Απεργία την Πρωτομαγιά

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Στο Beluga για ρεβεγιόν!

Ο all day artistic πολυχώρος της Τρούμπας με την εντυπωσιακή σάλα, το επιβλητικό μπαρ και την αποκάλυψη που λέγεται γυάλινο δάπεδο και ξεδιπλώνει στα πόδια σου τα αρχαία τείχη του Πειραιά είναι πάντα σε γιορτινή διάθεση με τόσα events που φιλοξενεί. Ειδικά τις μέρες των εορτών, όμως, το Beluga σε καλεί σε ακόμα πιο μαγικές βραδιές την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με τον σεφ να ετοιμάζει δύο διαφορετικά υπέροχα μενού.

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Tο Beluga σε καλεί σε ακόμα πιο μαγικές βραδιές την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Μενού Χριστουγέννων

Κοκτέιλ καλωσορίσματος: Balthazar με Beefeater Gin, αφρό παπαρούνας, ροζ γκρέιπφρουτ, κόκκινο γλυκό βερμούτ, lime και τόνικ

Σούπα πατάτας με λάδι τρούφας

Ριζότο με ταλιάτα πάπιας

Σαλάτα Waldorf με μήλο, σέλερι και καρύδι

Σορμπέ ουίσκι με αλμυρή καραμέλα

Καρέ από Iberic μαγειρεμένο σε κενό αέρος, πουρές κάστανο, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα από μανιτάρια πορτσίνι

Σοκολατίνα

*55 ευρώ/άτομο

Μενού Πρωτοχρονιάς

Καλωσόρισμα με κοκτέιλ Golden Elixir από Ρrosecco, Grand Marnier, Gordon Rouge, ανανά, γρεναδίνη, φύλλα χρυσού

Σούπα καρότο αρωματισμένη με τζίντζερ και τραγανό προσούτο

Κανελόνι πράσινου μήλου με καβούρι και μπρικ

Σαλάτα ανάμεικτη με βατόμουρα και νιφάδες κατσικίσιου τυριού

Σορμπέ σαμπάνιας

Φιλέτο μοσχάρι με πουρέ πατάτας με τρούφα και σάλτσα από κρασί Πόρτο

Τάρτα κάστανο

*60 ευρώ/άτομο

Beluga, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505, Facebook

Gilly

Χριστούγεννα στο πανέμορφο ιταλικό μπιστρό του Πειραιά

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Τα πρωτεία κατέχουν οι φημισμένες πίτσες του μαγαζιού και τα σπιτικά καλτσόνε.

Αν την περίοδο των γιορτών βρεθείτε στον Πειραιά, επισκεφτείτε το Gilly. Ένας φωτεινός, πολύχρωμος χώρος με μαρμάρινα τραπέζια και έπιπλα εποχής, εμπνευσμένος από τις δεκαετίες του '50 και του '60, δημιουργεί μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα. Από το πρωί οι φρεσκοκομμένοι μυρωδάτοι καφέδες από τα χεράκια των βραβευμένων baristas του, οι τάρτες, η πεντανόστιμη πάστα-φλόρα, οι βιολογικές μπάρες με αγνά υλικά και τo βιολογικό γιαούρτι με γκρανόλα θα σας φτιάξουν την μέρα. Αν πάλι πεινάτε και θέλετε ένα γευστικό σνακ, επιλέξτε ανάμεσα σε υπέροχα σάντουιτς και ποικιλίες ιταλικών αλλαντικών και τυριών που μπορείτε να δημιουργήσετε, επιλέγοντας από τη βιτρίνα του μαγαζιού. Για να απογειωθεί η γιορτινή διάθεση που ταιριάζει στο κλίμα των ημερών, πρέπει να δοκιμάσει κανείς και το κυρίως μενού του Gilly. Τα πρωτεία κατέχουν οι φημισμένες πίτσες του μαγαζιού και τα σπιτικά καλτσόνε.

Παράλληλα, το μενού απογειώνεται με τα λαχταριστά αντιπάστι, τα ριζότι και τις γευστικότατες σαλάτες. Όλα τα πιάτα βρίσκονται υπό τη φροντίδα του διάσημου σεφ Χρήστου Τζιέρα. Και για τις νυχτερινές γιορτινές εξόδους, το Gilly είναι εδώ για να προσφέρει μια όμορφη βραδιά. Ένα ποτήρι κρασί, συνοδευμένο με αντιπάστι από την Ιταλία, η κατάλληλη μουσική και η γιορτινή ατμόσφαιρα θα απογειώσουν τη νύχτα σας.


Extra tip: Μην ξεχάσετε, φεύγοντας, να επιλέξετε κάποια από τα εποχικά είδη δώρων, όπως ιταλικά μπισκότα, αμαρετίνι, πανετόνε, σοκολάτες κ.ά.

Gilly, Πειραιάς, Βασιλέως Γεωργίου & Καραΐσκου, 210 4111530

Zambri

Στο Zambri για ρεβεγιόν

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
To Zambri μας υποδέχεται με το πιο ζεστό Christmas mood και δύο σπέσιαλ μενού για τα ρεβεγιόν.

Η πιο εξωτική αποικία γεύσεων στην Κηφισιά, που φημίζεται για τον καφέ της, «φόρεσε» τα γιορτινά της και μας υποδέχεται με το πιο ζεστό Christmas mood και δύο σπέσιαλ μενού για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που θα λατρέψουν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι.

Μενού παραμονής Χριστουγέννων

Welcome drink με ποτήρι σαμπάνιας

Βελουτέ γλυκοπατάτας με αφρό μαστίχας και λάδι τρούφας

Γαλλικό τυρί brie με μαρμελάδα βατόμουρο

Christmas duck: Ανάμεικτη σαλάτα με φιλέτο πάπιας, αποξηραμένα φρούτα, flakes γραβιέρας και σος πορτοκαλιού

Σορμπέ σαμπάνιας αρωματισμένο με τριαντάφυλλο

Χριστουγεννιάτικο φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση πουρέ σελινόριζας και σάλτσα massala ή φιλέτο από ζαρκάδι με δαμάσκηνα, πουρέ σελινόριζας και σάλτσα hoisin

Mιλφέιγ καραμέλας

*70 ευρώ το άτομο

Μενού παραμονής Πρωτοχρονιάς

Welcome drink με ποτήρι σαμπάνιας

Σούπα topinambour με καραβιδοουρά και κρέμα τρούφας

Escalopes με φουαγκρά με πουρέ καρότου, περγαμόντο και μαστιχοτύρι

Σαλάτα ρόκα με κανταΐφι μους φέτας, φράουλα, σύκα και ντρέσινγκ μελιού

Σορμπέ ουίσκι με αλατισμένη καραμέλα

Medallion φιλέτο γάλακτος με σάλτσα από White Beech μανιτάρια ή

Φιλέτο μαύρου χοίρου με πουρέ κάστανου και σάλτσα πορτοκάλι

Σούπα ζεστής σοκολάτας με γλυκά μπαχαρικά και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης

*70 ευρώ ανά άτομο

Zambri, Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 6230063, Facebook

Madama

Madama σημαίνει κάθε μέρα πάρτι!

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Σήμα κατατεθέν το κατακόκκινο σκηνικό, τα ανατρεπτικά κοκτέιλ και η μεγάλη μπάρα, ιδανική για socializing και νέες γνωριμίες.

Πόσες ξέφρενες βραδιές χωράνε στο πρόγραμμά σας; Πολλές, αφού στη Madama η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο επτά ημέρες την εβδομάδα! Κατηφορίστε προς την πιο hot περιοχή του Πειραιά, την Τρούμπα, και αφήστε τη Madama να σας ψιθυρίσει το μυστικό για αξέχαστες στιγμές! Ο δρόμος θα σας βγάλει από μόνος του κοντά της. Ακολουθήστε τον παλμό της μουσικής, δείτε τις πιο δυνατές παρουσίες της πόλης να κατευθύνονται προς τη Madama και μπείτε αμέσως στo κλίμα! Φανατικοί θαμώνες, καινούργιες φάτσες και αγαπημένοι φίλοι, όλοι γίνονται μια παρέα. Καμιά απουσία δεν δικαιολογείται, αφού για δεύτερη χρονιά οι καλύτεροι guest DJs ετοιμάζουν το απόλυτο σκηνικό γιορτής! Από τις 12:00 το μεσημέρι για καφέ ή για drinks μετά τη δουλειά ως το επόμενο πρωί, η Madama κρατάει το κέφι στα ύψη. Σήμα κατατεθέν το κατακόκκινο σκηνικό, τα ανατρεπτικά κοκτέιλ και η μεγάλη μπάρα, ιδανική για socializing και νέες γνωριμίες. Η μουσική δυναμώνει, ο χρόνος σταματά και η γιορτή συνεχίζεται μέχρι να φανεί το φως του ήλιου. Αυτό σημαίνει πραγματική, all-week διασκέδαση στη Madama! Αφήστε τη Madama να σας παρασύρει με τον ρυθμό της και την παραμονή των Χριστουγέννων σε ένα ξέφρενο εορταστικό πάρτι που θα απογειώσει το κέφι μας, όπως μόνο αυτή ξέρει! Και για παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Madama φοράει τα γιορτινά της, στήνει τον λαμπρότερο αποχαιρετισμό της χρονιάς και υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη χορό, έκσταση και αισθησιασμό.

Madama, Μεραρχίας 9 & Φίλωνος 101, 210 4174591, Facebook

De Sxara

Ο νέος προορισμός των meat lovers βρίσκεται στην Κηφισιά

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Tο De Sxara θα έλεγε κανείς πως είναι η ελληνική εκδοχή του εστιατορίου του διάσημου Salt Bae.

Ένα νέο spot για τους φίλους του κρέατος μας συστήθηκε πρόσφατα στην Κηφισιά και αν δεν το έχετε γνωρίσει ακόμα, σπεύσατε! Το De Sxara θα έλεγε κανείς πως είναι η ελληνική εκδοχή του εστιατορίου του διάσημου Salt Bae κι αυτό το διαπιστώνεις τόσο με τη γεύση των «ψαγμένων» του κρεάτων όσο και με τον τρόπο παρουσίασής τους. Στην όμορφη σάλα του με την επιβλητική οροφή και το ανοιχτό κελάρι που φιλοξενεί περίπου 50 ετικέτες από ελληνικά κρασιά θα γευτείς από από T-Bone που ψήνεται μπροστά στα μάτια σου μέχρι το γιαπωνέζικο Wagyu, αλλά και μια σειρά από λαχταριστά ορεκτικά, όπως ο πύργος πατάτας από φρέσκα τσιπς με διάφορα ελληνικά τυριά και σος.

Extra tip: Μέχρι τις 6 το απόγευμα σερβίρει μαγειρευτά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

De Sxara, Αγίου Τρύφωνος 15, Κηφισιά, 210 8080647, Facebook / Instagram

Barbarossa Athens

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

New Year's Eve Menu

• Ποτήρι Prosecco

• Εορταστικό καλάθι Dinkel ψωμιού με καρύδια και αποξηραμένα φρούτα

• Μπουγιαμπέσα με γαρίδες, φιλέτο σκορπίνας και μενταγιόν αστακού

• Σαλάτα Lyonnais με speck, μπισκότο από παλαιωμένη γραβιέρα Πάρου και τρίμμα αυγοτάραχου

• Χτένια ψητά στη σχάρα με βούτυρο αστακού

• Ριζότο με άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα

• Φιλέτο μόσχου με φουαγκρά, σάλτσα μπέρμπον και πατάτες dauphinoise

• Κορμός σοκολάτας γάλακτος με pâte à choux

• Ποτήρι σαμπάνιας

• Εσπρέσο

Τιμή ανά άτομο 80

Gazi College

Το στέκι που μας έμαθε ότι το φαΐ είναι κάτι παραπάνω από μια γευστική εμπειρία

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Στο Gazi College η απόλαυση διαρκεί όλη τη μέρα.

Με τρία μαγαζιά σε Αθήνα, Πειραιά και Γλυφάδα, το Gazi College από το 2010 έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό. Πρώτα απ' όλα, η απόλαυση ξεκινάει από το μάτι. Φωτεινές υδρόγειες σφαίρες, αιωρούμενα μπουκάλια, λέξεις γραμμένες πάνω σε μαυροπίνακες αλλά και μια μεγάλη, αληθινή βιβλιοθήκη αιχμαλωτίζουν την όραση. Και αφού χορτάσει το μάτι, σειρά έχει βεβαίως το στομάχι. Με τις πιο νόστιμες συνταγές απ' όλες τις γωνιές του πλανήτη, οι executive chefs Μιχάλης Φανερωμένος και Γιώργος Πρίντεζης υπόσχονται να «αποπλανήσουν» κάθε ουρανίσκο, ενώ ο βραβευμένος pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης σε οδηγεί στις πιο γλυκές αμαρτίες. Πριν όμως έρθουν στο πιάτο σου οι λιχουδιές, θα τις έχεις λαχταρήσει, βλέποντάς τες να ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού.

Στο Gazi College, βέβαια, η απόλαυση διαρκεί όλη τη μέρα. Από το πρωί με φρεσκοκομμένο καφέ και πλούσιο πρωινό, μέχρι τη νύχτα, που στη μπάρα στήνεται μια ολόκληρη γιορτή, συνοδεία των υπέροχων κοκτέιλ τoυ Δημήτρη Πολάτου. Και μην ξεχνάτε τη δυνατότητα delivery ή take-away.

Extra tip: Αν έχετε ήδη λατρέψει το weekend brunch του Gazi College, τότε θα ενθουσιαστείτε με τα festive brunches των γιορτών (25/12: Αθήνα 8:00, Γλυφάδα 8:00, Πειραιάς 7:00. 1/1: Αθήνα 8:00, Γλυφάδα 8:00, Πειραιάς 5:00). Από το πρωί ανοιχτά.

Gazi College, Περσεφόνης 53, Αθήνα, 210 3422112 / Γρηγορίου Λαμπράκη 117, Πειραιάς, 210 4100612 / Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723, www.gazicollege.gr, Facebook, Instagram, You Tube

Γεύση
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ