Ένας παράδοξος, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Ένας παράδοξος, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας Facebook Twitter
Παρά τις προσπάθειες των bodylove κινημάτων να απαλλάξουν τις γυναίκες από αυτή την -χωρίς λόγο- ενοχή για το σώμα τους, όλες αναζητούν κάθε είδους βοήθεια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
1

Κυρίως για τον γυναικείο πληθυσμό, αυτή η εποχή -της πρώτης ζέστης, της πρώτης ελαφριάς ζακέτας, ίσως και του πρώτου σορτς- σηματοδοτεί την απαλλαγή από τον Νο1 βραχνά του χειμώνα, τα καλσόν. Η πρώτη αίσθηση ελευθερίας από μάλλινες ή νάιλον κάλτσες και από μπότες και στενά χειμωνιάτικα παπούτσια είναι απερίγραπτη, μέχρι τη στιγμή που ο καθρέφτης θα υπενθυμίσει έναν άλλον βραχνά, ίσως μεγαλύτερο από τις κάλτσες. Χμ, τώρα ίσως τα καλσόν δεν φαίνονται και τόσο εχθρικά... 

Ο δεύτερος βραχνάς ακούει στο όνομα κυτταρίτιδα και παρά τις προσπάθειες των bodylove κινημάτων να απαλλάξουν τις γυναίκες από αυτή την -χωρίς λόγο- ενοχή για το σώμα τους, είναι ο λόγος που κάθε άνοιξη -και σύμφωνα με στατιστικές των τελευταίων ετών- αυξάνεται σε ποσοστό άνω του 60% η αγοραστική ζήτηση για κρέμες, ορούς και κάθε είδους βοήθεια που μια γυναίκα μπορεί να ζητήσει για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Φυσικά όλα αυτά και ενώ είναι γνωστά δύο πράγματα αναφορικά με αυτή την... καταπολέμηση: 1) Ότι η κυτταρίτιδα και η δημιουργία της έχει ήδη συνδεθεί επιστημονικά με την παραγωγή οιστρογόνων (άρα είναι ελάχιστες οι γυναίκες που δεν ταλαιπωρούνται από αυτήν) και 2) ότι πρόκειται για κάτι το οποίο θα πολεμάει μια γυναίκα για πάντα, κυρίως με ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση. 

Πρόκειται για ένα γάντι -κάπως εξωτικής προέλευσης-, το οποίο αν αντικαταστήσει το παραδοσιακό σφουγγάρι του αφρόλουτρου, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στα προβληματικά σημεία.

Και μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα προϊόντα, χωρίς τις παραμέτρους της άσκησης και της διατροφής, κυρίως στις ενοχές τους κάνουν καλό (αυτές τις οποίες ο ακτιβισμός προσπαθεί να εξαφανίσει), όμως φαίνεται ότι υπάρχει και κάτι ακόμη, που όντως έχει αποτέλεσμα, δεν κοστίζει περισσότερο από ένα καλό σφουγγάρι σώματος και κυρίως δεν είναι αγγαρεία το να το χρησιμοποιείς σχετικά συχνά. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του New York Magazine πρόκειται για ένα γάντι -κάπως εξωτικής προέλευσης-, το οποίο αν αντικαταστήσει το παραδοσιακό σφουγγάρι του αφρόλουτρου, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στα προβληματικά σημεία.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ πρόκειται για το ειδικό γάντι που χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες στα χαμάμ για να τρίβουν κατά τη διάρκεια του λουτρού τα ταλαιπωρημένα μέλη του σώματος των λουομένων. Διπλής όψης με ύφασμα από βισκόζη και άγρια πλευρά για τα προβληματικά σημεία θεωρείται ότι απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποκαθιστώντας τη λεία όψη της επιδερμίδας. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, το μπάνιο με το συγκεκριμένο γάντι θεωρείται ότι αποτρέπει την εσωτερική τριχοφυία, αυτή την επώδυνη κατάσταση, όπου τρίχες -ειδικά από σημεία που έχουν έρθει σε επαφή με το ξυράφι- φύονται προς το εσωτερικό της επιδερμίδας, κάποτε δημιουργώντας ακόμη και σπυράκια και μολύνσεις.

Ακόμη κι αν το γάντι του χαμάμ πέφτει λίγο μακριά, στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά παρόμοια, τα οποία θεωρούνται αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αυτού που οι διαφημιστές λατρεύουν να αποκαλούν «φλοιό πορτοκαλιού». Αν, μάλιστα, ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που δεν έχετε πειστεί για την αποτελεσματικότητα διάφορων πανάκριβων θεραπειών, κρεμών, ορών και λοιπών σκευασμάτων και αν βρίσκεστε ήδη είτε σε διαδικασία πλήρους αποδοχής της εικόνας του γυναικείου σώματος, όπως πραγματικά είναι, είτε στην αντιμετώπιση του ζητήματος με αλλαγή της φιλοσοφίας ζωής (άσκηση - διατροφή που λέγαμε πιο πάνω), αυτή ίσως να είναι η ανακάλυψη του φετινού καλοκαιριού.

Με στοιχεία από το The Cut

Υγεία & Σώμα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο ειλικρινή είναι τα κινήματα που μας προτρέπουν να αγαπήσουμε το σώμα μας; 4 γυναίκες απαντούν.

Υγεία & Σώμα / Πόσο ειλικρινή είναι τα κινήματα που μας προτρέπουν να αγαπήσουμε το σώμα μας; 4 γυναίκες απαντούν.

Από τη δεκαετία του '90 και μετά τα bodylove ή positive body image κινήματα προσέφεραν πολλά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το σώμα μας. Εξακολουθούν, όμως, να μας λένε την αλήθεια;
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM