Ένα μικρό αντίο στην τρομπετίστα Cynthia Robinson (1946 -2015)

Ένα μικρό αντίο στην τρομπετίστα Cynthia Robinson (1946 -2015) Facebook Twitter
1
Ένα μικρό αντίο στην τρομπετίστα Cynthia Robinson (1946 -2015) Facebook Twitter

H Cynthia Robinson ήταν μία από τις πρώτες έγχρωμες γυναίκες τρομπετίστες και η φωνή που έδινε το σύνθημα Get up and dance to the music στο Dance To The Music των Sly and the Family Stone και η απίθανη τρομπέτα στο γκρουπ ακόμα και τις ημέρες που δεν ήταν και τόσο δημοφιλές. Ήταν μαζί τους από την πρώτη στιγμή και το μοναδικό από τα αρχικά μέλη που συνέχισε να δουλεύει με τον Sly Stone όταν το συγκρότημα διαλύθηκε το 1975. Έπαιξε και στην φανκ μπάντα του Larry Graham (ενός από τους Family Stone) τους Graham Central Station.

Όπως έγραψε κι ο Questlove μόλις πληροφορήθηκε το θάνατό της, «Η Cynthia και η αδερφή της η Rose δεν ήταν απλά δυο μαζορέτες που τσίριζαν με γκόσπελ φωνές, ήταν εκεί να ‘κόψουν κώλους’. Δεν ήταν απλά αξεσουάρ που έκαναν “coo” & “shoo wop shoo bob” καλυμμένες πίσω από τη δόξα των αγοριών, η Cynthia ήταν μια σπουδαία τρομπετίστα και ο ρόλος της στην ιστορία δεν έχει αναγνωριστεί όσο της αξίζει».  

Cynthia Robinson είχε γεννηθεί στην California στις 12 Ιανουαρίου 1946 και ήταν 20 χρονών όταν έγινε μέλος των Sly and the Stoners, ενώ έγινε ιδρυτικό μέλος των Sly and the Family Stone το 1967. Με την αρχική σύνθεση του γκρουπ κυκλοφόρησαν οχτώ άλμπουμ και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα Everyday People, I Want to Take You Higher, Dance to the Music. Το 1993 ήταν η πρώτη Αφρο-αμερικάνα τρομπετίστα που έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.

Στην σπάνια σκηνή στο πρόμο βίντεο του 1968 ο Sly παίζει κιθάρα και ουρλιάζει τους στίχους, αλλά είναι η Robinson που δίνει το στίγμα του τραγουδιού όταν η φωνή της λιώνει στο μικρόφωνο την ώρα που λέει το “all the squares go home”. Η παρουσία της είναι καταλυτική για το κομμάτι και για το γκρουπ.

Πέθανε στις 23 του μήνα από καρκίνο, στα 69 της χρόνια.

Ένα μικρό αντίο στην τρομπετίστα Cynthia Robinson (1946 -2015) Facebook Twitter
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Εκείνη την εποχή, οι Sly and The Family Stone, ήταν οι μοναδικοί που μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια τον James Brown και τους JB's. Πήγαν στο εντελώς λευκό Woodstock και τους πήραν τα σώβρακα. Πολύ καλή παρουσία...