Microsoft: Γιατί τα νέα Surface Book 2 κλέβουν την παράσταση;

Microsoft: Γιατί τα νέα Surface Book 2 κλέβουν την παράσταση; Facebook Twitter
Οι φήμες περί αποχώρησης της Microsoft από τον ανταγωνιστικό πόλεμο του hardware διαψεύθηκαν πανηγυρικά χθες, καθώς η εταρεία παρουσίασε επίσημα το νέο Microsoft Surface Book 2, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη με οθόνες 13.5 ίντσες και 15 ίντσες.
0

Όλοι εκείνοι που πίστευαν ότι η Microsoft θα «χάριζε» το παιχνίδι του hardware ανταγωνισμού στους μεγάλους αντιπάλους της θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, αφού το νέο Surface Book 2 που ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα, μπορεί να μην είναι ο ελαφρύτερος υπολογιστής στην αγορά – το μοντέλο 15 ιντσών ζυγίζει γύρω στα 2 κιλά – αλλά είναι ένας από τους πιο γρήγορους που «τρέχουν» εκεί έξω. Tα δύο νέα μοντέλα σε 13.5 και 15 ίντσες ουσιαστικά είναι τα πρώτα παντοδύναμα εργαλεία που γκρεμίζουν το φράγμα μεταξύ της επιφάνειας εργασίας και του φορητού υπολογιστή, παρέχοντας στους επαγγελματίες τη δύναμη του desktop, την ευελιξία ενός tablet και την ελευθερία ενός φορητού υπολογιστή σε μια πολύ κομψή και όμορφη συσκευή. Έτσι, λοιπόν, είτε είστε προγραμματιστής είτε ψηφιακός εικονογράφος ή γραφίστας ή μουσικός ή απαιτητικός gamer, η νέα πανίσχυρη πρόταση της Microsoft φαντάζει πλέον ως τον πρώτο ισχυρό αντίπαλο που μπορεί να σταθεί απέναντι σε ένα από τα πιο ισχυρά MacBook Pro της αγοράς, και να το κερδίσει σε πολλά σημεία.

Τα νέα Surface Book 2 είναι εξοπλισμένα με κορυφαία υλικά κατασκευής, αποδίδοντας στο έπακρο την αίσθηση ενός premium προϊόντος. Όπως και σε προηγούμενα μοντέλα, μπορείτε απλά να πατήσετε ένα πλήκτρο στο keyboard για να ξεκλειδώσει η οθόνη και να την αφαιρέσετε προκειμένου να τη χρησιμοποιήσετε σαν tablet. O μεντεσές που συγκρατεί την οθόνη είναι σχεδιασμένος από την αρχή, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ενοχλητικό κούνημα της οθόνης όσο πληκτρολογεί ο χρήστης. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά μειονεκτήματα που είχαν επισημάνει οι χρήστες στο αρχικό Surface Book, αφού λειτουργούσε περισσότερο σαν ένα tablet που είχε κολλήσει πάνω σε ένα ξένο πληκτρολόγιο. Τώρα, αυτό το πρόβλημα έχει λυθεί, και ο συνδυασμός των δύο αυτών λειτουργιών δένει σε μια στιβαρή κατασκευή που δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις: το Surface Book 2 έχει έρθει για να κερδίσει ακόμη και φανατικούς Mac lovers σαν κι εμένα.

Microsoft: Γιατί τα νέα Surface Book 2 κλέβουν την παράσταση; Facebook Twitter
Τα νέα Surface Book 2 είναι εξοπλισμένα με κορυφαία υλικά κατασκευής από κράμα μαγνησίου, αποδίδοντας στο έπακρο την αίσθηση ενός premium προϊόντος.

Είναι αλήθεια ότι ο συνδυασμός της χρήσης ενός φορητού με τη χρήση ενός tablet μπορεί να λύσει τα χέρια σε πλήθος εφαρμογών. Και απ' ότι δείχνουν οι προδιαγραφές η Microsoft δεν έκανε συμβιβασμούς στη δημιουργία ενός πανίσχυρου φορητού υπολογιστή που χωρίζει ή διπλώνει και γίνεται tablet και το οποίο μπορείτε να δουλεύετε με τη γραφίδα Surface Pen. Δίκαια, λοιπόν, η ομάδα της Microsoft μιλάει για ένα (σχεδόν) παραμυθένιο προϊόν που μπορεί είναι και πεντάμορφη και κτήνος (δύναμης και αντοχής) ταυτόχρονα. Το μοντέλο με οθόνη 13.5 ίντσες έρχεται με panel αφής PixelSense που προσφέρει ανάλυση 3000 x 2000 (267ppi), αντίθεση 1600:1, αναλογία εικόνας 3:2 και υποστήριξη γραφίδας. Τα ίδια ισχύουν και για το μοντέλο 15" με μια μικρή διαφορά στην ανάλυση (3240 x 2160, 260ppi). Και τα δύο θα πωλούνται είτε με επεξεργαστή Dual-Core Intel i5 (7ης γενιάς), είτε με Quad-Core Intel Core i7 (8ης γενιάς). Σε αυτά με Intel Core i7 θα προσφέρεται η επιλογή για κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1050 με 2GB VRAM για τις 13.5 ίντσες και GTX 1060 με 6GB VRAM για το 15ιντσο. Με πάνω από 1060 διακριτές ευκολίες στην υποστήριξη των γραφικών, το Surface Book 2 είναι έως και πέντε φορές πιο ισχυρό από τον προγονό του και είναι δύο φορές ισχυρότερο από το πιο πρόσφατο MacBook Pro. Ολόκληρη αυτή η ισχύ που προσφέρει το Surface Book 2 ενισχύεται από (ίσως) το πιο σοβαρό πλεονέκτημά του: τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του η οποία φτάνει έως και 17 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Αυτό είναι 70% περισσότερο από το τελευταίο MacBook Pro.

Microsoft: Γιατί τα νέα Surface Book 2 κλέβουν την παράσταση; Facebook Twitter
Η Microsoft δεν έκανε συμβιβασμούς στη δημιουργία ενός πανίσχυρου φορητού υπολογιστή που χωρίζει ή διπλώνει και γίνεται tablet, πάνω στο οποίο μπορείτε να εργάζεστε με τη γραφίδα Surface Pen

Σε άλλα χαρακτηριστικά, ο χρήστης θα έχει επιλογή για 8GB ή 16GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο 256GB, 512GB ή 1TB SSD. Ακόμη, όλα περιλαμβάνουν ηχεία stereo στην πρόσοψη, δύο μικρόφωνα, αισθητήρα φωτεινότητας, πίσω κάμερα 8MP, εμπρόσθια κάμερα 5MP με υποστήριξη της λειτουργίας Windows Hello για ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου, κεραίες WiFi και Bluetooth 4.1, υποδοχές 2x USB 3.1 Type-A, 1x USB 3.1 Type-C, 3.5mm και SDXC card reader. Το λειτουργικό σύστημα είναι Windows 10 Pro. Η κατασκευή από κράμα μαγνησίου «ζυγίζει» το 13,5 ίντσες μοντέλο σε 1,5 κιλό περίπου, ενώ το 15ιντσο, όπως είπαμε, φτάνει κοντά στα 2.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 1.499 δολάρια για το μοντέλο των 13,5 ιντσών με Core i5 και φτάνουμε στα 2.499 δολάρια για το μικρό κτήνος των 15 ιντσών. Βέβαια, αν είστε από εκείνους που τα θυσιάζουν όλα στο όνομα της ταχύτητας και επιθυμείτε επεξεργαστή Core i7 και dedicated GPU, τότε ετοιμαστείτε να ξοδέψετε παραπάνω. Η διάθεσή τους ξεκινά στις 16 Νοεμβρίου στην Αμερική. Μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας μοντέλο και να κάνετε τις εκτιμήσεις σας εδώ.

 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ