Ο Άλντο Κεραμάς κάνει τατουάζ (και πρωταθλητισμό) για να νιώθει καλά

Ο Άλντο Κεραμάς κάνει τατουάζ (και πρωταθλητισμό) για να νιώθει καλά Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ο Άλντο Κεραμάς κάνει τατουάζ (και πρωταθλητισμό) για να νιώθει καλά Facebook Twitter

Γεννήθηκε το '91 στην Αλβανία και από τα πέντε του ζει στην Ελλάδα. Μεγάλωσε με ήρωες σαν τον Ολυμπιονίκη Yuriy Borzakovskiy και γι' αυτό ασχολήθηκε με το στίβο.


Είναι αθλητής στα 800μ. και μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Βαλκανικό πρωτάθλημα και έχει πάρει μέρος σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Παρ' όλα αυτά, έχοντας το γνώθι σαυτόν, δεν θεωρεί πως έχει πετύχει έστω και τα μισά από αυτά που θα μπορούσε. Ίσως τα πράγματα είναι δυσκολότερα, σε αυτόν τον τόπο, αυτή τη χρονική στιγμή, για ένα αγόρι από τη γείτονα χώρα.

Ο Άλντο Κεραμάς κάνει τατουάζ (και πρωταθλητισμό) για να νιώθει καλά Facebook Twitter


Ο Άλντο Κεραμάς κάνει τακτικά αυτοκριτική –και μάλιστα αρκετά σκληρή. Στη μέχρι τώρα σούμα όμως δεν θα άλλαζε κάτι.

«Κάθε επιλογή στη ζωή μου την κάνω συνειδητά. Καλώς ή κακώς μέσα από δύσκολες καταστάσεις γίνεσαι καλύτερος και πιο δυνατός. Άρα θεωρώ πως ότι έχω ζήσει μέχρι τώρα με έχει κάνει καλύτερο».


Ένα από αυτά, είναι η ενασχόληση του με τα τατουάζ. Έκανε το πρώτο στα 16 και από τότε ξεκίνησαν όλα.

Ο Άλντο Κεραμάς κάνει τατουάζ (και πρωταθλητισμό) για να νιώθει καλά Facebook Twitter

«Τα tattoo δεν είναι απλά σχέδια με μελάνι. Είναι τρόπος έκφρασης. Είναι σαν κόσμημα πάνω στο σώμα. Μου αρέσει που ο κόσμος θέλει να έχει πάνω του για πάντα κάτι που σημαίνει κάτι ξεχωριστό γι αυτόν».


Το δικό του πιο ιδιαίτερο, έχει να κάνει με μια εμπειρία ζωής. Τον Ιανουάριο του 2016 πήγε για 45 ημέρες στην Κένυα σε ένα προπονητικό κέντρο που αποτελεί πόλο έλξης για τους καλύτερους αθλητές αποστάσεων όλου του κόσμου.

Κάθε πρωί που ξυπνούσε για προπόνηση, τα μικρά παιδιά του χωριού έτρεχαν πίσω του και τον ρωτούσαν «how are you?». Όμως λόγω προφοράς ακουγόταν «Hawayou». Όταν λοιπόν γύρισε Ελλάδα, έκανε αυτή τη φράση τατουάζ.


Αυτή τη στιγμή εκτός από τις προπονήσεις του, δουλεύει και σαν tattoo artist στο Unicorn Tattoo στη Γλυφάδα. Όποιος έρχεται στο μαγαζί, και είναι ακόμα «ασημάδευτος», είτε άντρας, είτε γυναίκα, του λέει το ίδιο.

«Το tattoo που θα κάνεις πρέπει να σε κάνει χαρούμενο. Να το βλέπεις και να χαίρεσαι που το έχεις». Όσο για τα «μανίκια» πιστεύει πως είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να διακοσμήσεις το χέρι σου, αλλά δεν είναι κάτι μπορεί να υποστηρίξει ο καθένας.

 

Ο Άλντο Κεραμάς κάνει τατουάζ (και πρωταθλητισμό) για να νιώθει καλά Facebook Twitter


Από την άλλη δεν είναι φαν του σβησίματος. «Ίσως έσβηνα κάποιο tattoo μόνο λόγω κακού αποτελέσματος και όχι επειδή δεν μου άρεσε σαν σχέδιο ή ιδέα». Οπότε, με λίγα λόγια, σου λέει να προσέξεις τι θα κάνεις, πριν το κάνεις.


Και αν η κοπέλα του είχε «χτυπήσει» το όνομα του πρώην, δεν θα του άρεσε μεν, αλλά δεν θα την πίεζε και να το σβήσει. «Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει». Αυτό είναι γενικότερα και το μενταλιτέ που τον έχει φτάσει μέχρι τη νίκη σε Βαλκανικά και Πανελλήνια πρωταθλήματα, παρά τις όποιες δυσκολίες (και) λόγω ξεκινήματος.

Τον γνωρίσαμε σε μια από τις πολύ σπάνιες εμφανίσεις του σε μαζικούς αγώνες δρόμου, στο Spetses Mini Marathon. Έτρεξε την απόσταση των 10χλμ, με την WIND Running Team, εκτός συναγωνισμού, με στόχο να εμψυχώσει τους συμμετέχοντες, να πετύχουν μια καλύτερη επίδοση και να σημειώσουν προσωπικό ρεκόρ.

 

Για περισσότερες ιστορίες σαν και αυτή πάτα εδώ.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM