Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν έναν διαφορετικό, πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πάνω σε αυτό τον νέο τρόπο ζωής έχουν βασιστεί και τα JOIN juice bars. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO.gr
0

Στην αρχή πιστεύαμε πως είναι κάτι παροδικό, όπως πολλές τάσεις που έρχονται από το εξωτερικό, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν πως το wellness είναι κάτι που ήρθε για να μείνει. Έτσι, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν έναν διαφορετικό, πιο υγιεινό τρόπο ζωής.


Για τον λόγο αυτό προσπαθούν να εντάξουν στη ζωή και στην καθημερινότητά τους τον αθλητισμό, την άσκηση και να αλλάξουν τη διατροφή τους, προσθέτοντας περισσότερα φρούτα, λαχανικά αλλά και τροφές ωφέλιμες στον οργανισμό. Να υιοθετήσουν, δηλαδή, μια νέα φιλοσοφία ζωής, γεμάτη ευεξία, θετική στάση και αισιοδοξία.


Σε αυτό τον νέο τρόπο ζωής έχουν βασιστεί και τα JOIN juice bars που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και πριν από μερικούς μήνες κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Η αλήθεια είναι πως το JOIN σε προδιαθέτει θετικά από την πρώτη στιγμή που θα μπεις μέσα. Κάτι τα χαμόγελα των νέων παιδιών που βρίσκονται πίσω από τον μεγάλο πάγκο, κάτι η ωραία μουσική, κάτι η παρεΐστικη ατμόσφαιρα χωρίς αλκοόλ και καπνό (σ.σ. απαγορεύεται το κάπνισμα εδώ), κάτι τα γήινα χρώματα και η μίνιμαλ αισθητική του χώρου, όλα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αλλάξει η διάθεσή σου.


Πρώτη φορά άρχισα να παρατηρώ το διάφανο κυπελλάκι με το λογότυπό τους χάρη σε έναν συνάδελφο που ερχόταν κάθε πρωί στη δουλειά κρατώντας στο χέρι και από έναν χυμό ή smoothie διαφορετικού χρώματος.

Όταν τον ρώτησα τι ακριβώς είναι αυτό που πίνει και μου εξήγησε περισσότερα για τη φιλοσοφία του JOIN, πως δεν πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμη μαγαζί που φτιάχνει φρέσκους χυμούς στην Αθήνα αλλά για κάτι πολύ περισσότερο, μου κίνησε την περιέργεια.


Έτσι, ένα Σάββατο πρωί με καλό καιρό και τον πεζόδρομο της Ρόμβης γεμάτο κόσμο που απολάμβανε τη βόλτα του στο κέντρο της πόλης, ήρθα μέχρι εδώ για να συναντήσω τον Αναστάση Ζαλώνη, υπεύθυνο του μαγαζιού, και να μάθω περισσότερα για το πώς μπορεί η ευεξία να γίνει τρόπος ζωής.

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Η αλήθεια είναι πως το JOIN σε προδιαθέτει θετικά από την πρώτη στιγμή που θα μπεις μέσα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO.gr


Η αλήθεια είναι πως το JOIN σε προδιαθέτει θετικά από την πρώτη στιγμή που θα μπεις μέσα. Κάτι τα χαμόγελα των νέων παιδιών που βρίσκονται πίσω από τον μεγάλο πάγκο, κάτι η ωραία μουσική, κάτι η παρεΐστικη ατμόσφαιρα χωρίς αλκοόλ και καπνό (σ.σ. απαγορεύεται το κάπνισμα εδώ), κάτι τα γήινα χρώματα και η μίνιμαλ αισθητική του χώρου, όλα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αλλάξει η διάθεσή σου.


«Ναι, υπάρχει πολύ θετική αύρα. Γενικώς, θέλουμε να βγάζουμε προς τα έξω την ενέργεια που περιέχουν τα προϊόντα μας. Το JOIN ξεκίνησε πιο πολύ για να γίνει ένα είδος φιλοσοφία» μου εξηγεί ο Αναστάσης όταν του επισημαίνω πώς ένιωσα μπαίνοντας στο μαγαζί.


Φιλοδοξία τους, όπως μου λέει, είναι να μετατραπεί σε ένα spot για το πρωί, το μεσημέρι και νωρίς το βράδυ. Ένα σημείο συνάντησης, εν ολίγοις, για ετερόκλητους ανθρώπους που θα μπορούν να κάθονται για πολλές ώρες στους άνετους πάγκους, να διαβάζουν, να κάνουν εργασίες και να δουλεύουν σε έναν χώρο που θα τους δημιουργεί θετικά συναισθήματα.

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Μετά από προτροπή του Αναστάση δοκίμασα το «Gardener» (πράσινο μήλο, καρότο, παντζάρι) και, παρ' ότι αρχικά με ξένισε ο συνδυασμός, οφείλω να παραδεχτώ ότι ήταν να πω ένα από τα πιο δροσιστικά πράγματα που έχω πιει στη ζωή μου.


Ο μεγάλος μαυροπίνακας που βρίσκεται πάνω από τον πάγκο στο μπροστινό μέρος του μαγαζιού προτείνει μια πληθώρα επιλογών που δείχνει ακριβώς πόσο πολύ έχουν ψάξει το κομμάτι της διατροφής οι άνθρωποι του JOIN.


Το πρώτο πράγμα που κοιτάζει κανείς είναι οι κλασικοί χυμοί με φρέσκα φρούτα, όπως μήλο, πορτοκάλι, μπανάνα (Old School, Tinkerbell, Cleopatra κ.ά.), αλλά και οι πιο «πειραματικές» εκδοχές τους που συνδυάζουν φρούτα με λαχανικά και έχουν ως βάση προϊόντα όπως το σέλερι, το τζίντζερ ή το παντζάρι.


Μετά από προτροπή του Αναστάση δοκίμασα το «Gardener» (πράσινο μήλο, καρότο, παντζάρι) και, παρ' ότι αρχικά με ξένισε ο συνδυασμός, οφείλω να παραδεχτώ ότι ήταν ένα από τα πιο δροσιστικά πράγματα που έχω πιει στη ζωή μου.


Φυσικά, όσοι δεν είναι υπέρ των εύκολων λύσεων μπορούν να ζητήσουν από τα παιδιά του JOIN να τους φτιάξουν κάτι δικό τους με φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας τους. Το πιο σημαντικό είναι πως όλες οι παραγγελίες φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή.

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Το πρώτο πράγμα που κοιτάζει κανείς είναι οι κλασικοί χυμοί με φρέσκα φρούτα, όπως μήλο, πορτοκάλι, μπανάνα (Old School, Tinkerbell, Cleopatra κ.α.), αλλά και οι πιο «πειραματικές» εκδοχές τους, που συνδυάζουν φρούτα με λαχανικά και έχουν ως βάση προϊόντα όπως το σέλερι, το τζίντζερ ή το παντζάρι.


«Δεν έχουμε τίποτα συσκευασμένο. Φτιάχνουμε ό,τι μας ζητηθεί μπροστά στον πελάτη. Το μόνο συσκευασμένο πράγμα εδώ μέσα είναι το εμφιαλωμένο νερό.

Σε όσους, πάλι, δεν είναι σίγουροι τι θέλουν να δοκιμάσουν μπορούμε να προτείνουμε εμείς. Πλέον τα παιδιά ξέρουν ποια υλικά ταιριάζουν μεταξύ τους και βγάζουν φοβερούς συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών που σε πολλούς ίσως φαίνονται ασυνήθιστοι, αλλά δημιουργούν φοβερή ευεξία και είναι πολύ γευστικοί» λέει ο Αναστάσης.


Πέρα από τους χυμούς, περίοπτη θέση στο JOIN έχουν τα οκτώ διαφορετικά smoothies που συνδυάζουν γάλατα χωρίς λακτόζη (γάλα καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας κ.λπ.) με ολόφρεσκα φρούτα, προσφέροντας την ενέργεια που χρειαζόμαστε κάθε μέρα.


Η πιο πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο δεν είναι άλλη από τα energy bowls, κάτι φοβερά «κυπελλάκια ενέργειας» που έχουν ως βάση παχύρρευστα smoothies και συνοδεύονται από διάφορα φρούτα, γκρανόλα και superfoods.

Δοκίμασα το «Oreo Bomb» και νομίζω ότι έπρεπε να αφήσω λίγο και στον Πάρι, τον φωτογράφο μας, για να δοκιμάσει, αλλά, ειλικρινά, ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου.

Καφέδες, ροφήματα, γιαούρτια, σαλάτες και διάφορα σάντουιτς συμπληρώνουν μια έτσι κι αλλιώς ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει αρμονικά τη γεύση, τη φρεσκάδα και την υψηλή διατροφική αξία.

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Όσοι δεν είναι υπέρ των εύκολων λύσεων μπορούν να ζητήσουν από τα παιδιά του JOIN να τους φτιάξουν κάτι δικό τους με φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας τους. Το πιο σημαντικό είναι πως όλες οι παραγγελίες φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή.


Όση ώρα συνομιλώ με τον Αναστάση ή δοκιμάζω κάποια πράγματα από τον πλούσιο κατάλογο, παρατηρώ τους ανθρώπους που μπαίνουν στο JOIN.

Τα παιδιά που ετοιμάζουν τις παραγγελίες πίσω από τον πάγκο γνωρίζουν κάποιους από αυτούς, αλλά τους φωνάζουν όλους με τα μικρά τους ονόματα.


Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή αν πράγματι οφείλεται στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού, όμως οι περισσότεροι μοιάζουν πιο ευδιάθετοι, πιο χαμογελαστοί από τη στιγμή που περνούν την πόρτα για να πάρουν κάτι στο χέρι ή για να καθίσουν σε κάποιο από τα τραπέζια. Ρωτάω τον Αναστάση αν βλέπει κι αυτός διαφορά στον κόσμο που έρχεται καθημερινά.


«Κοίτα, δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος ακόμα. Όποιος, όμως, έρχεται στο μαγαζί και το ζει από κοντά, το βάζει στην καθημερινότητά του.

Το κάνει κομμάτι της, κάτι σαν τρόπο ζωής. Το βλέπω κι εγώ στα χαμόγελά όσων έρχονται. Αλήθεια, έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση με τον κόσμο. Και αυτό θέλουμε, να μπαίνουν μέσα και να τους φτιάχνει η διάθεση».

Στο JOIN juice bar η ευεξία γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής Facebook Twitter
Η πιο πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο δεν είναι άλλη από τα energy bowls, κάτι φοβερά «κυπελλάκια ενέργειας», όπως το «Oreo Bomb» της φωτογραφίας, που έχουν ως βάση παχύρρευστα smoothies και συνοδεύονται από διάφορα φρούτα, γκρανόλα και superfoods.

Info:

Ρόμβης 24, Αθήνα, 210 3236264

Λεωφ. Νίκης 73, Θεσσαλονίκη, 2310 250792

Π.Π. Γερμανού 10, Θεσσαλονίκη, 2310 2657 54

http://joinjuicebars.gr, www.facebook.com/joinjuicebars

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ