεις πρώτος με την άνεση του καναπέ σου. Αλλά και πριν την τηλεοπτική πρεμιέρα, αν είσαι συνδρομητής της Nova μπορείς να τις δεις πρώτος και στον κινηματογράφο (!), πριν την επίσημη διάθεση στις αίθουσες. Και μιλάμε για κινηματογραφικές προτάσεις που έχεις ακούσει και γνωρίζεις καθότι είναι ήδη talk of the town.

Σε συνέχεια μιας πορείας σχεδόν 20 χρόνων που η Nova βρίσκεται δίπλα σε περισσότερες από 135 κινηματογραφικές παραγωγές, θα απολαύσουμε και φέτος τον χειμώνα σημαντικά έργα μεγάλων Ελλήνων σκηνοθετών.

Σπουδαίες ελληνικές παραγωγές στη μεγάλη οθόνη Facebook Twitter

Success Story

Πρώτη πρόταση είναι το "Success Story" του Νίκου Περάκη που πάει για Success Story.

Μετά τη «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά», ο Νίκος Περάκης επιστρέφει με μία ακόμα επίκαιρη ταινία για τον έρωτα στα χρόνια της κρίσης. Οι ήρωες μας δυο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, από εντελώς διαφορετικό background που αρχικά το ξεπερνάνε και ερωτεύονται, παντρεύονται και ανοίγουν σπιτικό. Ένα σπιτικό που δεν πρόλαβε καλά καλά να ενηλικιωθεί και ξεκίνησε σχετικά νωρίς να αποδομείται.

Ο Παναγής Πάνδωρας (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) είναι εύπορος ψυχίατρος, γιος μεγαλοεκδότη, γοητευτικός και ολίγον «κάπως» γνωρίζει τη νέα ανερχόμενη πλην άνεργη ηθοποιό Τζορτζίνα Τσελέπη (Φιόνα Γεωργιάδη), κόρη μικροαστών καλλιτεχνών που θέλει να πετύχει. Τελικά αυτό που καταφέρνει είναι να απαρνηθεί τα θέλω της στην προσπάθειά της να κολλήσει με το περιβάλλον του Παναγή.

Η επερχόμενη καταπίεση, μια δύσκολη εγκυμοσύνη και η κρίση που συνετέλεσε και σε άλλα στενάχωρα στην οικογένεια, οδήγησαν τη σχέση σε έναν κατήφορο.

Σπουδαίες ελληνικές παραγωγές στη μεγάλη οθόνη Facebook Twitter

Η αγάπη και το πάθος δίνουν πια τη θέση τους στην αποξένωση και στην αμοιβαία απογοήτευση. Σε μια περίοδο λοιπόν έξι χρόνων (2008-2014) ζούμε και εμείς μαζί τους μέσα από τις αναδρομές (flash back) και τις αφηγήσεις τους, τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται και τελικά να αφήνονται στα πιο ταπεινά τους ένστικτα.

Οι ήρωες της ιστορίας μας μέχρι που άραγε θα φτάσουν;

Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης

Σενάριο: Κατερίνα Μπέη

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Πάνος Μουζουράκης, Τόνια Σωτηροπούλου, Τζένη Θεωνά, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Βάσω Καβαλιεράτου, Αννίτα Κούλη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νάσος Παπαργυρόπουλος, Ηλίας Βαλάσης, Πάνος Κρανιδιώτης, Γιάννης Κοκιασμένος Συμμετέχει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Φιλική συμμετοχή: Μαρία Αλιφέρη, Ευαγγελία Μουμούρη, Μαρία Μπακοδήμου, Ορφέας Αυγουστίδης

Δείτε το Trailer:

«Καζαντζάκης»

Μια ταινία που την περιμένουμε όλοι στις 23 του Νοέμβρη με προσμονή είναι σίγουρα η ελληνογαλλική συμπαραγωγή «Καζαντζάκης». Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής επιστρέφει με μία ακόμα προσωπογραφία, επιχειρώντας να παρουσιάσει το μεγαλύτερο κατά πολλούς Έλληνα συγγραφέα μετά τον Όμηρο.

Θυμίζουμε ότι έχουμε ήδη δει υπό τις σκηνοθετικές του οδηγίες, τους: Κωνσταντίνο Καβάφη, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και Ιωάννη Βαρβάκη. Οπότε τώρα ήρθε η ώρα για ένα ακόμα πολύ μεγάλο Έλληνα, την ιστορία του οποίου θα υπηρετήσει ένα cast που υπόσχεται αδιαμφισβήτητη επιτυχία.

Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και τη σύντροφό του Ελένη η Μαρίνα Καλογήρου. Τον συγγραφέα στα παιδικά του χρόνια υποδύεται ο Αλέξανδρος Καμπαξής ενώ ο Στέφανος Ληναίος ενσαρκώνει τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία. Να σημειώσουμε ότι σ' αυτήν την ταινία θα απολαύσουμε για τελευταία φορά τον Στάθη Ψάλτη σε μια μοναδική ερμηνεία.

Η ιστορία είναι η αναζήτηση του συγγραφέα μέσα από ό,τι θεωρούσε ότι ορίζουν τη ζωή του: τα όνειρα και τα ταξίδια σε τόπους που αγάπησε. Εκεί θα προσπαθήσει να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταφέρει τελικά μέσω του Οδυσσέα του να βιώσει την «Κρητική Ματιά», η οποία του δώρισε την κατάργηση του φόβου του θανάτου και το μαγικό αίσθημα μιας ανώτερης ελευθερίας.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία αγάπης και πίστης ενός συγγραφέα που αντιστάθηκε στη βαρβαρότητα της εποχής του και άφησε στις επόμενες γενιές ένα μοναδικό έργο.

Η ταινία, ακολουθώντας τη ζωή του συγγραφέα, είχε γυρίσματα διάρκειας 6 μηνών σε πολλές περιοχές όπως Κρήτη, Αθήνα, Αίγινα, Νότια Γαλλία, Βερολίνο και Βιέννη!

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής

Ηθοποιοί: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέφανος Ληναίος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Δούκα, Γιούλικα Σκαφιδά, Μαρία Σκουλά, Νίκος Καρδώνης και πολλοί άλλοι.

Δείτε το Trailer:

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM