Τι σημαίνει το να κάνεις δώρο στον εαυτό σου μία ημέρα σ' ένα spa

0

Η ζωή είναι μικρή, γεμάτη άγχος και αμέτρητες υποχρεώσεις, συνεπώς θέλει καλοπέραση! Καθημερινά φροντίζουμε για όλους τους άλλους, χρωστάμε λοιπόν λίγο «κανάκεμα» στον εαυτό μας. Κι όταν λέμε «κανάκεμα», εννοούμε μία ή περισσότερες κούρες ομορφιάς, αναζωογόνησης και χαλάρωσης που είναι απαραίτητες προκειμένου να ξαναβρούμε την ψυχική μας ηρεμία, να απομακρύνουμε το τοξικό για τον οργανισμό μας άγχος, να γεμίσουμε τις «μπαταρίες» μας, να αποβάλουμε τα αρνητικά συναισθήματα και να βρεθούμε ξανά ετοιμοπόλεμοι στο πεδίο της μάχης. Ο δρόμος για την ανάκτηση της ψυχοσωματικής μας ισορροπίας περνά μέσα από τα spa της πόλης, τους σύγχρονους ναούς του wellness και της ομορφιάς που βρίσκονται μια ανάσα από το σπίτι, το γραφείο ή το πανεπιστήμιό μας.


«Salus per aqua» ή επί το ελληνικότερον: «υγεία μέσα από το νερό». Από αυτήν τη λατινική φράση γεννήθηκε το ακρωνύμιο spa, που σήμερα, στα χρόνια της κρίσης, συμβολίζει την επιτακτική ανάγκη που νιώθουμε να βυθιστούμε σε έναν κόσμο προσιτής πολυτέλειας και να ξαναγεννηθούμε, χαρίζοντας στον εαυτό μας ένα total make-over. Μια ολική επαναφορά σώματος και πνεύματος μέσα από τη θαλασσοθεραπεία, τα ιαματικά λουτρά, τις θεραπείες με φύκια, μαύρη σοκολάτα ή χλιαρό κόκκινο κρασί, με ζεστές πέτρες ή καυτά πουγκιά γεμισμένα με θαλάσσια άλατα, με ιαματική λάσπη ή μαύρη ζάχαρη, με αιθέρια έλαια φυτών και βοτάνων, με ανατολίτικα μασάζ, σιάτσου, βελονισμό, ρεφλεξολογία ή τάι-τσι...


Απ' όλα έχει ο μπαξές των spa και ολόκληρη η λίστα με τις σοφιστικέ κούρες ομορφιάς, χαλάρωσης, αναζωογόνησης και ευεξίας προσφέρεται απλόχερα στα city spa, ενώ υπάρχουν ειδικά «πακέτα» για να τα δωρίσετε στην καλύτερή σας φίλη που παντρεύεται, για να οργανώσετε ένα διαφορετικό bachelor party στον κολλητό σας, λίγο πριν χορέψει τον χορό του Ησαΐα, ή να κάνετε έκπληξη στη μητέρα σας την ημέρα των γενεθλίων της και να τη στείλετε για μια total αναδόμηση! Καθένας που αναζητά μια απόδραση από την πεζή, μουντή και αγχώδη καθημερινότητα μπορεί να τη βρει περνώντας μία ή περισσότερες ώρες σε ένα spa και συνδυάζοντας μια θεραπεία προσώπου με μια κούρα σώματος (μασάζ ή μια επαναστατική θεραπεία για αδυνάτισμα).

Μια ιστορική αναδρομή...

Τα spa στη σημερινή τους πολυτελή μορφή αποτελούν μετεξέλιξη των ιαματικών λουτρών που αξιοποιούσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι για να επιτύχουν το περίφημο «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Η πατρίδας μας είναι από τη φύση της προικισμένη με τα περισσότερα και τα πιο θεραπευτικά ιαματικά λουτρά της Μεσογείου, γι' αυτό ο ιαματικός τουρισμός έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα, ειδικά σε λουτροπόλεις σαν την Αιδηψό, το Λουτράκι ή την Αριδαία, όπου υπάρχουν ιαματικές πηγές με μοναδικές ιδιότητες. Στα spa της πόλης, αλλά και στα τουριστικά θέρετρα, σημείο αναφοράς είναι οι θεραπείες με θαλασσινό ή ιαματικό γλυκό νερό (πηγής) πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις βιοχημικές οργανικές διεργασίες. Από το 80 π.Χ., την εποχή που ο Ρωμαίος στρατιωτικός Λεύκιος Κορνήλιος Σύλλας επισκέφθηκε τα λουτρά της Αιδηψού φοβούμενος πως τα μουδιάσματα που ένιωθε στα πόδια προμήνυαν αρθρίτιδα, μέχρι σήμερα έχουν περάσει 3.000 χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από τις πανίσχυρες ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών της πατρίδας μας. Σωστοί λόγοι για να επισκεφθείτε ένα spa και να κλείσετε σήμερα κιόλας ραντεβού για μία ή περισσότερες θεραπείες ολιστικής ευεξίας είναι η έμφυτη επιθυμία κάθε ανθρώπου να αποκτήσει πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα και πιο καλλίγραμμο σώμα (χωρίς σωσίβιο στη μέση, εμφανή κυτταρίτιδα κ.λπ.), η ανάγκη να απαλλαχθούμε από μυϊκούς πόνους που οφείλονται στην κακή στάση του σώματος στο γραφείο ή από σοβαρότερα μυοσκελετικά προβλήματα ή πονοκεφάλους ή να βοηθήσουμε την αποκατάσταση της ομαλής ενεργειακής ροής στον οργανισμό μας, είτε αυτή λέγεται «chi», είτε απλώς «νιώθω καλά, ζω καλύτερα». Εν τέλει, τα spa δεν είναι απλώς ναοί ομορφιάς αλλά σύγχρονα κέντρα ευεξίας, με signature κοσμετολογικά προϊόντα, εκεί όπου η πολυτέλεια συναντά τις χειροπρακτικές θεραπείες κι εκεί όπου τα οργανικά κι αισθητικά προβλήματα αντιμετωπίζονται ολιστικά και το σώμα, με τον νου και το πνεύμα, συνολικά, σαν μια αδιαίρετη οντότητα. Αυτή ακριβώς είναι και η μαγεία τους...

Spa tips

Τα spa έχουν τον δικό τους κώδικα ένδυσης και συμπεριφοράς. Προτού τα επισκεφθείτε, αφήστε στο σπίτι τα κοσμήματά σας και κλείστε το κινητό τηλέφωνο και το tablet. Δεν έχει νόημα να ξοδέψετε τα χρήματά σας για θεραπείες χαλάρωσης και αναζωογόνησης αν πρόκειται να είστε διαρκώς καλωδιωμένοι, με τον νου στο γραφείο, στα deadlines ή στο Facebook. Επίσης, σε ένα spa δεν χρειάζεται να πάτε φρεσκολουσμένες και φρεσκολουσμένοι, αφού πολλές θεραπείες περιέχουν ζεστά έλαια και αιθέρια έλαια τα οποία θα «ποτίσουν» την πλούσια κόμη σας. Αν πρόκειται να κάνετε μασάζ, φροντίστε να ενημερώσετε προηγουμένως τον θεραπευτή που θα σας κάνει το μασάζ για τυχόν μυοσκελετικά προβλήματα, όπως το αυχενικό σύνδρομο, η οσφυαλγία ή η ισχιαλγία. Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι στους χώρους του spa –χρησιμοποιήστε τις ειδικές υφασμάτινες παντόφλες μιας χρήσης–, αλλά αφήστε τες έξω από τη σάουνα. Σε ό,τι αφορά αυτή την τελευταία, να ξέρετε ότι η κλασική σκανδιναβική σάουνα προκαλεί υπόταση. Αν δεν την αντέχετε, προτιμήστε την πιο light, αρωματική εκδοχή της, όπου η θερμοκρασία που αναπτύσσεται είναι πιο χαμηλή. Αντίθετα, αν είστε λάτρεις της αληθινής σάουνας, εφαρμόστε το ακόλουθο τρικ για μια μοναδική εμπειρία: ρίξτε ζεστό νερό με την ξύλινη κουτάλα στους (επίσης) ξύλινους τοίχους και περιστρέφοντας μια πετσέτα δημιουργήστε έναν τεχνητό ανεμιστήρα στο εσωτερικό της. Έτσι, ο ζεστός αέρας θα ανακατευτεί και θα διαχυθεί παντού, αντί να συγκεντρωθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Όπως μου αποκάλυψε τον χειμώνα ένας Ρώσος σκιέρ, «this is the Russian way to take a sauna»... Το δοκίμασα και το προσυπογράφω....

4 προτάσεις για τη δική σας περιποίηση

Chryssalis Medical Spa
Η ιατρική επιστήμη στην υπηρεσία της ομορφιάς.

Τι σημαίνει το να κάνεις δώρο στον εαυτό σου μία ημέρα σ' ένα spa Facebook Twitter
Εδώ θα βρείτε και την επανασταστική τεχνική Coolsculpting, μια καινοτόμο, μη χειρουργική, εντελώς ανώδυνη και ασφαλή διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος.

Μετρώντας πια πάνω από 30 χρόνια αναγνωρισμένης πορείας στον χώρο της ομορφιάς και της αισθητικής, το Chryssalis Medical Spa αποτελεί εγγυημένη επιλογή για όσους ξέρουν ότι η φροντίδα και η περιποίηση του σώματος είναι όχι μόνο σημαντική υπόθεση αλλά και κάτι που δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι όπου να 'ναι.


Στον καλαίσθητο χώρο που λειτουργεί στην Κηφισιά με το άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό που αποτελείται από γιατρούς, αισθητικούς και ειδικούς θεραπευτές δέρματος υπάρχει λύση για κάθε πρόβλημα αισθητικής που απασχολεί κάθε γυναίκα και άντρα που προσέχει την εμφάνισή της/του.


Προσφέρονται εξατομικευμένες υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες καθενός, με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και όλες τις νέες τεχνικές στον τομέα της ομορφιάς. Από προγράμματα ιατρικής αισθητικής μέχρι θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα, το Chryssalis Medical Spa χαρίζει ορατά αποτελέσματα, με γνώμονα τον συνδυασμό ομορφιάς και ισορροπίας.


Εδώ θα βρείτε και την επανασταστική τεχνική Coolsculpting, μια καινοτόμο, μη χειρουργική, εντελώς ανώδυνη και ασφαλή διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος που αποτελεί τη μόνη διαδικασία κρυολιπόλυσης η οποία είναι πιστοποιημένη και εγκεκριμένη από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων).

Chryssalis Medical Spa, Ηρώδου Αττικού 7, Κηφισιά, 210 8083296, www.chryssalis.com, Facebook

Sandy Hairstyle

Προτάσεις για κάθε κεφάλι και όλες οι νέες τάσεις και τεχνικές στα μαλλιά.

Τι σημαίνει το να κάνεις δώρο στον εαυτό σου μία ημέρα σ' ένα spa Facebook Twitter
Το έμπειρο και δημιουργικό team της Sandy έχει πάντα να σου προτείνει φρέσκες ιδέες και τις νέες τάσεις στα μαλλιά.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που κάθε γυναίκα αλλά και άντρας προσέχει περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο στην εμφάνισή του και δεν εμπιστεύεται όπου κι όπου, αυτό είναι σίγουρα τα μαλλιά. Στο Sandy Hairstyle, που μετρά πια 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας και το έχουν αναλάβει οι κόρες της Sandy, Μαίρη και Έλενα Λάμπρου, θα σας περιποιηθούν με όλη τη σημασία της λέξης. Στον όμορφο χώρο του, με αρκετά vintage στοιχεία στη διακόσμηση που σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, παίζουν όλη μέρα χαλαρωτικές κι ευχάριστες μουσικές που κινούνται κυρίως σε τζαζ, σουίνγκ και σόουλ ρυθμούς, ώστε η όλη διαδικασία να είναι όσο πιο ευχάριστη γίνεται για τον επισκέπτη. Το έμπειρο και δημιουργικό team της Sandy έχει πάντα να σου προτείνει φρέσκες ιδέες και τις νέες τάσεις στα μαλλιά, ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες τεχνικές, σε πολύ προσιτές τιμές. Προσφέροντας από γυναικείο, αντρικό και παιδικό κούρεμα μέχρι υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ, αποτριχώσεις και επαγγελματικό μακιγιάζ, το Sandy Hairstyle είναι ένας χώρος συνολικής περιποίησης που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει.

Sandy Hairstyle, Λεωφόρος Λεονταρίου 84Α, Κάντζα Παλλήνης, 210 6658590

Salon de Ρaris
Κορυφαίες υπηρεσίες περιποίησης νυχιών με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά.

Τι σημαίνει το να κάνεις δώρο στον εαυτό σου μία ημέρα σ' ένα spa Facebook Twitter
Aνοιχτά από Τρίτη έως Παρασκευή, 10:00-20:00, και το Σάββατο 10:00-18:00, ενώ τη Δευτέρα είναι κλειστά. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Δεν είναι μυστικό ότι, όπως όλες οι γυναίκες δίνουν σημασία στα αντρικά χέρια και πάντα προσέχουν αν είναι περιποιημένα και καθαρά, έτσι και οι άντρες πάντα θα παρατηρήσουν τα ωραία και καλοσχηματισμένα νύχια μιας γυναίκας. Γι' αυτό και η περιποίηση των νυχιών δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά αναγκαία ένεση ομορφιάς για κάθε γυναίκα. Πέρα, όμως, απ' το αισθητικό κομμάτι, η περιποίηση των νυχιών έχει να κάνει με την υγεία και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα ανεξαρτήτως φύλου. Στο Salon de Ρaris, έναν σύγχρονο χώρο ομορφιάς στο Παγκράτι που δημιούργησε πριν από τέσσερα χρόνια η Νίκη Καλαμαρά, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη λίγη ώρα που θα εμπιστευτείτε την προσωπική σας φροντίδα σε κάποιον ειδικό, η τήρηση των συνθηκών υγιεινής είναι το πρώτο κριτήριο. Εδώ, εκτός από υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ με τις τελευταίες τεχνικές και επώνυμα προϊόντα, όπως τα cnd, μπορείτε επίσης να κάνετε αποτρίχωση στο σώμα.

Salon de Ρaris, Σπύρου Μερκούρη 33, Αθήνα, 213 0298376, Facebook

Le Massage

Το brand που έκανε τους Αθηναίους να βάλουν το μασάζ στη ζωή τους, χάρη στις άρτιες υπηρεσίες και τις προσιτές τιμές του.

Τι σημαίνει το να κάνεις δώρο στον εαυτό σου μία ημέρα σ' ένα spa Facebook Twitter
Μπορείτε να βρείτε έναν χώρο Le Massage σε κάθε γειτονιά σχεδόν της Αθήνας για να απολαύσετε το τέλειο μασάζ στην καλύτερη τιμή.


Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό έπειτα από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά από ένα μασάζ που διώχνει την ένταση και ανακουφίζει από πόνους. Αυτό που για πολλούς ανθρώπους, για χρόνια, φάνταζε πολυτέλεια και «ακριβό σπορ» στα Le Massage είναι η προσιτή περιποίηση και χαλάρωση για όλους. Με ναυαρχίδα το χαλαρωτικό/μυοχαλαρωτικό/αθλητικό massage διάρκειας 45' με κόστος μόλις €10, καθώς και άλλες οικονομικά αντίστοιχες υπηρεσίες από εξειδικευμένους επαγγελματίες, τα Le Massage έχουν κάνει το μασάζ μόδα. Οκτώ χρόνια αφότου άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα Le Massage στο Ελληνικό και καθώς ο κόσμος το αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη, αφού στον όμορφο χώρο του ο επισκέπτης βιώνει την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας, η αλυσίδα διατηρεί πια 15 καταστήματα στην Αττική και πρόσφατα άνοιξε το πρώτο παράρτημα στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, μπορείτε να βρείτε έναν χώρο Le Massage σε κάθε γειτονιά σχεδόν της Αθήνας για να απολαύσετε το τέλειο μασάζ στην καλύτερη τιμή. Λειτουργούν σε Γλυφάδα, Ελληνικό, Ηλιούπολη, Παγκράτι, Γαλάτσι, Ν. Ιωνία, Μαρούσι, Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Περιστέρι, Αιγάλεω, Πειραιά, Κορυδαλλό, Π. Φάληρο, Καλλιθέα και Θεσσαλονίκη.

Le Massage, lemassage.gr, Facebook

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM