What to watch
Your definitive TV guide for fall 2017

Από τον Αλέξανδρο Διακοσάββα

Προγραμματισμός: Άγγελος Παπαστεργίου

Κάθε Σεπτέμβριο το άγχος των τηλεορασόπληκτων ανεβαίνει κατακόρυφα. Επιστροφές αγαπημένων προγραμμάτων και νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις πασχίζουν να βρουν μια θέση στις «εργατοώρες» που ξοδεύουμε κάθε εβδομάδα μπροστά στην τηλεόραση, ενώ οι σφήνες του Netflix που κυκλοφορεί όλα τα επεισόδια του σε προκαθορισμένες ημερομηνίες μας «καταστρέφουν» τον όποιο προγραμματισμό. Ξεφυλλίσαμε λοιπόν και φέτος τα προγράμματα των αμερικανικών καναλιών, ρίξαμε μια ματιά στα πλάνα αναμετάδοσης από τις δικές μας συνδρομητικές πλατφόρμες, περιηγηθήκαμε στο χάος των καλωδιακών δικτύων και ξεχωρίσαμε για εσάς 20 σειρές με τις οποίες αξίζει να ασχοληθείτε (έστω στην αρχή) αυτό το φθινόπωρο. Ό,τι περιλαμβάνεται στην παρακάτω λίστα, είτε έχει ήδη ξεκινήσει είτε έχει συγκεκριμένη ημερομηνία πρεμιέρας μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ στις επιστροφές δεν θα δείτε σειρές που βρίσκονται στη νιοστή τους σεζόν (βλέπε «The Walking Dead», «Grey’s Anatomy», «How To Get Away With Murder κ.λπ.) γιατί όσοι τις παρακολουθείτε ακόμα, ξέρετε περί τίνος πρόκειται και πότε να τις αναζητήσετε.

ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

Netflix
13/10

Ίσως η πιο αναμενόμενη νέα σειρά της σεζόν

Mindhunter

Πρωταγωνιστούν

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ επιστρέφει στην τηλεόραση, τέσσερα χρόνια μετά από τη σκηνοθεσία του πιλότου του «House of Cards». Πίσω στο 1979 (τα 70s πάντα «χαρίζουν», για κάποιο περίεργο λόγο, στα αστυνομικά θρίλερ), δύο πράκτορες του FBI προσπαθούν να καταδυθούν στον τρόπο σκέψης των serial killers, ώστε να βοηθηθούν στην επίλυση αστυνομικών μυστηρίων. Τα τίζερ και το τρέιλερ που έχουμε δει μας έχουν ξεσηκώσει εδώ και καιρό, η σειρά έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για δεύτερη σεζόν και, αν μη τι άλλο, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για το «Seven», ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ όλων των εποχών (εδώ, εκτός από χρέη executive, σκηνοθετεί και τέσσερα επεισόδια), καθότι διαβόητος για τις «παραξενιές» του, σίγουρα δεν θα έβαζε τη σφραγίδα του σε κάτι που δεν θα ήταν τουλάχιστον αξιόλογο.

ABC
Προβάλλεται ήδη

Νέο ιατρικό δράμα που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους φαν του είδους

The Good Doctor

Πρωταγωνιστούν

Freddie Highmore, Antonia Thomas, Nicholas Gonzalez

Επιτέλους λίγο φρέσκο ιατρικό περιβάλλον για τους φαν του «Grey’s Anatomy» που χρειάζονται εδώ και χρόνια μια ανανέωση. Ο καλός γιατρός του τίτλου είναι ο Σον Μέρφι, που έχει αυτισμό και σύνδρομο Σαβάντ (προφανώς έχει περάσει και μια δύσκολη παιδική ηλικία) και πλέον, ως χειρουργός, προσπαθεί να ξεπεράσει τα εμπόδια και να εισχωρήσει στην ιατρική ελίτ ενός νοσοκομείου του Σαν Χοσέ. Ο πιτσιρικάς Φρέντι Χάιμορ που γνωρίσαμε ως Τσάρλι στην κινηματογραφική διασκευή του «Εργοστασίου Σοκολάτας» του Ρόαλντ Νταλ με τον Τζόνι Ντεπ, μεγάλωσε και, μετά από τις 5 σεζόν ως Νόρμαν Μπέιτς στο «Bates Motel», αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σειρά του Ντέιβιντ Σορ (δημιουργού του «House») που ή θα βαρεθούμε από τα πρώτα δύο-τρία επεισόδια, ή θα τη βάλουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ως άλλο ένα «δεν ξέρω γιατί, αλλά το βλέπω».

FOX
Μόλις ξεκίνησε

Μεταλλαγμένοι που ξεπηδούν από το σύμπαν των X-Men

The Gifted

Πρωταγωνιστούν

Stephen Moyer, Jamie Chung, Amy Acker

Από αυτή τη λίστα απουσιάζουν οι πάμπολλοι νέοι κύκλοι σειρών που ανήκουν στο σύμπαν της Marvel ή της DC, αφού με τα τόσα crossovers και την «επικοινωνία» τους με τις αντίστοιχες κινηματογραφικές παραγωγές, εγώ προσωπικά έχω χάσει την μπάλα και οι φαν σίγουρα τα γνωρίζουν καλύτερα. Ωστόσο, από τις νέες παραγωγές της Marvel, εκτός από το «Inhumans» (που έχει ήδη ξεκινήσει και δεν έχει λάβει καθόλου ενθαρρυντικές κριτικές, ενώ είχε πλασαριστεί ως η event-σειρά του φθινοπώρου και μάλιστα η πρώτη στην ιστορία που έκανε πρεμιέρα σε κινηματογράφους IMAX), το «The Gifted» που εντάσσεται στο σύμπαν των X-Men (από το οποίο ξεπήδησε και το εξαιρετικό περσινό «Legion») υπόσχεται τελικά περισσότερα. Δυο διαζευγμένοι γονείς προσπαθούν να αντεπεξέλθουν με τις υπερδυνάμεις των μεταλλαγμένων εφήβων παιδιών τους, καθώς άλλος ένας «πολύς» του Χόλιγουντ, και μάλιστα ο πλέον κατάλληλος, ο Μπράιαν Σίνγκερ, που έχει δώσει πνοή σε πολλές από τις ταινίες των X-Men, σκηνοθετεί τον πιλότο.

Channel 4
Προβάλλεται ήδη

Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν τα νέα επεισόδια του «Black Mirror»

Philip K. Dick's Electric Dreams

Πρωταγωνιστούν

Timothy Spall, Anna Paquin, Vera Farmiga

Άλλη μια σειρά που λειτουργεί ως ιδανικό υποκατάστατο για κάτι άλλο που αναμένουμε με ανυπομονησία. Homage στη δουλειά του τεράστιου Φίλιπ Ντικ που με τις ιστορίες του προέβλεψε με ανατριχιαστική ακρίβεια σημερινές και αυριανές δυστοπίες, αλλά και μια προσπάθεια του βρετανικού Channel 4 να αναπληρώσει το κενό που άφησε το «Black Mirror» του Τσάρλι Μπρούκερ όταν μεγάλωσε και μετακόμισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υπό τη στέγη του Netflix. Τα επεισόδια που έχουν προβληθεί ως τώρα σίγουρα δεν είναι κακά (αλλά σίγουρα δεν αγγίζουν την παράνοια των καλύτερων στιγμών του «Black Mirror»), έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, καταπώς φαίνεται, στο συναίσθημα, ενώ συμμετέχουν και πολλά γνωστά ονόματα, όπως η Τζέραλντιν Τσάπλιν, ο Τίμοθι Σπολ, ο Στιβ Μπουσέμι, η Άνα Πάκουιν, η Βέρα Φαρμίγκα, η Τζανέλ Μονέι και ο Γκρεγκ Κινίαρ.

HBO
Προβάλλεται ήδη (στην Ελλάδα από τη NOVA)

Σεξ, πορνό και Τζέιμς Φράνκο στη Νέα Υόρκη των ‘70s

The Deuce

Πρωταγωνιστούν

James Franco, Maggie Gyllenhaal, Chris Bauer

Άλλη μία σειρά που τοποθετείται στη μαγική δεκαετία του ‘70 και παρακολουθεί την άνοδο της βιομηχανίας του πορνό στη Νέα Υόρκη. Απ’ ό,τι έχουμε ήδη δει στα πρώτα επεισόδια η ανασύσταση της εποχής και του κλίματος είναι απίστευτα πιστή και ρεαλιστική, ενώ ο διπλός πρωταγωνιστικός ρόλος του Τζέιμς Φράνκο είναι απλώς το κερασάκι, σε μια χρονιά που επιτέλους οι κόποι του πολυάσχολου, πολυσχιδή (και όχι πάντα ιδιαίτερα εύστοχου στις επιλογές του) καλλιτέχνη, φαίνονται να ανταμείβονται, καθώς το άρτι βραβευμένο στο Σαν Σεμπαστιάν «The Disaster Artist» του αποτελεί παράλληλα το φιλμικό αξιοπερίεργο της σεζόν. Η πάντα καλή Μάγκι Τζίλενχαλ συμπρωταγωνιστεί στο ρόλο μιας σεξεργάτριας, ο Ντέιβιντ Σάιμον του «The Wire» είναι ο δημιουργός της σειράς, και τι άλλο χρειάζεται να πούμε;

CBS All Access & Netflix
Προβάλλεται ήδη

Νέα εποχή για το θρυλικό franchise

Star Trek: Discovery

Πρωταγωνιστούν

Sonequa Martin-Green, Michelle Yeoh, Rainn Wilson

Οι φανατικοί Trekkies ήδη λένε τα καλύτερα για την τηλεοπτική αναβίωση του θρυλικού franchise επιστημονικής φαντασίας, που παράλληλα αποτελεί την πρώτη σειρά της νέας on demand συνδρομητικής πλατφόρμας του αμερικανικού δικτύου CBS. To «Discovery» είναι η πρώτη Star Trek σειρά μετά τη λήξη του «Enterprise» το 2005, όμως τοποθετείται χρονικά περίπου δέκα χρόνια πριν από τα γεγονότα της original σειράς του 1966. Όπως ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς κατάφερε να ανανεώσει τις κουρασμένες ταινίες με τη φρέσκια προοπτική του, το ίδιο υπόσχεται να κάνει και το «Discovery» που, μετά την αποχώρηση του Μπράιαν Φούλερ («American Gods», «Hannibal») από το τιμόνι λόγω δημιουργικών διαφωνιών με την παραγωγή, κατέληξε στα χέρια του Άλεξ Κούρτζμαν, συν-σεναριογράφου των ταινιών του Έιμπραμς.

NBC
Προβάλλεται ήδη

Άλλη μία ανθολογία που βασίζεται σε αληθινές αστυνομικές υποθέσεις

Law & Order True Crime: The Menendez Murders

Πρωταγωνιστούν

Edie Falco, Anthony Edwards, Heather Graham

Μετά τους αναρίθμητους κύκλους και τα spin-offs, το «Νόμος και Τάξη» (πόσο παλιακή μετάφραση!) έπιασε το νόημα, σαφώς επηρεασμένο από την επιτυχία του «American Crime Story» και του «Making a Murderer» (περιμένουμε με ανυπομονησία την επιστροφή του πρώτου τον Ιανουάριο, με την υπόθεση δολοφονίας του Τζιάνι Βερσάτσε), και αποφάσισε να ασχοληθεί με αληθινά εγκλήματα που συντάραξαν την κοινή γνώμη σε αυτή τη νέα σειρά που έχει τη δομή ανθολογίας. Η αρχή γίνεται με τη δραματοποίηση της δίκης των αδερφών Μενέντεζ που δολοφόνησαν τους εύπορους γονείς τους το 1989 στο Μπέβερλι Χιλς για να κατασπαταλήσουν στη συνέχεια την περιουσία τους, προτού συλληφθούν και καταδικαστούν. Η Έντι Φάλκο των «Sopranos» υποδύεται τον κεντρικό ρόλο της Λέσλι Έιμπραμσον, δικηγόρου υπεράσπισης των Μενέντεζ, φιλοδοξώντας να πετύχει κάτι αντίστοιχο με την εξαιρετική δουλειά της Σάρα Πόλσον στο «The People v OJ Simpson». Το NBC φαίνεται να έχει επενδύσει αρκετά σε αυτή την παραγωγή.

Netflix
3/11 (Προβάλλεται ήδη στο CBC)

Μια ακόμα διασκευή βιβλίου της Μάργκαρετ Άτγουντ που αναμένεται να καθηλώσει

Alias Grace

Πρωταγωνιστούν

Sarah Gadon, Anna Paquin, Zachary Levi

Μετά τον θρίαμβο του «The Handmaid’s Tale», άλλο ένα βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ διασκευάζεται για τη μικρή οθόνη, αυτή τη φορά σε μορφή μίνι σειράς έξι επεισοδίων για λογαριασμό του καναδικού CBC και του Netflix. Από την επίκαιρη για την Αμερική του Τραμπ δυστοπία, περνάμε σε μια αληθινή ιστορία γοτθικών αποχρώσεων: Η Ιρλανδή μετανάστρια Γκρέις Μαρκς δολοφονεί τον εργοδότη της στον Καναδά του 1843, αλλά στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα. Ένας γιατρός που ασκεί τη νεοσύστατη επιστήμη της ψυχιατρικής αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση. Η ίδια η Άτγουντ εκτελεί κι εδώ χρέη παραγωγού, πράγμα πολύ ενθαρρυντικό καθώς θέτει αυτόματα υψηλές προσδοκίες, ενώ εξίσου ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι το σενάριο υπογράφει η επίσης Καναδή ιδιοσυγκρασιακή ηθοποιός και σκηνοθέτις Σάρα Πόλεϊ («Away from Her»).

The CW & Netflix
11/10

Χωρίς σχόλια…

Dynasty

Πρωταγωνιστούν

Grant Show, Nathalie Kelley, Alan Dale

Εντάξει, αυτό εδώ θα το δούμε λίγο στην αρχή από καθαρή περιέργεια. Δεν ξέρω ακριβώς τι λόγο ύπαρξης έχει στη σημερινή τηλεόραση η αναβίωση της θρυλικής σαπουνόπερας των ‘80s, δια χειρός Τζος Σουάρζ και Στέφανι Σάβατζ, των ανθρώπων δηλαδή που μας μύησαν στους κόσμους των Αμερικανών εφήβων της προηγούμενης δεκαετίας με τα «The OC» και «Gossip Girl». Πάντως, ο Γκραντ Σόου (ο Τζέικ του «Melrose Place», αν είστε άνω των 30 θα καταλάβετε, αν όχι προσπεράστε αυτή την πληροφορία) αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δισεκατομμυριούχου Μπλέικ Κάρινγκτον, κάποια Νάταλι Κέλι υποδύεται την Κρίσταλ που σημαδεύτηκε από την ερμηνεία της Λίντα Έβανς, ενώ μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη δεύτερη σεζόν για να δούμε ποια θα τολμήσει να αγγίξει το δυσθεώρητο camp της Τζόαν Κόλινς για τον χαρακτήρα της Αλέξις.

CBS
2/11 (ο πιλότος έχει προβληθεί)

Τα παιδικά χρόνια του πιο εμβληματικού nerd της τηλεόρασης

Young Sheldon

Πρωταγωνιστούν

Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber

Ο Σέλντον Κούπερ του «The Big Bang Theory» είναι σίγουρα ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της σύγχρονης τηλεόρασης. Ενώ το δημοφιλές sitcom μπαίνει φέτος αισίως στον ενδέκατο κύκλο του, οι δημιουργοί Τσακ Λόρι και Μπιλ Πρέιντι μας επανασυστήνουν τον αξιολάτρευτο nerd, ακολουθώντας τον στα παιδικά του χρόνια στο Τέξας σε αυτό εδώ το spin-off που επιχειρεί να αναθερμάνει παράλληλα και το ενδιαφέρον των φανατικών για την original σειρά. Τα πάντα εξαρτώνται από τον 9χρονο Ίαν Άρμιταζ που γνωρίσαμε ως Ζίγκι (ο γιος της Σεϊλίν Γούντλι) στο πρόσφατο χιτ «Big Little Lies». Αν ο πιτσιρικάς καταφέρει να συντονιστεί με την κωμική ευφυΐα του πολυβραβευμένου Τζιμ Πάρσονς (ο οποίος εδώ εκτελεί χρέη αφηγητή), τότε ίσως προκύψει κάτι ενδιαφέρον.

Disney XD
Προβάλλεται ήδη

Τα αγαπημένα παπιά επιστρέφουν και προσγειώνονται στο σήμερα

DuckTales

Πρωταγωνιστούν

David Tennant, Danny Pudi, Ben Schwartz

Τριάντα χρόνια μετά τις original παπιο-περιπέτειες, ο Σκρουτζ Μακ Ντακ και τα ανίψια του επιστρέφουν στην τηλεόραση και η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο. Αν και η αισθητική του animation έχει εκσυγχρονιστεί αρκετά, στοχεύοντας προφανώς και στα σημερινά παιδιά, τα νέα επεισόδια μένουν μάλλον πιστά, όχι μόνο στις ιστορίες, αλλά και στις διάσημες ελαιογραφίες του Καρλ Μπαρκς, του σπουδαίου κομίστα που μας σύστησε το 1947 τον Σκρουτζ. Φωνή στον αξιαγάπητο τσιγγούνη δανείζει πλέον ο Ντέιβιντ Τέναντ, γνωστός περισσότερο ως ο δέκατος Doctor Who. Μικρή ένσταση μόνο ως προς την ξενέρωτη διασκευή του θρυλικού μουσικού θέματος. Θέλω πίσω το αυθεντικό Woo-oo!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Netflix
27/10

Αυτό που θα βλέπουν όλοι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου

Stranger Things

Πρωταγωνιστούν

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown

Η σειρά που σχολιάστηκε όσο λίγες στα social media (και στην Ελλάδα) και έγινε ποπ φαινόμενο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο το προηγούμενο καλοκαίρι, υπόσχεται μια εξίσου δυνατή συνέχεια. Αυτός ο σούπερ διασκεδαστικός φόρο τιμής στη δεκαετία του '80 πέτυχε διάνα σε πολλά επίπεδα, ξυπνώντας μνήμες και επαναλανσάροντας μόδες από εκείνα τα χρόνια, η Γουινόνα Ράιντερ επανήλθε από το πουθενά (με έναν απολαυστικά εκνευριστικό ρόλο), οι άγνωστοι αδερφοί Ντάφερ έγιναν περιζήτητοι και μια χούφτα ταλαντούχοι πιτσιρικάδες φωτογραφήθηκαν, έδωσαν συνεντεύξεις, πήγαν σε βραβεία και γενικά εμφανίστηκαν παντού, χωρίς να γίνονται ποτέ ενοχλητικοί. Δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχιστεί η ιστορία, αφού στο τέλος του μήνα πάλι όλοι θα μιλούν για το «Stranger Things».

USA Network
11/10 (στην Ελλάδα από την COSMOTE TV)

Fsociety και ρημαδιό!

Mr. Robot

Πρωταγωνιστούν

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater

Ενώ ο Ραμί Μαλέκ ασχολείται παράλληλα με το τεράστιο στοίχημα της ενσάρκωσης του Φρέντι Μέρκιουρι στην κινηματογραφική του βιογραφία, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο «Fight Club των ‘10s», τη σειρά που τον έκανε διάσημο, ως προβληματικός χάκερ Έλιοτ. Η fsociety συνεχίζει το «έργο» της για την απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης, ο Σκοτεινός Στρατός παραμένει απρόβλεπτος στις κινήσεις του κι εμείς, μετά από μια συγκλονιστική πρώτη και μια μάλλον χλιαρή δεύτερη σεζόν, ελπίζουμε η πορεία να είναι ξανά ανοδική και να μην κατρακυλήσει και αυτή η σειρά στη λήθη.

FOX
Προβάλλεται ήδη

Δώστε κλόουν στον λαό

American Horror Story: Cult

Πρωταγωνιστούν

Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd

Μετά το αξιοπερίεργο του περσινού «Roanoke», κι ενώ είχαν προηγηθεί κάποιες σεζόν που απλά δεν βλέπονταν («Hotel», «Freakshow»), ο πολυδιαφημισμένος έβδομος κύκλος της σειράς που έκανε μόδα τις ανθολογίες και καταφέρνει ακόμα να διατηρεί το hype της, ξεκίνησε με εξαιρετικούς οιωνούς και με μια τέλεια σύνδεση: Το φόβητρο φέτος είναι οι κλόουν (που γνωρίζουν νέα άνθηση με το σουξέ του «It!» στους κινηματογράφους, αλλά και με αληθινά περιστατικά που συμβαίνουν διαρκώς στις ΗΠΑ) και η ιστορία ξεκινά με τον πρόσφατο εκλογικό θρίαμβο του Ντόναλντ Τραμπ, aka του μεγαλύτερου κλόουν που έχει υπάρξει. Ενώ ο Ράιαν Μέρφι φαίνεται εκ πρώτης να παίρνει ξεκάθαρη πολιτική θέση, τελικά το «Cult» κρατά τις ισορροπίες ώστε να μην καταντά αναίσχυντη προπαγάνδα, με γερές δόσεις ειρωνείας για τη φρενίτιδα γύρω από την εκλογή του, κι ας εξελίσσεται τελικά σε μία από τα ίδια.

FOX
Προβάλλεται ήδη

Κι όμως, ήταν (πολύ) καλύτερο από αυτό που περιμέναμε

The Exorcist

Πρωταγωνιστούν

Alfonso Herrera, Ben Daniels, Geena Davis

Στην αρχή είχε ακουστεί σαν (κακό) αστείο: Δεν έφταναν τα άθλια σίκουελ και πρίκουελ που είχαν προηγηθεί τις δεκαετίες μετά από την κυκλοφορία του θρυλικού «Εξορκιστή» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, έπρεπε να έρθει και μια τηλεοπτική σειρά να μας αποτελειώσει. Κι όμως, αυτός ο «Εξορκιστής» ήταν από τις εκπλήξεις της σεζόν: αξιοπρεπής, με πραγματική αντίληψη της δύσκολης ισορροπίας μεταξύ φρίκης και αληθοφάνειας, με μια πειστική σύνδεση με την αρχική ταινία, ένα ελκυστικό πρωταγωνιστικό δίδυμο (Αλφόνσο Ερέρα και Μπεν Ντάνιελς) και ένα δυνατό comeback από την Τζίνα Ντέιβις, ιδανική επιλογή για τον ρόλο της μεσήλικα πλέον Ρέγκαν ΜακΝιλ. Για να δούμε αν η ιστορία του δεύτερου κύκλου θα μας κρατήσει εξίσου.

Netflix
8/12

Long live the queen!

The Crown

Πρωταγωνιστούν

Claire Foy, Matt Smith, Vanessa Kirby

Το 2006, ο Πίτερ Μόργκαν υπέγραψε το σενάριο της ταινίας «The Queen» που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Φρίαρς και χάρισε στην Έλεν Μίρεν το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της. Δέκα χρόνια μετά, ο Μόργκαν ασχολείται ξανά με τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, αυτή τη φορά πιάνοντάς τη από νεαρή ηλικία με τον γάμο της με τον Φίλιππο και παραδίδοντας μια εξαιρετική και πολυβραβευμένη πρώτη σεζόν. Το βαρύ πυροβολικό του Netflix (καθώς το BBC δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά στην παραγωγή) συνεχίζεται φέτος και ξεκινά χρονικά με την κρίση στο Σουέζ το 1956, η Κλερ Φόι παραμένει στον δύσκολο ρόλο που έφερε σε πέρας με μαεστρία, ενώ οι φιλοδοξίες του δικτύου κάνουν λόγο για άλλες τέσσερις σεζόν.

NBC
Προβάλλεται ήδη

Η συνέχεια μιας από τις καλύτερες δραματικές σειρές των τελευταίων ετών

This Is Us

Πρωταγωνιστούν

Mandy Moore, Sterling K Brown, Milo Ventimiglia

Ίσως η μοναδική περσινή σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης που κατάφερε να σταθεί επάξια, να κοντραριστεί στα ίσα με τα μεγαθήρια των συνδρομητικών καναλιών στις ΗΠΑ και να έχει ισχυρή παρουσία στα πρόσφατα Emmy. Μια δραματική σειρά που παρακολουθεί τις δυσλειτουργίες μιας οικογένειας σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, φτιαγμένη με ταλέντο και ειλικρίνεια, επανδρωμένη με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, είναι ίσως η βασική σας εκκρεμότητα από την προηγούμενη σεζόν, σε περίπτωση που δεν την έχετε ξεκινήσει.

BBC Two & Sundance TV
Έχει ολοκληρωθεί (στην Ελλάδα από την COSMOTE TV)

Ελίζαμπεθ Μος + Νικόλ Κίντμαν + Τζέιν Κάμπιον = #girlpower

Top of the Lake: China Girl

Πρωταγωνιστούν

Elisabeth Moss, Gwendoline Christie, Holly Hunter

Το πιο hot όνομα της τηλεόρασης συναντά το πιο hot όνομα του κινηματογράφου αυτή τη στιγμή, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση μιας δημιουργού που κάθε της βήμα μας κινεί το ενδιαφέρον. Η μίνι σειρά της Τζέιν Κάμπιον («Μαθήματα Πιάνου») επιστρέφει, τέσσερα χρόνια μετά από τον πρώτο κύκλο, για να ενώσει την Ελίζαμπεθ Μος, άρτι βραβευμένη με Emmy για το «Handmaid’s Tale», με μια Νικόλ Κίντμαν που βρίσκεται σε ολική επαναφορά (και επίσης απέσπασε Emmy για την ερμηνεία της στο «Big Little Lies»). Άλλο ένα νεκρό κορίτσι και μια νέα πρόκληση για την ντετέκτιβ Ρόμπιν Γκρίφιν, που έχει επιστρέψει στο Σίδνεϊ, μετά τα γεγονότα του πρώτου κύκλου που διαδραματίζονταν στη Νέα Ζηλανδία.

Starz
5/11

Νέα σεζόν, νέα κορίτσια, νέες «εμπειρίες»

The Girlfriend Experience

Πρωταγωνιστούν

Anna Friel, Carmen Ejogo, Louisa Krouse

Η πολύ καλή ομώνυμη ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, με πρωταγωνίστρια την πορνοστάρ Σάσα Γκρέι τον καιρό που ήταν στα «ντουζένια» της, έδωσε υλικό για μια πολύ καλή σειρά. Κάπου ανάμεσα σε κοινωνικό δράμα χαρακτήρων και αγωνιώδες θρίλερ, ο πρώτος κύκλος παρακολούθησε τη ζωή μιας νεαρής φοιτήτριας νομικής που εργάζεται παράλληλα ως συνοδός πολυτελείας και, ακολουθώντας τη μορφή ανθολογίας, η συνέχεια θα εστιάσει σε νέους χαρακτήρες που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ