O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping

0
ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;
Aς ξεκινήσουμε με τα βασικά. Το κάμπινγκ μπορεί να μοιάζει ονειρικό, αν όμως έχετε συνηθίσει τις ανέσεις των ξενοδοχείων, μάλλον θα σας μείνει μία «τραυματική» εμπειρία. Το ελεύθερο κάμπινκ απαγορεύεται παντού. Το κάμπινγκ έχει πάρα πολλούς πιστούς που θεωρούν ότι η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει δεν συγκρίνεται με κανένα αστέρι πολυτελούς ξενοδοχείου. Όσο απλό κι αν μοιάζει όμως το να κατασκηνώσεις, τόσο πολύπλοκο αποδεικνύεται στην πορεία. Γι' αυτό, πριν ξεκινήσεις, καλό είναι να ξέρεις πράγματα.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ
Το πιο βασικό αξεσουάρ του κατασκηνωτή είναι η σκηνή. Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλές, σε διάφορες ποικιλίες και διαφορετικές τιμές. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξουμε αυτήν που θα καλύψει τις πραγματικές μας ανάγκες. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων της παρέας θα επιλέξουμε τη χωρητικότητα της σκηνής, ενώ θα πρέπει να προσέξουμε και την αντοχή του υφάσματος και των ραφών, για να μη μείνουμε νωρίς «άστεγοι». Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι σκηνών. Αυτές με τον σκελετό και οι σκηνές τύπου igloo, που είναι πολύ απλές στο στήσιμο και δεν χρειάζονται γνώσεις λοκατζή για να στηθούν. Επιλέξτε ανάλογα με τα άτομα που είστε συν ένα, υπολογίζοντας και τα πράγματά σας. Αφού αγοράσουμε τη σκηνή, καλό θα είναι, πριν ξεκινήσουμε για τον άγνωστο παράδεισο, να της κάνουμε ένα test drive για να δούμε αν το κατέχουμε το άθλημα ή αν είναι καλύτερα να το αφήσουμε. Στήνουμε, λοιπόν, τη σκηνή μας κανονικά, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, σε όποιον ελεύθερο χώρο έχουμε διαθέσιμο, και αγνοούμε τους γείτονες που μας κοιτούν με ύφος «τον καημένο τον Θανάση, πόσο να αντέξεις τέτοια ζέστη!». Η σκηνή θέλει την περιποίησή της: σωστή αποθήκευση σε μέρος ξηρό, να μην τη μαζεύουμε βρεγμένη, να την καθαρίζουμε από σκόνες και να την ξεπλένουμε μετά από κάθε χρήση. Και όταν έρθει η ώρα να την ξαναχρησιμοποιήσουμε, δεν ξεχνάμε να τσεκάρουμε αν όλα είναι εντάξει. Αν δουλεύουν τα φερμουάρ, αν είναι σε καλή κατάσταση τα σχοινιά, αν έχουμε όλα τα πασσαλάκια.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ»
Το πιο ειδυλλιακό σημείο δεν είναι πάντα και το πιο κατάλληλο για το στήσιμο της σκηνής, όπως ούτε κι αυτό που φαίνεται ότι προσφέρει τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι επίπεδο και ξηρό χώμα, για να πιάσουν γερά τα πασσαλάκια που θα καρφώσουμε. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε, επίσης, ότι σε περίπτωση βροχής δεν θα βρεθούμε στη μέση της λίμνης και βεβαίως θα πρέπει να προνοήσουμε για σκιά. Αφού «σαρώσουμε» την περιοχή με το έμπειρο μάτι μας για τυχόν απρόοπτα, ξεκινάμε τη χειρωνακτική εργασία. Αφαιρούμε από το σημείο όπου θα «στήσουμε» ό,τι μπορεί να μας πονέσει, πέτρες και κλαδιά. Μόλις ολοκληρώσουμε τα προκαταρκτικά, αρχίζουμε, κρατώντας ως ευαγγέλιο το προσπέκτους του κατασκευαστή, να στήνουμε τη σκηνή, τεντώνοντας πολύ καλά για να μην κάνει ζάρες και φροντίζοντας να στερεωθεί γερά για να μην τη χάσουμε στο πρώτο φύσημα του αέρα. Καρφώνουμε τα πασσαλάκια λοξά, ώστε να είναι δύσκολο να φύγουν από το έδαφος. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γύρω από τη σκηνή μας θα χρειαστεί να σκάψουμε ένα αυλάκι που θα οδηγεί τα νερά μακριά, για να μην έχουμε ψυχρολουσίες σε περίπτωση βροχής. Στην αγορά κυκλοφορεί και ειδικό αντιοφικό σχοινί με το οποίο περιφράσσουμε τον χώρο γύρω από τη σκηνή. Το σχοινί αυτό περιέχει χημικές ουσίες που απομακρύνουν όλα τα ζώα με ανεπτυγμένη αίσθηση όσφρησης, όπως τα φίδια και τα ποντίκια. Κι ακόμη, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το αναμμένο φως μέσα στη σκηνή λειτουργεί για τους απέξω ως «θέατρο σκιών». Όταν έρθει η ώρα να την αποσυναρμολογήσουμε, δεν βιαζόμαστε. Βγάζουμε τα πασσαλάκια με προσοχή, τα αποθηκεύουμε χωριστά από το ύφασμα και καθαρίζουμε τη σκηνή με σκέτο νερό. Αν δεν είναι αδιάβροχη, την «περνάμε» με τα ειδικά σπρέι που κυκλοφορούν.

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι σε περίπτωση βροχής δεν θα βρεθούμε στη μέση της λίμνης και βεβαίως θα πρέπει να προνοήσουμε για σκιά.
Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι σε περίπτωση βροχής δεν θα βρεθούμε στη μέση της λίμνης και βεβαίως θα πρέπει να προνοήσουμε για σκιά.

ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
Για το μεγάλο θέμα του ύπνου, τα πιο κατάλληλα για να απλώσουμε πάνω το κουρασμένο μας κορμί είναι τα μικρά στρώματα από αφρολέξ. Μια καλή επιλογή όμως είναι τα στρώματα θαλάσσης. Θα κοιμηθούμε μέσα σε υπνόσακο, τον οποίο μετά από κάθε χρήση θα πρέπει να αερίζουμε και σε καμία περίπτωση δεν τον μαζεύουμε χωρίς πρώτα να έχει στεγνώσει τελείως. Απαραίτητο αξεσουάρ του κάμπινγκ ο φακός και ο σουγιάς. Θα διαπιστώσετε εκεί πόσο χρήσιμα είναι αυτά τα αντικείμενα. Επίσης, θα χρειαστείτε σχοινιά λεπτά και χοντρά κι ένα σφυρί για να καρφώσετε τα πασσαλάκια.

Αν θέλετε να έχετε ανέσεις, θα χρειαστούν καρέκλες και τραπεζάκι που να φτάνει σε ύψος αυτό του φαγητού, θερμός για κρύο και ζεστό νερό, μαχαίρια, ποτήρια και κουταλοπίρουνα (εκτός από το μαχαίρι που πρέπει να κόβει και θα χρειαστεί για διάφορα, τα άλλα προτιμήστε να είναι μίας χρήσεως). Ακόμη, θα χρειαστείτε πιάτα, ένα σκεύος για μαγείρεμα, ένα γκαζάκι και, βέβαια, αναπτήρες και σπίρτα. Αλάτι και λάδι είναι απαραίτητα, χαρτί τουαλέτας, αντικουνουπικά, γιατί θα έχετε παρέα, σαπούνι, απορρυπαντικό και, βεβαίως, νερό σε μπουκάλια. Αν δεν μπορείτε χωρίς μια μικρή ανάμνηση του πολιτισμού που αφήσατε πίσω σας, μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα κουζινάκι υγραερίου και ένα φορητό ψυγειάκι. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας και μια χημική τουαλέτα μαζί με το υγρό που χρειάζεται. Για τα απορρίμματά σας θα χρειαστείτε σακούλες για τα σκουπίδια. Οπωσδήποτε προμηθευτείτε έναν χάρτη της περιοχής όπου πρόκειται να κατασκηνώσετε.

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Ένα φαρμακείο είναι επίσης απαραίτητο για τα απρόοπτα που μπορεί να συμβούν. Το φαρμακείο αυτό θα πρέπει να περιέχει γάζες, επιδέσμους, βαμβάκι, οξυζενέ, ιώδιο, καθαρό οινόπνευμα, αντισηπτικό, αλοιφές για τα τσιμπήματα, αντιοφικό ορό, αλοιφή για εγκαύματα, παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιισταμινικά, θερμόμετρο, σύριγγες, αιμοστατικούς επιδέσμους.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ — ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ
Αν αποφασίσετε να κατασκηνώσετε σε οργανωμένο κάμπινγκ, θα χρειαστείτε βεβαίως πολύ λιγότερα πράγματα και θα πρέπει να θυμάστε ότι βασικός κανόνας είναι να αποφεύγετε οικογένειες που έχουν φέρει μαζί τους την τηλεόραση για να μη χάσουν τις εξελίξεις. Θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν κανόνες – δεν είστε μόνοι, ώστε να απελευθερώσετε την καταπιεσμένη φύση σας. Στα οργανωμένα κάμπινγκ είναι σε «αιώνια» ισχύ ένας άγραφος κώδικας που πρέπει να τηρείται ευλαβικά για να περνάνε όλοι καλά: δεν ενοχλούμε 2-5 το μεσημερο-απόγευμα και 11 το βράδυ με 8 το πρωί. Κρατάμε καθαρό το μέρος όπου έχουμε κατασκηνώσει, δεν ανεβάζουμε την ένταση σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Δεν παίζουμε θορυβώδη παιχνίδια όπου βρούμε, ενημερώνουμε τη διεύθυνση σε περίπτωση που πρόκειται να δεχτούμε επισκέψεις. Ενημερώνουμε, επίσης, αν θέλουμε να ανάψουμε φωτιά για να ψήσουμε. Παραδίδουμε τα αντικείμενα αξίας στη ρεσεψιόν του κάμπινγκ, τα οποία παίρνουμε όταν έρθει η ώρα να φύγουμε. Βεβαίως, όταν έρθει εκείνη η ώρα, φροντίζουμε να καθαρίσουμε τον χώρο για τον επόμενο που θα κατασκηνώσει.

Tα οργανωμένα κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα
www.camping.gr

Οδηγός με τα κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη
www.camping.info

Οδηγός για το κάμπινγκ στην Ελλάδα
www.travelling.gr/camping/

Θεόφιλος Δουμάνης

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
To Camping Simos βρίσκεται ακριβώς πάνω απ' τη θάλασσα και έχει να σου προσφέρει όλα όσα θα χρειαστείς για να κάνεις τις διακοπές των ονείρων σου.
To Camping Simos βρίσκεται ακριβώς πάνω απ' τη θάλασσα και έχει να σου προσφέρει όλα όσα θα χρειαστείς για να κάνεις τις διακοπές των ονείρων σου.

Camping Simos
Βουτιά στην «Καραϊβική» της Ελλάδας.
Την παρομοιάζουν με την Καραϊβική της Ελλάδας και όχι άδικα. Με το που μπεις στο φέρι απ' τη Πούντα (το μικρό λιμανάκι λίγο πριν από τη Νεάπολη) για να περάσεις απέναντι, τα νερά σε μαγεύουν. Και φτάνει να πατήσεις το πόδι σου στην περίφημη παραλία του Σίμου για να πεις ότι αν υπάρχει παράδεισος, πρέπει να είναι κάπως έτσι.
Η ατελείωτη λευκή αμμουδιά με τα ονειρεμένα γαλάζια νερά είναι σίγουρα μία από τις ομορφότερες που θα συναντήσεις στη χώρα και επιβάλλεται να βουτήξεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου.
Η Ελαφόνησος, αν και έχει μεγάλη διαθεσιμότητα σε δωμάτια, είναι ένας κατεξοχήν προορισμός για κάμπινγκ. Εδώ και πολλά χρόνια έλκει πολύ κόσμο που αγαπά τις διακοπές στη φύση και δεν αλλάζει με τίποτα την ελευθερία που σου χαρίζει ο ύπνος δίπλα στο κύμα.
Κι όταν λέμε κάμπινγκ στην Ελαφόνησο, εννοούμε το κάμπινγκ του Σίμου, στην ομώνυμη παραλία που θα λατρέψεις απ' την πρώτη ματιά. Για να μην πούμε πάλι βουτιά. Είναι το μοναδικό εξάλλου στο νησί και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως χάρη σε αυτό έγινε τόσο δημοφιλής προορισμός η Ελαφόνησος.
Βρίσκεται ακριβώς πάνω απ' τη θάλασσα και έχει να σου προσφέρει όλα όσα θα χρειαστείς για να κάνεις τις διακοπές των ονείρων σου. Θα βρεις θέσεις με σκιά, για να μη γίνεται το πρωινό ξύπνημα εφιάλτης, αλλά και θέσεις με ρεύμα, για να έχεις όλες τις ανέσεις που επιτρέπει ένα τροχόσπιτο ή μια σκηνή. Το σίγουρο είναι ότι ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου θα βρεις λύσεις σε λογικές τιμές για κάθε βαλάντιο.
Μέσα στον χώρο του κάμπινγκ λειτουργεί επίσης ένα μίνι-μάρκετ όπου θα βρεις όλα τα απαραίτητα για να μαγειρέψεις ή να κάνεις bbq με την παρέα ή απλώς να πάρεις μπίρες και κάτι για πρωινό. Δεν θα χρειαστεί να αγχωθείς για τίποτα – το κυριότερο, να μετακινηθείς για τα απαραίτητα εφόδια.
Εφόδια είπαμε, ε; Λοιπόν, στο Camping Simos μπορείς να μείνεις ακόμη και αν ήρθες απροετοίμαστος, αφού νοικιάζεται εξοπλισμός για να στήσεις σκηνή και να αράξεις στην παραλία.
Μπορείς επίσης να νοικιάσεις ποδήλατο για να κάνεις βόλτες ή να πετάγεσαι στο χωριό, ενώ θα πρέπει να έχεις κατά νου πως εδώ μπορείς να φέρεις άφοβα τον σκύλο σου, χωρίς ν' ανησυχείς ότι θα «φάτε» πόρτα.
Αν, πάλι, δεν είσαι σε φάση να στήνεις σκηνή και θες να μείνεις κάπου πιο άνετα, αλλά χωρίς να το κουνήσεις απ' την παραλία, μπορείς να κλείσεις ένα από τα bungalows που διαθέτει το Camping Simos.

Camping Simos, Ελαφόνησος, 27340 22672, 6940 994994, www.simoscamping.gr, [email protected]

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Αν δεν διαθέτεις όχημα, μη σκας. Minibus του κάμπινγκ αναλαμβάνει να σε μεταφέρει από και προς το λιμάνι, για να μην ταλαιπωρηθείς στο ελάχιστο.
O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Αν δεν διαθέτεις όχημα, μη σκας. Minibus του κάμπινγκ αναλαμβάνει να σε μεταφέρει από και προς το λιμάνι, για να μην ταλαιπωρηθείς στο ελάχιστο.

Survival Club
Ο προορισμός για πραγματικούς survivors και όλα όσα θα χρειαστείς στο κάμπινγκ.
Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί τα σχέδια για διακοπές. Είναι εκείνες οι μέρες που θες να χαλαρώσεις, να αποδράσεις απ' την καθημερινότητα και να νιώσεις περισσότερη ελευθερία. Και τι πιο ελεύθερο απ' το να βρεις το μέρος που σου κάνει κέφι και να κάνεις κάμπινγκ με την παρέα σου; Οργανωμένο ή ελεύθερο όμως, το κάμπινγκ έχει τα μυστικά του. Γιατί σίγουρα είναι τέλεια η αίσθηση να ξυπνάς δίπλα στη θάλασσα, αλλά αν δεν διαθέτεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, είναι σαν να πηγαίνεις ξυπόλυτος στ' αγκάθια.
Χρειάζεσαι προστασία αλλά και άνεση. Ειδικά αν έχεις σκοπό να περάσεις αρκετές μέρες στην παραλία ή ακόμη και στο βουνό, αν προτιμάς τα πιο δροσερά μέρη στις ζέστες του καλοκαιριού, εκτός από μια καλή σκηνή, θα χρειαστείς αρκετά πράγματα για να μπορέσεις να... επιβιώσεις αλλά και να περάσεις καλά, δίχως ταλαιπωρία.
Απ' τη σκηνή και το sleeping bag, που για κάποιες μέρες θα είναι το κρεβάτι σου και θες να είναι όσο πιο άνετο γίνεται, μέχρι το σκίαστρο για τις ώρες που θα θες να αράζεις δίπλα στο κύμα και την ψησταριά για να κάνεις το καλύτερο bbq, ο εξοπλισμός είναι τόσο σημαντικός όσο και το μέρος όπου θα επιλέξεις να περάσεις τις διακοπές σου.
Στα καταστήματα Survival Club, με μακρόχρονη εμπειρία στο θέμα του κάμπινγκ, του στρατιωτικού εξοπλισμού και της ορειβασίας, αφού εδώ και πάνω από 30 χρόνια φέρνει τα καλύτερα του είδους, θα βρεις όλα όσα θα χρειαστείς για να σου μείνουν αξέχαστες οι διακοπές στο κάμπινγκ, ακόμη κι αν είναι η πρώτη σου φορά και το βλέπεις με δισταγμό.
Το πρώτο και βασικότερο είναι η σκηνή. Στο Survival Club θα βρεις μεγάλη ποικιλία, ανάλογα με το τι ζητάς. Μικρή ή πιο μεγάλη, ανάλογα με την παρέα, με κουνουπιέρες που είναι απαραίτητες, αδιάβροχο ύφασμα και εύκολες στο στήσιμο. Κάτι σαν τη νέα οικογενειακή σκηνή Sirena από την Grasshoppers, χωρητικότητας 3+3 ατόμων, ή την εκπληκτικά ελαφριά Elixir 3, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες σκηνές.
Εξίσου απαραίτητο, όμως, είναι κι ένα σκιάστρο για προστασία απ' τον καυτό ήλιο, όπως το σούπερ εργονομικό NASSAU ΙΙ της Grasshoppers, ενώ ποιος δεν θα 'θελε να αράξει σε μια αιώρα, όπως μια Ticket To The Moon που φτιάχτηκε για ταξιδιώτες από ταξιδιώτες και στήνεται σε λιγότερο από ένα λεπτό!
Πλάι σε αυτά, στα καταστήματα Survival Club θα βρεις επίσης μια μεγάλη ποικιλία σε υπνόσακους, στρώματα, καρέκλες, σακίδια, φακούς και ένα σωρό άλλα πράγματα για να νιώθεις λες και είσαι στο σπίτι σου. Μεταξύ άλλων, θα βρεις το βιολογικό καύσιμο FireDragon για να μαγειρέψεις ή να κάνεις μπάρμπεκιου, τον φοβερό σπινθηριστή Blastmatch, κάτι σαν σπίρτο που θα διαρκέσει για 4.000 ανάμματα, όπως και τα έτοιμα γεύματα drytech για τις μέρες που βαριέσαι να μαγειρέψεις, αλλά θες όλη την πολύτιμη θρεπτική ενέργεια που θα σου χάριζε ένα σπιτικό φαγητό.

Survival Club: Κατάστημα Κηφισιάς, Λ. Κηφισίας 232, Κηφισιά, 210 8019751 // Κατάστημα Αθήνας, Κυνέτου 4, Μοναστηράκι, 210 3212420, Survival Club - Έδρα, Νικοτσάρα 10 (λεωφ. Κηφισίας 200), Κηφισιά, 210 8017197, 210 8011763, 210 8011015, [email protected], Facebook, Instagram, www.survival.gr

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Αν δεν σε βγάζει εύκολα ο δρόμος σε κάποιο από τα καταστήματα, μπορείς να κάνεις τις αγορές σου γρήγορα και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς μέσω του e-shop στο www.survival.gr.
O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Αν δεν σε βγάζει εύκολα ο δρόμος σε κάποιο από τα καταστήματα, μπορείς να κάνεις τις αγορές σου γρήγορα και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς μέσω του e-shop στο www.survival.gr.

Camping Mani Beach
Όσοι το έχουν επισκεφθεί, το προτιμούν σταθερά εδώ και χρόνια. Οι άλλοι δεν έχουν παρά να κατηφορίσουν προς Γύθειο και να γνωρίσουν τις μοναδικές ομορφιές της Μάνης και της γύρω περιοχής. Το Camping Mani Beach, που βρίσκεται πάνω στην υπέροχη παραλία του Μαυροβουνίου στο Γύθειο, είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές στην παραλία, και μάλιστα μένει ανοιχτό όλο τον χρόνο. Με σκηνή ή τροχόσπιτο, εδώ θα βρείτε αρκετή φυσική σκιά για να κοιμάστε δροσεροί, ενώ το κάμπινγκ είναι αρκετά εξοπλισμένο, ώστε να τα έχετε όλα στα πόδια σας. Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας στο snack bar πάνω στην παραλία, καθώς και να συμμετάσχετε σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως το πινγκ-πονγκ, το ποδοσφαιράκι, το beach volley και φυσικά το windsurfing, αφού η παραλία μας αποτελεί hot spot για τους λάτρεις του αθλήματος. Με πολύ προσιτές τιμές, εύκολη και γρήγορη πρόσβαση, είναι σίγουρα ένας από τους πιο αξιοσημείωτους προορισμούς για το καλοκαίρι.

Camping Mani Beach, Οδός Γυθείου Αρεόπολης, Μαυροβούνι, Γύθειο, 27330 23450-51, 6974 917016, manibeach.gr

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Το Camping Mani Beach, που βρίσκεται πάνω στην υπέροχη παραλία του Μαυροβουνίου στο Γύθειο, είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές στην παραλία

TERRAMARE
Ζήσε τη ζωή σου έξω με τον κατάλληλο εξοπλισμό!
Θάλασσα ή βουνό; Ιδού το δίλημμα. Οι διακοπές πλησιάζουν κι αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα, είναι καιρός να επιλέξεις. Το σίγουρο είναι πως αν είσαι σε φάση να τις περάσεις στη φύση, θα χρειαστείς τον σωστό εξοπλισμό για να περάσεις καλά και να μη σου λείψει τίποτα. Ή σχεδόν τίποτα, γιατί, όπως και να το κάνουμε, οι διακοπές σε σκηνή δεν είναι το ίδιο με δωμάτιο. Είναι όμως μια μοναδική εμπειρία που καθένας αξίζει να ζήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του και το πιθανότερο είναι να «κολλήσει». Αυτή η αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει η φύση, το δροσερό αεράκι της θάλασσας ή του βουνού, αλλά και η ησυχία μακριά απ' τα πολύβουα beach bars, είναι άλλο πράγμα.
Ό,τι κι αν επιλέξεις, το Terra Mare είναι εδώ για να σε καθοδηγήσει και να σου προτείνει εναλλακτικές για όλα όσα θα κάνουν αξέχαστες τις διακοπές σου στη φύση.
Ξεκινώντας απ' τη σκηνή, που είναι το πρώτο και σημαντικότερο ίσως εφόδιο, οι άνθρωποι του Terra Mare έχουν να σου προτείνουν διάφορα, ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις σου. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία με ατομικές, δύο ατόμων ή οικογενειακές σκηνές, με διαφορετικά υφάσματα, ανάλογα με την εποχή, και πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, που στην τελική κάνουν τη διαφορά.
Μεγάλο ρόλο παίζει, βέβαια, το αν θα επιλέξεις να πας κάπου οργανωμένα ή να γυρνάς από παραλία σε παραλία (όπου επιτρέπεται). Έτσι, αν πας κάπου όπου θα χρειαστεί να μαγειρέψεις, δεν θα πρέπει να παραλείψεις να προμηθευτείς τα απαραίτητα. Μια ψησταριά, κάρβουνα, τραπεζάκι και καρέκλες πέρα από τα σκεύη είναι αναπόσπαστα κομμάτια των διακοπών σε κάμπινγκ. Και, φυσικά, ένα ψυγειάκι για να έχεις πάντα παγωμένη μπίρα και νερό στην παραλία.
Και είναι παρά πολλά ακόμη αυτά που θα σου χρειαστούν, τόσο για τον ύπνο όσο και για τις ώρες που θα χαλαρώνεις ή θα αράζεις με την παρέα. Ειδικά αν είσαι φαν της περιπέτειας και θες να κάνεις πεζοπορία, θα πρέπει να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Δεν θα πας, ας πούμε, στο βουνό με σαγιονάρα. Αλλά ούτε σε μια παραλία που απαιτεί κατάβαση σε κακοτράχαλο έδαφος.
Στα καταστήματα Terra Mare θα βρεις τεράστια ποικιλία με όλα όσα θα χρειαστείς, σε ανταγωνιστικές τιμές και πολύ φιλική εξυπηρέτηση, ώστε να πας φουλ προετοιμασμένος με ένα μίνι, φορητό σπίτι!

Τerra Mare, Αιγάλεω: Ιερά Οδός 263, 210 5982456, 210 5987213 // Πειραιάς: Ομηρίδου Σκυλίτση 2 & Ευαγγελιστρίας 1, 210 4226213, www.terramare.com.gr

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Μπες στο www.terramare.com.gr, δες αναλυτικά όλα όσα προσφέρει και μαζί πολύτιμες συμβουλές για το κάμπινγκ σε βουνό ή σε θάλασσα και κάνε από εκεί τις αγορές σου σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεσαι. Για τηλεφωνικές παραγγελίες κάλεσε στο 210 5982456.

Gythion Bay camping
Φύγαμε για κάμπινγκ στο Γύθειο και εξορμήσεις στη νότια Λακωνία.
Τι πρέπει να διαθέτει ένα καλά οργανωμένο κάμπινγκ για να περάσεις άψογα στις διακοπές σου δίπλα στη φύση; Καλή σκιά, καθαρές τουαλέτες και, σίγουρα, καλό φαγητό. Εννοείται ότι πρέπει να βρίσκεται και σε μια ονειρεμένη παραλία. Το Gythion Bay Camping έξω απ' την πόλη του Γυθείου τα έχει όλα αυτά και άλλα πολλά που σε προκαλούν να το γνωρίσεις από κοντά και να αράξεις με την παρέα σου για τις καλοκαιρινές σου διακοπές ή ακόμη και για μια σύντομη βόλτα για ένα Σαββατοκύριακο, αφού απέχει μόλις 2,5 ώρες απ' την Αθήνα.
Ένας προσεγμένος χώρος γεμάτος δέντρα για φυσική σκιά, ώστε να κοιμάσαι άνετα στη σκηνή ή στο τροχόσπιτο, λίγα βήματα πάνω απ' την αμμώδη παραλία του Μαυροβουνίου, που φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά της, ενώ την προτιμούν σταθερά και οι φίλοι του windsurfing και του kitesurf. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που βρίσκουν εδώ καταφύγιο οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα.
Διαθέτει, επίσης, μια τεράστια πισίνα 200 τ.μ. με ξαπλώστρες, lounge area με πουφ και χτιστές ξαπλώστρες για στιγμές χαλάρωσης συντροφιά με ένα δροσερό κοκτέιλ, αλλά και μια μικρότερη πισίνα για τους μικρότερους φίλους.
Κι αν σας ανοίξει η όρεξη, δεν έχετε παρά να καθίσετε στο εστιατόριο και να απολαύσετε σπιτικό φαγητό σε λογικές τιμές.
Έχοντας ως βάση σας το κάμπινγκ μπορείτε να κάνετε εκδρομές στις μαγευτικές καστροπολιτείες της Μονεμβασιάς και του Μυστρά αλλά και να επισκεφθείτε την πανέμορφη Μάνη.

Gythion Bay camping, Παραλία Μαυροβουνίου, Γύθειο, 27330 22522, www.gythiocamping.gr, Facebook

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Θα βρείτε επίσης τον κατάλληλο εξοπλισμό για πεζοπορία και εξορμήσεις με ποδήλατο. Συχνά θα πέσετε πάνω σε διάφορα μουσικοχορευτικά events για πάρτι μέχρι το πρωί.

Camping Bacchus
Για εκείνους που αναζητούν κοντινές αποδράσεις απ' την Αθήνα αλλά και τοπία που δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι αρκετά μακριά, το Camping Bacchus στο Σούνιο είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές. Σε απόσταση αναπνοής από το κάμπινγκ βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες και καθαρότερες παραλίες της Αττικής. Όλες οι θέσεις είναι κάτω από άπλετη σκιά, καθώς όλο το κάμπινγκ είναι γεμάτο πεύκα. Απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από τον Ναό του Ποσειδώνα με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Διαθέτει free Wi-Fi, παιδική χαρά, πινγκ-πονγκ, μαγειρικές εστίες, μίνι-μάρκετ, snack-bar, κοινόχρηστο μπάρμπεκιου και πολλά άλλα.

Camping Bacchus, Λεωφ. Λαυρίου - Σουνίου, Σούνιο, 22920 39572-1, www.campingbacchus.gr

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Μπορείτε να νοικιάσετε τροχόσπιτα ή σκηνές για ολοήμερες διακοπές ή ακόμα και για όλο τον χρόνο.

Dimitriadis Action Stores
Τόπος συνάντησης για όσους αγαπούν τις εξορμήσεις στη φύση.

Κοινό μυστικό για τους λάτρεις του κάμπινγκ είναι ότι δεν ξεκινάς για διακοπές στην παραλία ή στο βουνό αν δεν έχεις εφοδιαστεί με τα απαραίτητα αναλώσιμα και, πάνω απ' όλα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στα Dimitriadis Action Stores, μια εταιρεία που μετρά πάνω από 35 χρόνια στον χώρο, θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να περάσεις τις πιο άνετες διακοπές στο ύπαιθρο και όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Στα δύο καταστήματα, σε Νέα Φιλαδέλφεια και Αργυρούπολη, διατίθεται μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα που κάθε camper χρειάζεται ώστε η εξόρμηση στη φύση να είναι μια απολαυστική εμπειρία: από τη σκηνή που ταιριάζει στις ανάγκες σου και τον υπνόσακο μέχρι ψυγεία, είδη φωτισμού, σκίαστρα, ψησταριές, παπούτσια θαλάσσης και πολλά άλλα σε ανταγωνιστικές τιμές, από τα καλύτερα brands του είδους. Μπορείς να τα δεις όλα αναλυτικά και στο www.dimitriadis.gr, όπου μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου γρήγορα κι εύκολα, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Dimitriadis Action Stores, Λεωφ. Δεκελείας 23, Ν. Χαλκηδόνα, 210 2525783 // Λεωφ. Βουλιαγμένης 587 (κόμβος Αλίμου), Αργυρούπολη, 210 9941189, www.dimitriadis.gr

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter

Camping Finikes
Φέτος το καλοκαίρι η φάση είναι διακοπές στο Camping Finikes στη Φοινικούντα.
Όποιος δεν έχει βουτήξει τουλάχιστον μία φορά στα νερά της παραλίας Μαυροβούνι στη Φοινικούντα, δεν ξέρει τι χάνει. Φημισμένος προορισμός για τους απανταχού φίλους του κάμπινγκ εδώ και δεκαετίες, συγκεντρώνοντας φίλους απ' όλο τον κόσμο, αυτό το μικρό διαμαντάκι της Μεσσηνίας είναι ένας από τους top προορισμούς για ξέγνοιαστες διακοπές δίπλα στη θάλασσα.
Σε μικρή απόσταση απ' το γραφικό ψαροχώρι και πάνω ακριβώς απ' τη μαγευτική ατελείωτη ακρογιαλιά με τα πεντακάθαρα νερά και τη χοντρή, λευκή άμμο βρίσκεται το camping Finikes, ένα συγκρότημα που διαθέτει και δωμάτια, για όσους προτιμούν την άνεση του δωματίου. Εδώ δεν θα σας λείψει πραγματικά τίποτα. Απ' το πρωινό καφεδάκι ή το πρωινό γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε στο café-bar μέχρι το σπιτικό φαγητό που φτιάχνουν καθημερινά στο εστιατόριο με τα πιο ποιοτικά προϊόντα της μεσσηνιακής γης αλλά και το ποτάκι το βράδυ υπό τον ήχο «ψαγμένων» μουσικών. Διαθέτει, επίσης, μίνι-μάρκετ με παραδοσιακά προϊόντα (σπιτικές μαρμελάδες, λάδι παραγωγής τους), δωρεάν Wi-Fi αλλά και δανειστική βιβλιοθήκη για όσους φτάσουν σχετικά απροετοίμαστοι. Plus τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα.

Camping Finikes, Φοινικούντα, Μεσσηνία, 27230 28524, www.finikescamping.gr

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Ιδανική βάση για εξορμήσεις στις γύρω περιοχές της Μεθώνης, Κορώνης και Πύλου αλλά και για εκδρομή στο εξωτικό νησί της Σαπιέντζας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Camping Antiparos
Το θρυλικό κάμπινγκ των Κυκλάδων είναι ένας μικρός παράδεισος.

Δεν υπάρχει έστω ένας στον ευρύτερο κύκλο σου που να μη σου έχει πει τα τελευταία χρόνια πως θα πάει διακοπές στην Αντίπαρο. Το πανέμορφο νησάκι σε απόσταση αναπνοής απ' την κοσμοπολίτισσα Πάρο έχει γίνει πόλος έλξης για νεαρό κυρίως κόσμο και τα καλοκαίρια εδώ είναι αξέχαστη εμπειρία. Οι πιο παλιοί φίλοι του νησιού το τιμούν εδώ και πολλά χρόνια, μένοντας στο θρυλικό κάμπινγκ που βρίσκεται στον Άγιο Θεολόγο. Καλά κρυμμένο μέσα σε ένα καταπράσινο σκηνικό, ακριβώς πάνω απ' την πανέμορφη αμμουδιά, το κάμπινγκ, που είναι και το μοναδικό στο νησί, προσφέρεται για ήσυχες, οικονομικές διακοπές πάνω απ' το κύμα, με όλες τις ανέσεις που προσφέρει ένα σύγχρονο κάμπινγκ. Ιδανικό για απόδραση τόσο με φίλους όσο και με την οικογένεια, διαθέτει φυσική σκιά για να βάλεις τη σκηνή ή το τροχόσπιτο, μίνι-μάρκετ για να εφοδιάσεις με τα απαραίτητα το φορητό κουζινάκι σου, δωρεάν Wi-Fi και μπαρ που μένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ για να απολαύσεις το ποτό σου. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις νοστιμιές που μαγειρεύει καθημερινά η Μαρίνα, ξοδεύοντας ελάχιστα ευρώ.

Camping Antiparos, Αντίπαρος, 22840 61221, www.camping-antiparos.gr, Facebook 

O οδηγός της LIFO για το καλοκαιρινό camping Facebook Twitter
Οι πιο παλιοί φίλοι του νησιού το τιμούν εδώ και πολλά χρόνια, μένοντας στο θρυλικό κάμπινγκ που βρίσκεται στον Άγιο Θεολόγο.
Οι πιο παλιοί φίλοι του νησιού το τιμούν εδώ και πολλά χρόνια, μένοντας στο θρυλικό κάμπινγκ που βρίσκεται στον Άγιο Θεολόγο.
Ταξίδια
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Πήραμε το πλοίο της γραμμής για να κάνουμε το δρομολόγιο που κάνουν οι ναυτικοί μετ’ επιστροφής, χωρίς να κατέβουμε σε κάποιο λιμάνι. Η διαδρομή μας ήταν Πειραιάς – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος και πίσω, ενώ άλλες μέρες προστίθενται κάποιοι ακόμα προορισμοί, με τερματικό λιμάνι εκείνο της Σαντορίνης. Στις περίπου 17 ώρες προσπαθήσαμε να δούμε και να καταγράψουμε τη ζωή τον χειμώνα μέσα σε ένα από τα πολλά πλοία που ταξιδεύουν αδιάκοπα στις ελληνικές θάλασσες.
ΤΑΞΙΔΙΑ
CHECK ΤΕΤΑΡΤΗ Μια βόλτα στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου

Μια βόλτα στον γοητευτικό μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου

Ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου είναι ένας γοητευτικός τόπος σε ένα ξεχωριστό νησί, με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και σημεία: Μεγάλη ιστορία, δυναμικό παρόν, μοναδική θέα, αναπάντεχα μαγαζιά, ατελείωτα σκαλοπάτια, έντονη καθολική αύρα, πολλές εκκλησίες, μπόλικες γάτες και Αirbnb. Είναι ο τόπος όπου μεγάλωσε ο Μάρκος Βαμβακάρης αλλά και ο λόφος που έσωσε χιλιάδες Συριανούς από τις πειρατικές επιδρομές. Είναι το θεωρείο της Ερμούπολης και μέχρι πριν από λίγα χρόνια ένας από τους παλαιότερους δήμους του νέου ελληνικού κράτους με έτος ίδρυσης το 1834.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Νησί της Ιάβας: Ένας μυστηριώδης προορισμός, όπου η βανίλια της ορχιδέας ανθίζει μόνο για μια μέρα

Νησί της Ιάβας: Ένας μυστηριώδης προορισμός, όπου η βανίλια της ορχιδέας ανθίζει μόνο για μια μέρα

Για τα Νuii Almond & Java Vanilla και Nuii White Chocolate & Java Vanilla το εξωτικό άρωμα βανίλιας Ιάβας αιχμαλωτίζεται σε μία στρώση σοκολάτας γάλακτος ή λευκής σοκολάτας, μαζί με μια γενναιόδωρη μερίδα τραγανού αμυγδάλου.
ΤΑΞΙΔΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ