Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της Leica TL2 κρύβει επιβλητικά χαρακτηριστικά

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της Leica TL2 κρύβει επιβλητικά χαρακτηριστικά Facebook Twitter
Ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι ανάγκες του καθενός, η Leica TL2 είναι ένα παντοδύναμο και "βολικό" μοντέλο, ειδικά αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει για φωτογραφίες έντονης αθλητικής δράσης.
0

Οι mirrorless φωτογραφικές μηχανές απευθύνονται σε όσους θέλουν να έχουν στα χέρια τους μια κάμερα που να μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις υψηλής ποιότητας, αλλά ταυτόχρονα να μην έχει ούτε το βάρος ούτε τις διαστάσεις μιας DSLR. Πρακτικά, πρόκειται για φωτογραφικές μηχανές που μπορείς να τις έχεις καθημερινά στην τσάντα σου. Αν και το κόστος τους είναι κατά πολύ ψηλότερο από αυτό μιας compact φωτογραφικής μηχανής, η απόδοση και η λεπτομέρεια στις λήψεις τους, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είναι (συνήθως) εξαιρετικές.

Και κάπου εδώ κάνει την εμφάνισή της η νέα mirrorless Leica TL2 η οποία έκανε επίσημο άνοιγμα στην τεχνολογική αγορά πριν λίγες μέρες και στην ουσία θέλει να φέρει την «point and shoot» λειτουργία σε μικρό mirrorless σώμα, με την μόνη προϋπόθεση ότι θα πρέπει να της αφιερώσεις μια μικρή περιουσία. Κατασκευασμένη από ένα κομμάτι αλουμινίου, διαθέτει (αν μη τι άλλο) τον εκπληκτικό μίνιμαλ σχεδιασμό της Leica στο σώμα της και φυσικά το κόκκινο σκαλιστό λογότυπο που μαγνητίζει όλα τα βλέμματα. Οι φωτογραφικές μηχανές της σειράς Τ είχαν πάντα το μέγεθος ενός καθημερινού «point and shoot» gadget, αλλά η TL2 παρουσιάζει έναν νέο αισθητήρα, τον APS-C στα 24 megapixel, o οποίος αποκτά πιο ενεργό ρόλο όταν κάποιος αρχίζει να πειραματίζεται μαζί του με τη σειρά εναλλάξιμων φακών ΤL-Lenses της Leica, που μπορούν να καλύψουν βάθος πεδίου από 11mm έως 200mm.

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της Leica TL2 κρύβει επιβλητικά χαρακτηριστικά Facebook Twitter
Η TL2 έρχεται σε μαύρο ή ασήμι χρώμα και διαθέτει σώμα ανθεκτικό σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ή, μπορείτε να επιλέξετε μια δερμάτινη θήκη από τα αξεσουάρ της Leica για να βάλετε το αθάνατο στυλ του ονόματος στη θέση που του ταιριάζει.

Ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι ανάγκες του καθενός, η Leica TL2 είναι ένα εντυπωσιακό μοντέλο, ειδικά αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει για φωτογραφίες δράσης, οπότε η λειτουργία της συνεχής λήψης της TL2 ξεπερνά τα 7 fps (όταν δουλεύει το μηχανικό κλείστο) και 20 fps (όταν δουλεύει το ηλεκτρονικό κλείστρο). Εφόσον δεν υπάρχει ούτε οπτικό, ούτε ηλεκτρονικό σκόπευτρο –εκτός κι αν επενδύσετε περισσότερα για να αποκτήσετε το Leica Visoflex (Typ 020) που μοιάζει να λείπει από το hot-shoe – θα βλέπετε ό,τι φωτογραφίζετε μέσα από την μεγαλειώδη LCD οθόνη 3.7 ιντσών στην πλάτη της κάμερας. Επιπλέον, αν σκέφτεστε το βίντεο, η Leica υποστηρίζει εγγραφή σε 4Κ έως 30 fps, πλήρη HD εγγραφή στα 60 fps ή 720 pixel HD στα 120 fps για λήψεις αργής κίνησης.

Το σύστημα εστίασης της TL2 είναι (σαφώς) εξελιγμένο σε 49 σημεία, πετυχαίνοντας εστίαση μέσα σε 165 milliseconds, τρεις φορές πιο γρήγορα από το προηγούμενο μοντέλο. Ωστόσο, η έλλεψη του φλας είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα, αλλά όπως και στην έλλειψη του στόχαστρου, η Leica ποντάρει στη σειρά των περιφερειακών της, με το SF 40 να αποτελεί την πιο οικονομική πρόταση που μπορεί να δέσει στο hot-shoe της κάμερας. Έχει ενσωματωμένο Wi-Fi για να ελέγχεται από smartphone ή tablet, ενσωματωμένη μνήμη 32GB και υποδοχή για SD κάρτες, υποδοχή HDMI και θύρα USB 3.0. Είναι διαθέσιμη σε δύο χρωματικές εκδοχές, ασημένια ή μαύρη, από τις μπουτίκ της Leica ή τους επίσημους αντιπροσώπους της, το μόνο που ζητά από εσάς για να αποκτήσετε μόνο το σώμα της, είναι περίπου 2.000 δολάρια, τιμή που την καθιστά ως ένα σούπερ ακριβό μοντέλο της σύγχρονης φωτογραφικής εξερεύνησης.

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της Leica TL2 κρύβει επιβλητικά χαρακτηριστικά Facebook Twitter
Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της Leica TL2 κρύβει επιβλητικά χαρακτηριστικά Facebook Twitter
Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της Leica TL2 κρύβει επιβλητικά χαρακτηριστικά Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM