Μια όμορφη βραδιά μέσα στο πράσινο και δίπλα στο Κέντρο

Μια όμορφη βραδιά μέσα στο πράσινο και δίπλα στο Κέντρο Facebook Twitter
Όσο υπάρχει καλή διάθεση και καλό κρασί, θα υπάρχουν και καλές βραδιές σαν και αυτή.
0

ADVERTORIAL


Μια όμορφη βραδιά μέσα στο πράσινο και δίπλα στο Κέντρο Facebook Twitter

 

Τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν το καλοκαίρι, με τους πρώτους μίνι καύσωνες να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, δεν μας χωράει ο τόπος. Αυτό σημαίνει, ότι τόσο μέσα στην φωτεινή και ηλιόλουστη ημέρα, όσο και στη δροσερή μυρωδάτη νύχτα θέλεις να είσαι έξω από τους τέσσερις τοίχους. Είτε πρόκειται για το σπίτι σου ή ακόμα και για πιο χειμερινά μαγαζιά.

Την τιμητική τους αυτήν την εποχή έχουν τα καρεκλάκια έξω, η θάλασσα και φυσικά το πράσινο. Και θα έρθεις να μου πεις, στην Αθήνα ποιος έχασε το πράσινο για να το βρούμε εμείς… Και όμως, επειδή η πρωτεύουσα είναι μια μαγική πόλη που μπορεί να βγάλει μέσα από το καπέλο της τα πάντα, θα το βρεις και αυτό.

Μία τέτοια πράσινη επιλογή για παράδειγμα είναι ένα μαγαζί χωμένο μέσα στο άλσος του Παπάγου, δέκα λεπτά μόλις από το Κέντρο. Εκεί λοιπόν που περπατάς μακριά από δρόμους και φασαρία, ξαφνικά μέσα στα πεύκα και δίπλα σε μία τεχνητή λιμνούλα, υπάρχει το Piu Verde.

Συγκεκριμένα, αυτήν την Παρασκευή, στο Piu Verde θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε cocktail του ΕΟΣ Σάμου, όπου πίνοντας ένα το επόμενο θα είναι κερασμένο!

Όπως το λέει και το όνομά του, είναι ένα μαγαζί μέσα στα δέντρα, «πιο πράσινο» από κάποια άλλα πράσινα, καθότι υπάρχουν πραγματικά δέντρα μέσα στο μαγαζί, το οποίο κατά κύριο λόγο είναι αίθριο και πώς να μην είναι εκεί που βρίσκεται.

Μια καθημερινή λοιπόν κατηφορίσαμε μια παρέα από τα χρόνια της σχολής. Ξεκινήσαμε σχετικά νωρίς, κατά τις επτά, για ένα δροσιστικό ή για το διάσημο «χαλαρό ποτάκι», που για κάποιο λόγο μόνο γέλιο δημιουργεί πλέον στους οικείους μου.

Μια όμορφη βραδιά μέσα στο πράσινο και δίπλα στο Κέντρο Facebook Twitter
Samos Breeze

Ενθουσιασμένοι λοιπόν από την αλλαγή σκηνικού, από την έρημο του μπετόν σε μία καταπράσινη όαση, καθίσαμε κάτω φυσικά από ένα δέντρο και πήραμε καταλόγους. Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να αφήσουμε το αρχικό πλάνο και να περάσουμε στο plan B: δροσερό κρασί μετά εδεσμάτων.

Σε αυτό βοήθησε και το ψαγμένο μενού με ελληνικές, μεσογειακές αλλά και διεθνείς γαστρονομικές προτάσεις. Εμείς επιλέξαμε από κοινού κάποια πιάτα και τα βάλαμε, ως μία καλή παρέα, στη μέση: Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας, ριζότο με άγρια μανιτάρια & πουρέ μαύρης τρούφας και μία μαραθόπιτα με χειροποίητο φύλλο και αρωματικά τυριά Σύρου.

Όσο για το κρασί, η εποχή σηκώνει τα δροσερά λευκά και ροζέ όπως αυτά φέρνει κοντά μας η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. Οπότε χωριστήκαμε σε δύο ομάδες λόγω γούστων.

Εγώ και η Χαρά τιμήσαμε ένα Μοσχάτο Σάμου, συγκεκριμένα το ωραιότατο «Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου». Για όσους αγαπάνε το ανοιχτόχρωμο λευκό κρασί, θα βρουν σε αυτό ένα φινετσάτο χαρακτήρα με ανθώδη και φρουτώδη αρώματα, που πίνεται εξίσου ευχάριστα ως απεριτίφ και σερβίρεται πολύ δροσερό (8ο-10ο C). Το εν λόγω κρασί το έχω δοκιμάσει και συνοδεύει ευχάριστα τόσο λευκά κρέατα, όσο και θαλασσινές γεύσεις, αλμυρές τάρτες αλλά ακόμα και bbq επιλογές με λεμόνι και ρίγανη.

Η Αφροδίτη και ο Γιάννης ως λάτρεις του κόκκινου κρασιού, επιλέξανε αντ’αυτού ένα δροσερό ροζέ, το ξινόμαυρό «Μπαμπατζίμ Ερωδιός». Όσοι προτιμούν τα ροζέ, σίγουρα γνωρίζουν τον Ερωδιό που κυκλοφορεί στα ράφια εδώ και 25 χρόνια. Πρόκειται για ένα κρασί με απαλή γεύση και άρωμα που συνόδευσε άριστα το κοτόπουλό μας και που μπορεί εξίσου να αναδείξει πιάτα θαλασσινά, όπως ακόμα και κυνήγι.

Το πόσο γρήγορα πέρασαν οι ώρες, όλοι εμείς που έχουμε καλούς φίλους ή έστω ευχάριστες παρέες το γνωρίζουμε και το επόμενο δικό μας θερινό ραντεβού έχει ήδη κλείσει.

Συγκεκριμένα, αυτήν την Παρασκευή, στο Piu Verde θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε cocktail του ΕΟΣ Σάμου, όπου πίνοντας ένα το επόμενο θα είναι κερασμένο!

Και αν αναρωτιέστε τι σαμιώτικα cocktails μπορεί να είναι αυτά, σημειώστε: το Samos Spritzer και το Samos Breeze. Όπου το δροσερό και ευκολόπιοτο Samos Spritzer αποτελείται από Samos Vin Doux, σόδα και φλούδα λεμονιού ενώ για μια ακόμα πιο καλοκαιρινή γεύση θα δοκιμάσουμε το Samos Breeze, ένα cocktail με βάση πάλι το Samos Vin Doux, με χυμό μάνγκο, χυμό λεμόνι και φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Μια όμορφη βραδιά μέσα στο πράσινο και δίπλα στο Κέντρο Facebook Twitter
Samos Spritzer

Για αυτό πάρτε την καλή σας διάθεση και ελάτε να χαρούμε το καλό κρασί, μέσα στο πράσινο και μακριά από το θόρυβο της πόλης.

Piu Verde: Στρατάρχη Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου (Μετρό Εθνική Άμυνα), 210 6546185, Facebook: Piu Verde, Instagram: PiuVerdePapagou, www.piuverde.com.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα βρείτε στο website https://www.gwc-microsite.gr/.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM