27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα!

27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Mustang (2015) της Deniz Gamze Ergüven
0

The Week 26/11-2/12

ΔΙΣΚΟΣ


Cliff Martinez - The Knick (OST)

Από την πρώτη σκηνή του «Knick» του Σόντερμπεργκ αυτό που σε μαγνητίζει είναι η υπνωτιστική μουσική του Cliff Martinez (πρώην ντράμερ των Red Hot Chilli Peppers και Captain Beefheart και συνεργάτη του Σόντερμπεργκ σε όλες τις ταινίες του), πραγματικά εντυπωσιακή, ειδικά για ένα σίριαλ που διαδραματίζεται στην αρχή του 20ού αιώνα. Το σάουντρακ για τον περσινό πρώτο κύκλο είχε προκαλέσει αίσθηση με τα μελαγχολικά ηλεκτρονικά μοτίβα που παίζει σε synths και ένα όργανο που ονομάζεται baschet crystal και βγάζει κρυστάλλινους ήχους, ενώ μόλις κυκλοφόρησε η μουσική του δεύτερου κύκλου, στο ίδιο ακριβώς κλίμα και το ίδιο εξαιρετική. Μετά το «Twin Peaks» και το «Ideal», είναι ίσως η καλύτερη μουσική επένδυση σε τηλεοπτική σειρά.
Cliff Martinez - «The Knick» (OST), Series 1 και Series 2, σε mp3. Του δεύτερου κύκλου η μουσική κυκλοφορεί και σε βινύλιο τον Δεκέμβριο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Ανοιχτά μαθήματα ιστορίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει ποικίλες επιστημονικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτή την εβδομάδα η καθηγήτρια Ιστορίας Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Μαρία Ευθυμίου θα παραδώσει ανοιχτά μαθήματα Ιστορίας με τη σύμπραξη του καθηγητή του ΕΚΠΑΠ κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου. Και το Σάββατο, στις 18:00, θα παρουσιαστεί η παράσταση Ο Μικρός κάστορας κι εγώ, σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας.
2/12, Ιστορικό Αρχείο, Ανοιχτά Μαθήματα Ιστορίας, , Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος, 210 3418051, 17:00-20:00 και 5/12, «Ο μικρός κάστορας κι εγώ», Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123, Καλλιθέα, 18:00. http://www.piop.gr/

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter


Το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους Ααβόρα και Λαΐς-Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου και θα προβληθούν περισσότερες από 50 ταινίες από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κινηματογραφία, αφιερώματα σε καταξιωμένους σκηνοθέτες αλλά και ένα αφιέρωμα για τα 40 χρόνια της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Όπως κάθε χρόνο, θα υπάρχει το Διαγωνιστικό Τμήμα με συμμετοχές τόσο νέων όσο και καταξιωμένων κινηματογραφιστών. Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.panoramafest.org/.
26/11-2/12, 28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Ααβόρα και Λαΐς-Ταινιοθήκη της Ελλάδος, είσοδος: €5, 10 προβολές: €25

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Πρόσφυγας=...
Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» ανοίγει όλους τους χώρους του και διοργανώνει μια σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών εκδηλώσεων με θέμα το προσφυγικό ζήτημα. Μέσα από αυτές τις δράσεις και σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ για τους Πρόσφυγες προσπαθεί να προσεγγίσει την έννοια του «πρόσφυγα» με επίκεντρο την ανθρώπινη πλευρά του θέματος. Προβολές ταινιών, παραστάσεις και εκθέσεις φωτογραφίας είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο στον χώρο του ιδρύματος. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στη σελίδα www.mcf.gr/.
26/11, Πρόσφυγας=..., Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 17:00-22:00, είσοδος ελεύθερη

LIVE


Chinawoman

27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

H αγαπημένη Καναδή του ελληνικού κοινού με τις ρωσικές ρίζες επιστρέφει στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία γεμάτη τραγούδια για καταδικασμένους έρωτες. Τη συναυλία θα ανοίξει η Σtella.
28/11, Chinawoman + Σtella, Fuzz Live Club, Πειραιώς 209 και Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, είσοδος €15-20

ΜΟΥΣΙΚΗ


Άγγελος Κυρίου & Αγόρι Γιώργος
Ζωντανή μουσική σύμπραξη επί σκηνής ανάμεσα σε Άγγελο Κυρίου και Αγόρι Γιώργο, που θα παρουσιάσουν τα τραγούδια του νέου τους άλμπουμ. Η βραδιά θα περιλαμβάνει DJ set από τον Τζούλιαν Μοράν και το art show Hang 'Em High #3 με συμμετοχές από τους Anastasia Douka, Apostolos Zerdevas, Elias Kafouros, Vasilis P. Karouk, Eleni Kotsoni, Amalia Vekri.
28/11, Velvet Room, Μιλτιάδου 17, 4ος όροφος, 21:00, εισ.: €3

DESIGN


3D printing event
Το πρώτο 3d printing event στην Αθήνα που ενώνει makers και designers σκοπό έχει να δείξει πώς ωφελεί η τρισδιάστατη εκτύπωση την καθημερινότητά μας και την κάνει πιο προσιτή από ποτέ. Είδη για το σπίτι, τέχνη, μόδα, κοσμήματα, μακέτες, εξαρτήματα, παιχνίδια, κατασκευές, μινιατούρες, επιστήμη και εκπαίδευση είναι μερικές από τις κατηγορίες που θα δείτε. Θα γίνονται ζωντανά τρισδιάστατες εκτυπώσεις σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης από διαφορετικούς 3D εκτυπωτές.
28-29/11, Μetamatictaf, Νορμανού, Αθήνα, είσοδος ελεύθερη


ΦΕΣΤΙΒΑΛ


It's Electric vol.2

27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Έξι heavy εγχώριες μπάντες συναντιούνται σε ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον βαρύ ήχο. Θα εμφανιστούν οι The Mighty N, Serenity Broken, Sun, Rain in Life, 10 Code, 4bitten, Hypnotic Nausea, Cemetery Dance και Anal Veritas. Θα παρουσιάσουν νέες δουλειές αλλά και παλιότερα υλικό, ενώ θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις.
26-29/11, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος: €6/ ημέρα


PARTY


Abort/Retry/Ignore?

27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Abort/Retry/Ignore? είναι η ειδοποίηση που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή όταν προκύπτει κάποιο κρίσιμο λάθος. Είναι, επίσης, ο τίτλος ενός νέου πάρτι στην καρδιά της πόλης. Στο Abort/Retry/Ignore? εγχώριοι και ξένοι DJs και παραγωγοί θα βρίσκονται στο Ρομάντσο, παρουσιάζοντας τον πιο σύγχρονο ηλεκτρονικό club ήχο του κόσμου. Το δεύτερο πάρτι φιλοξενεί μία από τις πιο επιδραστικές φιγούρες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, τον DJ Deep. Μαζί του, οι Morah και Paul Bennett. Τo δεύτερο stage αναλαμβάνουν οι Blue Lagoon, Kissing Strangers και Panos Lilis.
27/11, Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, είσοδος: €5

ΜΟΥΣΙΚΗ


Συναυλία για την 1η Δεκεμβρίου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνει συναυλία στη σκηνή του six d.o.g.s. Οι Minor Project, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργης Χριστοδούλου, Theodore και Bee Jizz ενώνουν τις φωνές τους για να μεταδώσουν το μήνυμα υπέρ της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης και ενάντια στο στίγμα που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV.


1/12, Συναυλία για την 1η Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα AIDS), six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 20:30, είσοδος ελεύθερη



 

ΗΜΕΡΙΔΑ


Τα μουσεία είμαστε εμείς

Επαγγελματίες από τον χώρο των μουσείων και του πολιτισμού από την Ελλάδα, τις Η.Π.Α. και τη Μεγάλη Βρετανία θα βρεθούν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στο 5ο ετήσιο συνέδριο για τα μουσεία στο χώρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα εξεταστεί πώς οι πολιτιστικοί οργανισμοί μπορούν να επικοινωνήσουν με ετερόκλητες ομάδες επισκεπτών και να αποτελέσουν φορείς αλλαγής στην κοινωνία.
Τα μουσεία είμαστε εμείς, διευρύνοντας τον ρόλο των μουσείων και τον πολιτιστικών οργανισμών στην κοινωνία, 26/11, 9:00- 16:30, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.


LIVE


Space Blanket

27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Οι Space Blanket παίζουν ηλεκτρονική μουσική με στοιχεία από τις δεκαετίες των '80s και '90s, έχουν διακριθεί για το ρεμίξ «Bird1» των Underworld και έχουν ανοίξει σημαντικές συναυλίες όπως αυτή των Depeche Mode και του Gramatik. Το Σάββατο 28/11 καταλαμβάνουν τη σκηνή του Ρομάντσο για να παρουσιάσουν το πρώτο τους LP με τίτλο «ΚΑΛΕΜΙ», το οποίο κυκλοφορεί την ίδια μέρα και σε βινύλιο. Θα προηγηθεί ένα warm up dj set από το Polaroid Android, με indie, alternative και electro επιλογές.
Space Blanket, 28/11, 21:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Είσοδος ελεύθερη.

PARTY


Μο' Horizons

27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Οι Μο' Horizons είναι το ντουέτο των Ralf Droesemeyer και Mark "Foh" Wetzler από τη Γερμανία που είναι παραγωγοί, συνθέτες και DJs. Δημιουργούν διασκευές αλλά και πρωτότυπα τραγούδια, ενώ η μουσική τους συνδυάζει πολλά και διαφορετικά είδη όπως downtempo, jazz, funk και drum 'n' bass.
28/11, 22:00, Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, είσοδος: €17

LIVE


Molly Νilson

27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η Σουηδέζα βασίλισσα του χιονιού έρχεται με την πρόσφατη κυκλοφορία της που έχει τίτλο 'Zenith'. DIY αισθητική και ονειρικές συνθέσεις που την τοποθετούν δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Chinawoman, Beach House, They Go Boom κ.α. Την συναυλία θα ανοίξει η Lia Hide.
27/11,Death Disco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, Είσοδος €10.


ΔΙΑΛΕΞΗ


The Science of Superheroes
Για 5η χρονιά συνεχίζονται οι επιστημονικές διαλέξεις με τίτλο 'Hub Science' και στόχο να παρουσιάσουν με απλό τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες σε ένα ακροατήριο που πιθανόν να μην έχει καμία σχέση με αυτές. Φέτος η δεύτερη συνάντηση του Hub Science σε συνεργασία με το British Council έχει σαν θέμα το «The science of superheroes». Η περφόρμερ Helen Keen και η ερευνήτρια Sujata Kundu θα μιλήσουν για το πόσο επιστημονική αλήθεια κρύβεται πίσω από τους υπερήρωες και τις υπερφυσικές τους δυνάμεις. Μαζί τους το acapella φωνητικό σύνολο 8tetto!
30/11 The Hub Events Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός, Είσοδος ελεύθερη, στις 8μ.μ.


PARTY


Velvet Afternoons
Ηομάδα του Velvet κάνει μεσημεριανή κατάληψη στο Boiler κάθε Τετάρτη από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, για όσους βαρέθηκαν τα ξενύχτια. Μουσικές από την Velvet Squad με καλεσμένο Sheik Ramirez (Electric Kebab).
25/11, Boiler, Βλαχάβα 9, είσοδος ελεύθερη.



PARTY


The Day After
Κάθε Παρασκευή ακολουθείται πάντα από ένα Σάββατο, γεμάτο με ακόμη περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Καλεσμένος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Sadar Bahar, το καλά κρυμμένο μυστικό της underground μουσικής σκηνής του Σικάγου, που δε φοβάται τους ηχητικούς πειραματισμούς. Μαζί του οι Paul Bennett και ο Breakin Moves, ενώ το δεύτερο stage θα αναλάβουν οι Sepho και Winjer, και ο Mavridis.
28/11 Fuzz Live Club, Πειραιώς 209 και Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, είσοδος €15-20.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Body Language Workshop
Τα πάντα για την γλώσσα του σώματος σε ένα σεμινάριο που παρέχει γνώσεις επικοινωνίας και εξειδικευμένες τεχνικές προκειμένου να πετύχει κάποιος εύκολα τον στόχο του σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα να ανιχνεύσει σκέψεις και τάσεις του ατόμου με το οποίο επιθυμεί να επικοινωνήσει.
1-3/12, The Cube, Κλεισόβης 8, Αθήνα, κόστος €45, συμμετοχή στο https://www.eventbrite.com/e/communication-and-body-language-workshop-tickets-19225492967

ΠΑΡΤΙ


Ivoire Fondant 02
Το δεύτερο πάρτι των Ivoire Fondant θα γίνει σε ένα από τα ιστορικότερα gay bar της Αθήνας. Ο τίτλος του πάρτι είναι ένα σύνθημα γραμμένο σε τοίχο.

Ivoire Fondant 02 / Πούτσα Πρέζα Καλογρέζα Πάρτι, Test Me bar, Πιπίνου 64, Κυψέλη, 26/11, μετά τα μεσάνυχτα.

ΠΑΡΤΙ


Nervo & DonDiablo

Οι διάσημες Αυστραλές Nervo, από τις πιο σημαντικές θηλυκές παρουσίες στην EDM σκηνή και οι πρώτες γυναίκες, σύμφωνα με το DJ Mag, που έφτασαν ποτέ τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη των πιο αγαπημένων DJs, έρχονται στην Αθήνα. Έχοντας κάνει την παραγωγή σε ονόματα όπως οι Kelly Rowland, Kylie Minogue, David Guetta και Armin van Buuren, οι αδερφές Mim και Liv φέρνουν μαζί τους τον επίσης περιζήτητο Ολλανδό Don Diablo.

Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, 27/11, 22:00, εισ.: 20-100 €

LIVE


Gus & Bonso w/ Ekkohaus

27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το φετινό residency των Gus & Bonso στο six d.o.g.s συνεχίζεται, με καλεσμένο αυτή τη φορά τον Έλληνα DJ και παραγωγό Ekkohaus που θα παρουσιάσει μια live εκδοχή της δουλειάς του. Ο ήχος του Κώστα Τασσόπουλου που ζει στο Βερολίνο εδώ και χρόνια, είναι ένα κράμα house και techno, εξίσου dancefloor-friendly και εγκεφαλικός, ενώ τα sets του έχουν ακουστεί σε πολλά clubs και festivals σε όλο τον κόσμο.
six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, 28/11, μετά τα μεσάνυχτα, εισ.: 5 €

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


Περπατάμε για το κλίμα

Μία μέρα πριν ξεκινήσει στο Παρίσι η Διάσκεψη για το Κλίμα του ΟΗΕ, η Αθήνα ενώνεται με χιλιάδες οργανώσεις και ομάδες πολιτών σε περισσότερες από 130 χώρες και συμμετέχει στη μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στις κλιματικές αλλαγές. Αφετηρία της διαδρομής η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κοντά στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης και τερματισμός στην πλατεία Συντάγματος.

29/11, 12:00

ΠΑΙΔΙ


The Christmas Factory

27 events που αξίζει να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το Christmas Factory επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο κέντρο της πόλης, ανανεωμένο, με νέα γιορτινή διακόσμηση, ευφάνταστα εργαστήρια, παιχνίδια, λιχουδιές, εκδηλώσεις και πακέτα προσφορών.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 27/11-6/1, καθημερινά 10:00-22:00, εισ.: 5,5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ


Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ - Μάνος Χατζιδάκις / Το Χαμόγελο της Τζοκόντας & Blue
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, θα ερμηνεύσει σε δύο βραδιές το μυθικό «Χαμόγελο της Τζοκόντας» και το «Blue», ένα ποιητικό γουέστερν σε σκηνοθεσία του Silvio Narizzano και πρωταγωνιστή τον Terence Stamp, δύο έργα που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 27 & 28/11, 20:30, εισ.: 10-55 €

ΕΚΘΕΣΗ


Τσαρούχι από τον Τόπο σου κι ας είναι Στολισμένο
Η ιδέα της έκθεσης γεννήθηκε με αφορμή το έργο του "Antidote Fez" που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Biennale της Μυκόνου. Το τσαρόύχι ως έμπνευση για τους καλλιτέχνες, Armel Barraud (dentelles de metal), Σοφία Ζαράρη (κόσμημα, κολάζ/assemblage), Κατερίνα Ιωαννίδη (κόσμημα), Ανδρέας Κανελλόπουλου (κέντημα), Ολυμπία Κρασαγάκη (φωτογραφία), Alice Leblanc Laroche (μεταξοτυπία), Sylvia Macchi (live performance), Lina Mo (κόσμημα), Ευγενίας Πανουτσοπούλου(σχέδιο).
27/11- 16/01, 2015, Eleni Marneri Creative Gallery, Λεπέση 5, Αθήνα, 19:00-23:00, είσοδος ελεύθερη.


ΜΟΥΣΙΚΗ


Η Καλλιθέα του Φοίβου

Ο Φοίβος Δεληβοριάς θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά όλα τα τραγούδια από το νέο του δίσκο «Καλλιθέα». Με τη γνωστή «ενδόξως μπάσταρδη» τετραμελή μουσική παρέα του (Ντούβας, Χριστοδούλου, Παντέλης, Soto).
28/11, Gagarin 205, Λιοσίων 2015, Αθήνα, 21.00, είσοδος: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο.


ΕΚΘΕΣΗ


Φανζίν/DIY & ρέστα
Ζίνερς θα μαζευτούν να μοιράσουν τις δουλειές τους και το φουαγιέ του Chimeres Studio θα γεμίσει χρώμα. Αφορμή στάθηκε το workshop της Alexia Lougiaki στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Chimeres Greece και τα zines που δημιουργήθηκαν εκεί, αλλά η έκθεση δεν είναι μόνο αυτό. Είναι όλα τα έντυπα που ακόμα εκδίδονται και κυκλοφορούν χέρι με χέρι. Είναι όλα όσα προσπαθούν οι δημιουργοί να χωρέσουν στο χαρτί. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει κάτω από την πόλη.
29/11, Chimeres Studio V2.0, Πανεπιστημίου 64, 7ος όροφος, 12.00 μέχρι το βράδυ, είσοδος ελεύθερη.

 

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.