Στο σενάριο του "Οικογένεια Ντάρελ" ένας gay χαρακτήρας του βιβλίου έγινε straight

Στο σενάριο του "Οικογένεια Ντάρελ" ένας gay χαρακτήρας του βιβλίου έγινε straight Facebook Twitter
"Ο Sven είναι γκέι στο βιβλίο. Δεν είναι; "
3

Αντιμέτωποι με τις διαμαρτυρίες του τηλεοπτικού κοινού βρέθηκαν οι επικεφαλής του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV, καθώς παρενέβησαν στο σενάριο λίγο περισσότερο απ' ό,τι θα έπρεπε και τροποποίησαν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός χαρακτήρα στη σειράς "Ντάρελς", μετατρέποντας τον από γκέι σε στρέιτ. 

Ήταν ήδη από το 4ο επεισόδιο που είχαν αρχίζει να διατυπώνονται ανησυχίες για την τροπή που έπαιρνε ο ρόλος του Sven (τον οποίο υποδύεται ο Ulric von der Esch): το φιλί με τη Λουίζα Ντάρελ, μετά από δύο εβδομάδες "κυνηγητού" είχε κάποια συνάφεια με το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίζεται η σειρά, αλλά αυτό που συνέβη στο επεισόδιο της Κυριακής ήταν κάτι πολύ διαφορετικό και σίγουρα μακριά από την πλοκή του βιβλίου, το οποίο υπογράφει το μικρότερο παιδί των Ντάρελ, ο φυσιοδίφης Τζέραλντ και στο οποίο ο Sven  είναι ξεκάθαρα ομοφυλόφιλος. 

 

Στο σενάριο του "Οικογένεια Ντάρελ" ένας gay χαρακτήρας του βιβλίου έγινε straight Facebook Twitter

 

Στο μυθιστόρημα του, του 1971 "Fillets of Plaice" αναφέρεται χαρακτηριστικά η άποψη του Sven για τη Louisa Durrell στην εξής φράση: "Στην πραγματικότητα, είναι τόσο όμορφη, που σχεδόν με κάνει να εύχομαι να μην ήμουν ομοφυλόφιλος", μία φράση που ξεκαθαρίζει μια για πάντα τον σεξουαλικό προσανατολισμό του χαρακτήρα και γι' αυτό προκλήθηκε και η αντίδραση του τηλεοπτικού κοινού, που τον είδε να μετατρέπεται σε στρέιτ μέσα σε λίγα επεισόδια. 

 

Μετά από την προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου μιας σειράς που καθηλώνει περίπου 6 εκ. ανθρώπους, τα πρώτα σχόλια ενόχλησης για τον τρόπο που εξελίχθηκε η ιστορία φάνηκαν στο Twitter, αρχικά με τη μορφή ερωτημάτων προς τους ανθρώπους του δικτύου.

 

"Γιατί μετέτρεψαν τον Sven σε στρέιτ χαρακτήρα, όταν ο ίδιος χαρακτήρας στο βιβλίο είναι γκέι; Είναι 2016!", παρατηρούσε ένας τηλεθεατής και ένας άλλος έγραφε: "Ο Sven είναι γκέι στο βιβλίο. Δεν είναι; Γιατί έπρεπε να αλλάξει αυτό;".

 


 


 

Ωστόσο, και με τις διαμαρτυρίες των τηλεθεατών να παίρνουν όλο και μεγαλύτερη έκταση στα social media τελικώς το κανάλι αναγκάστηκε να πάρει θέση και με μία λιτή ανακοίνωση να εξηγήσει πως ο χαρακτήρας βρέθηκε στη σειρά να ακολουθεί βίο διαφορετικό από αυτόν που του επιφύλασσε το βιβλίο. 

 

"Η σειρά βασίζεται αορίστως και γενικώς στα βιβλία του Ντάρελ", αναφέρει η ανακοίνωση του ITV, όπου γίνεται σαφές ότι δεν ακολουθείται κατά γράμμα η πλοκή και στο σενάριο. "Οι χαρακτήρες έχουν υποστεί μετατροπές, ενώ έχουν δημιουργηθεί και νέοι. Ωστόσο, είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση των τηλεθεατών", καταλήγει η απάντηση στην ενόχληση που προκάλεσαν αυτές οι προσαρμογές σεναρίου στο τηλεοπτικό κοινό. 

 

Στο σενάριο του "Οικογένεια Ντάρελ" ένας gay χαρακτήρας του βιβλίου έγινε straight Facebook Twitter

TV & Media
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μιας και έχω δει την σειρά μέχρι το τέλος (sorry για το spoiler αλλα..) ο χαρακτήρας είναι γκέι και στην σειρά. Οπότε όλο το σούσουρο μάλλον γίνεται για προώθηση της σειράς...
Προφανώς το έκριναν αντι εμπορικό. Ναι εν ετη 2016 που λεει ο τηλεθεατης αγανακτισμενος εκριναν οτι δεν πουλάει.Δεν ειναι θεμα ηθικης ειναι- για τους παραγωγους- θεμα ταμειου. Που το κακο; το πρωτο ή το τελευταιο βιβλιο ειναι που κατακρεουργειται στην μεταφορα του για λογους τηλεθεασης για να αγανάκτησουμε ειδικώς;