Δες τις αγαπημένες σου ταινίες από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία

Δες τις αγαπημένες σου ταινίες από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία Facebook Twitter
0

Δες τις αγαπημένες σου ταινίες από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία Facebook Twitter

Αντισυμβατικό και με ταχύτατες -α λα COSMOTE VDSL- εναλλαγές στην θεματολογία του, το Top Tips, αυτής της εβδομάδας σας προσκαλεί να απολαύσετε μερικούς εναλλακτικούς τρόπους θέασης των κινηματογραφικών ταινιών, ρίχνοντας την έμφαση στα μικρά αριστουργήματα των Τίτλων Αρχής αλλά και στα μικρο-ρεμίξ που προκύπτουν από ανακυκλωμένα καρέ, που δημιουργούν, μέσω των GIFS, μια νέα μορφή τέχνης!

Απολαύστε τα:

ART OF THE TITLE
Δες τις αγαπημένες σου ταινίες από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία Facebook Twitter

Είναι μια μορφή τέχνης οι τίτλοι αρχής μιας ταινίας; Αν και στην εποχή του streaming έχουμε ξεσυνηθίσει να τους βλέπουμε και τόσο συχνά, οι τίτλοι μιας ταινίας, αναλαμβάνουν να συλλάβουν όλο το πνεύμα της αλλά και να μεταδώσουν πληροφορίες για τους δημιουργούς της. Το Art Of the Title, που περιέχει εκατοντάδες τίτλους ταινιών και αναλύσεις, είναι η αποθέωση των ζενερίκ! 

+ Bonus: Δείτε πόσο πετυχημένα χρησιμοποιούσε το ταλέντο του γραφίστα και animator Saul Bass, ο Χίτσκοκ στις ταινίες του!

FULL MOVIE GIFS

Αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κανάλια του Reddit που συγκεντρώνει 12,5 χιλιάδες ενεργούς αναγνώστες (redditors) εκ των οποίων άλλοι προσπαθούν να στριμώξουν ολόκληρες ταινίες μεγάλου μήκους σε ένα GIF κι άλλοι τις ψηφίζουν. Εσείς απλά παρακολουθήστε ταινίες συμπυκνωμένες σε ένα GIF, λίγων δευτερολέπτων, πατώντας το link. Δείτε το σαν μιας μορφής speed-reading!

TECH NOIR + IWDRM

Τεράστιο ρόλο στην εξάπλωση των GIF, έχει παίξει η social πλατφόρμα Tumblr. Εκεί, ανάμεσα σε κακοκομμένα, σπαστικά GIF και κλισέ φωτογραφίες με διανθισμένες με handwriting αισθητικής ασυνάρτητα κείμενα προέκυψαν ο If We Don't Remember Me και ο Tech Noir, που προσπαθούν να συλλάβουν όλο το πνεύμα, την αισθητική και τα nuances μιας ταινίας μέσω ενός GIF. Κρίνοντας από την υψηλή αισθητική που προάγουν και την αποδοχή από τον κόσμο, μάλλον τα καταφέρνουν πολύ καλά!

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM