Η γυναίκα που κατηγορεί τον θεραπευτή της για «θεραπεία της ομοφυλοφιλίας» την οποία πλήρωσε χιλιάδες δολάρια

Η γυναίκα που κατηγορεί τον θεραπευτή της για «θεραπεία της ομοφυλοφιλίας» την οποία πλήρωσε χιλιάδες δολάρια Facebook Twitter
Η Katherine McCobb που έπεσε θύμα της «θεραπείας για την ομοφυλοφιλία» για πολλά χρόνια
0

Μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι την ξεγέλασαν να ξοδέψει περισσότερα από 60.000 ευρώ σε θεραπεία για την ομοφυλοφιλία κατέθεσε μήνυση εναντίον του «θεραπευτή» που την υπέβαλε σε αυτή τη διαδικασία. Την μήνυση κατέθεσε το National Centre for Lesbian Rights για λογαριασμό της Katherine McCobb που έπεσε θύμα της «θεραπείας για την ομοφυλοφιλία» για πολλά χρόνια.

Στην μηνυτήρια αναφορά η McCobb εξηγεί πως είχε πάει στον θεραπευτή Lloyd W. Willey ζητώντας του βοήθεια για θέματα που δεν αφορούσαν την σεξουαλικότητά της. Ωστόσο, η ίδια επιμένει, πως αυτός «έπαθε εμμονή» με το ότι ήταν λεσβία και για οκτώ χρόνια την χειραγωγούσε προσπαθώντας να την κάνει να αλλάξει την σεξουαλική της κατεύθυνση. 

Ο θεραπευτής φέρεται να προσπάθησε να κάνει την McCobb «πιο μαλακή, πιο σέξι και πιο θηλυκή» καθώς και να βγει ραντεβού με έναν από τους άντρες συναδέλφους του. Εκείνη λέει πως εμπιστευόταν τον θεραπευτή της και λόγω αυτής ακριβώς της εμπιστοσύνης «με εξαπάτησε αποσπώντας μου χιλιάδες δολάρια». 

Η McCobb ισχυρίζεται πως ο θεραπευτής προσπάθησε να «επαναπρογραμματίσει» το μυαλό της για να αλλάξει την σεξουαλική της κατεύθυνση. Ο Willey φέρεται να πίστευε πως ήταν «αφύσικο» να είναι λεσβία. Επίσης φέρεται να της είπε πως «αν προσπαθούσε αρκετά θα γινόταν "όσο θηλυπρεπής και ετεροφυλόφιλη" όσο οι υπόλοιπες γυναίκες στην ομάδα». 

Ο Shannon Price Minter, νομικός διευθυντής του National Centre for Lesbian Rights λέει πως οι ενέργειες του θεραπευτή ήταν παράνομες. «Οι θεραπευτές που εκμεταλλεύονται ευάλωτα άτομα παίρνοντας τα λεφτά τους με βάση ψευδείς ισχυρισμούς πως το να είσαι λεσβία ή γκέι είναι αφύσικο και πως η συμβουλευτική υποστήριξη μπορεί να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ανθρώπους είναι απατεώνες. Η πελάτισσά μας στην προκειμένη περίπτωση πλήρωσε δεκάδες χιλιάδες δολάρια για ψευδείς υποσχέσεις πως η θεραπεία θα μπορούσε να αλλάξει την έλξη της για τις γυναίκες», σχολίασε μεταξύ άλλων.  

Η θεραπείες για να αλλάξει ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ανθρώπου έχουν καταδικαστεί από σχεδόν όλους τους μεγάλους ιατρικούς οργανισμούς, ανάμεσά τους και η Αμερικανική Ιατρική Ένωση αλλά και ο Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος.

Lgbtqi+
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM