Σπάνια ντοκουμέντα από το αρχείο του Hulton: H Tζόαν Κόλινς στην Αθήνα

Σπάνια ντοκουμέντα από το αρχείο του Hulton: H Tζόαν Κόλινς στην Αθήνα Facebook Twitter
Joan Collins και George Peppard σε δείπνο στο Astoria Beach νάιτκλαμπ της Αθήνας τον Μάιο του 1969 (Keystone/Hulton Archive/Getty Images)
0

To «The Executioner» (1970) είναι ένα βρετανικό θρίλερ κατασκοπείας με πλοκή στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ο George Peppard στο ρόλο του μυστικού πράκτορα John Shay που υποψιάζεται ότι ο συνάδελφος του Adam Booth, ερμηνευμένος απ' τον Keith Michell, είναι διπλός πράκτορας. Στην ταινία ο χαρακτήρας του Peppard προσπαθεί να ξεσκεπάσει τον διπλό ρόλο του συναδέλφου του στους άλλους και όταν αποτυγχάνει τον σκοτώνει.


Η δράση λαμβάνει χώρα σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Κέρκυρα, όπου ο Peppard πηγαίνει για έρευνα προσπαθώντας να συγκεντρώσει στοιχεία. Το ρομαντικό ενδιαφέρον του στην ταινία είναι η γυναίκα του Booth, η Sarah, την οποία ερμηνεύει η Joan Collins.


Ο Τύπος της εποχής έγραψε ότι η ταινία «αναπλάθει με τρόπο συναρπαστικό το θέμα της κατασκοπείας που αγκαλιάζει το φανταστικό και το απίθανο», με άλλους να υποστηρίζουν πως «το ενδιαφέρον εξασθενεί γρήγορα».

Αυτές είναι δύο σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του Hulton.

Σπάνια ντοκουμέντα από το αρχείο του Hulton: H Tζόαν Κόλινς στην Αθήνα Facebook Twitter
Η Joan Collins στο Χίλτον την ημέρα των γυρισμάτων Keystone/Hulton Archive/Getty Images)
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ιστορία της Ελλάδας σε μια φωτογραφική σελίδα στο Facebook

Φωτογραφία / Η μυστική ιστορία της Ελλάδας σε μια φωτογραφική σελίδα στο Facebook

Liza's Photographic Archive of Greece: Εδώ και έντεκα χρόνια, η Λίζα Κοτσαπλή αναζητεί, εντοπίζει, μελετά, συγκρίνει και ταυτοποιεί χιλιάδες φωτογραφίες ιδιωτικών και δημόσιων ιστορικών αρχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ερευνώντας τις ιστορίες που μπορεί να αφηγούνται.
M. HULOT