Casio GZE-1: Μια καινούργια action camera που θυμίζει G-Shock ρολόι

Casio GZE-1: Μια καινούργια action camera που θυμίζει G-Shock ρολόι Facebook Twitter
Η Casio GZE-1 μπορεί και λειτουργεί κανονικά κάτω από το νερό και σε βάθος έως και 50 μέτρων χωρίς πρόσθετη θήκη αλλά και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός που φτάνουν τους -10 βαθμούς Κελσίου.
0

Με μια γρήγορη ματιά, κάποιος όχι τόσο παρατηρητικός, θα μπορούσε να μπερδέψει την νέα κάμερα Casio GZE-1 για ένα ρολόι G-Shock. To μόνο που της λείπει είναι το λουράκι, αν και εκεί που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει το καντράν του ρολογιού, τώρα υπάρχει ένας φακός, ο οποίος έχει μέγιστο διάφραγμα f/2.8 και ένα κάδρο που ανοίγει στις 170.4 μοίρες (όταν καταγράφει βίντεο) και στις 190.8 μοίρες (όταν βγάζει φωτογραφίες). Με ένα τέτοιο σώμα αυτή η φωτογραφική μηχανή δράσης (που δεν διαφέρει στο αισθητικό της σχεδιασμό από ένα αντίστοιχο σκληροτράχηλο ρολόι) είναι κατασκευασμένη για ακραίες καταστάσεις: μπορεί να φτάσει μέχρι 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, το κρύσταλο του φακού και το σώμα της αντέχουν σε πτώσεις από 4 μέτρα, ενώ μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κανένα πρόβλημα σε θερμοκρασίες μέχρι -10 βαθμούς Κελσίου.

Ως φωτογραφική μηχανή η σφαιρική Casio GZE-1 είναι διαθέτει αισθητήρα CMOS 1/2.3 ικανό να τραβάει φωτογραφίες 6.9MP και βίντεο FullHD (1920x1080p) ενώ μπορεί να καταγράφει βίντεο αργής κίνησης σε 240fps στα 384p ή σε 120fps στα 480p. Mέσα της κρύβει έναν ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σταθεροποιτή εικόνας τριών αξόνων. Η ομοιότητα με τα ρολόγια G-Shock είναι σκόπιμη, καθώς η GZE-1 χρησιμοποιεί παρόμοια κυλινδρική δομή προστασίας και υλικό που απορροφά τους κραδασμούς. Όσοι φίλοι της μάρκας είναι κάτοχοι του τελευταίου Pro Trek WSD-F20, το Android smartwatch της Casio, θα μπορούν να συνδέσουν την κάμερα σε αυτό, μεταμορφώνοντας έτσι το ρολόι στον καρπό σε ένα κανονικό σκόπευτρο για την καταγραφή εικόνων και βίντεο. Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή (G'z Eye) που συνδέει την μικροσκοπική φωτογραφική μηχανή με ένα smartphone ή ένα προαιρετικό τηλεχειριστήριο.

Casio GZE-1: Μια καινούργια action camera που θυμίζει G-Shock ρολόι Facebook Twitter
Η GZE-1 είναι η πρώτη action κάμερα της Casio από την νέα σειρά G’z Eye.
 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM