Η Άννα δεν είναι απλά μία stoner frontwoman

Η Άννα δεν είναι απλά μία stoner frontwoman Facebook Twitter
Φωτογραφία: George Kanis
0

Η Luna Stoner -κατά κόσμον Άννα Παπαθανασίου- frontwoman των Puta Volcano αλλά και μια πολλά υποσχόμενη visual artist, κινείται -λόγω του πολυσχιδούς ταλέντου της- σε ένα ευρύ καλλιτεχνικό φάσμα, κάτι που της δίνει τη δυνατότητα να παρατηρεί διαφορετικές ανθρώπινες συμπεριφορές από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λοιπόν, η ματιά μιας γυναίκας που ενώ μουσικά κινείται στον ανδροκρατούμενο χώρο της stoner, παράλληλα διαθέτει ένστικτο αλλά και γνώσεις που μπορούν να μεταφέρουν το κλίμα από τον έναν χώρο στον άλλο, με ευφυΐα και χιούμορ. Από τον μουσικό, δηλαδή, στον εικαστικό κ.ο.κ.

Η έννοια της ισότητας, η αξιοκρατία και η ισοτιμία, η βία (σωματική και λεκτική) και η συνεχής της εξάπλωση καθώς και η δύναμη του ίντερνετ είναι μόνο μερικά από τα θέματα που απασχολούν έναν νέο άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου -και ειδικά αυτή την περίοδο-, έτσι πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτησή μας.

—Τι συνιστά για 'σένα ισότητα των φύλων;

Η ισότητα για εμένα εκτείνεται πέρα από το φύλο, ισότητα ανάμεσα σε γυναίκα και άντρα, ομοφυλόφιλο και straight, τεχνοκράτη και καλλιτέχνη, οικονομικά ανίσχυρο και ισχυρό. Η ανισότητες προκύπτουν από το κακώς εννοούμενο «εγώ» που μας καθιστά ανίκανους να εξισωθούμε, και σε πιο φαλλοκρατικές μισαλλόδοξες κοινωνικές δομές πηγάζει από πατροπαράδοτη στερεοτυπική βίαιη αντιμετώπιση του «διαφορετικού». Η πατριαρχία έχει φέρει πόλεμο, οι τέχνες έχουν θηλυκή ενέργεια. Εξασκώντας κάποιες από αυτές στο βαθμό που μπορώ, διερευνώ τη θέση της γυναίκας και κατ' επέκταση του γυναικείου σώματος και κατά πόσο μπορεί από το να δοξαστεί μέχρι και το να λεηλατηθεί. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να υπάρχει βήμα για γυναικείες φωνές και να καλλιεργούμε οι ίδιες την ελευθερία του λόγου και της σκέψης μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΓΚΡΕΚΑ.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ