Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης του X-Factor αφηγείται τη -μέχρι τώρα- ζωή του, στην πρώτη του συνέντευξη

Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης του X-Factor αφηγείται τη -μέχρι τώρα- ζωή του, στην πρώτη του συνέντευξη Facebook Twitter
0

ΑΠΟ ΤΑ PRECASTING της Θεσσαλονίκης στην οντισιόν της Αθήνας και από εκεί viral στο διαδίκτυο. Ο μικρός Αλέξανδρος Σαγκούρης είναι το πρόσωπο των ημερών. Χιλιάδες tweet, κοινοποιήσεις και μηνύματα στο Facebook, άρθρα ρεπορτάζ και εκατομμύρια views στο YouTube. Έχω την τύχη να ζω δίπλα στον Αλέξανδρο τα τελευταία δύο χρόνια ως εθελοντής στο κέντρο νεότητας Ρομ «Φάρος του κόσμου» που εδρεύει στον Δενδροπόταμο και αποτελεί μια πρωτοβουλία του πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη. Εκεί μαζί με τους φίλους του παίζουμε μουσική, κάνουμε ρομποτική, και συμμετέχουμε σε πολλές δράσεις. Έχουμε περάσει πολλές στιγμές χαράς σε συναυλίες, εκδρομές, βόλτες για καφέ. Τον συνόδεψα μαζί με τα άλλα παιδιά και τον πατέρα Αθηναγόρα στο κάστινγκ της Αθήνας.

Η κουβέντα αυτή προέκυψε κατά την διάρκεια του απογευματινού καφέ μια μέρα μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου του X Factor στην τηλεόραση παρέα με τον Παρασκευά και τον Σταύρο.

Μια κυρία μου έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε «Είχα πρόβλημα με την φυλή σας και εσύ με έβγαλες λάθος». Αλλάζουν οι αντιλήψεις με τον καιρό. Πολλοί τσιγγάνοι ζουν στην παραβατικότητα συχνά ακούγονται άσχημα πράγματα για εμάς. Βέβαια δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Δηλαδή δεν έχει παραβατικούς Άγγλους, Πορτογάλους και Ρώσους;

— Πως σκέφτηκες να δηλώσεις συμμετοχή στο X Factor;
Παρασκευάς Σελιμ Σούκρε: Διαφήμιζαν το X Factor 2 στην τηλεόραση και επειδή εμείς είμαστε και μέλη της μουσικής μπάντας του «Φάρου του κόσμου» με το όνομα Gypsy Strings είχα σκεφτεί να δηλώσω την μπάντα αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να μην μας πάρουν επειδή θα δηλώσουν πάρα πολλοί και έτσι έστειλα και μια σόλο συμμετοχή για τον Αλέξανδρο.

— Δεν το ήξερε;
Παρασκευάς:
Όχι κανένας δεν το ήξερε τους το είπα 5 ημέρες πριν από την πρώτη οντισιόν της Θεσσαλονίκης.

Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης του X-Factor αφηγείται τη -μέχρι τώρα- ζωή του, στην πρώτη του συνέντευξη Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος με τον Παρασκευά

— Πως αντέδρασαν;
Παρασκευάς:
Η αντίδραση τους ήταν θετική. Ήταν όλοι χαρούμενοι, λέγανε να κάνουμε πρόβες να προετοιμαστούμε. Ο Αλέξανδρος ήταν λίγο φοβισμένος αλλά στο τέλος αποφάσισε να το κάνει.

— Χαίρεσαι για την παρότρυνση του Παρασκευά να πας στον διαγωνισμό;
Ναι ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου τον Παρασκευά γι' αυτό. Σκέφτηκα πως δεν είχα να χάσω κάτι από την συμμετοχή μου μόνο να κερδίσω σε εμπειρίες. Είμαι σε πολύ νεαρή ηλικία. Είναι ήδη μια ωραία εμπειρία. Γνώρισα αυτούς τους καλλιτέχνες της επιτροπής από κοντά, γνώρισα πολύ καλούς μουσικούς και κάναμε παρέα. Μόνο αυτό ήταν κέρδος για μένα ότι γνώρισα τα άλλα παιδιά.

— Και φτάνει η ημέρα του precasting ...
Σταύρος Σαγκούρης:
Στην αρχή ήταν να πάμε ως μπάντα και τελικά πήγε ο Αλέξανδρος. Ήμασταν όλοι πολλοί χαρούμενοι. Μπήκε μέσα με αέρα, είπε το τραγούδι και έσκισε. Βγήκε από το δωμάτιο και ήμασταν αισιόδοξοι από τότε, γιατί έχει τρομερή φωνή, ένα δώρο θεού που το χειρίζεται πολύ ωραία.

— Τι σου είπαν Αλέξανδρε μέσα στο δωμάτιο;
Είπα το τραγούδι μπροστά σε κάποια άτομα της εκπομπής μια καθηγήτρια φωνητικής μια στυλίστρια και κάποια άλλα άτομα. Ενθουσιάστηκαν μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου. Πήραν τηλέφωνο μετά από κάποιες ημέρες και μου ανακοίνωσαν ότι πρέπει να πάω στην Αθήνα. Έπρεπε να στείλω το τραγούδι που θέλω να πω και το ταξίδι ξεκινούσε έχοντας μαζί μου τον Παρασκευά το Γιωργο τον πατέρα Αθηναγόρα και εσένα φυσικά.

Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης του X-Factor αφηγείται τη -μέχρι τώρα- ζωή του, στην πρώτη του συνέντευξη Facebook Twitter
Με τον πατέρα Αθηναγόρα

— Ουσιαστικά η οικογένεια σου από το «Φάρο του κόσμου».
Ναι όσοι μπορούσαν γιατί όλοι ήθελαν να είναι εκεί και ο Σταύρος και τα άλλα παιδιά και ήρθαν όσοι τα κατάφεραν.

Παρασκευάς: Επειδή πιστεύω στον Αλέξανδρο, είναι ένα όνειρο ζωής του να γίνει μουσικός τον στηρίζω σ αυτό το όνειρο. Έτσι φτιάξαμε μια ομάδα για να πάμε Αθήνα να είμαστε κοντά του.

— Και πως είναι η εμπειρία από την πλευρά αυτού που συνοδεύει έναν διαγωνιζόμενο;
Παρασκευάς:
Για μένα ήταν φανταστική εμπειρία γιατί αγαπάω και εγώ την μουσική, τραγουδάω και ας μην είμαι τόσο καλός, αλλά μ αρέσει πάρα πολύ και ήθελα να τον στηρίξω γιατί είναι φίλος μου. Γνωρίσαμε πολύ αξιόλογα παιδιά. Η Πέρσα ήταν ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος με θετική ενέργεια. Ο Αλέκος ο Σιδηρόπουλος που δέσαμε και γίναμε φίλοι από την αρχή ο Ποτηρίδης και αρκετοί που τώρα δεν θυμάμαι τα ονόματα τους. Εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα σε όλους.

Αλέξανδρος: Μια χαρά ήταν εσείς τρώγατε πίτσες και club sandwich από την παραγωγή και εγώ ήμουν 3 ώρες και έκανα γυρίσματα. (γέλια). Η κούραση ήταν μεγάλη. Κουράστηκα την ημέρα των γυρισμάτων όμως άξιζε. Ειδικά τώρα που βλέπω πως άγνωστοι άνθρωποι μου δίνουν ευχές αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.


— Τους συγκίνησες όλους πάρα πολύ..
Δεν το πίστευα ότι θα έφτανα να κάνω κάτι τέτοιο. Έχω μάθει στη ζωή μου να κρατάω μικρό καλάθι γιατί πιστεύω ότι οι υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες έχουν και πιο μεγάλη απογοήτευση. Καλύτερα να είμαι πιο συγκρατημένος.

— Περίμενες όμως να έχεις επιτυχία, όλοι το περιμέναμε πριν συναντήσουμε την επιτροπή.
Δεν πήγα εκεί λέγοντας ότι δεν θα περάσω αλλά δεν πήγαινα κιόλας λέγοντας ότι θα κάνω κάτι πολύ σπουδαίο και μεγάλο. Το περίμενα ότι θα περάσω. Είχα ακούσει πολύ καλές κριτικές από τα precasting όμως δεν περίμενα τελικά αυτό που έγινε.

Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης του X-Factor αφηγείται τη -μέχρι τώρα- ζωή του, στην πρώτη του συνέντευξη Facebook Twitter
Ο Γιώργος Τσιτιρίδης (δεξιά) την ώρα της συνέντευξης

— Πώς διαχειρίζεσαι αυτό το τόσο μεγάλο σκάσιμο της επιτυχίας;
Εγώ δεν με είδα καν στην τηλεόραση γιατί δεν ήμουν σπίτι. Την επόμενη μέρα κατάλαβα πόση διάσταση πήρε. Είχα 400 αιτήματα φιλίας στο facebook, 500.000 views στο youtube και λέω τι γίνεται εδώ. Ξαφνικά απέκτησα από την μια μέρα στην άλλη πάρα πολύ κοινό.

— Πώς σε κάνει να νιώθεις αυτό;
Με χαροποιεί ιδιαίτερα. Μου έστελναν μηνύματα συγκινητικά με ωραία λόγια. Μηνύματα από το εξωτερικό ότι έκανα τους εκεί Έλληνες να νιώσουν όμορφα γιατί είπα το «Ψωμι της ξενιτιάς» και αυτοί είναι ξενιτεμένοι και έκλαιγαν.

— Από όλα τα μηνύματα ποιο σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;
Ένας τύπος στην ηλικία μου που μου έγραψε ότι είναι μεγάλος θαυμαστής μου και θα τρώει όλα του τα λεφτά για να με ψηφίζει, ένας άλλος μου έγραψε πως η μητέρα του που είναι μαία πιστεύει ότι με ξεγέννησε και με αναγνώρισε, ένας άλλος ότι θέλει να με κουρεύει στο μαγαζί του δωρεάν, μου έστειλαν μουσικοί όπως ο Ηλιού, ο Δάντης και άλλοι πολλοί. Τους ευχαριστώ όλους για τα εκατοντάδες μηνύματα.

— Τι σου είπαν οι γονείς σου;
Ο πατέρας μου πιστεύω πως πήρε την μεγαλύτερη χαρά. Κάνει σαν μικρό παιδί. Όλη μέρα μιλάει γι' αυτό και χαίρομαι που χαίρεται για μένα.

— Στο σχολείο σου τι σου είπαν;
Πηγαίνω στο μουσικό σχολείο. Μου λέγανε όλοι συγχαρητήρια ότι έκανα το σχολείο περήφανο ότι μίλησα ωραία. Με έπιασαν οι καθηγητές μου είπαν ότι θα με στηρίξουν με κάθε τρόπο.

Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης του X-Factor αφηγείται τη -μέχρι τώρα- ζωή του, στην πρώτη του συνέντευξη Facebook Twitter
Φωτογραφία από συναυλία στο Γεύμα Αγάπης του «Φάρου του κόσμου».

— Για τους φίλους σου τι έχεις να πεις;
Δεν θα σταματήσω να το λέω πως τους ευχαριστώ πάρα πολύ και εσένα και το Γιώργο Μακρή και τον Παρασκευά και τον πατέρα Αθηναγόρα που κουράστηκαν ταλαιπωρήθηκαν για να είναι στο πλάι μου και να με στηρίξουν. Ευχαριστώ τα παιδιά από την μπάντα, από την ρομποτική, όλους τους φίλους μου. Η στήριξη του Παρασκευά τον τελευταίο καιρό είναι απίστευτη.

Παρασκευάς: Βλέπεις πόσο πολύ μιλάει σαν τον πατέρα του. Είναι σπαστικός. Δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Πολλές φορές τον διώχνουμε και πάει και ξεσπάει στην μουσική για να ηρεμήσει και να συνέλθει.

— Κοριτσάκια σου έστειλαν μηνύματα;
Ναι μου στέλνουν απάντησα σε όλες με καλά λόγια... ε με μερικές ασχολήθηκα λίγο περισσότερο.

— Αρκετά συχνά εστιάζουν όλοι στο ότι είσαι τσιγγάνος και το ταλέντο είναι έμφυτο σε εσένα. Σε ενοχλεί αυτό;
Πολλές φορές είναι λάθος. Πολλοί λένε ότι το έχουμε στο αίμα μας αλλά στο τέλος η μελέτη και η πολύ δουλειά είναι αυτό που θα σε πάει στην επιτυχία και στην ολοκλήρωση. Είναι ένα στερεότυπο, θετικό βέβαια. Στην γειτονιά μας σχεδόν όλοι παίζουν τουμπερλέκι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν όλοι το επίπεδο η έχουν δουλέψει τόσο ώστε να σταθούν επαγγελματικά.

— Παρ' όλα αυτά δεν έχεις κανένα ενδοιασμό να μιλήσεις για την καταγωγή σου.
Όχι δεν έχω κανένα πρόβλημα, είμαι περήφανος που είμαι τσιγγάνος.

— Δεν έχεις βιώσει ρατσισμό ή αποκλεισμό για αυτό το λόγο;
Όχι δεν το έχω νιώσει. Μπορεί η μουσική να με έχει βοηθήσει σ αυτό στο να μην έχω παρωπίδες και να μην έχουν και οι άλλοι απέναντι μου. Η στάση μου μάλλον βοήθησε στο να μην είναι ρατσιστές απέναντι μου.

— Υπάρχει όμως κόσμος που έχει πολλά στερεότυπα και προκαταλήψεις για την φυλή των Ρομά.
Σίγουρα. Μια κυρία μου έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε «Είχα πρόβλημα με την φυλή σας και εσύ με έβγαλες λάθος.» Πολλές φορές λένε κάποιοι μην κάνεις σαν γύφτος και οι φίλοι μου αντιδρούν σε αυτό. Αλλάζουν οι αντιλήψεις με τον καιρό. Πολλοί τσιγγάνοι ζουν στην παραβατικότητα συχνά ακούγονται άσχημα πράγματα για εμάς. Βέβαια δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Δηλαδή δεν έχει παραβατικούς Άγγλους, Πορτογάλους και Ρώσους;

Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης του X-Factor αφηγείται τη -μέχρι τώρα- ζωή του, στην πρώτη του συνέντευξη Facebook Twitter
Στη Βουλή των Ελλήνων

— Είσαι από τα παιδιά που προσπαθούν μαζί με την παρέα σου και μέσα από το «Φάρο του κόσμου» να σπάσετε τα στερεότυπα. Λίγες μόνο μέρες μετά το casting βρεθήκαμε πάλι στην Αθήνα αυτή την φορά στη Βουλή των Ελλήνων.
Σταύρος:
Μας κάλεσαν να μιλήσουμε στην γερουσία της Βουλής η οποία αφιέρωσε μια ημέρα στην Παγκόσμια Ημέρα Ρομ. Εκεί εκπρόσωποι από όλη την Ελλάδα από ομάδες και συλλόγους είπαμε τις απόψεις μας συζητήσαμε. Εμείς μιλήσαμε για τη εκπαιδευτική Ρομποτική και την εκπαίδευση εκπροσωπώντας τον «Φάρο του κόσμου».

Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης του X-Factor αφηγείται τη -μέχρι τώρα- ζωή του, στην πρώτη του συνέντευξη Facebook Twitter

— Τι κάνετε στην Ρομποτική; Πείτε μας λίγα λόγια.
Αλέξανδρος:
Η ρομποτική είναι ένας διαγωνισμός που ήρθε στην Ελλάδα από την eduact και των κύριο Βασιλείου πριν από 4 χρόνια. Ήμασταν η πρώτη ομάδα εμείς οι FARGOBOTS που ταξιδέψαμε στην Αμερική στον παγκόσμιο διαγωνισμό της FLL και ήταν μεγάλη μας τιμή να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα. Στην Βουλή αναλύσαμε τον τρόπο που δουλεύουμε με βάση την εκπαίδευση.

Σταύρος: Μια μέρα με ενημέρωσαν ότι στην γειτονιά κάνουν ρομποτική. Λέω τι είναι αυτή η ρομποτική και πήγα και έμεινα γιατί περνούσαμε καλά γελούσαμε. Ο Αλέξανδρος είναι ένα από τα κομμάτια του παζλ στην ομάδα μας με το κοφτερό του μυαλό δίνει λύση στα προβλήματα μας.

Παρασκευάς: Στην ομάδα ο Αλέξανδρος έχει το ρόλο του προγραμματιστή. Περνάμε πολλές ώρες στο εργαστήριο ρομποτικής και όταν κολλάμε η έχουμε ένταση δίπλα είναι η αίθουσα μουσικής και πάμε και ξεσπάμε εκεί για να χαλαρώσει ο εγκέφαλος.

— Τι έχετε να θυμόσαστε από την ομάδα σας;
Όλα όσα περάσαμε δεν ξεχνιούνται. Η τελευταία μας διάκριση, το ταξίδι στην Αμερική το θυμάμαι πολύ έντονα όπως και το ταξίδι μας για την Αθήνα για την οντισιόν η βραδιά στο τραίνο μετά η συγκίνηση η αγωνία. Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοηθάνε και μας εμψυχώνουν και αυτό θα το λέμε κάθε φορά τους αγαπάμε και εμείς όπως μας αγαπάνε και αυτοί.

— Πιστεύεις ότι χωρίς τον πατέρα Αθηναγόρα και το «Φάρο του κόσμου» θα ήταν διαφορετική η ζωή σου;
Σίγουρα θα είχε πολλές διαφορές. Μουσικό σχολείο θα πήγαινα σίγουρα είναι κάτι που αγαπάω πολύ και η νονά μου ήταν αυτή που με παρότρυνε να συνεχίσω εκεί. Δεν θα πήγαινα όμως Αμερική, δεν θα είχα την ευκαιρία να κάνω ταξίδια, να γνωρίσω τόσους μουσικούς στις συναυλίες μας , να συμμετέχω σε μουσικά events, να γνωρίσω τόσο σημαντικούς ανθρώπους που με βοηθάνε μέχρι τώρα, δεν θα είχα γνωρίσει την ρομποτική που μου άλλαξε τα μυαλά. Είναι πάρα πολλά πράγματα που θα ήταν διαφορετικά.

Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης του X-Factor αφηγείται τη -μέχρι τώρα- ζωή του, στην πρώτη του συνέντευξη Facebook Twitter
Όταν πήραν το βραβείο ρομποτικής

— Έχετε δώσει πολλές συναυλίες σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – μάλιστα πολλοί Σύριοι και Αφγανοί σε παρακολούθησαν και πήραν μεγάλη χαρά για την επιτυχία σου- στην Αριστοτέλους, στο Λευκό πύργο, στο Μέγαρο Μουσικής στο Βασιλικό θέατρο. Ποια συναυλία σου έχει μείνει αξέχαστη;
Προσπαθώ να αντιμετωπίζω την κάθε συναυλία με τον ίδιο τρόπο με σοβαρότητα και να της βλέπω ίδιες. Μια όμως από τις σημαντικότερες ήταν αυτή με την Μελίνα Κανά και τον Μαυρίκιο Μαυρικίου. Οι μουσικοί τους ήταν καταπληκτικοί τους γνωρίσαμε και ήταν μεγάλη μας τιμή που παίξαμε μαζί τους.

— Πόσα όργανα παίζεις;
Πιάνο, κιθάρα, ντράμς, τουμπερλέκι, βιολί, κλαρίνο. Κιθάρα παίζω από πολύ μικρός βιολί και πιάνο κάνω στο σχολείο μου. Ο πατέρας μου παίζει βιολί είναι μουσικός. Στην οικογένεια μου έχουμε πολλούς καλλιτέχνες. Ο πιο γνωστός από αυτούς ο Κώστας Ηλιού που οι γονείς μας είναι αδέλφια με βοηθάει με υποστηρίζει και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.

— Όλοι μιλάνε για το ανάποδο παίξιμο σου στην κιθάρα.
Το έχω δει από την αδελφή μου και τον Κώστα Ηλιού που παίζουν με αυτό τον τρόπο με τη διαφορά ότι αυτοί είναι αριστερόχειρες. Εγώ είμαι δεξιόχειρας αλλά βλέποντας τους να παίζουν έτσι κράτησα την κιθάρα και έμαθα να παίζω με τις χορδές ανάποδα.

— Στην γειτονία σου στον Δενδροπόταμο πως σε βλέπουν οι άνθρωποι;
Με πιάνουν να μου πουν μπράβο ανεβάζεις την γειτονιά μας πολύ ψηλά. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου. Είμαι αυτός που ξέρουν δεν έχει αλλάξει κάτι.

— Μπορεί ένας τσιγγάνος από τον Δενδροπόταμο να ξεχωρίσει και να διαπρέψει;
Πιστεύω ότι μπορεί γιατί δεν έχουμε καμιά διαφορά από κανένα παιδί, είμαστε το ίδιο. Απλά η περιοχή μας είναι γνωστή για άσχημα πράγματα που μπορεί να σε παρασύρουν, όμως εμάς ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε την εικόνα και τις αντιλήψεις για την γειτονία μας και για το τι μπορεί να καταφέρει κάποιος. Θα ήταν πολύ εύκολο και εμείς να παρασυρθούμε αλλά μας βοηθάνε οι γονείς μας ο «Φάρος του κόσμου» και έχουμε πάρει έναν διαφορετικό δρόμο. Προσπαθούμε να ακούγεται η γειτονιά για τα καλά πράγματα και όχι γι' αυτό που συνήθως ακούγεται.

Παρασκευάς: Χαιρόμαστε και είμαστε περήφανοι που είμαστε τσιγγάνοι και θέλουμε να αλλάξουμε την ιστορία του τόπου μας.

— Ποια τα σχέδια σου για το μέλλον;
Θα ήθελα να περάσω και στα live του X Factor φυσικά αλλά αυτή την στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το σχολείο μου. Να το τελειώσω να έχω καλούς βαθμούς και να σπουδάσω. Τώρα αυτό βλέπω και δίνω βάρος στο σχολείο.

Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης του X-Factor αφηγείται τη -μέχρι τώρα- ζωή του, στην πρώτη του συνέντευξη Facebook Twitter
O Αλέξανδρος με τον Αλέκο Σιδηρόπουλο που επίσης διαγωνίζεται. Ο Αλέκος είναι πόντιος και παίζει λύρα.
Πρόσωπα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ