Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
Bristol bridge.
1

 

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
Southampton

Η OPP είναι μια ομάδα επιστημόνων που ειδικεύεται στην εργασιακή ψυχολογία. Πρόσφατα πραγματοποίησαν μια έρευνα για τα μέρη της Μεγάλης Βρετανίας στα οποία οι εργαζόμενοι αισθάνονται πιο ευτυχείς να δουλεύουν και ανέδειξαν τις δέκα που εξισορροπούν καλύτερα την επαγγελματική με την προσωπική ζωή. Ο Guardian δημοσίευσε τη λίστα μαζί με σχόλια εργαζομένων από κάθε πόλη.

10. Μπρίστολ

«Συνδυάζει την κουλτούρα μιας μεγάλης πόλης με το συναίσθημα μια μικρής και δεμένης κοινότητας. Οι επαγγελματικοί χώροι είναι πολύ φθηνοί σε σχέση με άλλες πόλεις. Έχει πολύ πράσινο, είναι φιλικό προς τους ποδηλάτες και διαθέτει πολλά μικρά καταστήματα και εμπόρους». Τζόναθαν Μέι, διευθυντής στο Hubbub.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
Manchester.

9. Σαουθάμπτον

«Στο Σαουθάμπτον υπάρχει η αίσθηση της κοινότητας και αυτό βοηθά πολύ τις συνθήκες εργασίας. Αν και υπάρχουν μεγάλες εταιρίες, σε πολλές γειτονιές βρίσκεις μικρά μαγαζάκια. Υπάρχει επίσης και ένα ανεπτυγμένο δίκτυο εθελοντών αν θέλεις να προσφέρεις το χρόνο σου κάπου». Κρίσταλ Μίντραμ, αρχιτέκτονας.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
Nottingham council house and old market square.

8. Μάντσεστερ

«Υπάρχει ένα τεράστιο αίσθημα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας γύρω από το Μάντσεστερ αυτή τη στιγμή. Νιώθεις ότι δουλεύεις στην επόμενη παγκόσμια πόλη, το οποίο έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας πολύ αισιόδοξης εργασιακής κουλτούρας στο Μάντσεστερ». Τζέιμς Λέιφιλντ, διευθυντής του Central Working.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
Sheffield.

7. Νότιγχαμ

«Δεν μου προξενεί έκπληξη ότι το Νότιγχαμ είναι στη δεκάδα. Υπάρχουν μεγάλες επενδύσεις στο δημιουργικό κομμάτι και πολλές συνεργασίες με την Google και είναι πολύ συναρπαστικό να δουλεύεις εδώ αν ασχολείσαι με αυτά. Όμως υπάρχουν και άλλα που μπορούν να ταιριάξουν σε όλες τις ικανότητες. Υπάρχουν πολλά μικρά εστιατόρια και μπαρ και πολλές δραστηριότητες επίσης». Άαρον Ντικς, διευθυντής του Impression.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
Plymouth

6. Σέφιλντ

 

«Υπάρχει καλή και χαρούμενη ποιότητα ζωής εδώ. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί, είναι μια μικρή, με αίσθηση της κοινότητας, πόλη, αλλά με πολύ τέχνη και κουλτούρα και μια μεγάλη γκάμα εργασιακών ευκαιριών». Ρουθ Γκουνέι, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
Brighton pier dusk.

  

5. Πλίμουθ

«Το Πλίμουθ βρίσκεται σε μια φοβερή τοποθεσία, γεμάτο με καταπράσινα πάρκα και τρομερή θέα. Είναι τόσο χαλαρή η επαγγελματική ζωή εδώ. Όλοι φαίνεται να δουλεύουν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς αλλά πάντα βγαίνει η δουλειά. Είναι μια φοβερή πόλη για να δουλέψεις, χωρίς την ένταση και τους γρήγορους ρυθμούς μιας μεγαλούπολης». Άμπερ Μακάρθι, φωτογράφος.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
Birmingham metro station

4. Μπράιτον

«Το Μπράιτον είναι γεμάτο χρώμα. Φιλοξενεί πολλά ψηφιακά start-up. Προφανώς το ίδιο μπορείς να πεις και για το Λονδίνο, όμως αυτό στο οποίο διαφέρει το Μπράιτον είναι η προσοχή στην ισορροπία ζωής-δουλειάς. Είναι πολύ ασυνήθιστο για τις εδώ επιχειρήσεις να υποχρεώνουν τους εργαζόμενους σε υπερωρίες χωρίς έξτρα ανταμοιβή και πηγαίνεις σχεδόν παντού με τα πόδια. Σόφι Τέρτον, μάνατζερ στο Bozboz.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
Liverpool

3. Μπέρμιγχαμ

«Το Μπέρμιγχαμ είναι μια σπουδαία πόλη για να δουλεύεις. Δημογραφικά είμαστε η πιο νέα πόλη στην Ευρώπη και με αυτό έρχεται μια τεράστια δόση αισιοδοξίας. Είναι αρκετά μεγάλη για να υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης, υποδομές και η ανάλογη κουλτούρα στον τρόπο ζωής, αλλά αρκετά μικρή για να παραμένει φιλική». Τζέιμς Γουότμορ, διευθυντής στο JobLogic.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να δουλέψεις στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
Norwich

2. Λίβερπουλ

«Το Λίβερπουλ είναι από τα πιο χαρούμενα μέρη για να δουλέψεις επειδή η ίδια η πόλη και οι κάτοικοί της είναι φιλικοί, συνεργατικοί, υποστηρικτικοί. Υπάρχει μια αίσθηση κοσμοπολιτισμού στο μέρος. Σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος τα τελευταία δέκα χρόνια και επικρατεί ένας ενθουσιασμός για το μέλλον». Ματ Κένεντι, μάνατζερ στο Launch 22.

1. Νόργουιτς

«Το Νόργουιτς είναι μια από τις λίγες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου που διατηρούν την τοπική τους ταυτότητα και αίσθηση κοινότητας, άνθρωποι περπατάνε και λένε γεια ο ένας στον άλλον, οι σερβιτόροι θυμούνται πως πίνεις τον καφέ σου και μαθαίνεις συνέχεια για ενδιαφέροντα πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη. Είναι επίσης πολύ πιο οικονομικό, φιλικό και όμορφο από ότι για παράδειγμα το Λονδίνο ή το Μάντσεστερ». Λορέν Ραζάβι, δημοσιογράφος. 

Urban Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Αθήνα / Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Πέρα από τα πάρκα και τους λόφους της Αθήνας, που όλοι γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσουμε.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ: Α. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΛΙΑΚΑΚΟΥ, M. HULOT, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Urban Culture / Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Ένα μικρό οδοιπορικό σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστά τοπόσημα και γειτονιές του Πειραιά που παρουσιάζουν ιστορικό, αρχιτεκτονικό, κοινωνιολογικό αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον με «ξεναγό» τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου, Νίκο Διαμαντή.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η νύχτα είναι μεγάλη στο λιμάνι του Πειραιά

Urban Culture / Η νύχτα είναι μεγάλη στο λιμάνι του Πειραιά

Μια βόλτα τον χειμώνα στο βραδινό λιμάνι μοιάζει με μεταμεσονύκτια προβολή στο σινεμά. Μόνο που εδώ η εικόνα και ο ήχος δεν έρχονται από την οθόνη αλλά από την «αστική ευθύνη» που έχει η πρωτεύουσα να υποδέχεται και να αποχαιρετά εμπορεύματα, ταξιδευτές και νησιώτες σε μια αδιάκοπη ανθρωπολογική ταλάντωση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο Στέφανος ερωτεύτηκε τα picó με την πρώτη ματιά

Μουσική / Ο Στέφανος και το picó του: Η κουλτούρα του καρναβαλιού της Κολομβίας έφτασε στην Αθήνα

Ένας Ελληνοαρμένιος από την Αιθιοπία θέλει να μετατρέψει την αθηναϊκή νύχτα σε ένα μεγάλο πάρτι σαν αυτά που γίνονται στο καρναβάλι της Καραϊβικής Ακτής της Κολομβίας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Οι Αθηναίες κυκλοφορούν "οπλισμένες": Neon, γκλιτεράτα μπρελόκ και γατο-σιδηρογροθιές - Μικροπράγματα

Urban Culture / Οι Αθηναίες κυκλοφορούν «οπλισμένες»: Neon, γκλιτεράτα μπρελόκ και γατο-σιδηρογροθιές

Έξι Αθηναίες μάς μιλούν για τα όχι και τόσο αθώα μπρελόκ αυτοάμυνάς τους, για αυτές τις φούξια γάτες που κρεμούν στα κλειδιά τους για να μη φοβούνται να επιστρέψουν μόνες στο σπίτι τα βράδια.
ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ
Τι συμβαίνει με το lean στην Ελλάδα;

Ρεπορτάζ / Lean: Το ναρκωτικό της γενιάς του τραπ

Το κωδεϊνούχο κοκτέιλ που συνδέθηκε με την κουλτούρα του τραπ είναι ένα φτηνό ναρκωτικό και πολύ εύκολο στην παρασκευή του, που έχει γίνει το αγαπημένο των εφήβων και των νεαρών ηλικιών. Και είναι ένα πολύ δημοφιλές ναρκωτικό που για την Ελλάδα είναι σαν να μην υπάρχει.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια
Είναι δυνατόν να μην έχει ούτε μια πόλη της Σκωτίας αυτή η λιστα; Μου κάνει εντύπωση που δεν είδα καθόλου το Εδιμβούργο, που είναι απλά υπεροχο.