ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Από τον Σπέισι στον Άνθιμο

Από τον Σπέισι στον Άνθιμο Facebook Twitter
0

Ο Κέβιν Σπέισι δήλωσε: ζω για τη στιγμή που ένας στρέητ θα σταθεί μπροστά στην κάμερα για να υπερασπιστεί -με κάποια συστολή και αμηχανία- τις ερωτικές του επιλογές που τον οδήγησαν στην ετεροφυλοφιλία.

Αυτό ίσως  δεν θα συμβεί ποτέ. Αν κάποιος το κάνει, θα γίνει με αυτοσκοπό να πέσουν όλα τα βλέμματα επάνω του γιατί, υποτίθεται, θα πρωτοτυπεί. 

Η νόρμα είναι καθεστώς απαρασάλευτο, θεσπισμένο πιο ισχυρά κι από τους νόμους, γιατί τα παραδοσιακά θέσφατα καθυστερούν στην αμφισβήτησή τους πολύ περισσότερο απ' τις παραγράφους των νόμων που ψηφίζονται. 

Ξέρει πολύ καλά τι κάνει ο πάτερ Άνθιμος (και οι συν αυτώ), όταν βαράει τις σάλπιγγες της "ομαλότητας" στις βυζαντινές εκκλησιές της Θεσσαλονίκης -σαν να είναι ο Ιησούς του Ναυή μπροστά στα τείχη της Ιεριχούς που πάει να τα γκρεμίσει! Ποντάρει ακριβώς σ' αυτό: στο γεγονός ότι η πλειοψηφία -που αισθάνεται ασφαλής μέσα στη νόρμα- κρύβει μια χαρά τα βίτσια και τις κάθε λογής ερωτικές παρεκκλήσεις της (μερικές φορές πέραν της φαντασίας) πίσω απ' την εξασφαλισμένη επίκληση της κανονικότητας.

Γι' αυτό, -για να πω κι ένα ανέκδοτο, σαν μικρό αφήγημα- : Πριν από καμια εικοσαριά χρόνια, Μεγάλη Τρίτη, μετά το Τροπάριο της Κασσιανής, που άκουσα από θεσπέσιο ψάλτη στο ναό των Δώδεκα Αποστόλων, πούρος αμαρτωλός κι εγώ σαν Εκείνη, όμως αμετανόητος, -συνδυάζω την αγάπη μου για την Ορθοδοξία με τον ερωτισμό μου ιδανικά, χωρίς ίχνος τύψεων- έκανα μπουρδελότσαρκα εις τας οδούς Σαπφούς και Αφροδίτης όπου μου σφύριξε μέσα απ' τ' αμάξι του να με ψωνίσει ηλικιωμένος κληρικός, με ράσα του κουτιού. 


Επέμενε και, με τα πολλά (δεν πάω επ' ουδενί με ρασοφόρους) πλησίασα. 
-Ευλογείτε, του είπα, μέρες που ήταν! 

-Μα, σε παρακαλώ, πέρασε μέσα! 
-Ας βγάζατε τουλάχιστον τα ιερά ενδύματα, τον επέπληξα. 

-Καλέ τι λες, αυτά τραβάνε πιο πολύ!, μου απάντησε ο ανενδοίαστος! 

Αυτά, κι, από μένα, καλούς έρωτες σε όλους, όπως γουστάρει ο καθείς!

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η είσοδος του ιδιωτικού στο δημόσιο σύστημα υγείας βλάπτει σοβαρά την υγεία

Guest Editors / Η είσοδος του ιδιωτικού στο δημόσιο σύστημα υγείας βλάπτει σοβαρά την υγεία

Όταν εισάγεται η ιδιωτική οικονομική σχέση ασθενούς - γιατρού ανατρέπεται η συνθήκη που εγγυάται την ποιότητα της φροντίδας στο δημόσιο νοσοκομείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΜΕΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΔΩΝΑ
Ο βράχος, η θάλασσα και το τελεφερίκ στη Μονεμβασιά

Guest Editors / Ο βράχος, η θάλασσα και το τελεφερίκ στη Μονεμβασιά

Το σχέδιο για την εγκαθίδρυση τελεφερίκ εκπλήσσει καθώς φανερώνει μια μεταστροφή του υπουργείου Πολιτισμού από πολιτικές ήπιας παρέμβασης και χαμηλού φωτισμού τις οποίες ακολούθησε για δεκαετίες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέμβαση που έχει γίνει στον βράχο εδώ και πάνω από δύο αιώνες και ίσως τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ μετά την ανοικοδόμηση των τειχών.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΣΩΝΑΣ
Ακροδεξιά και γάμοι ομοφύλων: στο όνομα του Θεού, της Φύσης και του Συντάγματος

Guest Editors / Ακροδεξιά και γάμοι ομοφύλων: Στο όνομα του Θεού, της Φύσης και του Συντάγματος

Στο δεύτερο σημείωμα του Παρατηρητηρίου της Ακροδεξιάς καταγράφουμε τη δυναμική που ανέπτυξε η ελληνική Ακροδεξιά εντός και εκτός ΝΔ στην πολυήμερη αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο περί ισότητας στο γάμο. Ποιοι ήταν οι βασικοί «παίκτες» μέσα και έξω από τη Βουλή και ποιες οι κύριες πτυχές της επιχειρηματολογίας τους;
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ευρωεκλογές 2024: Η Ακροδεξιά στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Guest Editors / Ευρωεκλογές 2024: Η Ακροδεξιά στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Τι δείχνουν οι έρευνες του τελευταίου εξαμήνου ανά χώρα για την παρουσία των ακροδεξιών κομμάτων εντός και εκτός Βουλής; Ένα κείμενο του Παρατηρητήριου της Ακροδεξιάς από το Σημείο, μιας ανεξάρτητης πρωτοβουλίας πολιτών που εργάζεται για την αντιμετώπιση του δεξιού εξτρεμισμού.
THE LIFO TEAM
Στέλλα Μπελιά

Guest Editors / Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα;

Δεν είναι οπισθοδρομικό να μας λέει σήμερα το ΚΚΕ ότι μέχρι να νικήσουμε τον καπιταλισμό με συνολική επανάσταση κάποιοι άνθρωποι (γυναίκες και εν γένει θηλυκότητες) θα πρέπει να ζουν χωρίς να αντιδρούν στην καταπίεση της πατριαρχίας γιατί «έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε τώρα»;
ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΕΛΙΑ
Sex panics ή δράκοι χωρίς δόντια

Lgbtqi+ / Sex panics ή δράκοι χωρίς δόντια

Επικαλούμενοι τις ηθικές αξίες, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι κινδυνεύουμε κυρίως από την αναγνώριση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και από τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στο σχολείο.
ΕΛΕΝΑ ΣΚΑΡΠΙΔΟΥ