Γιορτές μπροστά στη μικρή οθόνη με τις καλύτερες σειρές Facebook Twitter
O Πίτερ Μόργκαν ασχολείται ξανά με την πολυτάραχη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας σε αυτήν τη φιλόδοξη σειρά του Netflix που θα διαρκέσει συνολικά έξι σεζόν.

Γιορτές μπροστά στη μικρή οθόνη με τις καλύτερες σειρές

0

Τα συνδρομητικά κανάλια επιφυλάσσουν και φέτος τα Χριστούγεννα προγράμματα που έχουν στόχο να μας καθηλώσουν. Οι επόμενες επτά προτάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων και έχουν μόλις ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, ενώ άλλες δύο σειρές μάς κάνουν ήδη να ανυπομονούμε για τον Ιανουάριο του 2018.

Knightfall

(COSMOTE TV)

Τα Χριστούγεννα χρειάζονται έπη, ιππότες και δράματα εποχής και αυτό το νέο πρότζεκτ του δικτύου History είναι αυτό ακριβώς. Η σειρά ακολουθεί τους Ναΐτες Ιππότες, μια μυθική οργάνωση μοναχών πολεμιστών, καθώς ψάχνουν το Ιερό Δισκοπότηρο στη Γαλλία. Η ιστορία ξεκινάει το 1306, προς το τέλος της κυριαρχίας των Ναϊτών. Στη δίνη των αιματηρών μαχών των Σταυροφοριών οι Ναΐτες χάνουν συμμάχους και κερδίζουν εχθρούς, όπως ο Βασιλιάς της Γαλλίας. Με τη βοήθεια ενός μοναδικού σπαθιού και τη γνώση πως το Ιερό Δισκοπότηρο βρίσκεται κάπου στη Γαλλία οι Ναΐτες βασίζουν τα πάντα σε αυτή την αναζήτηση.

Ο μύθος της σειράς ενισχύθηκε από επεισοδιακά γυρίσματα που σημαδεύτηκαν από μια μεγάλη πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των σκηνικών στην Πράγα. Ο Τομ Κάλεν του «Downton Abbey» και του υπέροχου κινηματογραφικού Weekend φαντάζει ιδανικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ο Τζέρεμι Ρένερ, ο Hawkeye των Avengers, εκτελεί χρέη executive producer και εμφανίζεται ως guest.

Γιορτές μπροστά στη μικρή οθόνη με τις καλύτερες σειρές Facebook Twitter
Ο Τομ Κάλεν στο «Knightfall»

Black Mirror 4

(Netflix)

Μετά τον θρίαμβο του τρίτου κύκλου της βρετανικής δυστοπίας του Τσάρλι Μπρούκερ, η οποία από το BBC μετακόμισε στη στέγη του Netflix για να γίνει πιο μεγάλη και πιο φιλόδοξη, μετά τα δύο βραβεία Emmy για το «San Junipero», ένα από τα πιο όμορφα, νοσταλγικά και συγκινητικά επεισόδια που έχουμε δει εδώ και χρόνια στη μικρή οθόνη και που όλοι θυμούνται πλέον με το όνομά του, η αναμονή για τη νέα σεζόν έχει χτυπήσει κόκκινο, ειδικά μετά τα εξαιρετικά τρέιλερ που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στις 29 Δεκεμβρίου, λοιπόν, θα ανατριχιάσουμε βλέποντας εκ νέου το (πολύ κοντινό) μέλλον που έχει οραματιστεί ο δημιουργός της σειράς, θα ανανεώσουμε τις λίστες μας με την κατάταξη των αγαπημένων επεισοδίων, θα διαφωνήσουμε στα social media για το ποιο μας άρεσε περισσότερο και θα δούμε αν η σκηνοθετική επιστροφή της Τζόντι Φόστερ με το «ArkAngel» θα αξίζει περισσότερο από τα επεισόδια που ανέλαβαν δημιουργοί όπως ο Τζον Χίλκοτ και ο Ντέιβιντ Σλέιντ.

 

Gomorrah III

(Nova)

Η ιταλική εποποιία του εγκλήματος που βασίζεται στο πολύκροτο βιβλίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο (που τον έφερε αντιμέτωπο με την Καμόρα) και στην ομώνυμη ταινία του Ματέο Γκαρόνε επιστρέφει για την τρίτη σεζόν της στους σκοτεινούς δρόμους της Νάπολης. Ο Τσίρο ντι Μάρτσιο, νεαρό μέλος της μαφίας, αγνοεί την παράδοση στην προσπάθειά του να γίνει ο επόμενος αρχηγός του συνδικάτου του εγκλήματος. Έτσι, ο αγώνας του για εξουσία θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή του αλλά και ολόκληρη την οικογένειά του.

Ο τρίτος κύκλος αποκαλύπτει νέες συμμαχίες μεταξύ των κύριων χαρακτήρων της σειράς, καθώς προσπαθούν να γεμίσουν το κενό της εξουσίας που έχει δημιουργηθεί μετά τη δολοφονία του αφεντικού Πιέτρο Σαβαστάνο.

 

Dark

(Netflix)

Το απόλυτο binge-watching των γιορτών: αν ξεκινήσεις το «Dark», δεν προβλέπεται να βγεις από το σπίτι εύκολα προτού το τελειώσεις. H πρώτη γερμανόφωνη παραγωγή του Netflix μπορεί να περιλαμβάνει παντελώς άγνωστους στο ευρύ κοινό συντελεστές, αλλά από το πρώτο τρέιλερ καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι καθόλου περιοριστικό ως προς τη θέασή της.

Πολλοί βιάστηκαν να το χαρακτηρίσουν το νέο «Stranger Things», ενδεχομένως βλέποντας μόνο το πρώτο επεισόδιο, αλλά αυτή η γερμανική έκπληξη δεν έχει καμία σχέση με τον fun φόρο τιμής στα '80s. Μια σκοτεινή, όπως μαρτυρά ο τίτλος της, σπουδή στη σχετικότητα του χρόνου, μια θεωρία του Αϊνστάιν που βρίσκει τον δρόμο της στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη όλο και συχνότερα και απαιτεί προσοχή και προσήλωση, καθώς σε οδηγεί στα μπερδεμένα μονοπάτια της.

Γιορτές μπροστά στη μικρή οθόνη με τις καλύτερες σειρές Facebook Twitter
Αν ξεκινήσεις το «Dark», δεν προβλέπεται να βγεις από το σπίτι εύκολα προτού το τελειώσεις.

Happy!

(COSMOTE TV)

Ο Νικ Σαξ έχει όλα τα φόντα για να γίνει ο επόμενος αγαπημένος μας αντιήρωας. Ένας αλκοολικός πρώην μπάτσος που εργάζεται πλέον ως πληρωμένος εκτελεστής, ζει μια άθλια ζωή, χωμένος στα ναρκωτικά και τον κυνισμό του. Συνέρχεται έπειτα από ένα χτύπημα που πάει πολύ στραβά και, χαπακωμένος καθώς είναι, αρχίζει να βλέπει ένα μικροσκοπικό, αδιάκοπα χαρούμενο μπλε φτερωτό άλογο, τον φανταστικό φίλο ενός μικρού κοριτσιού που έχει απαχθεί. Τώρα ο Νικ και ο νέος του φίλος θα πρέπει να συνεργαστούν για να τη σώσουν.

Βασισμένο στην ομώνυμη σειρά κόμικ των Γκραντ Μόρισον (ο οποίος είναι ο δημιουργός διαφόρων τίτλων της DC) και Ντέρικ Ρόμπερτσον, που είναι και οι showrunners του, το «Happy» διαθέτει τον Κρίστοφερ Μελόνι των «NYPD», «Oz» και «True Blood» στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ισορροπία ανάμεσα σε κωμωδία και δράμα και υπόσχεται «χαρά με δόντια», ό,τι πρέπει για τις γιορτές!

Γιορτές μπροστά στη μικρή οθόνη με τις καλύτερες σειρές Facebook Twitter
Ένας αλκοολικός πρώην μπάτσος που εργάζεται πλέον ως πληρωμένος εκτελεστής, ζει μια άθλια ζωή, χωμένος στα ναρκωτικά και τον κυνισμό του.

The Crown 2

(Netflix)

Το 2006 ο Πίτερ Μόργκαν υπέγραψε το σενάριο της ταινίας The Queen που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Φρίαρς και χάρισε στην Έλεν Μίρεν το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την αξέχαστη ερμηνεία της. Τώρα ο Μόργκαν ασχολείται ξανά με την πολυτάραχη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας σε αυτήν τη φιλόδοξη σειρά του Netflix που θα διαρκέσει συνολικά έξι σεζόν, ώστε να καλύψει όλα τα χρόνια της βασιλείας της, με το καστ να αλλάζει ανά δύο κύκλους.

Στην πολυβραβευμένη και εξαιρετική περσινή σεζόν είδαμε τη βασίλισσα σε νεαρή ηλικία και τον γάμο της με τον Φίλιππο και φέτος το νήμα συνεχίζει να ξετυλίγεται, ξεκινώντας χρονικά από την κρίση στο Σουέζ το 1956, με την Κλερ Φόι να παραμένει στον δύσκολο ρόλο που έφερε σε πέρας με μαεστρία.

 

Late late show with James Corden

(COSMOTE TV)

Τα «Carpool Karaoke» του είναι από τα πιο εμπνευσμένα πράγματα που μας έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια η αμερικανική τηλεόραση, το virality που ακολουθεί τις εμφανίσεις των διάσημων σταρ στο αυτοκίνητό του είναι πάντα τεράστιο, κι εμείς μένουμε να χαζεύουμε με απορία καθώς αναρωτιόμαστε «μα, πώς τα καταφέρνουν;».

Ο Τζέιμς Κόρντεν είναι ο τελευταίος στη λίστα των χαρισματικών παρουσιαστών της βραδινής τηλεοπτικής ζώνης. Ο Βρετανός παρουσιαστής έχει αλάνθαστο κωμικό timing, αυτοσαρκάζεται με τρόπο που λίγοι τολμούν και το καθημερινό του σόου αποτελεί ένα από τα βαριά πυροβολικά του αμερικανικού δικτύου CBS. Οι γιορτές είναι μοναδική ευκαιρία για να δούμε μερικά από τα καλύτερα επεισόδια της τέταρτης σεζόν, καθώς και το σπέσιαλ χριστουγεννιάτικο επεισόδιο που θα προβληθεί την Πρωτοχρονιά.

Γιορτές μπροστά στη μικρή οθόνη με τις καλύτερες σειρές Facebook Twitter
Ο Τζέιμς Κόρντεν είναι ο τελευταίος στη λίστα των χαρισματικών παρουσιαστών της βραδινής τηλεοπτικής ζώνης.

Hard Sun

(COSMOTE TV)

Το βρετανικό BBC One και το αμερικανικό Hulu είναι συμπαραγωγοί σε αυτό που περιγράφεται ως ένα «προ-αποκαλυπτικό» δράμα (και δείχνει πολλά υποσχόμενο). Δύο αστυνομικοί στο σημερινό Λονδίνο ερευνούν μια υπόθεση που αρχικά φαίνεται ρουτίνας, τον θάνατο ενός χάκερ, και έρχονται μπροστά σε μια τρομακτική αποκάλυψη για μια μεγάλη επικείμενη καταστροφή.

Ο Τζιμ Στάρτζες των «21», «One Day» και «Cloud Atlas» και το πανέμορφο πρώην μοντέλο Άγκνες Ντέιν δημιουργούν ένα ακαταμάχητο πρωταγωνιστικό ντουέτο. Θα χρειαστεί να περιμένουμε μόλις 48 ώρες μετά την πρεμιέρα της σειράς στη Βρετανία για να απολαύσουμε το πρώτο επεισόδιο, στις 8 Ιανουαρίου.

 

Mosaic

(Nova)

Λίγα γνωρίζουμε γι' αυτό το πολυαναμενόμενο πρότζεκτ του Στίβεν Σόντερμπεργκ και του HBO πέρα από τη βασική του πρωτοτυπία, τη διάδραση με τους θεατές, οι οποίοι θα μπορούν να επεμβαίνουν καθοριστικά στην έκβαση της πλοκής κάθε επεισοδίου. Η Σάρον Στόουν θα πρωταγωνιστεί κι εμείς πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι τις 22 Ιανουαρίου για την ταυτόχρονη με την Αμερική πρεμιέρα αυτής της μίνι σειράς που αναμένεται να μας καθηλώσει εκείνες τις μέρες καθημερινά στις οθόνες μας.

Γιορτές μπροστά στη μικρή οθόνη με τις καλύτερες σειρές Facebook Twitter
Η Σάρον Στόουν και ο Φρέντερικ Γουέλερ στο «Mosaic» του Στίβεν Σόντερμπεργκ
TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM