Are you a sinner?

Are you a sinner? Facebook Twitter
Το ιδιαίτερο γουστόζικο μαγαζί που εξυπηρετεί όλους εμάς που εργαζόμαστε και κινούμαστε κάτω από το Σύνταγμα.
0

ADVERTORIAL


Are you a sinner? Facebook Twitter

 

To moto των παιδιών είναι "Flowers in the air – Passion in the Basement". Ο λόγος για τους Taste the SIN, Αλέξανδρο και Σάκη που θα τους βρείτε στο πολύβουο κέντρο της πόλης. Το ιδιαίτερο γουστόζικο μαγαζί που έφτιαξαν εξυπηρετεί όλους εμάς που εργαζόμαστε και κινούμαστε κάτω από το Σύνταγμα, ενώ μπορείς να απολαύσεις -αν έχεις χρόνο- το γεύμα σου και στο χώρο τους.

Are you a sinner? Facebook Twitter
Are you a sinner? Facebook Twitter

Από νωρίς το πρωί μέχρι και το απόγευμα μπορείς να γευτείς το μοναδικό τους καφέ, και λέω μοναδικό καθότι καβουρδίζεται στη Θεσσαλονίκη και συσκευάζεται αποκλειστικά γι' αυτούς, με αρώματα σοκολάτας και αποξηραμένων φρούτων.

Are you a sinner? Facebook Twitter
Χειροποίητη ζύμη με αρνί, καπνιστό τυρί Μετσόβου, αμπελόφυλλο και τοματίνια.

Εκτός από διάφορες προτάσεις για brunch όμως έχει και ένα ιδιαίτερα φροντισμένο μενού που (θα) ανανεώνεται κάθε 4 μήνες! Φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί με παστράμι, κατίκι και chutney τομάτας. Πατάτες Νάξου με αυγά και γευστικό στακοβούτυρο Κρήτης. Τραχανάς Μεσολογγίου με ξινομυζήθρα και λουκάνικο Κρήτης, για να πάρετε μια μικρή γεύση. Plus ότι όλα τα πιάτα μπορείτε να τα συνοδεύσετε με κρασί ή μπύρα ελληνικής προέλευσης/παραγωγής. Τα πάντα δε, φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή (Open Kitchen).

Are you a sinner? Facebook Twitter

Εμείς, μιλήσαμε με τους ίδιους και μάθαμε όλα αυτά που προηγήθηκαν και οδήγησαν στη γευστική αμαρτία τους.

Are you a sinner? Facebook Twitter
Sinners burger με κιμά κοτόπουλο, σπανάκι baby, πιπεριά, μανιτάρι saute και mousse κατσικίσιου τυριού (πρέπει να το φας).

Αλέξανδρε, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη γαστρονομία; Εσύ Σάκη; Σε αυτή τη διαδρομή που συναντήθηκαν οι δρόμοι σας;

Α: Καθαρά επαγγελματικά, ξεκίνησα να ασχολούμαι από την ηλικία των 17, όντας στην σχολή, αλλά είχα μια εικόνα από πιο πριν λόγω εφηβικών ανησυχιών... Η μαγειρική ουσιαστικά με κέρδισε, δεν την κέρδισα.

Σ: Ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με την μαγειρική πριν 9 χρόνια, λόγω του ότι η μαγειρική είναι όπως τα ταξίδια: βλέπεις, δοκιμάζεις, ανακαλύπτεις, δημιουργείς...

Α: Συναντηθήκαμε σε ένα από τα "μαύρα" εστιατόρια του Κολωνακίου. Ευτυχώς, η διαδρομή μας εκεί ήταν σύντομη αλλά όλα για κάποιο λόγο γίνονται τελικά.

Σ: Θεωρούμε και οι δύο ότι πρέπει να περάσεις και από "κακές" κουζίνες γιατί και από εκεί έχεις να κερδίσεις και να μάθεις πράγματα.

Are you a sinner? Facebook Twitter
Πατάτες Νάξου με αυγά , στακοβούτυρο Κρήτης και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι / επιλογή vegetarian.

Σάκη, ποια πιστεύεις ότι είναι τα δυνατά σημεία του Αλέξανδρου; Εσύ Αλέξανδρε, τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που ξεχωρίζει τον Σάκη;

Σ: Τα δυνατά σημεία του Αλέξανδρου είναι η δυναμική που έχει ως άνθρωπος -και όχι μόνο ως επαγγελματίας- και ο αυθορμητισμός του, που σημαίνει ότι είναι ειλικρινής και αληθινός. Επαγγελματικά, τα λόγια είναι περιττά. Οι νεανικές του ιδέες, σε συνδυασμό με την αθώα παραδοσιακή γεύση που όλοι θέλουμε να γευόμαστε γιατί μας ταξιδεύει στα παλιά, ήταν αυτό που μαγειρικά μας ένωσε!!!

Α: Αυτό που ξεχωρίζει τον Σάκη είναι καθαρά η αυτοπεποίθησή του και η μαγειρική του οργάνωση. Για τη γεύση δεν χρειάζεται να σχολιάσω διότι συνεργαζόμαστε χρόνια. Ο χαβαλές του σαν άνθρωπος και ότι είναι η ήρεμη δύναμη σε μη ήρεμες καταστάσεις είναι πολύ μεγάλο προσόν. Γενικά, θεωρώ ότι πρέπει να συνεργάζεσαι και να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους που θαυμάζεις... Ο Σάκης είναι καθαρά ένας από τους λίγους!!!

Are you a sinner? Facebook Twitter
Sinners mini sandwiches: από αριστερά sin-sandwich με chutney αποξηραμένου σύκου (Ταξιάρχη), ελιά, κρέμα τυριού και παστράμι, fish-sandwich με μαρινάτο γαύρο, αντράκλα, μήλο, τομάτα καρέ και σάλτσα αρωματικών βοτάνων και sandwich με κατίκι Δομοκού αγγούρι, άνηθο, τομάτα / vegetarian.

Βρίσκεστε σε μια περιοχή γεμάτη από επιλογές σε έθνικ κουζίνες. Εσείς όμως επιλέξατε τη δική μας. Γιατί;

Σ: Γιατί ήταν μια συνειδητοποιημένη επιλογή καθώς όπου και να περπατήσεις στο κέντρο δεν θα γευτείς πουθενά τη γεύση της γιαγιάς σου. Το άρωμα της φρέσκιας ρίγανης δε θα το μυρίσεις, ειδικά μέσα στη δυσοσμία του κέντρου. Γι' αυτό μπορείς να απολαύσεις ένα απλό πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό οσονούπω και βραδινό, με σωστή τεχνική, αγνά υλικά και μοντέρνες ιδέες που θα σου αλλάξουν τη μέρα και θα σου ξυπνήσουν αναμνήσεις και όχι μόνο! Γιατί δεν επιτρέπεται να μη ξέρουν οι νεαρές ηλικίες τι είναι η στραπατσάδα αλλά να γνωρίζουν τα pan-cakes... και όχι επειδή είμαστε εναντίων των ξένων γεύσεων αλλά επειδή είμαστε υποστηρικτές της δικής μας αυθεντικής και μη τυποποιημένης γεύσης!

Α: Είμαστε άλλωστε μια τουριστική χώρα και βρισκόμαστε στο κέντρο της. Είναι πάρα πολύ ωραίο το streetfood και όλη αυτή η απήχηση που έχει γενικά. Προσωπικά, μου αρέσει πάρα πολύ και θεωρώ κρίμα παιδιά της ηλικίας μου να μη γεύονται ή να μη ξέρουν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Άλλωστε, θεωρώ ότι και η δική μας γαστρονομία έχει πάρα πολλά πράγματα να γευτούμε και να πειραματιστούμε σε αυτά. Πόσο μάλλον όταν έρχονται τόσοι τουρίστες σε εμάς και εμείς αντί να τους βάζουμε σε διαδικασία να γνωρίσουν τη δική μας γεύση, που είναι κομμάτι του δικού μας πολιτισμού, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το δικό τους φαγητό.

Are you a sinner? Facebook Twitter
Τραχανάς Μεσολογγίου με ξινομυζήθρα και λουκάνικο Κρήτης.

Μιλάτε για Taste the SIN, ήτοι Δοκίμασε την Αμαρτία, ποια είναι η αγαπημένη του καθένα σας και γιατί;

Α: Υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει αμαρτήσει; Αν δεν υπάρχει αμαρτία υπάρχει η συνήθεια και είναι πολύ κακό πράγμα. Είναι μότο ζωής. Αμαρτία σημαίνει όχι ρουτίνα, όχι συνήθεια. Δεν θέλουμε τη ρουτίνα στη ζωή μας ρε παιδί μου, θέλουμε το κίνητρο, το ρίσκο, όλα. Την διαφορετικότητα. Η αμαρτία ταυτίζεται με όλα αυτά, προφανώς δεν είναι μόνο γλυκιά, έχει όλες τις γεύσεις όπως πρέπει να είναι και η ζωή!!!

Σ: Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω! Μας αρέσει να ζούμε στην αμαρτία είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα. Αυτή είναι η ζωή μας, ακόμα και για το φαγητό που εκτός από ανάγκη είναι και αμαρτία, εξού και το μήλο and life goes on. Ας δημιουργήσουμε, ας γευτούμε, ας αμαρτήσουμε sinners. Η δικιά μου αμαρτία λοιπόν είναι η ζωή μου όλη (ο καθένας μπορεί να το εξηγήσει αυτό όπως θέλει).

Για περισσότερες αμαρτίες επισκεφτείτε τους Βουλής 24, Σύνταγμα. Και βρείτε τους στα social media ως Taste the Sin και στο #tastethesin.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM