Μήπως τελικά οι Anonymous κάνουν μια τρύπα στο νερό;

Μήπως τελικά οι Anonymous κάνουν μια τρύπα στο νερό; Facebook Twitter
3

Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές από ειδικούς επί θεμάτων online ασφάλειας, από τις αρχές αλλά και από το εσωτερικό του ίδιου του Twitter, ότι "ανελέητος κυβερνοπόλεμος" και η μεγαλύτερη επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών της ISIS, γνωστή πια με το hashtag #OpIsis, πίσω από τα οποία βρίσκεται η περιβόητη οργάνωση χακτιβιστών Anonymous, ίσως να μην φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Με πρόσφατα δημοσιεύματά τους, τόσο το The Verge όσο και το Scientific American, αναγνωρίζουν μεν το πλήγμα που επέφερε στην ηλεκτρονική προαγάνδα της ISIS το ξεμπρόστασμα χιλιάδων λογαριασμών που συνδέονται με τους τσιχαντιστές της Οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που είχε ως αποτέλεσμα το κατέβασμά τους, αλλά εκφράζουν αμφιβολίες ως προς την αξία που μπορεί να έχει στον εντοπισμό και κυρίως στην εξάρθρωσή της.

Το κάλεσμα που έκαναν οι Anonymous μέσω των βίντεο που ανάρτησαν μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, στον απόηχο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και οι οδηγίες χάκινγκ που ανάρτησαν σε κανάλια του IRC και το pastebin, μπορεί να στρατολόγησαν αρκετούς στον online πόλεμο κατά της ISIS, αλλά η εκδίωξη της ίδιας και των υποστηρικτών της από το Twitter, και άλλα κοινωνικά messaging apps όπως το Telegram, ίσως να αποτελεί εμπόδιο στις αρχές, υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα. 

 

Ήδη όπως φαίνεται από μη επιβεβαιωμένη δημοσίευση των τζιχαντιστών, την οποία ανάρτησε η χακτιβιστική οργάνωση Ghost Security, που ακολουθεί τακτική παρατήρησης, η επιθετική στάση προς τους κατόχους λογαριασμών που σχετίζονται με την ISIS, ωθεί τους τρομοκράτες να φυλάνε τα νώτα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα social apps:

 

 

Παράλληλα, ανώνυμη πηγή από το εσωτερικό του Twitter, δήλωσε στο The Daily Dot, ότι η υπηρεσία ελέγχου ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου δεν λαμβάνει πλεόν υπόψη της τις λίστες λογαριασμών που τους στέλνουν ή δημοσιεύουν διάσπαρτα οι Anonymous, χαρακτηρίζοντάς τις ως "ανακριβείς". Το Τwitter, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στελέχους του, βασίζεται κυρίως σε ένα πολυπληθές team υπαλλήλων που γνωρίζουν Αραβικά, το οποίο εργάζεται εντατικά για την εξάλειψη από το Twitter, κάθε ίχνους υποστήριξης προς τους τζιχαντιστές. 

 


Η διαγραφή από το Twitter 72.000 λογαριασμών που επέφεραν οι πληροφορίες της ομάδας χακτιβιστών InfoSec και οι οκτώ και πλεόν χιλιάδες λογαριασμοί που κατέβασαν οι Anonymous, θα ήταν καλά νέα εάν ο στόχος ήταν να εκδιωχθούν οι τρομοκράτες από τα δημόσια σημεία του Internet, αναφέρει χαρακτηριστικά το The Verge, ενώ υποστηρίζει ότι εάν κάποια οργάνωση χακτιβιστών θέλει να ληφθεί σοβαρά από τις διωκτικές αρχές όπως το FBI και την CIA, ίσως θα πρέπει να πετάξει την μάσκα του Guy Fawkes.

 

Εντούτοις, καταλήγει το άρθρο του The Verge, τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας δεν υπάρχει θέση για τους "εθελοντές vigilantes", όπως οι Anonymous, η Ghost Sec ή η Infosec. Όπως αναφέρει ο αρχηγός της οργάνωσης Ghost Security, "οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες πάντα στηρίζονταν σε εξωτερική υποστήριξη και πληροφοριοδότες που μπορεί να έχουν βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά από εκείνους, στον εντοπισμό των τρομοκρατών".

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εμένα μ αρέσει η κριτική στους anonymous οτι δεν κάνουν τίποτα από ανθρώπους που όντως δεν κάνουν τίποτα. Θα έπρεπε ίσως οι Anonymous να πάρουν τα όπλα ή να αρχίσουν να βομβαρδίζουν για να πούμε οτι κάνουν κάτι αλλά μετά θα λέγαμε για τα αθώα θύματα στη Συρία κοκ. Είναι αυτό το λεγόμενο ΄΄επαναστάτες του καναπέ΄΄ λες και αν αρματωθεί κάποιος και αρχίσει το αντάρτικο στα βουνά ή κάνει πορεία και μας κλείσει τον δρόμο από τον οποίο θέλουμε να περάσουμε δεν θα μας κακοφανεί.Κριτές της πλάκας δηλαδή.
"...εάν κάποια οργάνωση χακτιβιστών θέλει να ληφθεί σοβαρά από τις διωκτικές αρχές όπως το FBI και την CIA, [...]"Η οποια CIA ειναι θεματοκρατορας τινος ακριβως; Της ειρηνης; Της δημοκρατιας; Της ανοιχτης κοινωνιας; Μας δουλευετε ρε;