Οι ηγέτες του αύριο χτίζονται σήμερα

Οι ηγέτες του αύριο χτίζονται σήμερα Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Οι ηγέτες του αύριο χτίζονται σήμερα Facebook Twitter

Υπάρχουν κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής σου κατάρτισης που δεν τις αξιολογείς όπως πρέπει εκείνη τη στιγμή, αλλά τις εκτιμάς πολύ αργότερα, όταν συνειδητοποιείς πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν και παίζουν ακόμα στην επαγγελματική σου πορεία. Προσωπικά, απ' όσα αμφιθέατρα κι αν πέρασα, όσα βιβλία και σημειώσεις κι αν διάβασα, εκείνο που θυμάμαι ακόμα είναι το βιωματικό σεμινάριο ηγεσίας στο οποίο συμμετείχα. Τότε, φυσικά, δεν υποψιαζόμουν πως το να κατευθύνεις μία ομάδα ανθρώπων που έχουν δεμένα τα μάτια με μαντίλι έμελλε να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή άσκηση που είχε πλάκα... Πολύ αργότερα κατάλαβα ότι, για να εξηγήσεις τη σκέψη σου και να δώσεις οδηγίες σε άλλους, θα πρέπει να σκέφτεσαι ότι οι συνομιλητές σου είναι τυφλοί γιατί πολύ απλά δεν είναι στο μυαλό σου...

Οι ηγέτες του αύριο χτίζονται σήμερα Facebook Twitter

Το να μπορείς να κατευθύνεις μια ομάδα, να εξηγήσεις και να εμπνεύσεις είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά και χρειάζεται βάσεις από νεαρή ηλικία. Γι' αυτό το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει το Pierce Leadership Academy, ένα βιωματικό αγγλόφωνο πρόγραμμα για εφήβους από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα αποτελεί μια συνολική εμπειρία που καλεί του συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους ώστε να εξελιχθούν σε αποτελεσματικούς ηγέτες. Γιατί η ηγεσία πάνω απ' όλα βασίζεται στην αποφασιστικότητα και την προσωπική ανάπτυξη δεξιοτήτων. Στo Pierce Leadership Academy μπορεί κανείς να ζήσει μέσα σε τρεις εβδομάδες μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία με μαθήματα, εργαστήρια, προσομοιώσεις, συζητήσεις και εκπαιδευτικές εξορμήσεις που θα βοηθήσουν τους μαθητές να εξερευνήσουν περιοχές ενδιαφέροντος, να εκτεθούν σε νέα γνωστικά αντικείμενα και επιστήμες, και τελικά να κατανοήσουν καλύτερα τους μηχανισμούς της ηγεσίας. Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες:

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)

Σε αυτή την ενότητα γίνεται ένας συνδυασμός ακαδημαϊκών εργασιών, εργαστηρίων και εξορμήσεων με στόχο να ενισχύσει την κριτική σκέψη των μαθητών και να τους ωθήσει προς έναν ανεξάρτητο τρόπο σκέψης, με καινοτόμες ιδέες και γνώσεις πάνω στον ψηφιακό κόσμο.

Οι ηγέτες του αύριο χτίζονται σήμερα Facebook Twitter

Ο ρόλος που παίζει η επιστήμη στην κοινωνία μας αποτελεί βασική θεματική της ενότητας και μέσα από τα εργαστήρια θα δοθεί στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να ολοκληρώσουν τα δικά τους projects. Μέσα από βιωματικά παιχνίδια, role playing, ανοιχτά debates και ασκήσεις ηγεσίας οι μαθητές θα μπορέσουν να συνδέσουν τους τομείς STEM με τις αντιπαραθέσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Mediation and Social Change

 

Οι ηγέτες του αύριο χτίζονται σήμερα Facebook Twitter

 

Η τεχνική της διαμεσολάβησης και της διαπραγμάτευσης διδάσκεται με βάση τις αρχές του προγράμματος Διαπραγμάτευσης του Harvard οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων σήμερα. Σε αυτή την ενότητα οι μαθητές θα κληθούν να εφαρμόσουν τις διαπραγματευτικές τους δεξιότητες σε πραγματικά γεγονότα του σχολείου, της ευρύτερης κοινωνίας αλλά και σε παγκόσμιου ενδιαφέροντος ζητήματα. Μέσα από διαδραστικά εργαστήρια οι έφηβοι θα ενισχύσουν τη θέληση, το θάρρος και την ενσυναίσθηση ώστε να εργαστούν αργότερα προς όφελος μιας πιο δίκαιης κοινωνίας.

From Humanism to Leadership

Σε αυτή την ενότητα εμπλέκονται οι επιστήμες της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών, ώστε οι μέλλοντες ηγέτες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα σε ένα πλαίσιο πιο λόγιο και κοινωνιοκεντρικό.

Οι ηγέτες του αύριο χτίζονται σήμερα Facebook Twitter

Οι μαθητές θα ανακαλύψουν διαφορετικές οπτικές της ηγεσίας και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από debates αλλά και σε βιωματικές ασκήσεις με συλλογιστικό και ρητορικό χαρακτήρα ενώ θα κληθούν να μελετήσουν το δικό τους case study. Μέσα από αυτό θα έρθουν σε επαφή με τις ηθικές δυσκολίες της λήψης αποφάσεων και τις διαφορετικές πιθανότητες που προκύπτουν σε κάθε απόφαση. Σε αυτή την ενότητα σημαντικό ρόλο παίζει το εργαστήριο Emotional Intelligence αυτής της ενότητας που θα αναδείξει το θέμα της Συναισθηματικής Νοημοσύνης ως βασικού στοιχείου της ηγεσίας.

DramArting

 

Τα δημιουργικά εργαστήρια κατέχουν σημαντική θέση σε αυτή την ενότητα καθώς οι Τέχνες μπορούν να εφοδιάσουν τους ηγέτες με όλα τα απαραίτητα εφόδια: κοινωνικές και ανθρωπιστικές ευαισθησίες, τη δυνατότητα για σαφείς κατευθύνσεις και την ικανότητα να ερευνούν σε βάθος προβλήματα και μυστήρια που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες.

Οι ηγέτες του αύριο χτίζονται σήμερα Facebook Twitter

Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές θα ανακαλύψουν πως ο καλός ηγέτης δομείται πάνω στη σκηνή αλλά και στο παρασκήνιο. Επίσης θα ανακαλύψουν πώς μπορούμε να κατακτήσουμε τη γνώση μέσα από ένα έργο τέχνης. Όλα αυτά μέσα σε ένα πρόγραμμα που ξεφεύγει από την παραδοσιακή τάξη και λειτουργεί πιο δυναμικά και δημιουργικά από τα συνηθισμένα.

Τα δημιουργικά εργαστήρια κατέχουν σημαντική θέση σε αυτή την ενότητα καθώς οι τέχνες μπορούν να προσφέρουν στους ηγέτες όλα τα απαραίτητα εφόδια: κοινωνικές και ανθρωπιστικές ευαισθησίες, τη δυνατότητα για σαφείς κατευθύνσεις και την ικανότητα να ερευνούν σε βάθος προβλήματα και μυστήρια που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές θα ανακαλύψουν πως ο καλός ηγέτης δομείται πάνω στη σκηνή αλλά και στο παρασκήνιο. Επίσης θα ανακαλύψουν πώς μπορούμε να κατακτήσουμε τη γνώση μέσα από ένα έργο τέχνης. Όλα αυτά μέσα σε ένα πρόγραμμα που ξεφεύγει από την παραδοσιακή τάξη και λειτουργεί πιο δυναμικά και δημιουργικά από τα συνηθισμένα.

Οι ηγέτες του αύριο χτίζονται σήμερα Facebook Twitter

Μια μοναδική εμπειρία που δεν αφορά μόνο την εκπαίδευση αλλά την αυτοπραγμάτωση και την ανεξάρτητη σκέψη για παιδιά που, ευτυχώς για όλους μας, μπορεί να γίνουν οι ηγέτες του μέλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

www.pierce.gr/pierce-leadership-academy

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM