Μιλώντας στο τηλέφωνο με τους Kasabian

Μιλώντας στο τηλέφωνο με τους Kasabian Facebook Twitter
Ασχολούμαστε με τη μουσική και το παλεύουμε. Θα ήμασταν φτωχοί αν συνέβαινε το αντίθετο. Συνεχίζουμε να είμαστε η καλύτερη μπάντα στον κόσμο.
0

Την πρώτη φορά που οι Kasabian ήρθαν στην Ελλάδα και στην Αθήνα ήταν το 2012, στο πλαίσιο του Ejekt. Mας επισκέφθηκαν ξανά το 2014. Φέτος είναι η τρίτη φορά που έρχονται. Είναι από τα μεγαλύτερα κιθαριστικά συγκροτήματα που έχουν βγει τελευταία από τη Μεγάλη Βρετανία και ίσως από τα τελευταία, μια και τα γούστα τον Βρετανών έχουν αλλάξει ριζικά πλέον. Η brit pop ή το indie είναι και επισήμως νεκρά. Το ίδιο μου λέει και ο Tom Meighan, o τραγουδιστής του γκρουπ. «Η βρετανική μουσική σκηνή είναι σε κακή κατάσταση! Βγαίνουν ένα σωρό καταπληκτικά πράγματα και κανείς δεν τα προωθεί. Δηλαδή υπάρχουν καταπληκτικές νέες κιθαριστικές μπάντες και δεν τις παίζει κανείς. Αυτό είναι πολύ λυπηρό. Πού είναι η νέα μουσική; Δεν υπάρχει πια underground. Οι μπάντες δεν έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα. Έχουν πιο πολλή πέραση η χλιαρή ποπ και το r&b».


Παρ' όλα αυτά, οι Kasabian συνεχίζουν να βγάζουν χιτάκια. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1997 από τον Meighan, τον Sergio Pizzorno και τον Chris Edwards, όταν ήταν φοιτητές στο πανεπιστήμιο. Πριν γίνουν Kasabian –το όνομα το πήραν από το επίθετο ενός μέλους της αίρεσης του Charles Manson, της Linda Kasabian– λέγονταν Syracuse. Εκτοξεύτηκαν στην κορυφή το 2004 με το κομμάτι «LSF». Τα αρχικά σημαίνουν «Lost Souls Forever». Είναι από τα πιο όμορφα κομμάτια τους και έχει «καεί» εντελώς επειδή τα ελληνικά FM το παίζουν συνεχώς. Τα τελευταία 13 χρόνια είναι λες κι έχει κολλήσει το playlist στο συγκεκριμένο κομμάτι, παρά τις υπόλοιπες επιτυχίες τους. Αυτό και το «Days are forgotten» του 2011.

 

Kasabian - Days Are Forgotten


Θέλω να του το σχολιάσω, αλλά δυστυχώς η τηλεφωνική σύνδεση είναι κακή και γλιτώνει την ερώτηση. Ο Meighan έχει μια πολύ χαρακτηριστική φωνή όταν τραγουδάει – φαίνεται από μακριά ότι πρόκειται για τους Kasabian. Όταν μιλάει, όμως, έχει τόσο βαριά αγγλική προφορά των Midlands, που δύσκολα καταλαβαίνεις τι λέει. Συνεχίζει να μένει στο Leicester. Όλη η μπάντα κατάγεται από 'κει. Έχουν βγάλει 6 άλμπουμ. Το τελευταίο έχει τον τίτλο «For crying out loud» και κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο.


Με το βίντεο για το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ, το «You 're in love with a psycho», προκάλεσαν αντιδράσεις επειδή, λέει, δεν δείχνει με θετικό τρόπο θετικά τα άτομα με ψυχικά προβλήματα. Είναι μαθημένοι στις προκλήσεις. Παλιότερα έκαναν κάποιες αρκετά καυστικές δηλώσεις για μουσικούς όπως ο Pete Doherty και ο Justin Timberlake. Ήταν για χρόνια στη μόδα τέτοιου είδους μουσικές αντιπαλότητες στη Βρετανία. Όλοι προσπαθούσαν να το παίξουν «Beatles εναντίον Stones». «Άλλες εποχές», λέει ο Meighan, «όλοι έπαιρναν στα σοβαρά τις βλακείες που λέγαμε». Είχε πει όμως και κάτι σωστό, όταν υποστήριξε πως η Susan Boyle δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη δόξα και ότι δεν της φέρθηκαν πολύ σωστά ούτε ο Simon Cowell ούτε η παραγωγή του «Britain's Got Talent».

 

Kasabian - You 're in love with a psycho

«Θέλαμε το νέο άλμπουμ να είναι πιο άμεσο και το ευχαριστηθήκαμε όταν το κάναμε. Είναι ένας σπουδαίος δίσκος για μας γιατί αφορά την προσωπική μας ζωή και ό,τι μας έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Είναι ο χαρούμενος δίσκος μας. Παντρευτήκαμε, κάναμε παιδιά. Είναι σαν να ανήκουμε σε μια αδελφότητα, μια μεγάλη οικογένεια που είναι ακόμα εδώ. Ασχολούμαστε με τη μουσική και το παλεύουμε. Θα ήμασταν φτωχοί αν συνέβαινε το αντίθετο. Συνεχίζουμε να είμαστε η καλύτερη μπάντα στον κόσμο».


Όσον αφορά τις εκλογές, είπε: «Πραγματικά, δεν δίνω δεκάρα για την πολιτική. Έχω συγκλονιστεί απ' όσα έγιναν στο Μάντσεστερ. Σκέφτομαι συνεχώς τις οικογένειες των θυμάτων. Ήταν φρικτό. Τι χειρότερο από το να στοχοποιείς παιδιά! Καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος πάει κατά διαόλου όταν καμικάζι επιτίθενται σε συναυλία για παιδιά. Είναι απαίσιο. Έχω μια κόρη και δεν ξέρω τι να πω. Είμαι σοκαρισμένος. Δεν με νοιάζει τίποτα πια. Ούτε η πολιτική ούτε τίποτα».

Μιλώντας στο τηλέφωνο με τους Kasabian Facebook Twitter


Οι Kasabian θα εμφανιστούν στο 13ο Εjekt Festival την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Είσοδος: €35-65.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM