Polaroid: Mετά από δέκα χρόνια μόλις ανακοίνωσε την OneStep 2

Polaroid: Mετά από δέκα χρόνια μόλις ανακοίνωσε την OneStep 2 Facebook Twitter
H Polaroid OneStep 2 είναι η διάδοχος της Polaroid OneStep, η οποία πριν 40 χρόνια, το 1977, κυριάρχησε στην αγορά.
2

 

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τη στιγμή που η Polaroid σταμάτησε να κατασκευάζει τις διάσημες μηχανές της και εννέα από τότε που διέκοψε και την παραγωγή των φίλμ στιγμιαίας εμφάνισης (τα οποία ήταν συμβατά και με άλλα μοντέλα μηχανών πέραν των Polaroid μηχανών). Εφόσον η εταιρεία δεν γλύτωσε την χρεοκοπία και εφόσον το όνομα μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ανήκε σε εκείνους που έχτισαν τη φημισμένη μάρκα (περιφερόταν σε δικηγορικά γραφεία, περισσότερο ως μια νεφελώδης συλλογή διπλωμάτων ευρασιτεχνίας και πνευματικών δικαιωμάτων), το παλιό εργοστάσιο της στην Ολλανδία αγοράστηκε πριν κάτι χρόνια από την Impossible Project, η οποία σιγά σιγά ξεκίνησε και τη διαδικασία ανάνηψης του ονόματος. Πριν λίγο καιρό εξαγοράστηκε και το όνομα της Polaroid από τον βασικό μέτοχο της Impossible Project, τον Πολωνό Wiaczesław Smołokowski και αποφασίστηκε ότι τα κεντρικά γραφεία της Polaroid θα παραμείνουν στη Minnesota και θα συνεχίσουν να συνδέονται με τα γραφεία της στο Hong Kong και τη Νέα Υόρκη. Τα τελευταία χρόνια το ιστορικό brand έβγαλε κάποιες ψηφιακές μηχανές, δύο τρία μοντέλα entry level actioncam και πλήθος μη φωτογραφικών προϊόντων, έχοντας μπερδέψει και δυσαρεστήσει τους φίλους της στιγμιαίας φωτογραφίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν στραφει στα μοντέλα μηχανών και φιλμ της Fujifilm. Όμως, όταν το όνομα είναι ένας θρύλος, όλοι περίμεναν με ενδιαφέρον να δουν πως θα αξιοποιηθεί η εταιρεία υπό νέα ιδιοκτησία και διεύθυνση, καθώς και αν θα καταφέρει να επιστρέψει στις ρίζες της. Το πρώτο πραγματικό σενάριο της αναγέννησης του θρυλικού ονόματος ανακοινώθηκε χτες. 

H Polaroid OneStep 2 είναι η διάδοχος της Polaroid OneStep, η οποία πριν 40 χρόνια, το 1977, κυριάρχησε στην αγορά. Δέχεται το φιλμ της Polaroid 600, αλλά και το νέο φιλμ i-Type. Διαθέτει φακό υψηλής ποιότητας με εστιακό μήκος 106mm (εστιάζει από τα 60 εκατοστά μέχρι το άπειρο), έχει ενσωματωμένο flash, χρονοδιακόπτη και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου 1100mAh που επαναφορτίζεται μέσω USB για να μπορεί να έχει αυτονομία 60 ημερών. Ζυγίζει μόνο 40 γραμμάρια και θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Οκτωβρίου σε λευκό ή γραφίτη στην τιμή των 120 ευρώ. Μπορείτε να την προπαραγγείλετε από εδώ. To νέο i-Type film (όπου το «i» συμβολίζει το incredible) είναι διαθέσιμο σε έγχρωμο και σε ασπρόμαυρο (!) και πωλείται σε πακέτο με 8 στάσεις, το οποίο κοστίζει 15.99 ευρώ και σε πακέτο με 2 έγχρωμα και ένα Α/Μ στα 45 ευρώ. Εννοείται ότι θα διαθέτει το κλασσικό λευκό πλαίσιο στο κάδρο του αλλά δυστυχώς το νέο αυτό φιλμ δεν ταιριάζει στις παλιές Polaroid, ενώ η πλήρης εμφάνισή μιας φωτογραφίας θα διαρκεί από 10-15 λεπτά. Τα νέα φιλμ της Polaroid θα τα βρείτε εδώ.

Polaroid: Mετά από δέκα χρόνια μόλις ανακοίνωσε την OneStep 2 Facebook Twitter
Η OneStep 2 ζυγίζει μόνο 40 γραμμάρια και θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Οκτωβρίου σε λευκό ή γραφίτη στην τιμή των 120 ευρώ
Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα ναί τωρα.. Αυτη η εταιρεια πιστευει οτι αυτο ολο θα εχει market penetration? Μονο για οσους αναβουν το πουρο με κατοσταευρο, αλλα και παλι πως η Paris π.χ. θα ανεβασει την σταση στο Instagram για να την δούνε ολοι? Η δεν προκειται περι αυτού??