Απεργία την Πρωτομαγιά

Το Uncharted: The Lost Legacy μάς ταξιδεύει σε μια μαγική Ινδία

Το Uncharted: The Lost Legacy μάς ταξιδεύει σε μια μαγική Ινδία Facebook Twitter
Δύο ηρωίδες ταξιδεύουν στα φανταστικά τοπία της Ινδίας. Θα δώσουν πολλές μάχες για να περάσουν από το απόλυτο χάος στην αποκάλυψη του μυστηριού ενός μυθικού τεχνουργήματος.
0

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για βίντεο παιχνίδια. Ίσως, γι' αυτό δεν έδωσα την απαραίτητη προσοχή στο Uncharted: The Lost Legacy, όταν κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Στις πιο ήσυχες, όμως, ημέρες των γιορτών είπα να το δοκιμάσω για να δω τουλάχιστον τι έχει φτιάξει αυτή τη φορά η Naughty Dog. Και από την πρώτη στιγμή το αγάπησα.

Η Naughty Dog είχε αρχικά σχεδιάσει αυτήν την περιπέτεια για το PS4 ως downloadable έξτρα υλικό (DLC) για το Uncharted 4: A Thief's End. Καθώς η κλίμακα του παιχνιδιού μεγάλωνε, η εταιρεία αποφάσισε να το μετατρέψει σε μια «ανεξάρτητη» εμπειρία. Η οποία, ναι, πρόκειται για ένα sequel ή μια συνέχεια της ιστορίας του Uncharted 4, αλλά ταυτόχρονα και για κάτι που είναι πολύ δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί.

Το Uncharted: The Lost Legacy μάς ταξιδεύει σε μια μαγική Ινδία Facebook Twitter
Από την πόλη που ξεκινάει η ιστορία μέχρι τα δάση και τα βουνά, το Uncharted: The Lost Legacy παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες τοποθεσίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε βίντεο παιχνίδι.

Πρόκειται για ένα υπέροχο παιχνίδι. Διαθέτει τον ίδιο συναρπαστικό συνδυασμό αναρρίχησης, εξερεύνησης και πυροβολισμών όπως το Uncharted 4, απλά τώρα δίνει στο franchise μια νέα προοπτική εστιάζοντας στην Chloe Frazer, την τολμηρή εξερευνήτρια που έχουμε συναντήσει και στο παρελθόν στην ιστορία, με μια πολυπολιτισμική κληρονομιά, αντί στο συνηθισμένο ήρωα της σειράς, τον Nathan Drake. Πρόκειται για μια περιπέτεια που στέκεται αυτόνομη δίπλα στην υπόλοιπη σειρά και στην οποία η Chloe, μαζί με τη Nadine Ross (και αυτήν την έχουμε δει σε παλαιότερα επεισόδια της σειράς), αναζητούν τον Χαυλιόδοντα του Ganesha, του λατρεμένου θεού της σοφίας με το κεφάλι ελέφαντα από το Ινδουιστικό Πάνθεον.

Η ιστορία ξεκινάει από ένα παζάρι σε μια πόλη στην Ινδία και το πρώτο κεφάλαιο είναι ένα απίστευτο κυνηγητό στις ταράτσες της πόλης, αλλά σιγά σιγά η περιπέτεια απλώνεται σε μια από τις όμορφες ανοιχτές τοποθεσίες που έχουν σχεδιαστεί για παιχνίδι. Όχι, ότι διαφέρει από την παραδοσιακή συνταγή του Uncharted, αλλά οι αυτές οι ώρες του παιχνιδιού στο απίθανο ινδικό τοπίο του, δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία, που με λίγο ψάξιμο, με λίγο τρέξιμο, με λίγους ακόμη πυροβολισμούς και αγωνία, σε κρατούν μαγνητικά κολλημένο μέχρι να φτάσεις στους προορισμούς σου.

Το Uncharted: The Lost Legacy μάς ταξιδεύει σε μια μαγική Ινδία Facebook Twitter
Η Chloe είναι μια διαβόητη κυνηγός θησαυρών και ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς Uncharted. Το κοφτερό της μυαλό, οι αρχαιολογικές της γνώσεις και η έφεσή της στον αυτοσχεδιασμό δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τον ίδιο τον κεντρικό ήρωα της σειράς Nathan Drake.

Η μηχανή γραφικών του παιχνιδιού κάνει θαύματα, οι τοποθεσίες είναι τόσο φανταστικά φτιαγμένες, που σε πολλές στιγμές κόβουν την ανάσα. Ο τίτλος είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να δούμε το δρόμο που ανοίγει η βιομηχανία παιχνιδιών, με τη δημιουργό εταιρεία να μην κάνει εκπτώσεις σε τίποτα: ούτε στον τεχνικό τομέα (έχει γίνει τρομερή δουλειά και από τις ηθοποιούς Claudia Black και Laura Bailey που παίζουν τις δύο ηρωϊδες), ούτε στο μουσικό ή ηχητικό, ούτε και στη φρεσκάδα που φέρνει σε γνώριμες πρακτικές και χειρισμούς ενός παιχνιδιού δράσης και που γνωρίζουν όλοι οι gamers.

To Uncharted: The Lost Legacy είναι εξελληνισμένο, με πολύ καλούς υπότιτλους και ελληνικό μενού, ενώ ο τίτλος του για την ελληνική αγορά έχει γίνει «Αναζητώντας το χαμένο θρύλο». Εάν σας αρέσει, λοιπόν, η περιπέτεια και η εξερεύνηση σε πρωτόγνωρα φανταστικά τοπία, το παιχνίδι ανοίγει τις πόρτες σε πανέμορφο κόσμο, γεμάτο γνώριμα και αμέτρητες εκπλήξεις.

 
 
Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM