Ελληνικό φθινόπωρο: η εποχή που απλώς δεν ξέρεις τι να φορέσεις (και πώς να το αντιμετωπίσεις)

Ελληνικό φθινόπωρο: η εποχή που απλώς δεν ξέρεις τι να φορέσεις (και πώς να το αντιμετωπίσεις) Facebook Twitter
0

Δεν είναι είδηση ότι το ελληνικό καλοκαίρι κρατά ως τα μέσα Οκτωβρίου, αν είμαστε πολύ τυχεροί μπορεί και ως τα τέλη του ίδιου μήνα. Όμως, τις αλλαγές στη θερμοκρασία -έστω και λίγο- τις νιώθουμε και τις τροποποιήσεις στην γκαρνταρόμπα δεν τις αποφεύγουμε. Είναι εκείνο το άτσαλο μεταίχμιο μεταξύ δύο σεζόν, όπου ούτε να κατεβάσεις τα χειμερινά είναι σοφό, ούτε να πακετάρεις τα καλοκαιρινά βολεύει. Κοντοστεκόμαστε, λοιπόν, ανάμεσα σε πέδιλα και μοκασίνια, εσάρπες, ζακετάκια, ελαφριά μπουφάν και μακό, και φυσικά για τους άντρες όλα είναι πιο εύκολα και κυρίως το αισθητικό αποτέλεσμα. Με ένα πουκάμισο, ένα ριχτό μπλέιζερ, ένα ζευγάρι παπούτσια με ή χωρίς κάλτσες, τα πράγματα δείχνουν εντάξει. Και ένα ελαφρύ αντιανεμικό μπουφάν το «σηκώνει» η εποχή και μακό με ένα φούτερ, όλα παίζουν. 

Τι γίνεται, όμως, με το γυναικείο ντύσιμο; Ποια παπούτσια αντέχουν μέχρι τα πρωτοβρόχια με ζέστες; Μέχρι πότε κάποια υφάσματα έχουν χώρο στη ντουλάπα μας και πότε τα σανδάλια και οι σαγιονάρες μπαίνουν στα κουτιά τους και επιστρέφουν στο πατάρι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι; Κάποιες γενικές συμβουλές εδώ ίσως να είναι σωτήριες, όταν το χάος της γκαρνταρόμπας και της εποχής απειλεί να χαλάσει τη διάθεση και μια καλή φθινοπωρινή εμφάνιση.

Ναι στα φορέματα, αλλά ποια φορέματα:

Όσο ο υδράργυρος δείχνει σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς τα καλοκαιρινά φορέματα έχουν θέση στην γκαρνταρόμπα και την καθημερινότητά μας. Προσοχή: όχι στα στράπλες, εκτός κι αν συνοδεύονται σε μόνιμη βάση από κάποιο ελαφρύ μπολερό ή κάποιο ζακετάκι. Επειδή, όμως, αυτό θα είναι δύσκολο για όλη τη μέρα, λόγω των συνεχών αυξομειώσεων της θερμοκρασίας, τα στράπλες ας πακεταριστούν σιγά σιγά. 

Μέχρι πότε τα σανδάλια; Πότε οι μπότες δεν είναι μεγάλο λάθος; 

Μέχρι τη μέρα που θα το έχουν ανάγκη τα πόδια σας και θα χρειαστεί να τσαλαβουτήσετε σε κάποια πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά, η σεζόν επιτάσσει μπαλαρίνες ή άνετα μοκασίνια, αλλά και πάλι αυτό βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της κάθε γυναίκας. Όσο για το πότε μπορούμε να επιλέξουμε μπότες, αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που άνοιξε στο εξωτερικό από τους μεγάλους designers, αλλά πρέπει να κλείσει άμεσα για λόγους καλαισθησίας. Με μίνι φθινοπωρινό καύσωνα και με ελάχιστο βοριαδάκι, χωρίς παρεξήγηση, οι μπότες δεν έχουν καμία τύχη στα πόδια μας. Και πολύ περισσότερο τα καλσόν. Αν οι βροχές έχουν ήδη ξεκινήσει, μια καλή, άνετη και όχι αμήχανη επιλογή είναι τα γαλοτσάκια, αλλά μπότες; Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη.

Ελληνικό φθινόπωρο: η εποχή που απλώς δεν ξέρεις τι να φορέσεις (και πώς να το αντιμετωπίσεις) Facebook Twitter
Με μίνι φθινοπωρινό καύσωνα και με ελάχιστο βοριαδάκι, χωρίς παρεξήγηση, οι μπότες δεν έχουν καμία τύχη στα πόδια μας


 

Πότε είναι η ώρα της καμπαρντίνας;

Λογικά, στο πρώτο σοβαρό κρύο, ένα στάδιο μετά από τη σεζόν που διανύουμε τώρα, δηλαδή εκεί που ο καιρός δεν είναι ακόμη ούτε για παλτό, ούτε για μπουφάν. Φυσικά, εξαρτάται κι από το ύφασμα, αλλά γενικώς η καμπαρντίνα είναι ακόμη too much για μία ολοήμερη εμφάνιση. Ελαφριές ζακέτες, μικρά τζιν μπουφάν και εσάρπες είναι ό,τι πρέπει για την εποχή. 

Το σωτήριο τζιν παντελόνι 

Όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι πια για καλοκαιρινά φορέματα και φούστες, αλλά και -όπως ήδη αναφέρθηκε- η εποχή δεν είναι ακόμη για καλσόν, το τζιν σώζει την κατάσταση από το πρωί έως το βράδυ. Είτε με αθλητικά είτε με πιο αμπιγέ παπούτσια, με σακίδιο ή με clutch θα σώσει την εμφάνισή σας από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς να πρέπει να προβληματίζεστε για τους συνδυασμούς.

ΕΧTRA TIP:

Δεν είναι μόνο οι χρωματικοί συνδυασμοί που κάνουν τη διαφορά. Αλλά ένας παράξενος συνδυασμός ανάμεσα σ' αυτά, την υφή των υφασμάτων (λ.χ., δεν έχει θέση το βαρύ βελούδο σε μια φθινοπωρινή θερμοκρασία), την περίσταση και αυτό που μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά άνετοι με αυτό που φοράμε και προστατευμένοι από τις μεταβολές του καιρού. Αν κρατήσει κανείς στο μυαλό του το παραπάνω είναι σίγουρο ότι θα ξέρει τι πρέπει να αποφύγει. Και φυσικά υπάρχει πάντα το παράδειγμα προς αποφυγή της Μελάνια Τραμπ με τις 12ποντες γόβες στην καταιγίδα. Όλα τα υπόλοιπα σώζονται...

Με στοιχεία από Guardian, Telegraph, Vogue 

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM
30 χρόνια μετά την γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Μόδα & Στυλ / 30 χρόνια μετά τη γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Ο άνθρωπος που εισήγαγε τον όρο στο λεξιλόγιο της σύγχρονης κουλτούρας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Mark Simpson, μιλά στην El País για την εξέλιξη της σχέσης των ανδρών με το σώμα και την εικόνα τους
THE LIFO TEAM