Είναι η επιλογή των Argo για τη Γιουροβίζιον το πιο έξυπνο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα;

Είναι η επιλογή των Argo για τη Γιουροβίζιον το πιο έξυπνο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα; Facebook Twitter
18

Είναι η επιλογή των Argo για τη Γιουροβίζιον το πιο έξυπνο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα; Facebook Twitter
Τα μέλη των Europond (δεν θα βρίσκονται όλα στους ARGO της Γιουροβίζιον)

 

 Στην Γιουροβίζιον θα στείλουμε την πιο λάιτ εκδοχή των Europond, του ποντιακού συγκροτήματος απ' την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι με ελαφρώς διαφορετική σύνθεση και άλλο όνομα (ARGO) θα τραγουδήσουν για τους πρόσφυγες και την Ελλάδα. 

[Δεν πρόκειται για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει και που θα ακουστεί σύντομα] 

Νομίζω ότι μπορεί να αποδειχτεί το εξυπνότερο πράγμα που έγινε στη χώρα τον τελευταίο χρόνο - από άποψη μάρκετινγκ. Άσχετα με το αν μου αρέσει η μουσική τους -ακούγοντας τραγούδια των Europond δεν τρελάθηκα- η επιλογή τους μπορεί να κάνει τα εξής:

1) Συνεισφέρει στην καμπάνια αυτοηρωοποίησής μας σχετικά με το προσφυγικό (όπως με τα Νόμπελ) και κερδίζει την συμπάθεια των Ευρωπαίων.

2) Η κυβέρνηση με τον έμμεσο ρόλο της στα της ΕΡΤ και στην επιλογή συγκροτήματος, ρίχνει γέφυρες στους Πόντιους τους οποίους είχε εξοργίσει με τις δηλώσεις του Φίλη περί (μη) Γενοκτονίας. 

3) Φέρνει κάτι διαφορετικό στις ελληνικές συμμετοχές. Κι αν σκεφτούμε πως το φαβορί για να στείλουμε φέτος ήταν η Φουρέιρα, χίλιες φορές οι Europond/ARGO!).

4) Ο ήχος των Europond είναι νεανικός και χιπ χοπ παντρεμένος με ποντιακά όργανα. Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα ακούγεται το τραγούδι των ARGO, αλλά αν μοιάζει έστω και λίγο με αυτά που ήδη άκουσα θα τραβήξει την προσοχή και των νέων (με το χιπ χοπ) και των μεγαλύτερων αλλά και των μελών των επιτροπών (με το παραδοσιακό κομμάτι).

Και το κυριότερο;

5) Αν είναι αυτό που κάποτε λέγαμε «Ρωσοπόντιοι» (Ελληνοπόντιοι στην πραγματικότητα) και είναι δικά τους τα τραγούδια στο YouTube, όπως αυτό:

...τότε θα στοχεύσουν με αξιώσεις στη δεξαμενή ψήφων των πρώην Σοβιετικών χωρών. Μια καμπάνια στοχευμένη στους Ρώσους, τους Αρμένιους, τους Γεωργιανούς κ.ο.κ. δεν έχει ξαναγίνει, και με την υποστήριξή τους δεν αποκλείεται το τραγούδι να πάει καλά.   

Δεν αποκλείεται βέβαια να μας γυρίσουν όλα αυτά μπούμερανγκ και οι υπόλοιποι λαοί να βαρεθούν να μας ακούν να ευλογούμε τα γένια μας για το προσφυγικό, αλλά αυτό θα φανεί τον Μάιο. Ακόμα πάντως κι αν πάτωναν, δεν θα θεωρούνταν αποτυχία, μια και είναι ένα άγνωστο συγκρότημα απ' τη Θεσσαλονίκη και η επιλογή τους ήταν έτσι κι αλλιώς μια κίνηση συμβολική - και υψηλού ρίσκου. 

Μέχρι τότε -άσχετα απ' το αν θα μ' αρέσει το τραγούδι τους- δεν μπορώ παρά να δεχτώ ότι με τους ARGO, από άποψη μάρκετινγκ, ο Διονύσης Τσακνής χτύπησε διάνα. 

Ελπίζω απλώς οι στίχοι περί Χριστιανικής Ορθοδοξίας και οι φωτογραφίες στα fb τους με τις ελληνικές σημαίες και τις αρχαιοελληνικές αντιστασιακές συνδηλώσεις να μην είναι ενδεικτικές της αισθητικής που θα παρουσιάσουν στη σκηνή...

Είναι η επιλογή των Argo για τη Γιουροβίζιον το πιο έξυπνο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα; Facebook Twitter
Φωτογραφία απ' το www.facebook.com/EUROPOND
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ