Το τσιμέντο στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Το τσιμέντο στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ» Facebook Twitter
Σύμμαχος στην πορεία της Ελλάδας προς την ανάπτυξη, στάθηκε το νέο και πρωτοποριακό δομικό υλικό για την εποχή, το τσιμέντο.
0

ADVERTORIAL

 

Απαραίτητο δομικό υλικό για ισχυρές και ανθεκτικές κατασκευές, το τσιμέντο είναι συνδεδεμένο στη χώρα μας με το όνομα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και μία σειρά από έργα με τα οποία συνδέθηκε η ανάπτυξη της Ελλάδας από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

 

Το τσιμέντο στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ» Facebook Twitter

Μια ματιά πίσω στο χρόνο...

Το τσιμέντο χρησιμοποιήθηκε ήδη από τους Αρχαίους Αιγύπτιους ως υλικό πλήρωσης για τις πυραμίδες, ενώ ανακαλύφθηκε ξανά το 19ο αιώνα.


Στη χώρα μας όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 20ου αιώνα με την ίδρυση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, της εταιρίας που συνέδεσε το όνομά της με τη σύγχρονη Ελλάδα.

Η χώρα «ανακαλύπτει» το νέο πρωτοποριακό δομικό υλικό που θα στηρίξει την ανασυγκρότηση, αλλά και τη θεμελίωση όλων των μεγάλων έργων υποδομής για την ανοικοδόμηση της χώρας και την περαιτέρω ανάπτυξή της μέχρι σήμερα: το τσιμέντο.

Στόχος αυτής της μικρής βαλκανικής χώρας, ήταν από τις αρχές κιόλας του 20ου αιώνα, να εξελιχθεί από αγροτική, σε σύγχρονη βιομηχανική, περιφερειακή δύναμη της ΝΑ Ευρώπης.

Και για να το καταφέρει, θα έπρεπε να ακολουθήσει το μοντέλο ανάπτυξης κάθε προηγμένου κράτους, με την κατασκευή έργων υποδομής, όπως δρόμους και γέφυρες, λιμάνια και αεροδρόμια καθώς επίσης και νοσοκομεία, σχολεία, φράγματα, αρδευτικά, αποχετευτικά και αντιπλημμυρικά έργα.

Το τσιμέντο στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ» Facebook Twitter

Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ έδωσε το έναυσμα και... την πρώτη ύλη για την επίτευξη του στόχου. Συνέβαλε για περισσότερο από έναν αιώνα στην ανοικοδόμηση της Ελλάδας, κάνοντας το όνομά της ήδη από τη δεκαετία του 1960, συνώνυμο με την ανάπτυξη,εντός αλλά και εκτός συνόρων, καθώς αναδείχτηκε σε πρώτη εξαγωγική τσιμεντοβιομηχανία της Ευρώπης!

Ρίχνοντας μια ματιά σε μερικά από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της χώρας μας, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως το τσιμέντο ΗΡΑΚΛΗΣ βρίσκεται στα πιο αντιπροσωπευτικά έργα ανάπτυξης της σύγχρονης Ελλάδας.

Ας δούμε όμως μερικά από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας όπου η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ συνέβαλε στην κατασκευή τους με πρώτη ύλη δημιουργίας το τσιμέντο, το σκυρόδεμα και τα αδρανή υλικά:

Το τσιμέντο στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ» Facebook Twitter

Αυτό το νέο και πρωτοποριακό δομικό υλικό για την εποχή, το τσιμέντο, έγινε σύμμαχος και συνοδοιπόρος στην πορεία της Ελλάδας προς τον εκσυγχρονισμό της και την ευρωπαϊκή της ταυτότητα.

Το όνομα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ συνδέθηκε μοιραία, αναπόφευκτα και δίκαια με αυτό το βασικό και, κυριολεκτικά, «θεμελιώδες» οικοδομικό υλικό που η ίδια καθιέρωσε.

Με την εγγύηση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ

Το τσιμέντο στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ» Facebook Twitter

Σήμερα η μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία της χώρας, εξακολουθεί να πρωτοστατεί στα έργα κατασκευής.

Με πρώτες ύλες δημιουργίας το τσιμέντο, το σκυρόδεμα και τα αδρανή υλικά, όλων των ειδών, τα σύγχρονα κτίσματα -ιδιωτικά και δημόσια- της χώρας, διαθέτουν χάρη στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ έναν από τους καλύτερους συντελεστές αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας στην Ευρώπη, κάνοντάς μας περήφανους για την ελληνική καταγωγή της.


Συνεχίζοντας το όραμά της να πρωτοπορεί για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του αστικού ιστού της χώρας, αποτελεί πλέον μέλος της LafargeHolcim.

Το τσιμέντο στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ» Facebook Twitter

Της διεθνούς φήμης εταιρίας και πρωτοπόρου στον κλάδο των δομικών υλικών, η οποία χάρη στην Έρευνα & Ανάπτυξη, εργάζεται για τη διαρκή βελτίωση των ιδιοτήτων του τσιμέντου, προσφέροντας στη βιομηχανία των κατασκευών και την κοινωνία, καινοτόμες λύσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και ποιότητα στην καθημερινότητα.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM