Κακούργα διαπλοκή, μας έφαγες τον καλύτερο υπερθεματιστή. Από τον @aNameToCome

Κακούργα διαπλοκή, μας έφαγες τον καλύτερο υπερθεματιστή. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
4

«Φιλαράκι, έχεις ένα ευρώ να πάρω ένα κανάλι;» με ρώτησε ο ηλικιωμένος κύριος καθώς περπατούσα αμέριμνος το πρωί. Ξαφνιάστηκα και γύρισα προς το μέρος του σαστισμένος. Ήταν ένας άντρας γύρω στα 70, καλοβαλμένος, με γενειάδα και μούσι. Δεν κατάλαβα τι εννοούσε και βιαστικός καθώς ήμουν δε σταμάτησα. Ωστόσο η μορφή του κάτι μου θύμιζε, σαν να τον είχα δει στις εφημερίδες πρόσφατα. Λάθος θα κάνω σκέφτηκα, μάλλον παράκουσα.

Όταν έφτασα στο γραφείο και άνοιξα τον browser, κατάλαβα. Ο ηλικιωμένος κύριος με το καλοσυνάτο αλλά συνάμα απελπισμένο πρόσωπο ήταν ο Χρήστος Καλογρίτσας. Τα νέα καταιγιστικά, ο υιός Καλογρίτσας είχε ζητήσει 48 ώρες αναβολή στην διορία καταβολής της πρώτης δόσης του τιμήματος για την αγορά τις μίας εκ των τεσσάρων αδειών τηλεοπτικού σταθμού. Φαίνεται υπήρχε εμπλοκή μια και σήμερα το πρωί πεινούσε πολύ και πήρε δυο-τρεις τυρόπιτες παραπάνω με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μαζέψει το προβλεπόμενο ποσό το οποίο είχε οριακά συγκεντρώσει μαζεύοντας και τα τελευταία παραπεταμένα κέρματα από το αυτοκίνητο του.

Αμείλικτη και ακριβοδίκαιη η κυβέρνηση αρνήθηκε να παράσχει στον επιχειρηματία την παράταση και έτσι ένας από τους τέσσερεις υπερθεματιστές αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση παραίτησης από τον διαγωνισμό καταγγέλλοντας φυσικά τη διαπλοκή. Μάλιστα ο Καλογρίτσας χάνει και την προκαταβολή των 3 εκατομμυρίων που είχε καταβάλει για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό αλλά μια και τα λεφτά αυτά δεν ήταν δικά του δεν φαίνεται να στεναχωριέται ιδιαίτερα. Το γιατί πλήρωσε αυτά τα λεφτά για να κερδίσει μια άδεια την οποία δεν είχε να πληρώσει, δε μας το είπε αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες όταν οι προθέσεις σου είναι η αμερόληπτη κι αριστερή ενημέρωση του κοινού.

Κάποιοι κακοήθεις λένε ότι ο Καλογρίτσας δεν έχει μαντήλι να κλάψει και τα λεφτά για την άδεια θα τα έπαιρνε από την τράπεζα Αττικής αν ο σιχαμερός Γιάννης Στουρνάρας δεν μπλοκάριζε τον διορισμό της νέας διοίκησης της τράπεζας και δεν ξεσηκωνόταν όλος αυτός ο χαμός που έκανε ιδιαίτερα προβληματικό το όλο κόλπο μια και όλα τα μάτια ήταν πια στραμμένα προς τα εκεί. Εγώ δεν υιοθετώ τις παραπάνω κακοήθειες και είμαι πεπεισμένος ότι η αιφνιδιαστική έφοδος των εισαγγελέων στο γραφείο της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη ήταν απλή σύμπτωση.

Σε κάθε περίπτωση και παρόλο που πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης υπεράσπιζαν την αξία του βοσκοτοπίου του παραιτηθέντα καναλάρχη, η χώρα θα στερηθεί ένα μέσο ενημέρωσης που θα στήριζε την επανάσταση και θα βοηθούσε τις μάζες να αφυπνιστούν. Μπορεί ο Καλογρίτσας να έχει βαφτίσει τον γιό του Βλαδίμηρο και ο Τσίπρας τον δικό του Ερνέστο, αλλά σε θέματα ηθικής η κυβέρνηση είναι άτεγκτη ειδικά αν τους πιάσουν με την γίδα στην πλάτη.

Κακούργα διαπλοκή, μας έφαγες τον καλύτερο υπερθεματιστή. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
«Διαγωνισμός; Ποιος Διαγωνισμός;»

Βέβαια ο πρώτος επιλαχών, Ιβάν Σαββίδης ο οποίος κατά δήλωση του ήταν απλός λαγός που απλώς προσπαθούσε να ανεβάσει το τίμημα, εμφανίζεται τώρα έτοιμος να πάρει την άδεια την οποία κατά δήλωσή του δεν επεδίωκε αλλά μια και την βρήκε μπροστά του είπε δε βαριέσαι μωρέ ας κάνω κι ένα κανάλι να βρίσκεται. Τώρα πώς μπορεί να σταθεί ένας διαγωνισμός στον οποίο οι πλειοδότες μπήκαν για την πλάκα τους μην έχοντας μια και εκτίναξαν το τίμημα στα ύψη και πώς οι υπόλοιποι επιχειρηματίες θα δεχθούν να είναι τόσο κορόιδα, εγώ δεν το έχω καταλάβει αλλά θα είναι επειδή είμαι καχύποπτος.

Καθόλου καχύποπτη δε φαίνεται να ήταν ωστόσο η επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες που είχε ελέγξει το πόθεν έσχες των συμμετεχόντων και το είχε βρει μια χαρά παρότι αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε σάλιο αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, επιτροπή ελέγχου ήταν, δεν ήταν και υποχρεωμένη να κάνει έλεγχο, είχε άλλες προτεραιότητες όπως να μην κάνει έλεγχο ας πούμε.

Εμείς απλώς να θυμίσουμε την αγαπημένη μας παροιμία: Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της.

aNameToCome
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Εξαιρετικό σχόλιο και εύστοχο, με εξαίρεση τα σχετικά με τον Σαββίδη: αν ο Σαββίδης πληρώσει και πάρει την άδεια θα αποδείξει ότι δεν είχε ρόλο λαγού. Θα πρέπει επομένως να περιμένουμε
Ας ελπίσουμε κάποτε να είναι και αυτό μέρος του κατηγορητηρίου.Σε νορμάλ χώρες θα ήταν αδιανόητο η συμμορία να τη βγάλει καθαρή, αλλά στην Ελλάδα μόνο να ελπίζει μπορεί κανείς.
Είναι φοβερό φίλε τι μπορεί να λέει κανείς αν θέλει να φάει σανό. Αν γουστάρει να τον ταΐζουν σανό, ανοίγει το στόμα και όσο μπουκώσει.Δεν πειράζει - λένε - που ο Καλογρίτσας βγήκε από το διαγωνισμό γιατί μένει στο κράτος η εγγυητική που είχε καταθέσει στην τράπεζα της καρδιάς μας, οπότε ΠΛΑΣ 3 μύρια για το δημόσιο. Τα είχε τα 3 ο Καλογρίτσας, πάρτα κασέρι και δώσε εγγυητική. Τι διαβάζουμε ΘΕΕ ΜΟΥ!!!! Η επιτροπή ελέγχου δεν μπόρεσε να ελέγξει ούτε το πόθεν ούτε το έσχες ούτε τίποτα, αλλά δεν προλάβαινε γιατί χτυπούσε τη διαπλοκή. Τώρα περιμένουμε τα 61 μύρια του Ιβάν για να μην του βγει τζάμπα το Λιμάνι Θεσσαλονίκης που πάει χάλια, δεν ξέρω αν διαβάζεις Απεμπέ, ΑΥΓΗ, τίποτες Ρήαλ. Χάλια φίλε, καλύτερα να το δώσουμε για να σώσουμε το λιμάνι, το λιμανάκι μας, τις θέσεις εργασίας, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. ==========================