Η βραδιά των κύκνων

Η βραδιά των κύκνων Facebook Twitter
Γιατί μπορεί να ξέρουν οι Γάλλοι από καλό κρασί, ξέρουμε όμως και εμείς.
0

ADVERTORIAL


Η βραδιά των κύκνων Facebook Twitter

 

Μία από τις πιο σημαντικές αγορές της σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι φέτος ήταν αδιαμφισβήτητα το επιπλάκι με τα ροδάκια που επιτρέπει στην τηλεόραση να μετακινείται.

 

Αυτό σημαίνει θερινό οικιακό σινεμά (home cinema) στη βεράντα, είτε με φίλους είτε σόλο. Γιατί ο κινηματογράφος, όπως και το θέατρο, είναι κάτι που το απολαμβάνεις εξίσου με παρέα και χωρίς, ασχέτως αν προτιμούμε πάντα την παρέα και δη την καλή παρέα.

 

Το επόμενο Σάββατο λοιπόν, έχουμε κλείσει πριβέ παράσταση chez moi, που λένε και οι Γάλλοι, δηλαδή σπίτι μου, και τώρα που θυμήθηκα τα γαλλικά μου, να θυμηθώ να παραγγείλω στους φίλους το κρασί. Γιατί μπορεί να ξέρουν οι Γάλλοι από καλό κρασί, ξέρουμε όμως και εμείς και στην προκειμένη περίπτωση η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Το νέκταρ των θεών μας ήταν άλλωστε και δεν έχει λείψει ποτέ από το ελληνικό τραπέζι.

Με αφορμή την ταινία και την επικείμενη ανάλυση αυτής, η βραδιά απαιτεί μια μικρή προετοιμασία. Ο Αρονόφσκι άλλωστε είναι ένας αγαπημένος σκηνοθέτης -ήδη από το 2000 που πρωτοείδαμε και συγκλονιστήκαμε με το Requiem for a Dream- που δημιούργησε ένα ωραιότατο ψυχολογικό θρίλερ το 2010, με την εξίσου αγαπημένη συνονόματη Πόρτμαν.

Ο λόγος βέβαια για τον Μαύρο Κύκνο (Black Swan) που χάρισε και στην πρωταγωνίστριά του Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας και πολλά άλλα από τα μεγάλα κινηματογραφικά βραβεία. Η ιστορία αφορά στην γνωστή σε όλους μας Λίμνη των Κύκνων και συγκεκριμένα στην προετοιμασία της παράστασης. Η πλοκή στηρίζεται στον κεντρικό ρόλο του έργου που δεν είναι άλλος από αυτόν της μίας μπαλαρίνας που πρέπει να παίξει τον Λευκό και τον Μαύρο Κύκνο.

Στην ιστορία μας βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου ένας θίασος καλείται να επιλέξει μια πρωτοεμφανιζόμενη χορεύτρια για τον πολυπόθητο ρόλο. Η Νίνα αν και το φαβορί, έχει απέναντί της τη Λίλι που θα της κάνει το δρόμο ιδιαίτερα δύσκολο. Επιπλέον, ο ρόλος του Μαύρου Κύκνου απαιτεί ένα σκοτάδι και ένα αισθησιασμό που για την μέχρι τότε «Λευκή» Νίνα ήταν άγνωστος.

Αγωνία, παιχνίδια, παγίδες, ερωτισμός, παραισθήσεις σε μία ταινία που κέρδισε τις εντυπώσεις και έβαλε την Πόρτμαν στην κατηγορία των σπουδαίων ηθοποιών.

Όλα αυτά λοιπόν και ακόμα περισσότερα θα συζητήσουμε με τον Στέφανο και τον Γιώργο. Αν και ο πρώτος παιδί του χώρου, θα ταίριαζε στον Μαύρο Κύκνο, επειδή αγαπάει το λευκό, θα πρέπει να φροντίσει να εφοδιαστεί για τη νύχτα αυτή με τον «Λευκό Κύκνο».

Ο λόγος βέβαια για τον πελοποννησιακό λευκό ξηρό οίνο, της αγαπημένης ποικιλίας Μοσχοφίλερο. Λαμπερός και έντονος όπως ο ηθοποιός μας, το κρασί αυτό συνοδεύει άριστα τόσο ψάρια, όσο και λευκά κρέατα αλλά και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες. Για τη μέρα, σκοπεύω να του φτιάξω ένα finger food με φιλετάκια κοτόπουλου και ελαφριά τυριά.

Ο Γιώργος μας από την άλλη, πιο σκοτεινός τύπος, έχει ήδη δηλώσει ότι για τη βραδιά του Μαύρου Κύκνου, θα φέρει το «Μαύρος Κύκνος». Είναι ένα κόκκινο κρασί άλλωστε που σερβίρεται και ελαφρά δροσερό, που σημαίνει πίνεται ευχάριστα και τους πιο ζεστούς μήνες. Το αγιωργίτικο αυτό κρασί με το ρουμπινί βαθυκόκκινο χρώμα και το πλούσιο άρωμα θα δέσει άριστα με τις μπουκίτσες από μοσχαρίσια φιλετάκια που θα του φτιάξω αλλά και τα πικάντικα τυριά που θα το συνοδεύουν.

Εγώ από την άλλη, δεν ξέρω ποιον από τους δύο φίλους μου θα συνοδεύσω... Μπορεί και τους δύο, γιατί ως Νάταλι και εγώ, μπορώ να απολαύσω εξίσου και τους δύο οίνους, και τον Λευκό και τον Μαύρο Κύκνο.

Καλή μας οινο-θέαση!

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα βρείτε στο website https://www.gwc-microsite.gr/.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM