15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
0

Noir

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter


Η ομάδα «Κι όμΩς Κινείται» επιστρέφει με μια παράσταση βασισμένη στο φιλμ νουάρ και τη φιλοσοφία του. Το έργο θα παρουσιάζεται από τις 9 Μαΐου στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» και θα παρουσιάζει κωμικοτραγικές καταστάσεις που οδηγούν σε δύο αναπάντεχους θανάτους.
9-31/5, Δευτέρα & Τρίτη, 21:15, Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», Φρυνίχου 14, Πλάκα, είσοδος: €10.

 

ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ


Η αγρυπνία του πάθους

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας με τη δημιουργική ομάδα του BOUΛOUKI PROJECT ολοκληρώνουν τον κύκλο της τριλογίας Insomnia Greca με την Αγρυπνία του Πάθους (The Christus Mortuus Insomnia). Οι έννοιες του πάθους, του θανάτου –του κυριολεκτικού αλλά και συμβολικού–, του θρήνου, της ταφής, η σχέση του ανθρώπου με τον άλλο κόσμο και η ξενιτιά του επέκεινα είναι τα μοτίβα που συνυφαίνουν την αφήγηση των in-situ εγκαταστάσεων και περφόρμανς που θα αναπτύσσονται σε διάφορα σημεία του κτιρίου. Στο τέλος θα γίνει συνάντηση συντελεστών και θεατών σε ένα κοινό τραπέζι για φαγητό, εναρμονισμένο με το ύφος της Μεγάλης Παρασκευής.
28/4, 22:30-4:00, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, είσοδος ελεύθερη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Sound Acts

Πρόκειται για μια συνάντηση, ένα showcase δημιουργικών συζεύξεων μεταξύ μουσικής και ήχου, performance art και ενσώματης επικοινωνίας και φύλου, σώματος, ακτιβισμού. Στις τρεις μέρες του event οι διοργανωτές φιλοδοξούν να ανιχνεύσουν διάφορα σημεία συναρμογών των παραπάνω, τόσο μέσα από θεωρητικές παρουσιάσεις και συζητήσεις όσο και με μουσικές (ή όχι ακριβώς) περφόρμανς, παρεμβάσεις και εγκαταστάσεις.
5-8/5, 23:00, Κέντρο Ελέγχου Τηλεόρασης, Κύπρου 91Α, Κυψέλη, είσοδος ελεύθερη.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Athens Burger Fest

Το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στο burger. Σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο ιστορικό χώρο 4.000 τ.μ. τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας θα σερβίρουν τις δικές τους γευστικές προτάσεις. Το φεστιβάλ θα απογειώσουν DJ sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, οι συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, τα ολοήμερα happenings και το Μεγάλο Βραβείο του καλύτερου burger της Αθήνας που θα ψηφίσει αποκλειστικά το κοινό.
6-8/5, Παλιό Αµαξοστάσιο του ΟΣΥ, Πειραιώς & Ερμού, είσοδος: €5 (με μπίρα/αναψυκτικό).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


20 χρόνια Ευθύμης

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Ένας από τους πρωτοπόρους MCs του ελληνόφωνου χιπ-χοπ, ο Ευθύμης ή, αλλιώς, Έψιλον, επιστρέφει ζωντανά στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία, αφιερωμένη στα 20 χρόνια δισκογραφίας του. Μαζί του οι Sifu Versus, DJ D-Mice, DJ Strider και το breakdance crew των Total Reality.
7/5, 21:00, Κύτταρο, Ηπείρου 48, Αθήνα, είσοδος: €10.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


ATH KIDS & MCMXC

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Δύο μουσικές ομάδες σε ένα πρωτοπόρο hip hop show. Ο Kareem Kalokoh και ο Joseph της κολεκτίβας των ATH KIDS και οι DJs και παραγωγοί από το πρότζεκτ των MCMXC συναντιούνται στο Ρομάντσο στις 6 Μαΐου.
6/5, 23:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, είσοδος ελεύθερη.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Σtella + Larry Gus

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η Σtella, κατά κόσμον Στέλλα Χρονοπούλου, είναι το κορίτσι που σχεδόν μόνο του έβαλε ξανά στη ζωή μας την καλή αγγλόφωνη ποπ, που όμως φτιάχνεται στην Ελλάδα. Ο ξένος Τύπος χαρακτηρίζει τη μουσική του Larry Gus (Παναγιώτης Μελίδης), εκτός από ηλεκτρονική, avant pop, bedroom pop και dance music that makes you think – η δυσκολία να τον κατατάξει κανείς κάπου είναι χαρακτηριστική, αλλά αυτό είναι που κάνει τόσο γοητευτική την περίπτωσή του. Ο ίδιος, πάντως, μιλά για ρυθμική τραγουδοποιία. Η συναυλία θα είναι ένα απολύτως ταιριαστό double bill με δύο από τα πιο συναρπαστικά ονόματα της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής.
7/5, 21:00, Gagarin 205, Λιοσίων 205, είσοδος: €15.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Ο Νέγρος Του Μοριά & το 307 SQUAD

Η μουσική του Νέγρου του Μοριά είναι ένα προϊόν της Ελλάδας της μετά «μηδέν οκτώ» εποχής, ένα μείγμα West Coast, Boom Bap, Post '00s Rap Beats, με λίγη δόση από TR-808 και αφροκρητική μουσική. Τo live θα είναι ένα πάρτι στο οποίο είναι όλοι καλεσμένοι, Έλληνες, μετανάστες, αλάνια και ρεμπέτες. Μαζί του ο ΝΤΜ57, o Mad Clip και το 307 Jam Squad.
5/5, 21:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος: €5.

ΟΜΙΛΙΑ


Atopos BlahBlahBlah μ#KostisStafylakis

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atopos BlahBlahBlah, ο Kωστής Σταφυλάκης παρουσιάζει μια ομιλία-συζήτηση με τίτλο «Ξαναδιαβάζοντας την κριτική της παρουσίας: Σώμα και χειρονομία στη μεταδιαδικτυακή συνθήκη», βασιζόμενος στο κείμενο της φεμινίστριας καλλιτέχνιδος Mary Kelly σχετικά με την καλλιτεχνική περφόρμανς.
11/5, 19:00-22:00, Atopos CVC, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ


Η Διαδρομή

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Έντεκα φωτορεπόρτερ ενώνουν τις ματιές τους σε μια ομαδική έκθεση που διοργανώνει η Υπηρεσία Ασύλου. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Η Διαδρομή» και οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν είναι μια καταγραφή από διάφορα σημεία-σταθμούς των προσφύγων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον εκάστοτε προορισμό, όπως τα νησιά του Αιγαίου, η Ειδομένη, ο Ελαιώνας, ο Πειραιάς, η ΠΓΔΜ, η Σερβία και η Ουγγαρία, αλλά και φωτογραφίες από τις χώρες-αφετηρίες της διαδρομής αυτής, όπως το Ιράκ, η Συρία και η Υποσαχάρια Αφρική.
4-8/5, 11:00-23:00, Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού», Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, είσοδος ελεύθερη.

PROJECT


Holy Flowers

Η ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει μια διαφορετική πρόταση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, με προβολές ταινιών, μουσική και εκδηλώσεις που θα συμπεριλαμβάνουν προπαρασκευαστικό workshop εκπαίδευσης «Ανέπαφων αντρών στον στολισμό επιταφίου», ρεμπέτικη ακολουθία του Νυμφίου και τον Μυστικό Δείπνο του Αντώνη Γκρίτση που αυτοσχεδιάζει και εξομολογείται ένα νεορθόλοξο παλαιό του ημερολόγιο μιας μεγάλης βδομάδας.
Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στο www.facebook.com/bijouxdekanthood/. Η συμμετοχή στο Holy Flowers-the project ισχύει κατόπιν κράτησης θέσεως στη σελίδα στο facebook bijoux de kant hood ή στο τηλέφωνο 6944 094787.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


A$AP NAST
Τη Δευτέρα 9 Μαΐου ο A$AP Nast των A$AP MOB θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρώτης του πανευρωπαϊκής περιοδείας. Ακολουθεί DJ set από τους Black Athena & MCMXC.
9/5, 21:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος: €18-20.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Bob Theatre Festival 2016

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το Bob Theatre Festival έρχεται για 9η συνεχόμενη χρονιά στο Bios. Aπό τις 9 έως τις 15 Μαΐου το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραστάσεις που ξεχώρισαν τη σεζόν που πέρασε, πρεμιέρες, stand-up comedy, αυτοσχεδιασμούς, κουκλοθέατρο, πάρτι και μουσική. Φέτος, το τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Γιώργος Νανούρης που θα παρουσιάσει την παράσταση Κατερίνα, με την οποία θα ανοίξει το φεστιβάλ τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Bob Theatre Festival επισκεφθείτε τη σελίδα www.bobfestival.gr,9-15/5, Bios, Πειραιώς 84.


ΕΚΘΕΣΗ


Capsula
Έκθεση φωτογραφίας από την Ασπασία Κουλύρα που επιχειρεί να μυήσει το κοινό στον κόσμο της «κάψουλας», παρουσιάζοντάς την ως μια θήκη που περιέχει αναμνήσεις, καταγράφει καθημερινές στιγμές, όνειρα και σκέψεις.

6-15/5, six d.o.g.s, Project Space, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ


Περφόρμανς από την ομάδα Nova Melancholia

Στο πλαίσιο του Ύπνος Project, η σύγχρονη ομάδα θεάτρου και περφόρμανς Nova Melancholia παρουσιάζει μια πρωτότυπη περφόρμανς, βασισμένη στο αφήγημα Ο Νεκρός του Georges Bataille.

7-8, 14-15, 21-22, 28-29/5, 21:00, κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών, Γαλαξία & Σφιγγός (πίσω από το κτίριο της Στέγης), είσοδος: €3-7.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Άσμα Ασμάτων -Μια νύχτα κάτω από τ' άστρα

15 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το έργο «Άσμα Ασμάτων - Μια νύχτα κάτω από τ' άστρα» παρουσιάζεται με τη μορφή χορικού από απόφοιτους και σπουδαστές του Θεάτρου Τέχνης. Στο πρώτο μέρος θα ακουστεί επίσης ένα απόσπασμα από το ποίημα του W.H. Auden «Μα, τι είναι αυτό που το λένε αγάπη» και ένα μέρος από τον μονόλογο του Ντομένικο από τη Νοσταλγία του Ταρκόφσκι. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Όλια Λαζαρίδου, η οποία παράλληλα θα απαγγέλλει τμήματα του κειμένου στο αρχαίο πρωτότυπο.
Από 9 Μαΐου, Δευτ.-Τρ. 21:15, Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, είσοδος: €10-15.

ΠΑΡΤΙ


HeartbeatInk Headquarters Opening

Το HeartbeatInk γιορτάζει τα τρία χρόνια ζωής του και εγκαινιάζει έναν νέο καλλιτεχνικό πολυχώρο στην Αθήνα το Σάββατο 7 Μαΐου. Τη μουσική από τις 6 το απόγευμα επιλέγουν ο NOIZ και ο Jim Darkstar.
7/5, 18:00-00:00, Δεληγιάννη 11 & Φραγκούδη, Καλλιθέα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.