Ο Τσίπρας έκανε επιτέλους κάτι καλό, κι αμέσως το χάλασε

Ο Τσίπρας έκανε επιτέλους κάτι καλό, κι αμέσως το χάλασε Facebook Twitter
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Ευρωπαίων ηγετών για το προσφυγικό με τη συμμετοχή της Τουρκίας. Βρυξέλλες 29 Νοεμβρίου 2015. Φωτ.: Aris Oikonomou / SOOC
7

Το πρωί διάβασα μια είδηση που έλεγε: 

Η φαρμακερή ατάκα Τσίπρα στον Νταβούτογλου στη Σύνοδο Κορυφής: «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας.»

 

Πρέπει να πω ότι πολύ την χάρηκα αυτήν την ατάκα. Η Τουρκία κατέρριψε αεροσκάφος και σκότωσε άνθρωπο επειδή ισχυρίζεται ότι παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της. Μόνο πέρσι όμως η ίδια χώρα παραβίασε ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΦΟΡΕΣ τον δικό μας εναέριο χώρο, χωρίς καμία δικαιολογία, έτσι για τη μαγκιά. Φανταστείτε να ρίχναμε κάθε ένα απ' αυτά τα 2.000+ αεροσκάφη τους όταν αυτοί δεν μπόρεσαν να υπομείνουν ούτε ένα. Σκέφτηκα λοιπόν, όπως σχεδόν όλοι οι Έλληνες νομίζω: «Μπράβο Τσίπρα, είπες επιτέλους κάτι καλό»

 

Λίγες ώρες όμως θα περνούσαν, και θα διαπιστώναμε πως πιθανόν δεν επρόκειτο καν για φράση την οποία είπε πρόσωπο με πρόσωπο ο Τσίπρας στον Νταβούτογλου, αλλά απλώς για εκ του ασφαλούς τουιτάρισμα!

 

Και μάλιστα, όταν ο Νταβούτογλου απάντησε μέσω τουίτερ, ο Τσίπρας έσβησε τα τουίτς του!

 

Δηλαδή, είπε μια φορά κάτι σωστό και γενναίο, έστω κι αν ήταν απλώς μέσω τουίτερ (άρα λίγο τζάμπα μαγκιά!) και όταν ο άλλος το είδε, ο δικός μας τα μάζεψε και τα εξαφάνισε όλα.

 

Όλα; Όχι ακριβώς, κι αυτό είναι το εκνευριστικότερο: Έσβησε σαν καλό παιδί προς τους έξω μόνο τα αγγλικά τουίτς του, αλλά άφησε στον ελληνικό λογαριασμό (για εμάς τους ιθαγενείς) τα ελληνικά τουίτς, για να γεμίζουμε εθνική περηφάνια...

Και τελικά μια φαινομενικά γενναία και σωστή πράξη κατέληξε σε ημιεπικίνδυνη πατάτα: Στην άσκηση ανεύθυνης εξωτερικής πολιτικής με ατακαδόρικα τουίτς που μετά σβήνονται κιόλας μη τυχόν στεναχωρήσουν τους ξένους...

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Και το "ευφυέστατη" αμφισβητώ αγαπητέ Άρη. Το ευφυές είναι οπωσδήποτε και αποτελεσματικό και στην προκειμένη περίπτωση κατέληξε σε γκάφα ολκής ή έστω μια εξυπνάδα σαν αυτές που ταϊζει το εσωτερικόν της χώρας. Φοβάμαι οτι ολη η υπόθεση ειναι αλλη μία απόδειξη της θλιβερής περίπτωσης Τσίπρα.Ο ανθρωπος ειναι έξυπνος, αλλά οχι παντός καιρού έξυπνος. Έχει μάθει να λέει "ωραια" και "εξυπνα" στα οποια τσιμπάμε εμείς οι ιθαγενείς που δυστυχώς και μικρή μνήμη έχουμε και έλλειψη πολιτικού πολιτισμού έχουμε και μας αρέσουν πολύ τα ωραία και μεγάλα λόγια. Στη διεθνή πολιτική σκηνή και στη διπλωματία όμως - πόσο μάλλον με τους πονηρούς και έμπειρους γείτονες - ο Αλέξης είναι ερασιτέχνης ή απλά τυχερός. Ικανός ή ευφυής, όχι!Τι να θυμηθει κανεις? Την περίφημη διαπραγμάτευση? την επισκεψη στην Αμερική που έγινε για ενα λόγο ρε γμτ την προσέλκυση επενδύσεων. Και τι είπε το παλικαρι? Εεεεεε... ξέρετε εμεις τα παίρνουμε κάτω από το τραπέζι, περιμένετε να γινουμε καλοί και μετά ελάτε! Αλλο πράμα να μιλάς στο πόπολο και άλλο να κάνεις "υψηλή πολιτική" και ο Τσίπρας νομίζει πως επειδη τσιμπαμε εμεις, τσιμπάνε όλοι. Αυτό και τίποτις άλλο! Ούτε εξυπνα, ουτε γενναία ουτε καν χρήσιμα διότι αφού κατεβασαμε τα παντελόνια τωρα χανουμε και το σώβρακο, αλλά οκ η αριστερή γροθιά ειναι περήφανα και αγωνιστικά υψωμένη.
κ. Δημοκίδη συμφωνώ με το γενικό πνεύμα του σχολίου σας αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η αναφορά του περί ¨νευρικών πιλότων" ανήκει στη σφαίρα των φαντασιώσεων του πρωθυπουργού. Οι πιλότοι δεν αντιδρούν βάσει της ψυχολογικής τους κατάστασης αλλά βάση συγκεκριμένων κανόνων εμπλοκής. Ούτε πιάνουν κουβέντα με τον απένατι πιλότο. Εννοείται ότι η κατάριψη του ρωσικού αεροπλάνου ήρθε κατόπιν άνωθεν διαταγής. Αν ο Τσίπρας δεν τα γνωρίζει αυτά καλό θα είναι να κάνει μια βόλτα από το Πεντάγωνο να του τα εξηγήσουν.