Η συγκινητική ιστορία του Roman που αποφάσισε να κάνει coming out στα 95 του χρόνια

Η συγκινητική ιστορία του Roman που αποφάσισε να κάνει coming out στα 95 του χρόνια Facebook Twitter
6
Η συγκινητική ιστορία του Roman που αποφάσισε να κάνει coming out στα 95 του χρόνια Facebook Twitter

Στο τελευταίο του βίντεο, ο δημοφιλής Youtuber Davey Wavey μίλησε με τον 96χρονο Roman, που αποφάσισε να μοιραστεί δημοσίως την ιστορία του για το πώς στα 95 του χρόνια αποκάλυψε για πρώτη φορά στη ζωή του σε συγγενείς και φίλους ότι είναι ομοφυλόφιλος και πως αυτό το γνωρίζει από τότε που ήταν μικρό παιδάκι. 

Όπως εξηγεί ο Roman, που είναι παντρεμένος τα τελευταία 67 χρόνια κι έχει δύο παιδιά, πέντε εγγόνια κι ένα δισέγγονο, πριν έναν χρόνο ένιωσε επιτέλους έτοιμος να φανερώσει στον κόσμο αυτό το κομμάτι του εαυτού του που γνωρίζει από τότε που ήταν μόλις 5 ετών: την σεξουαλικότητά του. 

«Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που θέλω ο κόσμος να μάθει. Γεννήθηκα και υπήρξα ομοφυλόφιλος όλη μου τη ζωή. Τους είπα [σ.σ. στην οικογένεια] ολόκληρη την τραγωδία της ζωής μου και μετά κατάλαβαν τι μου συνέβη. Το να πεις "Γεια, είμαι γκέι", αυτό είναι απλώς γελοίο. Τι, πότε, πώς; Φαντάσου 90 χρόνια να είσαι στη ντουλάπα», λέει μπροστά στην κάμερα ο 96χρονος.

Όταν ο Wavey τον ρωτά πώς φαντάζεται τη ζωή του από εδώ και πέρα και αν θα ήθελε έναν σύντροφο, ο Roman γελώντας και με φανερή συστολή του απαντά: «Ναι!». Όσο για το ποιος είναι ο τύπος του, απαντά πως δεν τον ενδιαφέρει η ομορφιά αλλά κοιτάζει την καρδιά του άλλου. «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δεν έχω ανάγκη από σωματική επαφή. Αλλά θέλω να κοιμηθώ και να έχω κάποιον κοντά μου. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να είμαι σίγουρος πως κάποιος νοιάζεται για μένα. Αυτό είναι όλο», λέει ο Roman. Ωστόσο παραδέχεται πως δεν τρέφει και πολλές ελπίδες να συμβεί αυτό. «Για μένα είναι δύσκολο να βρω κάποιον; Είμαι πολύ μεγάλος...Ποιος χρειάζεται ένα γέρικο σκουπίδι;», λέει. 

Στο τέλος της συνέντευξης ο 96χρονος Roman ρωτά τον Wavey τι γνώμη έχει για εκείνον και το ότι αποφάσισε να βγει από την ντουλάπα σε αυτή την ηλικία. «Πιστεύω πως ποτέ δεν είναι αργά να δείξεις τον πραγματικό εαυτό σου. Είτε είναι στα 20 είτε στα 95 σου. Είμαι περήφανος για σένα», του λέει ο νεαρός Youtuber. «Κι εγώ είμαι περήφανος», απαντά ο Roman. 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: 

Με πληροφορίες από Mashable

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM