Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν

Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν Facebook Twitter
Ένα μοναδικό ταξίδι στη γνώση και τη φαντασία, στα παιδιά που το έχουν περισσότερη ανάγκη
0

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πώς η ευαισθησία και η καλλιέργεια ενός ανθρώπου, φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται και αντιμετωπίζει ένα παιδί. Και δεν έχουν άδικο. Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, τα παιδιά είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί ό,τι και να γίνει, ένα μικρό παιδί δεν σταματάει ποτέ μα ποτέ να ονειρεύεται.

Και επειδή κάθε παιδί πρέπει να έχει δικαίωμα στο όνειρο, η Stoiximan δημιούργησε τους «Μικρούς Ήρωες», ένα καινούριο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, που μοναδικό στόχο έχει να χαρίσει ένα μοναδικό ταξίδι στη γνώση και τη φαντασία, στα παιδιά που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν Facebook Twitter

«Μικροί Ήρωες» είναι όλα τα παιδιά που θέλουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, που προσπαθούν με κάθε μέσο και πολλή όρεξη να ανακαλύψουν αυτό που αγαπούν. Παιδιά με πνεύμα ανήσυχο που θέλουν να ανακαλύψουν καινούρια πράγματα. Παιδιά που διψούν για μάθηση. Όμως για κάποια από αυτά, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Είτε επειδή μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε επειδή αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Μέσα από το Πρόγραμμα, δίνεται η ευκαιρία στους «Μικροί Ήρωες» να μάθουν, να ταξιδέψουν, να αποκτήσουν καινούρια ερεθίσματα που θα τους κάνει να συνεχίσουν να ονειρεύονται.

Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν Facebook Twitter

«Οι Μικροί ήρωες μαθαίνουν»

Μία από τις δύο δράσεις του Προγράμματος είναι «Οι Μικροί ήρωες μαθαίνουν» και απευθύνεται στους μαθητές της Γ’ και της Δ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων μεγάλων αστικών κέντρων. Μέσα από τη συγκεκριμένα δράση, τα παιδιά ενισχύουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν βιωματικές εμπειρίες.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της δράσης, κατά την οποία περισσότεροι από 10.000 μαθητές των ευρύτερων περιοχών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα μουσείων και ιδρυμάτων, χωρίς κανένα απολύτως κόστος. H επιτυχία ήταν μεγάλη και η συνέχεια του προγράμματος αναμενόμενη και φυσικά ελπιδοφόρα!

Μετά την μεγάλη απήχηση και ενδιαφέρον που προσέλκυσε το πρόγραμμα "Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν", αλλά και την πολύ επιτυχημένη Α' Φάση του "Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν" που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, οι εγγραφές για τη Β' φάση ξεκινούν.

Ενδεικτικά να πούμε πως κάποια από τα σημεία ενδιαφέροντος είναι το Αττικό Πάρκο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Μουσείο Παιχνιδιών στο Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Πειραμάτων, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το ΝΟΗΣΙΣ –Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, και το Ολυμπιακό Μουσείο.

Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν Facebook Twitter

Το εγχείρημα όμως δεν σταματάει εδώ! Σκοπός του Προγράμματος είναι κάθε χρόνο να επιλέγονται περίπου 10.000 παιδιά και να τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, εξερευνώντας νέους προορισμούς.

Αν και εσύ είσαι εκπαιδευτικός ή μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κάποιου Δημοτικού Σχολείου της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης, δεν έχεις παρά να διαλέξεις το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  που αφορά το Σχολείο σας και να συμπληρώσεις την αίτηση. Γιατί οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να έχει κάθε παιδί δικαίωμα στη γνώση. 

Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν Facebook Twitter
Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM