H Dee Dee Bridgewater για αρχάριους

H Dee Dee Bridgewater για αρχάριους Facebook Twitter
0

Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί, πόλη γνωστή για την επίδρασή της στην αμερικανική κουλτούρα μέσω της μουσικής αλλά και του αγώνα για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών, η Dee Dee Bridgewater αποτελεί κι αυτή μέρος της αμερικανικής κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια μιας πολύπλευρης καριέρας τεσσάρων δεκαετιών, η εμβληματική αυτή τραγουδίστρια έχει ανέλθει στο ανώτερο ερμηνευτικό επίπεδο χάρη στη χροιά της φωνής της και την ξεχωριστή σκηνική της παρουσία.

Έχει βραβευτεί με τρία Grammy Awards, εκ των οποίων δύο για το "Καλύτερο Φωνητικό Τζαζ Άλμπουμ" (1998 και 2011) και ένα για την "Καλύτερη Φωνητική Εκτέλεση Τζαζ" (1998). Έχει επίσης κερδίσει ένα βραβείο Tony για το ρόλο της στο μιούζικαλ "The Wiz". Το τελευταίο της άλμπουμ, με τη συμβολή του Kirk Whalum, στενού φίλου της από το Μέμφις, περιλαμβάνει μια πρωτοποριακή «ανακατασκευή» της μπλουζ με κλασικά R&B κομμάτια, τα οποία πρωτοάκουσε στην παιδική της ηλικία στον WDIA, τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό στη χώρα που έπαιζε αποκλειστικά τέτοια μουσική και όπου δούλευε ο πατέρας της ως DJ με το ψευδώνυμο «Matt the Platter Cat".

Η Dee Dee Bridgewater θα ανέβει για τρίτη φορά στο Λόφο της Σάνης, στη σκηνή του Sani Festival στη Χαλκιδική, την Κυριακή 23 Ιουλίου. (Είχε εμφανιστεί στο Sani Festival το 2000 με το τρίο της, αλλά και το 2007 με ένα πρόγραμμα world music βασισμένο στις αφρικανικές της ρίζες.)

Να 10 τραγούδια της για αρχάριους:

Afro Blue

 

Into my Soul

 

 

He's Gone

 

House of the Rising Sun

 

Lullaby Of Birdland

 

Hound Dog

 

Watermelon Man

 

Doodlin

 

Maybe today

 

All Of Me

Mικροπράγματα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ