Game of Thrones: Δύο θεωρίες συνωμοσίας που πυροδότησε το 5ο επεισόδιο του 7ου κύκλου

Game of Thrones: Δύο θεωρίες συνωμοσίας που πυροδότησε το 5ο επεισόδιο του 7ου κύκλου Facebook Twitter
Oι θεωρίες συνωμοσίας του διαδικτύου δίνουν και παίρνουν.
0

Έχει γίνει πλέον... παράδοση: με το τέλος κάθε επεισοδίου του 7ου κύκλου του "Game of Thrones" -και ακριβώς επειδή αυτός ο κύκλος έχει πολλές αναφορές σε πρόσωπα και γεγονότα του παρελθόντος- οι θεωρίες συνωμοσίας του διαδικτύου δίνουν και παίρνουν. Πολλές φορές δεν έχουν καμία βάση, ωστόσο, το θέμα παίρνει άλλη τροπή, όταν οι θεωρίες προέρχονται είτε από εκείνους που έχουν διαβάσει τα βιβλία του G.R.R.Martin είτε έχουν γερή μνήμη και θυμούνται αξιοσημείωτες λεπτομέρειες από τα επεισόδια των προηγούμενων κύκλων. Να τρεις από τις επικρατέστερες και πιο κοντά στην πραγματικότητα της πλοκής έτσι όπως προέκυψαν από το επεισόδιο 5 του 7ου κύκλου. 

1. Ας δώσει κάποιος λίγη σημασία στην (καημένη τη) Γκίλι 

Όσο ο Σαμ, που σφόδρα επιθυμεί να γίνει Μέιστερ, κάνει την αγγαρεία του διαβάζοντας και ταξινομώντας τα αρχεία των παλαιότερων Μέιστερ, η σύντροφος και βοηθός του Γκίλι, του διαβάζει κάποιες εντυπωσιακές για εκείνην λεπτομέρειες των αρχείων: πόσα παράθυρα είχε το τάδε κάστρο, πόσες φορές αφόδευε κάποιος Μέιστερ και πάει λέγοντας. Ωστόσο, του αναφέρει και μία λεπτομέρεια που ίσως αποδειχθεί κομβική για την εξέλιξη του 7ου κύκλου. Ότι "ο γάμος του πρίγκιπα Ρέγκαρ είχε ακυρωθεί και τον είχαν παντρέψει με κάποιαν σε μυστική τελετή στη Ντορν". Αν ο Ρέγκαρ Ταργκάριαν παντρεύτηκε τη Λιάννα Σταρκ τότε ο Βασιλιάς του Βορρά, Τζον Σνόου, μόνο μπάσταρδος δεν είναι. Κι αν ανήκει στη νόμιμη γραμμή αίματος των Ταργκάριεν -που εξηγείται κι από τη σκηνή εξημέρωσης του δράκου από τον Σνόου, σύμφωνα με τους φανατικούς- αλλάζουν όλα τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα.

Game of Thrones: Δύο θεωρίες συνωμοσίας που πυροδότησε το 5ο επεισόδιο του 7ου κύκλου Facebook Twitter

2. Όντως η Σέρσι είναι έγκυος στο 4ο παιδί της από τον Τζέιμι Λάνιστερ; Οι προφητείες λένε άλλα

Άλλη μία ζωτική λεπτομέρεια του 5ου επεισοδίου είναι ότι η Σέρσι σκέφτεται την διπλωματική υποχώρηση -για την ώρα- στην κόντρα της με τη Νταϊνέρις, επειδή είναι... έγκυος και φυσικά το ανακοινώνει στον αδελφό και σύντροφο της, Τζέιμι. Όμως, πολλοί θυμήθηκαν την προφητεία μιας μάγισσας προς τη Βασίλισσα των Λάνιστερ, όταν ακόμη ήταν κοριτσάκι και κάτι έχουν να πουν γι' αυτό το 4ο παιδί... Πρόκειται για την προφητεία που μας γυρίζει στο πρώτο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου. Οι προφητείες δεν "βγαίνουν" πάντα, αλλά εδώ οι φανατικοί των θεωριών συνωμοσίας, "βλέπουν" ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο θα βγει από την ιστορία η Σέρσι. 

Με στοιχεία από VanityFair.com, Variety.com, MentalFloss.com

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ