15 αντικρουόμενες αντιδράσεις για το ολοκαίνουργιο τραγούδι των Depeche Mode

15 αντικρουόμενες αντιδράσεις για το ολοκαίνουργιο τραγούδι των Depeche Mode Facebook Twitter
6

Νωρίτερα σήμερα είχαμε την πρεμιέρα του νέου τραγουδιού των Depeche Mode. Σε κάποιους την έφτιαξε τη διάθεση, σε άλλους όχι. 

Eίναι ένα αρκετά πολιτικό τραγούδι που αναρωτιέται γιατί δεν επαναστατούμε («Come on people /
You're letting me down»). Μουσικά, κατά τη γνώμη μου, είναι ίσως λίγο πιο αργόσυρτο απ' ό,τι έπρεπε.

Να μερικοί απ' τους στίχους:

Who's making your decisions?

You or your religion
Your government, your countries
You patriotic junkies

Your rights abused
Your views refused
They manipulate and threaten
With terror as a weapon
Scare you till you're stupefied
Wear you down until you're on their side

Μπήκα στο επίσημο Facebook τους, όπου οι φανς τους έμειναν ξάγρυπνοι μέχρι να δοθεί το τραγούδι στην δημοσιότητα και να το ακούσουν. Κάποιοι ενθουσιάστηκαν κάποιοι όχι. 

Μάλιστα ξανάνοιξε το ζήτημα του αν χάλασαν οι DM μετά την αποχώρηση του Alan Wilder το 1995 και οι φανς τσακώνονται μεταξύ τους. 

Μεταφράζω μερικές απ' τις αντιδράσεις, θετικές κι αρνητικές. 

* Το τραγούδι είναι εξαιρετικό. Επιθετικό, ευθύ, και το ρεφρέν είναι πολύ πιασάρικο. Οι στίχοι είναι τέλειοι, και μ' αρέσει που η μπάντα βγάζει ένα τραγούδι που δεν είναι για τον έρωτα, τον πόνο κλπ, μετά από 35 χρόνια κομματιών. Μόνο εγώ νομίζω ότι η μπάντα είναι μια χαρά όπως είναι; Πραγματικά δε χρειαζόμαστε τον Alan Wilder, τα τρία μέλη μπορούν και φτιάχνουν ακόμα σπουδαία μουσική μαζί.  

* Μου ακούγεται σαν B-side απ' τους αμέσως προηγούμενους δίσκους τους. Δεν παραπονιέμαι, αλλά ελπίζω πως το υπόλοιπο άλμπουμ θα είναι πολύ καλύτερο απ' αυτό.

*Με εξαίρεση το άλμπουμ Playing the Angel, απογοητεύτηκα με ό,τι κι αν έχουν κυκλοφορήσει από τότε που έφυγε ο Alan Wilder. Δεν το παίρνουν χαμπάρι πως η ποιότητα των συνθέσεων και της ενοχρήστρωσής τους έχει πέσει δραματικά. 

*Η φωνή του Dave είναι πολύ καλή όπως πάντα, αλλά η μουσική μοιάζει ότι θα μπορούσε να είναι από οποιοδήποτε απ' τα δύο τελευταία τους άλμπουμ. Το συνηθίζω το τραγούδι πάντως και μου αρέσει, αλλά παρόλα αυτά, ΚΑΛΕΣΤΕ ΠΙΣΩ επειγόντως τον Alan Wilder!!!

*Είμαι τεράστιος φαν αλλά πολύ απογοητεύτηκα απ' το νέο τραγούδι. Πολύ βαρετό. Ελπίζω πως ίσως μετά από μερικές φορές που θα το ξανακούσω η γνώμη μου θα αλλάξω. Ξαναφέρτε τον Alan Wilder.

*ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΟΝ ALAN-ΓΑΜΩ-WILDER!!! Έφυγε κι οι λόγοι του ήταν κατανοητοί, και έχουν περάσει 22 ΓΑΜΩ-ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ!!! Δε νομίζετε πως ήρθε η ώρα να το ξεπεράσετε μια για πάντα; Ίσως δεν θέλει να επιστρέψει, το σκεφτήκατε αυτό; Ακόμα κι αν ο Dave κι ο Martin κι ο Fletch τον καλούσαν αυτός θα μπορεί να αρνιόταν. Άντε να ωριμάσετε λίγο!  

*Omfg! Λατρεύω αυτό το τραγούδι. Κάθε φορά που βγάζουν νέο άλμπουμ ξαναγίνομαι έφηβος των 80s.

*Πότε έχασαν τελείως την αίσθηση του ρυθμού οι Depeche Mode; Τα τελευταία 3-4 άλμπουμ τους έχουν παρόμοια τραγούδια με το νέο single, τα οποία είναι είτε πολύ αργά ή έχουν στίχους που δε ταιριάζουν με το ρυθμό. Είναι χάλια για να είμαι ειλικρινής. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται η πρώτη κυκλοφορία απ' τα πιο πρόσφατα άλμπουμ τους είναι πάντα το χειρότερο τραγούδι, οπότε ελπίζω ότι τα υπόλοιπα θα είναι καλύτερα. 

* Είναι καλό... είναι καλό. Δεν θα πω ψέματα όμως, δεν είναι εξαιρετικό. Δυστυχώς δεν εξελίχθηκαν καθόλου από άποψη ήχου και παραγωγής σε σχέση με τα δύο τελευταί άλμπουμ τους το Sounds of the Universe και το Delta Machine. Ο ρυθμός της μουσικής τους σταθερά πέφτει. Μακάρι να είχαν περισσότερα upbeat/dance τραγούδια.

*Απ' το Playing The Angel και μετά, όλα ακούγονται πάνω κάτω τα ίδια. Αργά και στομφώδη. Έτσι κι αυτό... Τους λατρεύω πάντως ακόμα! 

*Το αγαπώ! Είναι ηλεκτρονικό, είναι σκοτεινό, είναι Depeche Mode. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

*Το πρώτο λεπτό μοιάζει σα να είναι μισοτελειωμένο ντέμο... Μπορώ να κάνω κάτι παρόμοιο με το Figure στο iPhone μου σε πέντε λεπτά. Είναι απογοητευτικό, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, και ξεχνιέται εύκολα.

* Μου αρέσει πολύ! Το ρεφρέν ήδη μου έχει κολλήσει και το τραγουδάω κι εγώ. Μ' αρέσουν κι οι στίχοι επίσης! Πολύ καλό τάιμινγκ και πολύ ταιριαστοί στίχοι ΕΙΔΙΚΑ εδώ στην Αμερική. 

* Στιχουργικά καταπληκτικό... τα φωνητικά του Dave είναι φανταστικά... η μουσική και η ενορχήστρωση όμως είναι εξαιρετικά κατώτερα των προσδοκιών...  

* Νομίζω ότι αυτοί χρειάζονται μια επανάσταση, αφού το τραγούδι είναι πάλι τα ίδια και τα ίδια. Εύχομαι να υπάρχει κάτι καινούργιο στο άλμπουμ. 

* Βαρετό. Δεν άξιζε να βγει σε single και δεν έχει καμία ιδιαίτερη μελωδία. Είναι κακό σημάδι όταν η γέφυρα είναι το μόνο καλό σημείο ενός τραγουδιού.

*Το αγαπώ ήδη! Νομίζω ότι συμπυκώνει ό,τι πρεσβεύουν οι Depeche. Ωραία ηλεκτρονική κατεύθυνση, πανέμορφα φωνητικά απ' τον Dave, σούπερ ρεφρέν, ανατριχίλες.

* Εντελώς άκυρη επιλογή για πρώτο σίνγκλ. Αντί για "Where's the Revolution" πιο ταιριαστός τίτλος θα ήταν το "Where´s the melody?"

Αν θέλετε ψηφίστε στο μίνι γκάλοπ μας, και πείτε κι εσείς τη γνώμη σας σας σχόλια

Mικροπράγματα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ