Magic Leap One: To πρώτο headset μεικτής πραγματικότητας έρχεται το 2018

Magic Leap One: To πρώτο headset μεικτής πραγματικότητας έρχεται το 2018 Facebook Twitter
Από τα πρώτα βίντεο και παρουσιάσεις όλα φαίνονται να λειτουργούν τέλεια και ότι το Magic Leap One μπορεί να αποδώσει τέλεια την εμπειρία της μεικτής πραγματικότητας.
0

Επί σειρά ετών η Magic Leap εργάζεται ενώ ταυτόχρονα τολμά μεγάλα βήματα στην τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας. Με την Google να την υποστηρίζει σε κάθε της βήμα, η Magic Leap έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει την πρώτη δική της Mixed Reality συσκευή που ονομάζει Magic Leap One, και που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει επίσημα μέσα στο 2018. Βέβαια, η συσκευή στο πρώτο της στάδιο προορίζεται για developers, οι οποίοι πρόκειται να σχεδιάσουν εκείνες τις εφραμογές που θα φέρουν μια sci-fi πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν πράγματα όπως να ανασύρουν ψηφιακές οθόνες ή αντικείμενα μέσα στον πραγματικό περιβάλλον που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά σε όλα τα ακουστικά AR ή VR που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια, από το Oculus Rift και το HTC Vive μέχρι το Samsung Gear VR και το Hololens της Microsoft, θα διαπιστώσει μια κοινή τάση σε όλα: είναι ογκώδη και για να κρατηθούν σταθερά δένουν με ελαστικές ζώνες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόσθετο βάρος στο κεφάλι μετά από λίγο. Το Leap One, ωστόσο, απ' ότι φαίνεται πρέπει να είναι ένα από τα λεπτότερα και ελαφρύτερα (αν όχι και τα πιο συμπαγή) ακουστικά mixed reality πραγματικότητας που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Και με τον steampunk σχεδιασμό που το παρουσιάζουν οι σχεδιαστές του μοιάζει σαν μια συσκευή που όλοι θα θέλουμε να δοκιμάσουμε τον επόμενο χρόνο.

Magic Leap One: To πρώτο headset μεικτής πραγματικότητας έρχεται το 2018 Facebook Twitter
Η συσκευή στο πρώτο της στάδιο προορίζεται για developers, οι οποίοι πρόκειται να σχεδιάσουν εκείνες τις εφραμογές που θα φέρουν μια sci-fi πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας.

Το Magic Leap One περιλαμβάνει το φουτουριστικό ζευγάρι γυαλιών το οποίο συνδέεται μέσω δύο καλωδίων με μια συσκευή που θυμίζει discman και ενσωματώνει τον επεξεργαστή και τον επεξεργαστή γραφικών, ενώ συνοδεύεται από ασύρματο τηλεχειριστήριο. Το βασικότερο κομμάτι είναι η τεχνολογία Digital Lightfield για την παραγωγή ρεαλιστικών εικόνων. Αυτές σχηματίζονται σε διαφορετικά επίπεδα και βάθη και παρουσιάζονται ως ψηφιακά αντικείμενα τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν στον πραγματικό κόσμο τόσο ομαλά, ώστε ο εγκέφαλος του χρήστη να τα αντιμετωπίζει όπως τα πραγματικά αντικείμενα. 

Oι αισθητήρες του Magic Leap One και η τεχνολογία 3D mapping επιτρέπει την αναγνώριση επιφανειών και αντικειμένων για μέγιστη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας. Ο ήχος διαχέεται σε 360° και τα γραφικά υποτίθεται ότι είναι εφάμιλλα αυτών που συναντάμε σε ένα κλασικό laptop.

 

Από τα πρώτα βίντεο και παρουσιάσεις όλα φαίνονται να λειτουργούν τέλεια και ότι το Magic Leap One μπορεί να αποδώσει τέλεια την εμπειρία της μεικτής πραγματικότητας, όσο βέβαια η Magic Leap προχωράει και στο σχεδιασμό πρωτοποριακών εμπειριών που οι developers θα χρησιμοποιήσουν για να σχεδιάσουν με τη σειρά τους άλλες εμπειρίες για το κοινό. Η εταιρεία ήταν εξαιρετικά μυστική για τα νέα ακουστικά της και έχει αφήσει μόνο λίγους τυχερούς ανθρώπους να τα δοκιμάσουν. Παρά αυτήν την μυστικότητα, η τεχνολογία των ακουστικών φαίνεται ότι έχει αξιοποιηθεί πολύ. Όσοι που το έχουν δοκιμάσει το αποκαλούν την απόλυτη συσκευή που θα αλλάξει την αντίληψη του μυαλού. Άλλωστε, γι' αυτό δεν είναι περίεργο που μια τόσο ντυπωσιακή τεχνολογία, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως η Google και το Alibaba.

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τα πρώτα δείγματα δημιουργικής δημιουργίας και γραφής από τους developers που θα ασχοληθούν μέσα στο επόμενο έτος και φυσικά την εμπορική έκδοση του Magic Leap One για όλους εμάς τους υπόλοιπους. 

Magic Leap One: To πρώτο headset μεικτής πραγματικότητας έρχεται το 2018 Facebook Twitter
Το Magic Leap One περιλαμβάνει το φουτουριστικό ζευγάρι γυαλιών το οποίο συνδέεται μέσω δύο καλωδίων με μια συσκευή που θυμίζει discman και ενσωματώνει τον επεξεργαστή και τον επεξεργαστή γραφικών, ενώ συνοδεύεται από ασύρματο τηλεχειριστήριο.

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM