Ακούστε 10.000 ηχογραφήσεις από την εποχή του φωνόγραφου

Ακούστε 10.000 ηχογραφήσεις από την εποχή του φωνόγραφου Facebook Twitter
0

Αν αναρωτηθήκατε πώς ακουγόταν η ηχογραφημένη μουσική πριν από 100 και πλέον χρόνια, δηλαδή πριν από τις μαγνητοταινίες και το βινύλιο, την εποχή που Thomas Edison εφηύρε τon φωνόγραφο, το Πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια και το Top Tips σας προσκαλούν σε ένα μελωδικό ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Ακούστε 10.000 ηχογραφήσεις από την εποχή του φωνόγραφου Facebook Twitter
Ο Φωνόγραφος του Έντισον

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Σάντα Μπάρμπαρα, συγκέντρωσε, ψηφιοποίησε και διέθεσε στο internet πριν από λίγο καιρό ένα τεράστιο αρχείο, αποτελούμενο από 10.000 και πλέον κέρινους κυλίνδρους, που περιέχουν σπανιότατες ηχογραφήσεις από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Μεξικάνικη Ορχήστρα του 1905 - Η Συλλογή UCSB περιέχει εκατοντάδες ηχογραφήσεις από το Μεξικό και άλλες χώρες της Αμερικανικής ΗπείρουΤην χρηματοδότηση αυτού του σημαντικού αρχείου της παγκόσμιας πολιτιστική κληρονομιάς, που περιέχει από κλασική μουσική από την Κεντρική Ευρώπη, πρώιμη Jazz από την Νέα Ορλεάνη, μουσική των αυτόχθονων φυλών της Αμερικανικής ηπειρου, μέχρι και λόγους προσωπικοτήτων της εποχής, ήχους του περιβάλλοντος και οικιακές ηχογραφήσεις, ανέλαβε το ίδρυμα Grammy με την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το αρχείο περιέχει συνολικά 80.000 τραγούδια, ήχους, δείγματα γλωσσών, ήχους από αποστολές εξερεύνησης κ.α. και ο καθένας μπορεί να "υιοθετήσει" έναν κέρινο κύλινδρο, αναλαμβάνοντας τη συντήρησή του έναντι ενός μικρού αντιτίμου, βοηθώντας έτσι το σημαντικό έργο διατήρησης της μουσικής μνήμης της ανθρωπότητας.

Ολόκληρη η συλλογή UCSB Cylinder Audio Archive είναι διαθέσιμη σε αυτό το σύνδεσμο.

Ανακαλύψτε την με την βοήθεια μιας ταχύτατης σύνδεσης VDSL έως 50Mbps από τη COSMOTE , και αφήστε την ιστορία της μουσικής να σας δώσει το groοve!

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM